|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  109 110 [111] 112 113   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Bebe od 0 -1 godine
12.10.2010 14:39:18   
melly__

IZVORNA PORUKA: Leena

melly, ja sam 0+, esma 0-, ali džaba, isto:(... A o krvnim grupama imam jednu priču zanimljivu baš... Ukratko, kad je Esma ležala u bolnici zbog žutila, morali je poslije voditi na kontrolu i mm uoči da na otpusnom piše da nam je dijete ab-... Mm darivalac krvi 0- je 100%, ja primala transfuziju 0+ sam 100%, naše dijete može biti samo 0, a ni moje ni njegovo nikako ne može biti ab... Panika opšta nastala, u bolnici prvo tvrdili da nije naše dijete... a tek nakon više od sat vremena agonije rekli da je njihova sestra pogresno upisala Esmi krvnu grupu i da je ona 0-... Na moje pitanje da li to znači da bi oni mom djetetu dali ab da joj je, ne do Bog, trebalo dok je ležala nisu rekli ništa, osim:"Dobro je da ste na vrijeme to uočili, zbog takvih grešaka se raspadaju brakovi, ali eto, mi smo grešku sada ISPRAVILI"... Ali, to je još jedna priča o našem zdravstvu.
..
Mamica, sretno, bice to dobro, vidjet ces!

Boze sacuvajuser posted image user posted image ma kod nas je zaista zdravstvo katastrofauser posted image kako je to mogla pogrijesiti,svasta a njihova reakcija je jos gorauser posted image sve blesavo..

17.06.

(odgovor članu Leena)
Neposredna veza do poruke: 2751
12.10.2010 14:40:22   
Leena
felix, Amela je u pravu, samo nek su živi i zdravi:). Ja sam doduse i zeljela vise user posted image , mada ne bi ni user posted image nista manje voljela, mm je bio u prvi mah malo razocaran, ali zato sveki, koja ima 2 sina presretna :). Zna Iman koliko user posted image user posted image user posted image , ona je baš luda za curicama, a nekako kod mm u porodici u njegovoj generaciji svi imaju djecake, zato su sada svi oni dobili kcerkiceuser posted image user posted image . A moji imaju 2 user posted image i jednog user posted image , pa je njima bilo bas svejedno.

<3 Ljubičica <3 21. 4. 2010. u 15:10h (3400g, 52cm)

*Pahuljica* 7. 1. 2014. u 20:15 (3450g, 54cm)

Macak mali 23.12.2015. u 21:20 (4100g, 57cm)

All I ever wanted
All I ever needed
Is here in my arms

(odgovor članu Leena)
Neposredna veza do poruke: 2752
12.10.2010 14:41:13   
melly__
Ima li iko da odgovori ovo vezano za vakcinu i smrcanjeuser posted image hvala user posted image

17.06.

(odgovor članu melly__)
Neposredna veza do poruke: 2753
12.10.2010 14:44:07   
Leena
imam ja, nece mu dati vakcinu ako je prehlađen ;)

All I ever wanted
All I ever needed
Is here in my arms

(odgovor članu melly__)
Neposredna veza do poruke: 2754
12.10.2010 14:47:11   
melly__

IZVORNA PORUKA: Leena

imam ja, nece mu dati vakcinu ako je prehlađen ;)

Ma samo malo smrca,ne kaslje, nema turu pa zato i pitam,znam da ne daju ako beba kasljeuser posted image

17.06.

(odgovor članu Leena)
Neposredna veza do poruke: 2755
   [Obrisana poruka]
12.10.2010 14:47:49   
Brisani uporabnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 2756
12.10.2010 14:48:50   
kanita25
melly sta bilo drugu malom..moj Alen prije 7 dana nije dobi vakcinu jer je imao sluzavu kakicu.a to nam je bilo zbog nosica...user posted image user posted image user posted image

23.05.2008.-mama poljubila svoju djevojčicu
21.07.2010.-i svog malenog bumbarka

(odgovor članu Leena)
Neposredna veza do poruke: 2757
12.10.2010 14:51:55   
Leena
Melly, mislim da ne smije ni nosic biti zacepljen, osim ako vam nije suh zrak u stanu, pa mu samo to smeta.
Iman, a jooooj, pa sto je muci pupa? Jesi je masirala? Malo stavis beby ulja na dlan i kruznim pokretima je masiras u smijeru kazaljke na satu, bice joj lakse, sigurno:)

