Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
Ima li koga od iskusnih mama, maloprije mi je nesto iscurilo nije ni bijelo pranje, više je vodenasto i žućkasto, nije puno ali mi je onako sišlo 5-6 kapi niz nogu. kako je kad pukne vodenjak, jel bude obilnije, ovoga nije bilo puno, uglavnom termin mi je prošao prije tri dana, nista me ne boli.
Mila,meni je voda curila samo par kapi.Toliko da sam imala osjecaj da se nisam dobro izmokrila,pa sam samo mijenjala ves.Nakon par sati curkalo je vise...na pregledu ustanovljen puknut vodenjak.Sretno!!!
< Poruku je uredio jasmin -- 30.10.2010 17:01:12 >
ja bih odmah otisla u bolnicu...ovo sto ti je jasmin vec napisala...kada vodenjak prvo pukne bitno je da si pod njihovom kontrolom...meni je tako bilo...i ne bih se sad tusirala...a jos manje bih jela supu, jer cete svakako klistirati pa se nakon toga istusiraj...tako sam ja...ponesi sebi nesto za pojesti nakon poroda ili neka ti neko nesto donese...to je to, SRETNO
Svakako da ću ići samo muz mi dolazi za pola sata sa posla, pa ću ga sačekati da sad ne pravim frtutmu zbog pola sata, a st as ovim sto me apsolutno nista ne boli, ne žiga, bebica se pomjera.
Svakako da ću ići samo muz mi dolazi za pola sata sa posla, pa ću ga sačekati da sad ne pravim frtutmu zbog pola sata, a st as ovim sto me apsolutno nista ne boli, ne žiga, bebica se pomjera.
Isto je i meni bilo,apsolutno nikakvog znaka da cu da se porodim osim te vodice.Uglavnom,cim muzic dodje budi spremna.:)
Drage moje zenice ja sam sad presla 2 dana vec termin. CTG ok, nista se nepokazuje. Mene vec danima boli medju nogama a i stomak zna boliti kao da sam dobila. IU krstima osjetim isto lagan Bol. ALI sto je meni jos uvjek stomak skroz visok, nemoze ni ruka da stane. A materica se nije spustila. Dali se neka od vas porodila i ako joj se stomak nije spustio. Molim pomozite mi
Drage moje zenice ja sam sad presla 2 dana vec termin. CTG ok, nista se nepokazuje. Mene vec danima boli medju nogama a i stomak zna boliti kao da sam dobila. IU krstima osjetim isto lagan Bol. ALI sto je meni jos uvjek stomak skroz visok, nemoze ni ruka da stane. A materica se nije spustila. Dali se neka od vas porodila i ako joj se stomak nije spustio. Molim pomozite mi
ja meni se stomak nije spustio,sad ce to brzo ti bolovi koje osjecas su priprema za porod
Draga SailorMoon, ja sam se porodila a da mi se stomak uopće nije spustio. Čekajući one simptome o kojima su mi pričali, mogla sam porod dočekati kod kuće..Kod mene je sve bilo netipično, leđa me uopće nisu boljela, samo stomak, kao jaki menstrualni bol i ja sve čekam kad će ti strašni bolovi, a ono ništa, porodi se ja a ne dočeka ih
Draga moja, znam da si u neizvjesnosti ali izdrzi jos malo...nema tu nekog 100% pravila, najcesce se stomak spusti ali i ne mora...ja bih ti savjetovala da malo radis cucnjeve, duboke skroz, hodas uz stepenice kako bi se lakse otvarala i kako bi bebi pomogla da se spusti. Meni je stomak od pocetka trudnoce bio nizak a kad je porod krenuo osjetila sam samo pritisak u ledjima.
Kod mene se vrlo malo spustio stomak,na dan termina djelovalo kao da cu roditi za mjesec,cak taj dan bila na vjezbama i kaze teta ma neces ti brzo roditi i rodila sest dana poslije termina,a po stomaku ne bi tako djelovalo...sretno i nemoj da te to opterecuje
Ista stvar i kod mene s prvom trudnoćom,nit mi se trbuh bio spustio nit sam imala bolove ama baš ništa i na kraju prenjela još dva tjedna i tek pred kraj se sa bolovima u leđima i trbuhu jedva dva prsta otvorim.A sve ostalo na gel i drip ma užas a sad u drugoj me isto toga strah da ne prenesem al kak je krenulo vidjet ćemo.
Pozdrav svim clanicama prva mi je trudnoca,usla sam u 9.mjesec, termin mi je 12.12.i sad pocinjem razmisljati hocu li znati prepoznati pocetak poroda, pa citam vasa iskustva,i vidim da je kod svake drugacije.
pozdrav svima...zna li mi iko protumaciti nalaz... ginekoloski:vanjsko splovilo nulipare, međica srednje visoka,elasticna,vagina prolazna za 2 pp.Porcija odrzana za 30%,VU prolazno za 1,5cmPrednjaceca cest visoko nad ulazom u zdjelicu...nakon ovog pregleda imala sam sukrvicu, koja je prosla sutradan(vjerovatno iritirana pregledom),i pomalo mi izlazi sluzni cep..svaki da vidim po malo sluzi...
pozdrav svima...zna li mi iko protumaciti nalaz... ginekoloski:vanjsko splovilo nulipare, međica srednje visoka,elasticna,vagina prolazna za 2 pp.Porcija odrzana za 30%,VU prolazno za 1,5cmPrednjaceca cest visoko nad ulazom u zdjelicu...nakon ovog pregleda imala sam sukrvicu, koja je prosla sutradan(vjerovatno iritirana pregledom),i pomalo mi izlazi sluzni cep..svaki da vidim po malo sluzi...
Nalaz kaze da se neces ubrzo poroditi. tek si se pocela otvarati, svega 1,5cm, ako je glavica prednjaceca cest, onda je ona visoko. Nakon pregleda je normalno da malo prokrvaris, jer je to ipak invazivna metoda, a ako ti je grlic zreo sam taj pregled moze prouzrokovat porod kao sto je i kod mene bio slucaj...ginekolog je mislio da se necu poroditi barem za jos 5 dana a ja sam 9h nakon njegovog pregleda drzala svoju djevojcicu u narucju