|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  7 8 [9] 10 11   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: sunet muškog djeteta
24.12.2008 11:17:11   
ziki
Zaboravila sam da kazem da nas dr ugrdio sto nismo ranije, najbilje je po rodjenju ili 7. dan, eventuoalno do kraja 1. mjeseca, posle je vec teze a narocito ako je beba buco, ko Tarik pa pisa bezi unutrauser posted image

Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......

(odgovor članu ziki)
Neposredna veza do poruke: 201
24.12.2008 11:24:13   
Romali
Čestitam malom drugu Tariku user posted image user posted image user posted image
Blago vama, ziki, mi još nismo osunetili Omara, a ovdje kod nas to niko i ne radi tako rano, svi nešto čekaju ...

23.4.2008. A.O. promijenio moj svijet :)
14.4.2014. Z. promijenila našu planetu :)

(odgovor članu ziki)
Neposredna veza do poruke: 202
24.12.2008 12:24:49   
Anoniman
cestitam malom tariku!
romali, hajde bona, ne cekaj, poslije ce biti teze!user posted image

(odgovor članu Romali)
  Neposredna veza do poruke: 203
24.12.2008 12:35:20   
ziki
Hvala na cestitkama. Romali, ni ovdje nece u bolnici da rede sunet prije godine jer rade u opstoj anesteziji ali privatno imaju 2 dr koja rede. Raspitaj se jos malo za tu opciju. Meni je bilo draze da se to uradi u bolnici, nekako mirnija al kad ne moze ni ovo kuci nije strasno. Narocito sto je i Omar krupna bebara a i buco pa je bolje sto prije.

Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 204
24.12.2008 13:14:55   
ame_la
to mi je najteže iskustvo koje sam imala poslije poroda
iako mi i vakcinacije uvijek teško padnu
ali sunet to mi je bilo jako bolno
kada sam ga vidjela tako uplakanog
i čula kako jeca
ma sad mi se plače
sunet je bio prije skoro mjesec dana
sve je prošlo u najboljem redu
znači imao je pet mjeseci
eto i to smo preživjeli

(odgovor članu ziki)
Neposredna veza do poruke: 205
29.12.2008 0:54:34   
pilence
Molim vas da mi pomognete da riješim jednu dilemu, koji Skaka sada radi sunet i da li je doktor. I da li nemko ima njegov broj da mi pošalje. Hvala

(odgovor članu ame_la)
Neposredna veza do poruke: 206
29.12.2008 0:57:59   
Anoniman
Da on jeste doktor. Broj nemam, ali mogu ti poslat sutra u toku dana, ako neko prije to ne ucini. Da li si odlucila da on suneti bebu ili...?

(odgovor članu pilence)
  Neposredna veza do poruke: 207
24.1.2009 23:21:09   
bela
Moj Rijad je osunecen sa 2 mjeseca sve je bilo ok,ali kad ga presvlacim cuna mu je cesto uvucena nesmeta mu piski normalno.Je li neko mozda imao tako nesto,jel to normalno ili ......treba potraziti misljenje ljekara.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 208
25.1.2009 0:01:46   
medavi
a desava se da tako ostane malo viska kozice pa se zahvat moze ponovit ali ako nema nikakvih smetnji mislim da nema potrebe bitno je da cuna radi jel tako user posted image user posted image

MAMINI MOMCI
HARIS 18.04.2002
SAMED 04.07.2005

(odgovor članu bela)
Neposredna veza do poruke: 209
25.1.2009 0:11:22   
Pankica
I kod moje bebe je ista situacija, ali nemoj da se brineš zbog toga. Mislim da je to sasvim u redu, osim ako dijete nema nekih smetnji dok piški. Mom djetetu uopšte ne smeta, kad mu perem guzu, uvijek mu naravno operem i čunćicu, malo kožicu povučem, mada mislim da nema potrebe, jer uvijek je ispod čisto. A čunćica će doći "na svoje" kad malo porasteuser posted image . Ne mislim sad da je to nešto previše kožice od viška, da bi se ponovo moralo obrezivati. A obzirom da ga je sunetio višegodišnji dječiji hirurg i čovjek koji je po svojoj profesionalnosti jako cijenjen među svim svojim kolegama širom bivše nam domovine, i ne pomišljam da je nešto pogrešno uradio i da mu je nešto promaklo.

(odgovor članu bela)
Neposredna veza do poruke: 210
26.1.2009 15:47:22   
bela
do sad nismo imali problema,a i ja mislim da ce to biti ok kad malo poraste.to je sasvim malo i mislim da se nebi imalo sta otklanjat ponovo.hvala na pomoci

(odgovor članu Pankica)
Neposredna veza do poruke: 211
27.1.2009 13:30:16   
bonas
Ja imam sina od 4 godine.Sunetili smo ga sa 9 mjeseci i mislim da je bolje što ranije obaviti.Moja preporuka je bolnica .Danas u modernom svjetu ima sve više nekih bakterija kojim nema lijeka .Nije ništa strašno dječki to brzo savladaju samo hrabro.

(odgovor članu STUHA)
Neposredna veza do poruke: 212
13.2.2009 20:24:06   
nexie
jučer smo sunetili Ajnura, sa točno 2 mjeseca i 6 dana....mrva moja mala je bila toliko zbunjena anestezijom, al super je prošlo hvala Bogu...plakao je kad se prvi put popiškio, i malo kasnije, al popodne je već bio "stari"....uplašila sam se svega, pogotovo kad sam prvi put mijenjala pelenu...pa rekoh da vas pitam, pošto je laserski rađen sunet, doktor nam nije dao ništa za mazanje kiće, već je rekao da se odmah možemo normalno ponašati, kupanje, mijenjanje pelena i tako to....kićo nam je ko jagoda, malo otečen i crven, jučer je bilo krvava crvena boja, danas je rozkast, ali otečen...da li je to normalno??stvarno ne znam, nemam nikog svog ovdje da upitam, a i liječničko osoblje je "predivno" u davanju informacija....a strah me da mu šta ne bi bilo....

06.12.2008.

(odgovor članu bonas)
Neposredna veza do poruke: 213
13.2.2009 20:33:39   
Mojabebica
Kod nas u USA to rade cim se dijete rodi. Tj. 2 dan poslije rodjena. Meni je jakoo bilo tesko, plus prvo dijete ma sva sam bila u strahu ali je sve zamladilo vec 10-i dan i znas da mi je sada kad se sjetim mnogo drago sto smo uradili to tako rano nego da smo se protivili i cekali kad je veci. 

My prince born : May 30,2007

(odgovor članu Alijeva mama)
Neposredna veza do poruke: 214
20.2.2009 15:32:51   
SANELA2007
drage moje može li mi samo neko reci gdje da osunetim malog,neko kaze da se u bolnici prenoci neznam tacno kojoj.Zna li neko nekog dobrog doktora

MAMIN PRINC SE RODIO 05.05.'08

(odgovor članu Mojabebica)
Neposredna veza do poruke: 215
20.2.2009 15:39:36   
ElmaB
Sanela imas PP!

Mamina zlata:
Tea, 11.02.2005.
Lana, 31.03.2008.
Deni, 31.03.2008.

(odgovor članu SANELA2007)
Neposredna veza do poruke: 216
27.2.2009 17:29:34   
sannchi
Tek sam se uclanila na forum, citala sam cesto, ali nikad mi se nije dalo uclaniti..
Draga Sanela,
Mi smo svog sina osunetili u Sanasi, prije 3 godine...i tad je sve kostalo 150 KM( pregled nalazi...) , kad su ustanovili da nema prepreka za sunet naruceni smo za sutra dan cini mi se...
S obzirom da je on tada imao 4 godine,( ja i nisam zeljela prije, jer sam se dok sam jos isla u srednju i prisustvovala na praxi jednom sunetu  bebe od 6 mjeseci, zaklela da ako ikad budem imala sina uraditi mu to kad malo naraste i u opcoj anestezijij).
Tako je i bilo...nas sincek je eto imao 4 godine..tete mu stavile masku , ciko zavrsio "posao" za 20 minuta, predali nam naseg sinceka ;) on se probudio i pitao "eh hocete mi sad kupiti onaj helikopter iz merkatora:)?? i mi naravno po helikopter i kuci, pokazem mu gdje ga je "ujeo komarac" i naravno cijelo vrijeme poslije se sam pazio..i upozoravao raju da ga slucajno tu ne dodiruju jer ga je malo ujeo komarac..pa mu je nateklo:) Zaplakao nije niti jednom, navece dok je spavao sam mu trebala skinuti gazu, pa sam istresla komplet bocicu AD uljanih kapi...i bez problema povukla pincetom...gaza spala skoro sama...sutra je bio napolju samo u majicici, hvala Bogu sve odlicno proslo...Tako cu uraditi i sa mladjim sinom akobogda;) sad mu je 1,5..:)

(odgovor članu SANELA2007)
Neposredna veza do poruke: 217
29.3.2009 21:36:00   
MirelaK
Evo i mene na ovoj temi,...samo da kazem da se Ammar osunetio 26.3. i vec je puno bolje. Obavili smo sve u SaNaSi i prezadovoljna sam. Radili smo uz totalnu anesteziju jer nam je ljekar tako savjetovao. sve je trajalo nekih pola sata. Platili smo 300KM. 

Moj Ammar dosao na ovaj svijet 27.10.2008. god.

(odgovor članu sannchi)
Neposredna veza do poruke: 218
7.4.2009 22:51:01   
bubamara80
I  ja planiram a koji dan. Reci mi Mirela zato je savjetovao opću anesteziju dr.? Pogotovo kod male bebe?
I imate li savjet kako uhvatiti urin uonu prokletu kesicu i apoteke? Već 3 kupujem. Prvu stavila htjela da uhvatim prvu mokraću i on se usput ukaka user posted image

Ten tiny little fingers that always want to play,
That never stop exploring the wonder of today.
Ten tiny little fingers that from the very start,
Will reach out for tomorrow yet always hold your heart

Moje srce se rodilo 25.09.2008

(odgovor članu MirelaK)
Neposredna veza do poruke: 219
7.4.2009 23:00:53   
ziki
 U gracanickoj bolnici ne rade sunet bebama ispod godine jer insistiraju na opstoj anesteziji sto mi je bas cudno-opsta anestezija. Sto se tice lova imas temu prepunu dozivljaja iz lova i savjeta user posted image  mislim da je tema Kako uzeti urin kod novorodjenceta ili slicno.

(odgovor članu bubamara80)
Neposredna veza do poruke: 220
7.4.2009 23:07:02   
bubamara80
nisam znala da ima tema odoh je potražiti user posted image   uh majko draga user posted image

(odgovor članu ziki)
Neposredna veza do poruke: 221
7.4.2009 23:29:30   
SANESA
Može li mi neko reći kako je na Koševu što se tiče suneta,koliko košta?Mom sinu će sad 7 mjeseci i vrijeme nam je, ne može se više odgađati,čula sam da to super rade na koševu,pa ako ima neko iskustva da mi javi.Hvala

MAMINO SUNCE-NEDO 10.09.2008.

Neposredna veza do poruke: 222
13.4.2009 20:29:21   
bubamara80
Sanesa na Koševu je besplatno samo se čeka i do mjesec.
Zato smo se mi odlučili za SaNaSu jer počinjem raditi od 15.4.

Tako da vam javim da smo se danas osunetili.Plakali smo  i on i ja. Teško je ... Bože dragi.. ali hvala Bogu evo već je bolje smješka se duša moja. Još jednom teško mi je bilo gledati ga onako da ga boli a ne moći pomoći...
user posted image

Inače bili dogovorili lokalnu anesteziju ali dr. Zvizdić preporučio opštu jer je buco i imao malo uvučen đurđinuser posted image
Cijena suneta sa opštom anestezijom je 300KM u SaNaSi

Neka sam i to riješila...zato sam htjela radije curicu koliko me strah bilo..još samo da nam fino sve zamladi.
user posted image

(odgovor članu SANESA)
Neposredna veza do poruke: 223
13.4.2009 22:05:43   
bubamara80
Jeste li prvu noć dežurale da se beba ne povrijedi? Ja evo planiram dežurati noćas sa MM .
I kako riješite kad se gazica koju prethodno natopim kantarionovim uljem ipak malo uhvati i zalijepi?
Čime čistite sutradan ranicu? Uzeću kamilicu ali šta uzmete da očistite gazu,vatu,tupfer ili samo nakapate?

Neposredna veza do poruke: 224
13.4.2009 22:13:01   
lely
Draga,bas mi je drago da si i to obavila i neka vam je sa srecom.
Mi smo Anesa sunetila sa 6mj i sve je hB dobro proslo.
Nakon skidanja flastera,rekli su nam da samo nakapamo kantarionovo ulje,a sutra da ga 2-3 puta banjamo u mlakoj vodi sa malo bebi sapuna i naravno opet kantarionovo ulje.
Ne sjecam se da smo stavljali gazu ili kamilicu.
I mi smo sunet obavili u SaNaSi i dobili napisane upute sta dalje da radimo.
Tvom maleckom zelim brz oporavak,a tebi da se ne brines,jer sve to brzo prodje.

Neposredna veza do poruke: 225
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  7 8 [9] 10 11   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  7 8 [9] 10 11   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Da li su vam menstruacije bolne?
пеперутка16

U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *