Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
Znaci necu jos:)tada sam bila trudna 35nedjelja,ali beba je po Uz odgovarala 39..doktor me je htio ostaviti i poroditi me,alu sam pobjegla:))da ne dam da me vise gledaju ginekoloski??
Znaci necu jos:)tada sam bila trudna 35nedjelja,ali beba je po Uz odgovarala 39..doktor me je htio ostaviti i poroditi me,alu sam pobjegla:))da ne dam da me vise gledaju ginekoloski??
Moja je beba u 35 sedmici bila 3700kg po uz ja sam se porodila tacno na dan termina beba 4200g...cuj poroditi u 35sedmici pa jel on mahnit....ko je to???? A ginekoloski su me tek pogledati u 39 sedmici.
A sta je to sluzni cep? prvi put cujem za to? i to moze ukazivati na skori porod? ja se zasad osjecam super,vidim da mi se stomak spusta pomalo,sto je normalno, beba se vrti stalno,ostali simptomi ko i dosad,malo ledja bole,malo stidne kosti, noge naticu pomalo..
A sta je to sluzni cep? prvi put cujem za to? i to moze ukazivati na skori porod? ja se zasad osjecam super,vidim da mi se stomak spusta pomalo,sto je normalno, beba se vrti stalno,ostali simptomi ko i dosad,malo ledja bole,malo stidne kosti, noge naticu pomalo..
Ne ispadne svakome sluzni cep... meni jeste... sluzavo i sukrvica kroz to... nista me nije boljelo... otisla sam na pregled bila otvorena 1 prst... to je bila subota a meni je nedjelja bio termin... beba je bila visoko... dr. mi je rekla da od ispadanja sluznog cepa moze proc dan do poroda a moze i 10, znaci nicemu nije mjerilo... ja sam se porodila sutradan.. Zelim ti brz i lagan porod
dali se ikome desilo da je rodio malu bebu i da je pukao? pitam jeli mislim da ce moja beba biti mala i nadam se da necu puci premda sam vrlo vrlo uska i uopste je upitno dali cu prirodno...
8 dana sam preko roka... i trenutno nikakvi simptoma nemam... matericni vrat omeksan 1 cm dug i potpuno zatvoren... dali je neko imao slicnu situaciji?
ja sam prenijela 5-6 dana i nisam imala nikakve simptome u smislu bolova, stezanja, pritezanja taj dan kad sam se porodila na redovnom pregledu su mi rekli da sam otvorena 4-5 prstiju a niš me boljelo nije, otišla sam kući i za par sati se vratila i bila otvorena 7-8 prstiju.... za 1,5 sat sam se porodila Tako draga kad dodje vakat doći će, naspavaj se i odmori
8 dana sam preko roka... i trenutno nikakvi simptoma nemam... matericni vrat omeksan 1 cm dug i potpuno zatvoren... dali je neko imao slicnu situaciji?
Termin koji ti doktori izracunaju samo je okviran jer niko ne zna tacno kad se je desila oplodnja. A koliko znam oni obicno pustaju 10ak dana da se prenese a onda ukljuce indukciju ili tako nesto. moj ti je savjet, sto vise hodaj uz i nis stepenice, pravi duboke cucnjeve i hoooooooooooooodaaaaaaajjjjjj...koliko god mozes. Zelim ti puno srece...
Ja sam isto bila prenijela 10 dana...i u tih 10 dana su me istrzale lažne kontrakcije, jer sve sam mislila - to je to...u zadnjoj sedmici sam 2x radila amnioskopiju (provjera plodne vode) i već nakon prve mi je počeo ispadati sluzni čep...drugu sam radila 2 dana pred porod i mislim da je to potpomoglo skorijem porodu... uglavnom, da me neko sada pita koja je razlika između pravih i lažnih kontrakcija (barem onih prvih porođajnih trudova), rekla bih da nema...nit su mi trudovi bili u jednakim intervalima, nit sam mogla naštimati sat po njima (ako da, onda definitivno ne bi bio švicarski, već neki bosanski)...otišla sam u bolnicu čisto da vidim je li to to...i ispostavilo se da jeste - 5 cm otvorena...
evo meni je 7 dana nakon termina proslo, 1 cm otvorena.. Dr. kaze sve u redu, ali bojim se pomalo da dobijem te "vjestacke" trudove, a tako bi voljela da se porodim u kadi (a to samo mogu ako budem imala prirodne trudove)..
