|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  17 18 [19] 20 21   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Prvi simptomi poroda
26.11.2009 16:29:27   
emina99
zdrawo cure treba mi pomoc usla sam u 40 sedmicu trudnoce tacnije termin mi je u ponedeljak imam bolowe wec dwa dana u ledjima i po dnu stomaka blaze mens.bolowe koji od jednom se pojacaju al samo na 2-3 sek i prestanu medjutim imam i neki zgusnuti iscjedak zelenkasto siwe boje pa me zanima dali je to mozda moj porod krenuo ili ja moram cekat jos to swoje djete u prosli pon sam bila otworena za jedan tanji prst,,,,

molim was pomozite mi posto cekam swoju prwu a BOGAMI i dugoocekiwanu bebu

moja MELIHA se rodila 1 decembra 2009 tesko ali uspjele smo woli je mama njena

(odgovor članu Junior)
Neposredna veza do poruke: 451
26.11.2009 16:34:06   
reallove
ja sam dva dana pred porod imala bolove na dnu stomaka i malo nize heh,kao neko probadanje,noc pred porod bolovi su bili jaci i pojavio se iscjedak crvenkaste boje....

"Majke se rađaju u istom trenutku kada i djeca. Ona prije toga nije postojala. Žena je postojala, ali majka, nikad. Majka je nešto potpuno novo"

Mamino sunce Ameen

11.08.2009. <3

(odgovor članu emina99)
Neposredna veza do poruke: 452
26.11.2009 16:35:07   
fatimica09
taj iscjedak je vjerovatno sluzni cep i porod je blizu, pogotovo ako si vec otvorena u pon. bila jedan prst...imas vec temu o tome, ali idi ti prvo ginekologu ili u bolnicu na pregled.....zelim ti lagan porod i puno sreceuser posted image

(odgovor članu emina99)
Neposredna veza do poruke: 453
26.11.2009 16:47:58   
emina99
hwala na odg ali mi je taj sluznicep nawodno izasao u ponedeljak posle pregleda tako mi je dr rekao neznam idem sutra INSALLAH doktoru pa da widim sta je

(odgovor članu fatimica09)
Neposredna veza do poruke: 454
26.11.2009 16:57:44   
Anoniman
nego sretno tebiuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image ...ja mislim da ces ti vec sutra drzati bebu u narucju a ne ici na pregleduser posted image

(odgovor članu emina99)
  Neposredna veza do poruke: 455
26.11.2009 16:59:14   
fatimica09
e pa dobro ako je tako dr. rekao...ma ta boja sluzi je to i nista drugo....hajd aBd da hairli sve prodje...ti se lagano pakuj i ne panici....vidjeces da nije strasnouser posted image ....sretno i javi nam se....

(odgovor članu emina99)
Neposredna veza do poruke: 456
26.11.2009 17:16:17   
emina99
hwala lutke moje nadam se da ce swe bit ok aBd, ma wi ste mi za mastuluka user posted image user posted image user posted image user posted image  jawim wam cim se kutarisem

(odgovor članu fatimica09)
Neposredna veza do poruke: 457
26.11.2009 17:45:40   
Nann
Uz tebe smo :) i cekamo sto prije tebe i  user posted image

Sretno :)

< Poruku je uredio Nann -- 26.11.2009 17:48:00 >

.:Najljepše stvari Bog daje onima koji strpljivo čekaju ღ:.

(odgovor članu emina99)
Neposredna veza do poruke: 458
26.11.2009 17:52:20   
jabuka28
IZVORNA PORUKA: emina99

hwala lutke moje nadam se da ce swe bit ok aBd, ma wi ste mi za mastuluka user posted image user posted image user posted image user posted image  jawim wam cim se kutarisem

Masalla....user posted image user posted image lijepa vjest!

(odgovor članu emina99)
Neposredna veza do poruke: 459
27.11.2009 18:38:49   
emina99
cure moje dzaba sto je cep izletio kad bebe jos nema ma nece napolje i gotowo ceka termin izgleda nezna wala kako se ja osjecam oooooooooojjjjjjjjjjjjjjjjj hocu na porod user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu jabuka28)
Neposredna veza do poruke: 460
27.11.2009 18:49:55   
anuska08
Emina, sad će sad će!!!! Strpi se još malo!!!! Želim ti što lakši porod i što lakše uhodavanje!!!user posted image user posted image

Vjerujem u anđele jer jedan sniva u mom naručju!

(odgovor članu emina99)
Neposredna veza do poruke: 461
11.12.2009 11:44:01   
micica
user posted image user posted image user posted image Moram i ja malo "promahalati"!  Ja sam igrala igrica do 00.30, posla u krevet i onda me pocelo malo boliti. Kao sto neko rece znas tad da je to to, iako mi nije jos bio termin. Mjerila sam vrijeme i jaukala neka 2-3 sata, onda sam otisla u bolnicu. Kaze slatki dr Nakas otvorena 2 prsta idi ti kuci lakse ti je ali sigurno cemo se vidjeti do ujutru. Boga mi izradio se user posted image user posted image user posted image Ja mu ne dodjoh. Cijeli dan sam trpila bolove. U jednom trenutku dolaze majstori da postave susilicu a ja u spavacoj guram jastuk u usta da me ne cuju kako vristim, stid me reko sta ce ljudi reciuser posted image I odem oko 3 popodne, sa ista 2 prsta otvora, u bolnici naravno kao sto znate obavezno jedna vristi. Kod mene u sobi cura katastrofa. Ona primljena noc prije kad sam ja dosla na prvi pregled. Ja je nesto pitam a ona gleda tamo negdje, ko drogirana. Tad sam se tek prepala. Elem, odvedose je, rodila curicu (mrguda malog), vratise je- ona sva nasmijana. E jbg reko valjda cu i ja brzo. Ona mi je rekla za disanje i to mi je i pomoglo. Vodenjak pukao, i u roku sat ja ko prepelica do one sale. Jos kad mi najdraza babica rece da nece ni sjeci ni bilo sta cackati - ihhhhuser posted image Mogla sam i kuci, sve prestalo. Eto, da vas utjesim ( one koje tek idu). Trudnocu sam jedva iznijela do kraja, svasta bilo ali fala dragom Bogu, moje sunce sad samnom. ljubim vas i ne brinite, sve proce onog trenutka kad vam je stave na grudi.user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu anuska08)
Neposredna veza do poruke: 462
15.1.2010 14:29:00   
m@myt@
molim maluu pomoc....i meni je termin bio 13.01 ali nista...i danas odem na pregled,jutros oko 9h,i kaye mi dr da sam otvorena 2.5 prsta.Ali nemam bolova,posto zivim blizu bolnice rekla mi je da idem kuci,da cekam bolove ili sukrvicu pa da do]em.
I dodjem kuci,kad na gacicama skroz svijetlo roza boja,,,nazovem jednu prijateljicu koja je inace med. sestra kaze mi to ti je od pregleda(vaginalno me gledala,radila je aminos)...pa sta sad,,,da cekam jake bolove ili jacu boju krvi pa da idem...i otprilike kad bi mogla da rodim....znam da se  nemoze tacno odrediti i kako ide sad to otvaranje,imam blagu bol ali nista narucito..
Molim za savjet...

Mamin princ stigao 24.01.2010.
Sada ćekamo bracu ili seku 17.07.2011.

