Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
Nalazi se rade zbog anestezije, pogotovo opšte. Ako ćete zvati Skaku da vam u kući suneti dijete bez ikakve anestezije, onda vjerovatno nećete ni vaditi nalaze, mada bi ih ja i u tom slučaju izvadila.
Samo da javimo radosnu vijest! Mi smo se juče osunetili kod prof.dr. Dizdarevića i sve je hvala dragom Bogu proteklo u najboljem redu! Prezadovoljni smo, malo smo plakali, ali sad smo ko novi! Inače, svakom bih preporučila sunet kod ovog doktora, jako je stručan,(a kako i ne bi bio,dugogodišnji je dječiji hirurg), radi sa još dvije sestre, s tim da je poželjno i obavezno da neko od najbližih bude sa tokom sunećenja. Pošto ni mama, a ni babo nisu imali toliko hrabrosti, poveli su nanu i ona je bila u sali sa majom bebićom! A kad je sve već bilo gotovo, pozvali su mamu da primi bebicu u naručje, kako bi prestao plakati. I tako je i bilo!
Kod vas je bas mubarec. Mene to ceka. Sto prije aBd. Ovdje se to dosta kasnije radi ali i MM je misljenja da to treba ranije. Jos mu je mala rupica pa se koza ne moze povuci Tako da nam je i dokrorica rekla da bi trebalo ranije, a to ranije je za nju kad malom budu 2-3 godine
Sreca MM je saglasan sa idejom da to odradimo sto prije. Jos ovih dana smo sasvim slucajno razgovarali sa roditeljima koji su to zavrsili odmah po rodjenju, 2. dan ili 7. dan.
E sto ga ne osunetise cim se rodio... Dosla sestrica da ga vodi, "gdje cete" pitamo je. Kaze "da izvadimo nalaze za sunnet" Nismo mi to trazili. Kad ono greska, u pitanju je bila beba u susjednoj sobi
Kako god izgleda da smo na putu da se to cim prije zavrsi. Pa nek oni prave njemu dernek kad poraste i bude veci
Hvala,hvala puno!Boga mi smo veliku brigu kotarisali! Eto s pet mjeseci smo to uradili, a onaj naš stariji braco je imao četiri mjeseca.Ma što prije, to i bolje i lakše za sve!Evo ga mašallah, dok ovo tipkamo, sjedi mami u krilu i nešto guguće!Još nemamo pelenicu na sebi, ali zato imamo malu suknjicu, nana nam sašila sinoć, na brzinu! A tako nam čika doktor rekao, prva 24 sata, bez pelenica! I mi to poštujemo, jest da je malo nezgodno, ali već smo se uhodali! Mog'o sam biti i curica, kako mi dobro stoji ova suknjica!
IZVORNA PORUKA: Pankica Mog'o sam biti i curica, kako mi dobro stoji ova suknjica!
heh, jos se i rimuje.... Nek ste se vi kutarisali i toga.... I mi smo isto, prije mjesec dana... Mi smo koristili pelene, samo sto smo uzeli veci broj, nama je cika dr tako rekao
Hvala vam svima, koliko vas ima, drage moje forumašice! Boga mi smo dobro prošli. Maloprije smo i pelenicu stavili i sad se baš umirio fino i zaspao. Čini mi se da je moj momčina već sve zaboravio, a čini mi se da ga i ne boli toliko, možda malo. Doduše, dajem mu sirup paracetamol, tako nam dr. rekao 2-3 dana, svakih 8 sati.
Evo i mamin se junacina osunetio,hvala Bogu da smo se i te brige rijesili uspjesno.Radili smo to kod dr.Dizdarevica i zadovoljni smo,sve u svemu je proslo odlicno.Sad sam pravi muskarcina imam novu cunu
Je li mi moze neko reci kako doci do Skake, ima li neko njegov broj ili....? Mi hocemo da sunetimo mrvicu sto prije, bas mu se skuplja onog bijelo previse, a ne moze se dobro kozica navuci, najvise bi voljeli Skaku, sunetio je i MM, mog brata,djevera....citavu familiju. Ako neko zna kako ga kontaktirati molim vas neka mi posalje PP. Racunam na vas kao i uvijk.
Mi isto moramo i to sto prije sad nam je vakcina 20.11.pa cemo aBd odmah poslje toga.Zna li koja od vas kakova je situacija u Sanasi rade le totalnu ili samo lokalnu
Ja sam Davuda sunetila kad je imao 3 mjeseca i 5 dana. To smo bavili u Sanasi i super je, to bi svakom preporucila. Izvade sve nalaze i zakazu ti termin. Ti odaberes anesteziju koju zelis. Ja sam prije toga napravila malo naucno istrazivanje i od svih dr i pedijatara savjet je bila lokalna anestezija. Iz sale su ga iznijeli u peleni i plakao je dok nije poceo dojit. Kad smo dosli kuci nista, ja sam ocekivala plac i nosanje dva dana. Kad su navece dosli gosti zezali su se da ne vjeruju da je osunecen da hoce da vide jer kao nemoguce je da ne place. I kad bi opet birala izabrala bi sanasu.
Zvala sam Eurofarm, to nije tačno oni čak ni nemaju laser :( Može li mi iko javiti br tel te ordinacije u Šopingu gdje radi dr Dizdarević, pokušala sam preko inormacija ali kažu da nemaju ordinaciju registrovanu na njegovo ime?
Mostarke,moze li mi iko napisati kada ste vi sunetili vasu djecu i kod koga? Ja sam se malo raspitivala,posto sam to htjela obaviti vec sa 3 mj,medjutim sveki (zdravstveni radnik) kaze da to niko u Mostru ne radi tako malim bebama Nije mi nimalo logicno,al eto! Molila bi da mi neko detaljnije napise nesto o tome! Thx unaprijed ;)
Moj vam je savjet da to sto prije uradite..vidjet cete i same kako je zeznuto kad je dijete vece,govorit cete same sebi zasto nisam dok je manji bio.... Ono dok je malo nista i ne zna, ali eto kako vi hocete....
Plavi telefon, savjetodavna, anonimna i besplatna linija za
Anketa
Da li su vam menstruacije bolne? пеперутка16
U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.