Drage moje, prvi put se javljam na ovom forumu. Pri kraju sam 38. sedmice i nosim djecaka. Svi kazu da cu ga prenijeti, da je to muskima obicajeno, "potraje to dok se oni smisle..." Medjutim imam one bolove varalice. Pocele su intenzivnije prije 4 dana, a i izlazi mi iz grudi vec k'o neka vodica, i to je pocelo prije sedmicu otprilike... Ne znam da li su to znaci poroda, koji se blizi ili ne ... Termin mi je 6.6. ... Sta vi mislite??? Unaprijed hvala
Mima27, dobrodošla Eh ovako, redom pusti šta ti pričaju, sve su to "babine gatke", beba će doći na ovaj svijet kada bude spremna za to Uostalom, ja sam rodila sina 4 dana prije termina. Dalje, varalice koje spominješ su tipične tokom trudnoće odnosno pred sami kraj, tijelo se priprema za veliki dan. Spominješ vodicu - to je kolostrum a o tome možeš nešto više pročitati na ovoj temi: http://www.ringeraja.ba/forum/m_190754/mpage_1/key_/tm.htm#190754 To ne moraju biti znaci da je porod blizu posebno ne kolostrum. BTW ja sam rodila 5.6. tako da imaš lijep termin U svakom slučaju sretno!! Želim ti brz porod i zdravu bebicu.
Ne mora značiti ako je muško da ćeš prenijeti.MM je svekrva rodila prije termina a samo 2 dana ušla u deveti mjesec a čim nađeš jedan primjer pada čitava teorija.To su ti samo bapske priče a to što te bolucka koliko sam ja shvatila to je sasvim normalno jer ti se tijelo sprema za porod. O tom curenju ti nažalost ne mogu ništa reći jer nisam upoznata.Bitno je da ne brineš i da se max koliko možeš opustiš.
ja sam rodila sina deset dana prije termina tako da te babske price padaju u vodu..beba ce doci kada ona odluci zelim ti lagan porod i da sto prije uzmes svoje dijete u ruke a da li ce to biti par dana prije ili kasnije potpuno je nevazno(mada razumijem da si nestrpljiva i sama sam bila takva )
bas vam hvala svima! Ma i ja mislim da su to samo gatke.. ali, ne znam da li osjecam da se porod blizi ili je to samo moja zelja da se sto prije porodim ... NOge i ruke su mi unazad dvije sedmice otekle, obucu jedva obuvam... na pregledu u ponedjeljak je beba imala 3100gr.... neki dan mi jaranica kaze "kad bolovi varalice pocnu, ima jos dvije sedmice do poroda".. to bi mi se svidjelo, ali znam da je svaki porod individualan... >>jedva cekam<<
Evo i mene da se obrazujem Ja lazljivice imam od proslog petka, otvorena jedan prst i eto cekam, jest d aimam jos do termina al sve skoro govori da ce krenut ranije, barem tako dr. kaze...no smao da sve bude OK pa nek izadje kad hoce...nego ja dosla da naucim sta o simptomima a vi ne pricate puno o tom
pa kad ti je termin? meni doc nije reko jesam li otvorena ili koliko... vjerovatno da nisam. a imam neki osjecaj da ce porod ili prije termina ili na termin...
Veliki pozdrav svima, upravo citam vasa iskustva, i vidim kako se i ja prepoznajem među njima:)...meni je termin 2.6 a od juce me lagano boli dole, i dno leđa, pa sve mislim ranije cu, i tako se znojim da samo izlazim i ulazim u kupaonicu koliko mi se neka vrucina uvukla u kosti...cijelu trudnocu sam imala bez problema, u ponedjeljak mi je doktor rekao da sam 1 prst otvorena, i da je sve ok..inace cura je, 3 i 100 teska, i jedva je cekamm...Nadam se da cu znati prepoznati trudove i da cu sto prije docekati svoju malenu....