(odgovor članu micica)
Neposredna veza do poruke: 463
15.1.2010 15:14:52   
niki78
Ja sam od pregleda isto malo krvarila, svjetla boja,  kao roza. Tako mi je bilo do poroda. Ali ja nisam isla dok mi bolovi nisu postali nepodnosljivi. A porodila sam se nakon kekih 15- 16 sati od prvog pregleda

(odgovor članu m@myt@)
Neposredna veza do poruke: 464
18.1.2010 10:33:08   
Skvo RR
IZVORNA PORUKA: m@myt@

Jaoo pomagajte ja neznam sta cu sa sobom,cijelu noc nisam oka sklopilauser posted image ,jutros ustala proljev,sinoc imala malo bolova oko 9 i izidzem prosetat s mm.Pa jutros imala 3 bola u 20 minuta.I sve se smiri.Bila u petak kod dr kaze 2.5 prsta otvorena,i mlijecna plodna voda.
I najgore od svega sto su mi se krajnici upalili sinoc preko noci.,..Glas mi je mutirao,,,
Da idem dr,,,ili da cekam jos????
user posted image user posted image user posted image user posted image

IZVORNA PORUKA: Hanady

Jaoo pomagajte ja neznam sta cu sa sobom,cijelu noc nisam oka sklopilauser posted image ,jutros ustala proljev,sinoc imala malo bolova oko 9 i izidzem prosetat s mm.Pa jutros imala 3 bola u 20 minuta.I sve se smiri.Bila u petak kod dr kaze 2.5 prsta otvorena,i mlijecna plodna voda.
I najgore od svega sto su mi se krajnici upalili sinoc preko noci.,..Glas mi je mutirao,,,
Da idem dr,,,ili da cekam jos????
user posted image user posted image user posted image user posted image

primaklo se mila....nemoj paničiti...sve te tvoje male bolesti mogu biti iz razloga što znaš da se porod primakao. otiđi do doktora...jer ja sam dobila proljev sa prvom trudnoćom ujutro a navečer se porodila, nije bilo potrebe ni da me oni išta sređuju ja se sama očistila za porod proljevom. E sad ta mliječna voda....neznam jel tebi prešao termin....idi ti mila kod doktora, ako ništa smiri sebe.

SRETNO!

jeste 13 mi je bio termin...evo 5 dan presla...
Nista ...idem,,,bojim se da nedobijem temperaturu,,,
evo dok popijem caj picim ...
Cuvajte mi fige...hvala
pozzz

Sa one strane ideje o dobrim i lošim djelima,
postoji jedno polje. Tamo ćemo se naći

(odgovor članu niki78)
Neposredna veza do poruke: 465
18.1.2010 10:34:58   
Skvo RR
Sretnoo!!! Mislim da je krenulo...user posted image user posted image  Eto nam bebice!!!!!!!!
Obavezno kod doktora!!!!user posted image

Sa one strane ideje o dobrim i lošim djelima,
postoji jedno polje. Tamo ćemo se naći

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 466
18.1.2010 11:22:30   
m@myt@
evo vratila sam se od dr.
Sve uredu propisao mi vitamin C zbog krajnika....Sve uredu...kaze mi da cekam jake bolove na 5 minuta pa onda da dodzem,ili da mi pukne vodenjak,,
Ako nebude nista zza 3 dana kontrola..

Mamin princ stigao 24.01.2010.
Sada ćekamo bracu ili seku 17.07.2011.

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 467
13.10.2010 22:09:13   
Anoniman
Imam jedno pitanje, do termina mi je jos 14 dana i interesuje me kad pocnu ti prvi trudovi, sta treba raditi tiskati ili nesto drugo

(odgovor članu m@myt@)
  Neposredna veza do poruke: 468
13.10.2010 22:19:24   
Hanady RR
IZVORNA PORUKA: Anoniman

Imam jedno pitanje, do termina mi je jos 14 dana i interesuje me kad pocnu ti prvi trudovi, sta treba raditi tiskati ili nesto drugo

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
Bože pa jesi ti pod nadležnosti ljekara?

Termin jeste za 14 dana, ali već si u 9 mjesecu i može biti i prije, a možeš i prneijeti nakon termina...ovo su dani u kojima te doktor češće nadgleda i radi CTG bebe da vidi kako to ide i kada će beba ipoljiti otukacej da želi vani.

Kada bolovi počnu...ne tiskaš odmah zaboga, bolovi znaju da traju i do 12 sati. tisakaš onda kada ti kaže babica ili doktor na stolu da je porod krenuo.

Bolove ćeš osjetiti otpilike ovako, bol u krtima jača, pa niz noge, moguća je pojava isjedka iz rodnice, smeđeg krvnog čepa...otvarat ćeš se polako ili brže zavisi od tebe same odnosno tvoga organizame, enetualno i genetike.

Krenut će trudovi najprije u većim razamcima a onda na manjim gledano u minutaži. Kada bolovi budu na 6-7 minuta idi doktoru u bolnicu...oni će se dalje baviti tobom. trudi se da ne vrištiš i ne trošoš snagu...pokušaj da vježbama disanja kontoliraš sebe i sačuvaš snagu za trenutka kada doktor kaže tiskaj.

sretnouser posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 469
13.10.2010 22:24:14   
Anoniman
 Hvala za  odgovor i savjet, naravno da sam pod nadzorom dr i naravno da znam da datum termina ne mora nista značiti, samo sam htjela znati kako se postaviti kad to sve počne, prva mi je trudnoća a i bezveze mi to pitati dr. lakse mi je podijeliti sa već iskusnim mamama. Hvala jos jednom user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Hanady RR)
  Neposredna veza do poruke: 470
13.10.2010 22:29:16   
Hanady RR
nema na čemu....
ali bez pitanja doktor će ti na vrijem dati upute. bez brige..sve mame prošle proći ćeš i ti.user posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 471
15.10.2010 9:24:15   
mrkva
 Pozdrav, jel mi neko od iskusnih mama može reći koliko dana otprilike prije poroda se spusti stomak, i je li pod moranjem da se stomak spusti, šta ako do toga ne dodje? Na zadnjem pregledu dr. je rekla da je beba fino okrenuta a ja imam osjećaj da mi bebine nogice stoje pod grlom a već sam pri kraju, a i  dosta se vrti.

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 472
15.10.2010 9:26:18   
taurus
Mrkva meni se stomak nije spustio ni kada sam išla kroz hodnik ka sali, porod počeo a on mene gura nogama pod rebra a stomak odmah ispod grudiuser posted image user posted image user posted image
evo samo sam svoj  post copy user posted image

(odgovor članu mrkva)
Neposredna veza do poruke: 473
15.10.2010 9:28:21   
maja78 RR
ma ne mora se stomak (beba) spustiti do samog poroda
nemoj se time opterecivati

to sto ti je doktorica da je beba fino okrenuta znaci da je pravilan polozaj tijela, glavica dole i da kad krene porod ici ce svojim tokom

"Svi mi živimo pod istim nebom, ali nemamo isti horizont." - Konrad Hermann Josef Adenauer

(odgovor članu mrkva)
Neposredna veza do poruke: 474
15.10.2010 9:39:43   
dzeni_nl
IZVORNA PORUKA: mrkva

Pozdrav, jel mi neko od iskusnih mama može reći koliko dana otprilike prije poroda se spusti stomak, i je li pod moranjem da se stomak spusti, šta ako do toga ne dodje? Na zadnjem pregledu dr. je rekla da je beba fino okrenuta a ja imam osjećaj da mi bebine nogice stoje pod grlom a već sam pri kraju, a i  dosta se vrti.

meni je doktor rekao jos u 30 sedmici da mi je bebe okrenuta glavom prema dole i da je zauzela fin polazaj. kaze nadam se da ce ti tako ostati do kraja i jest. a stomak se nije spustio i vrtila se skoro do zadnje sekunde dok nije izasla. tako da to ne treba da te brine.

Ima nade za bolje sutra...
04.09.2010 rodila se Marisa mamina radost najveca.

(odgovor članu mrkva)
Neposredna veza do poruke: 475
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  17 18 [19] 20 21   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  17 18 [19] 20 21   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *