Chuchi
|
Imam dva sina, jednom je skoro 8 god, a drugi je tek 2 mjeseca star. vec sam prosla to sunecenje, i cini mi se ispatila se koliko i moj sin sunetili smo ga kad je imao vise od 4 godine,(nije koristio pelene) i to ¨nazor¨ jer je dobio upalu pishe, sve mu se zagnojilo, i nije mogao od bolova mokriti. kozica na glavicu mu je bila gotovo srasla za glavic, i zatvarala mu onu rupicu na koju treba da piski, a pored toga sve se to zagnojilo i upalilo, tako da je jednog dana samo vrisnuo kad je trebao piskiti. inace je do tada sve izgledalo normalno, dok je bio skroz mali i ja sam mu navlacila tu kozicu koliko sam mogla, da ne bi bilo problema ali eto i ono sto izgleda dobro, ne mora uvijek takvo i biti. tako je moj sin popiskio nekoliko kapi za tri dana, trbuh mu se napuhao od nemokrenja, i imao je jake bolove. doktor je rekao da se hitno mora obrezivati, ali najprije treba smiriti upalu, pa smo cekali jos jedan dan, i poljevali rivanolom da ublazimo upalu. osunecen je pod totalnom anestezijom, a taj prizor ne bih vise ni htjela ni smjela gledati, pet doktora ga je jedva uspavalo jer je on vec bio veliki , sve znao, pricao, i plakao i otimao se kao da ga dave ! OPERACIJA je trajala (da, operacija) skoro sat vremena, jer je doktor morao STRUGATI gnoj skalperom sa njegovog glavica, a onda to sve opet zakrpiti. Izgledalo je uzasno, a takvo je i bilo, jer kada se probudio, plakao je do besvjesti, i prvo sto je rekao je bilo : ¨ko me ovo udario u chunu?¨ jos tri dana je bila muka dok nije propiskio, na pishi mu se fatala ogromna krasta koja mu je zatvarala rupicu, te smo morali sve vrijeme kvasiti rivanolom da ne sraste, plus ganja po kuci da piski, da mu previjemo ranu, ocistimo itd. uglavnom, nismo odahnuli do petnaestog dana... sada planiram sunetiti drugog sina, ali bih to uradila dok jos nije napunio godinu, tacnije prije nego i prohoda, pa cu se narednih mjeseci posavjetovati sa doktorom kada i kako, ali cekati duze od godinu, ne vise!
|