Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
Draga,bas mi je drago da si i to obavila i neka vam je sa srecom. Mi smo Anesa sunetila sa 6mj i sve je hB dobro proslo. Nakon skidanja flastera,rekli su nam da samo nakapamo kantarionovo ulje,a sutra da ga 2-3 puta banjamo u mlakoj vodi sa malo bebi sapuna i naravno opet kantarionovo ulje. Ne sjecam se da smo stavljali gazu ili kamilicu. I mi smo sunet obavili u SaNaSi i dobili napisane upute sta dalje da radimo. Tvom maleckom zelim brz oporavak,a tebi da se ne brines,jer sve to brzo prodje.
Hvala. Reci mi samo kako nakapaš direktno na ranu ulje? Kupila sam veći broj Pampersa i po njima isto nakapam ulje? Meni su dali napisano to sa uljem a dr. me uveou salu i rekao da moram povlačiti komplet masno tkivo oko ćune jer je bucui ona mu je uvučena sad sao viri crveni ogoljeni glavić
Ten tiny little fingers that always want to play, That never stop exploring the wonder of today. Ten tiny little fingers that from the very start, Will reach out for tomorrow yet always hold your heart
Ovako mi smo sljedeci dan ranu oprali u mlakoj vodi sa djecijim sapunom,zatim isprali cistom mlakom vodom,posusili i direktno nakapali kantarionovo ulje,a moze i ljiljanovo. I ja sam stavljala ulje i na pampers,bojala se da se ne zaljepi pelena na ranu. U mojim instrukcijama je pisalo da je normalno da dodje do otoka organa i plave boje,a ako je otok veci staviti obloge 3% Acidum Boricum,sto nismo imali potrebe. Takodje je pisalo da na donjem djelu glavica dolazi usljed zacjeljenja, do pojave bijele skrame,sto je sasvim normalno (kod nas je to bilo). Draga samo ne znam za to povlacenje masnog tkiva,meni nisu nista rekli,valjda nije bilo potrebe. A jel ti rekao kad ces to raditi,nakon zarastanja rane ili...
nakon dva tri dana sa vježbama da krenem.to je zato jer je buco i on mu je uvučen. to što pišeš i meni je sve dato napismeno i sve sam kupila. samo sam stavila ulje na sterilnu novu gazu, sad ga ne mogu buditi ali ću mu je skinuti jer vidim da su svi direktno kapali i na pelenu da se ne zalijepi.
Ten tiny little fingers that always want to play, That never stop exploring the wonder of today. Ten tiny little fingers that from the very start, Will reach out for tomorrow yet always hold your heart
Draga moja nista ti ne brini,sve ce to aBd biti dobro. Kada krenes sa vjezbicama,ako bi ti bilo tesko ili nejasno,nazovi SaNaSu i pitaj kako i sta. Ljubim ja tog malog heroja,a pravo da ti kazem i mamice su heroji Javni nam kako je sve proslo
Joj Lely u pravu si. Zove me mama i ja je pitam kako si ti samo preživila onaj prijašnji način sunećenja kod mog brata prije 20 i kusur godina, kaže ona meni, ih dijete kako, pola mi života odnijelo koliko me srce bolilo eto kako. Svaka majka je junak, a i ove naše male hrabrice.
Vjeruj da sam se i ja to pitala,jer danas je hB puno lakse i bebicama i mamama.Tvoja mama je u pravu,bilo im je puno teze. Ali svejedno,briga ostaje ista,jer mi smo ipak majke,a kazu da je to najteze a ujedno i najljepse u zivotu. Ma samo hrabro,brzo ce to sve proci. A draga ako ces veceras biti dezurna,navrati na forum Nocne ptice,nisam sigurna da si se javljala,jer ta tema ne izlazi zadnje na forumu. Tamo bude dosta iskusnih mamica,pa navrati da te jos ohrabrimo. Inace pocinejmo pisati iza 23h U svakom slucaju ti i tvoj malecki ste nasi heroji i tu smo da vam pomognemo i ohrabrimo vas
Meni treba vasa pomoc. MM bi trebao da se osuneti pod stare dane posto to njegovi roditelji nisu ucinili kada je bio vakat... Treba nam dobar doktor koji ce to napraviti privatno i pod opstom anestezijom. Da li je neka imala slican problem
e drage moje mi smo Fatiha sunnatila sa nepunih 8 mjeseci i to smo radili ko nekada tj.cuveni Skaka nam dolazio kuci,a i mi smo htijeli da to bude bas kao po nasem adetu... e sto sam se taj dan isplakala nisam cini mi se nikad,jer je i kod mog Fatiha bila i infekcija ,pa se prvo to moralo ocistiti ,pa tek onda obrezivanje doslo,aman muke kad se sjetim... bubamara80 kod mog Fatiha je isto tako bilo od debljina,jedva mu se glavic vidio ,a testisi mu bili maltene u stomaku ,pa nam je Skaka preporucio dubak(nadam se da znas sta je to),mi smo ga extra narucili gore na carsiji,... on nam je rekao upravo zbog testisa i uda,da mu visi dok tako stoji,jer pampers i bodi ga stisnu,i draga moja Boga mi ima to efekta...evo sad kod Fatiha sve normalno izgleda!! a to dali ces ga cuvati veceras,ja jesam jer se puno trzao ,i dosta je plakao kad je prvi put piskio,ali kasnije sve lakse i lakse je podnosio... e kod mazanja,mi smo stavljali jekoderm kremu na gazu i gazu motali okocunei tako 6-7 puta na dan,ali nekako nam brzo to prode!!!!!a dao nam je on i bivacin prah u slucaju da prokrvari...
puno je lakse sa curicama,ali nek su svi zivi i zdravi,sve bude i prode!!!!
uh sto se ja napisa!!!!
Kod nas u familiji ima nesto slicno,doduse radise o djecaku od 14 god,ali svejedno on je vec veliki i sad je jos i u pubertetu,pa je jos teze. Mi imamo problem sa nagovarnjem,jer se boji i nece,sto se nadam da nije problem sa tm .Ali kada ga uspijemo nagovoriti radice to definitivno u SaNaSi. Tamo su super,a rade i pod opstom anestezijom,pa nazovi i raspitaj se. Evo nasa bubamara80 je sunetila tu sincica pod opstom anestezijom i sve je proslo ok,pa ti ona moze objesniti detalje,posto smo mi to radili u lokalnoj,a ne znam jel princip rada isti,mislim na pripreme. Sretno
Hvala puno Sutra zovem SaNaSu. Nemam problema sa nagovaranjem jer ima ceste infekcije pa jedva ceka da se kutarise belaja
hvala na podršci svim mamama. noć sam bila budna pogasila sve da mu ne smeta da se odmori i pazila kad se okreće da se ne povrijedi, na stomak mu nisam dala. on je više kunjao nego što je spavao. jutros kad smo mjenjali papmpers malo se zalijepilo iako sam pola flašice kantarionovog ulja nakapala na pelenu.lagano sam skinula malo je plakao.kasnije je piškio i vrisnuo i malo se opet rasplakao. ne znam kako da ga namočim u vodu ne da se taknuti maca mala sve gleda kad mu priđem i ne da mi da ga diram.
svi savjeti su dobrodošli kako da spriječimo da se zalijepi pelena
remzy znam šta je dubak ali gdje ću sad to naći??koliko je trebalo vremena da sve dođe u normalu?
Bubamara ja sam sve plakala sa mojim djecakom....dusa draga kako je samo plakio. Ljubi ga i mazi, to je sve sto mozes. Mi nismo ni oblacili pampers, doduse bilo je ljeto, samo smo ga pokrivali pamucnom pelenom(otkuhanom,susenoj u masini na visokoj temp. i prepeglanoj 10 puta) , pelenu smo mijenjali cim se upiski, i tako je legio dva dana. A kasnije sam stavljala pelenu, za tu svrhu sam kupila pelene molfix jer su deblje od pampersa pa i ako se okrene mekane su, i broj vece da je, kako da kazem, sve odmaknuto od cune. I davala sam mu puno caja da pije, i toplom kamilicom sa vremena na vrijeme kvasila onaj flaster dok nije spao. Ljubi hrabrog djecaka
joj duša slatka,baš mi ga žao... Proće to njemu,lutka draga.
Evo i ja sve razmišljam kad da ga osunetim,nešto mi sve žao,al kako god skontam bolje da je što manji... Sad razmišljm kad bi ga osunetili,baš bi ga bolilo ,jer je počeo da puže,pa će mu onda biti još i gore Šteta što nisam to obavila prije... Sad nikako da se odlučim
hvala dino,nedi,manuela. ma samo ga nosam i mazim nece nikakoda lezi li dobar je.manuela ne znam šta bih ti savjetovala.ja sam rekla ako i drugo dijete bude muško neka se sam sunet kad odraste ja ovo ne bih mogla 2x
kupila sam bivacin mazu pa da mu olakšam,hladno je bez pelene sada a nosi broj veće
Bubamara cestitamo na sunecenju, mi smo to obavili prije 4 mjeseca i Daris je to podnio "muski" . I ja sam preplakala taj dan. Haman, najgore mi je bilo ostavit ga doktoru, tada sam mislila da ce mi srce puci. Hvala Bogu sve je proslo u najboljem redu, bolilo ga tri dana i tako mi je drago sto smo to rijesili dok je jos bio mali.
I ja sam vec napisala da mi je taj dan bio najtezi u zivotu i nikad se nisam isplakala toliko!! Dok je MM gledao Manchestera... Nije ni trepn'o... Ali je kasnije "igrao" oko Fatiha... Dubak ima kupiti na Čaršiji, MM je bađ neki dan trazio još jedan za Amberu, jer je ona puno veća od Fatiha i ne moze stati u njegov dubak, pa stoga moramo kupovati novi....
< Poruku je uredio remzy -- 14.4.2009 15:35:10 >
drage moje evo citam vase postove i placem jer i mene to isto ceka najvecu gresku sam napravila sto nisam dijete osunetila kad sam htjela nego budala slusala doktore i svakakav narod mom sinu je sad godina i pol i ne znam sama kako cu to prezivjeti. znate li koji se nalazi trebaju vaditi. on ima sum razvoja i uzrasta (pa ne znam da li je potrebno ici kardiologu) koju anesteziju izabrati. mene je jako strah opste ali on je vec veliki i sve zna pa me strah da ne dozivi traumu ako mu bude lokalna anestezija molim vas dajte mi kakve savjete. nocima ne spavam od nekakvog straha...
Anketa
Da li su vam menstruacije bolne? пеперутка16
U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.