All I ever wanted
All I ever needed
Is here in my arms

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna veza do poruke: 2758
12.10.2010 14:52:50   
kolacic
ja imam malo problema s hapom, koristimo hipp1, bebi je 40 dana i par dana,  i ne znam kad preci na vecu mjeru,  sad joj dajem 110 ml na 3 mjerice, ne znam kad preci na 4 mjerice, da li je uopste taj omjer dobar, tako sam procitala na kutiji hippa, ne znam imate li slicna iskustva i moze li mi ko pomoci??

zahvalna

(odgovor članu kanita25)
Neposredna veza do poruke: 2759
12.10.2010 14:55:08   
melly__

IZVORNA PORUKA: kanita25

melly sta bilo drugu malom..moj Alen prije 7 dana nije dobi vakcinu jer je imao sluzavu kakicu.a to nam je bilo zbog nosica...user posted image user posted image user posted image

Pa gdje ste vi drugariuser posted image nesto vas nema nikako,slabo se javljateuser posted image
Ma nesto smrca malo,nista strasno ali kontam da li ce mu htjeti dati tu vakcinu radi toga a sto se tice stolice,njemu je neki dan zelena bila user posted image ima li to veze kakveuser posted image
sta nam radi Alonica ljepotica..pussa i user posted image za vas troje

17.06.

(odgovor članu kanita25)
Neposredna veza do poruke: 2760
12.10.2010 14:56:13   
amela2208
ja kad sam saznala da samuser posted image ı da nosımuser posted image  ı kad sam to rekla mm on me prıjatno ıznenadıo. Bio je presrecan i kaze neka je curica, i kaze curice vıse vole oceve nego majke ı puko od smıjehauser posted image user posted image user posted image
a felıx ja se bas ne bı usudıla sad ponova da zatrudnım nı pod kojım uslovom. Cak ı ızbjegavam neke stvarı od straha da ponovo ne zatrudnımuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image İmam ja jos hıljadu nekıh stavı koje bı trebala da uradım, recımo da dıplomıram, da polozım ıspıt za master da pocnem sa masterom.....ohooo kad bı nabrajala do sjutra ne bı zavrsıla

Sara&Mohammad

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna veza do poruke: 2761
12.10.2010 15:00:08   
melly__

IZVORNA PORUKA: kolacic

ja imam malo problema s hapom, koristimo hipp1, bebi je 40 dana i par dana,  i ne znam kad preci na vecu mjeru,  sad joj dajem 110 ml na 3 mjerice, ne znam kad preci na 4 mjerice, da li je uopste taj omjer dobar, tako sam procitala na kutiji hippa, ne znam imate li slicna iskustva i moze li mi ko pomoci??

zahvalna

Ja mislim da joj je to sasvim dovoljno,mom djecaku ce sad 4 mjeseca i tek sad mu pravim 4 "mjerice" pozz...
A kakva je stolica kod user posted image mi smo imali problema sa Hipp 1 pa smo koristili Hipp -pre dok se nije normalizovala stolica

17.06.

(odgovor članu kolacic)
Neposredna veza do poruke: 2762
12.10.2010 15:00:23   
Leena
Kolacic, ja mislim da trebas preci na jednu mjericu vise onda kada osjetis da kada popije cijelu flasicu nije sita beba. Moja ima skoro 6 mjeseci i jede samo 120ml (4 mjerice po obroku), ali od moje prijateljice beba od 20 dana (koja je rođena sa malo većom porođajnom težinom) jede 150(5 mjerica), sve je to individualno i bebe najbolje odrede koliko im je dosta, ja bar tako mislim.

All I ever wanted
All I ever needed
Is here in my arms

(odgovor članu kolacic)
Neposredna veza do poruke: 2763
12.10.2010 15:01:17   
Lejla Ka
Usput, Lejla, mazem ja i svoje meme sa Nystatinom, danas mi usta u I izgledaju puno bolje, al mene bas nesto probada u bradavicama i u memama...
Al, eto, moracu se i slatka odreci,iako mi tesko pada,poguzija sam ja...al sve za nju.

Ništa, samo onda nastavi sa terapijom, makar 7 dana, Zapravo dok ne potrošiš sav rastvor Nistatina. Ako se to desi prije 7 dana, traži još. Gljivice su strašno dosadne i tvrdoglave. Probada te od soora, ali bi vrlo brzo trebalo biti bolje.

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008
I ovo su moja DjeCa pored djece,
i moje Dojenje nakon dojenja

(odgovor članu amela2208)
Neposredna veza do poruke: 2764
12.10.2010 15:02:27   
kolacic
IZVORNA PORUKA: melly__

zahvalna

Ja mislim da joj je to sasvim dovoljno,mom djecaku ce sad 4 mjeseca i tek sad mu pravim 4 "mjerice" pozz...
A kakva je stolica kod user posted image mi smo imali problema sa Hipp 1 pa smo koristili Hipp -pre dok se nije normalizovala stolica

stolica je super, zuta, nema nikakvih problema, hipp1 joj super odgovara, sve popapa, udebljala se kg za mjesec dana...

(odgovor članu melly__)
Neposredna veza do poruke: 2765
12.10.2010 15:05:07   
kanita25
evo nas,ma...pozelim vas sve a nemam puno ni vremena za tipkanje pa mi bude muka da ne napisem svima  koji redak i tako odustanemuser posted image
dobro smo svi..i Alen je evo 2 dana imao zelenu kakicu a sutra trebamo na bocu a danas zovem cijeli dan da kazem dr da opet ne odem dzabe i nikako je dobituser posted image
Alona samo vriska po cijeli dan i neda mu odspavat nimalo,a on pravi mali lopovcic samo bi da se nosa i da mu se prica...ma otpadaju mi i ruke i noge i leda..glava mi trni od pjevusenja i pricanja...user posted image user posted image user posted image
ljubnemo i mi vas puuunoo

(odgovor članu melly__)
Neposredna veza do poruke: 2766
12.10.2010 15:06:10   
melly__
Super user posted image user posted image bas mi je drago da joj odgovara user posted image
kao sto ti Leena rece,ako mislis da joj to nije dovoljno onda slobodno vise napravis...pozz

17.06.

(odgovor članu kolacic)
Neposredna veza do poruke: 2767
12.10.2010 15:12:29   
rose 87
uh konacno zaspao,danas se ne odvaja od mene dusa moja,nista nisam uradila,evo ljuljam ga i nesmijem ga ni spustiti jer ako se probudi bice nervozan
user posted image user posted image user posted image

Mamino sunce - 26.12.2009
Mamin smjesko - 20.01.2015

(odgovor članu kolacic)
Neposredna veza do poruke: 2768
12.10.2010 15:19:13   
amela2208
kanita25user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image idi odmaraj se i usput pubni malu slatku djecicu od nas

Sara&Mohammad

(odgovor članu rose 87)
Neposredna veza do poruke: 2769
12.10.2010 15:26:40   
miny

IZVORNA PORUKA: melly__

zahvalna

stolica je super, zuta, nema nikakvih problema, hipp1 joj super odgovara, sve popapa, udebljala se kg za mjesec dana...

Slažem se sa Melly.Moj sin i doji i jede AD, doktorica mi je rekla da je za njegov uzrast 100 ml do 120 ml maksimalno a njemu je dva i pol mjeseca, tako da mislim da je tvojoj bebici to dovoljno

27.07.2010 mama je zagrlila i poljubila svog sina, i od tada ga ne prestaje grliti i ljubiti :=)

Apsolutno sve znacis za mene
i bilo gdje da krenem
ne mogu bez tebe
i svaki novi dan zivim za tebe
jer ja ne mogu i ne znam drukcije

(odgovor članu kolacic)
Neposredna veza do poruke: 2770
12.10.2010 15:30:23   
kanita25
eh kad bi se moglo odmorit danju user posted image ..ma ja ti jedva cekam osam sati tad znam da cu malo odmorit do jutrauser posted image jer vise nedam da Alona spava po danu..zaspe oko 7,malo posle i Alen i onda imam vece za odmor ili radit stan user posted image user posted image
ljubni mi najsladu kosicu puuuno a i tebi vala jedan veeelili user posted image

(odgovor članu amela2208)
Neposredna veza do poruke: 2771
12.10.2010 15:31:44   
kanita25
miny user posted image user posted image user posted image  obradovah se kad te vidjehuser posted image user posted image
kako je mamina maza

(odgovor članu kanita25)
Neposredna veza do poruke: 2772
12.10.2010 15:36:14   
miny
IZVORNA PORUKA: kanita25

miny user posted image user posted image user posted image  obradovah se kad te vidjehuser posted image user posted image
kako je mamina maza

Duša moja draga user posted image user posted image . I ja tebe volim ovdje vidjeti user posted image user posted image
Dobro je moja mala maza,evo ga na krilu, nešto izvodi, malo vrišti,malo mi kao nešto"priča" ali čim vidi da mu se ne obraćam počne sve glasnije i glasnije user posted image user posted image user posted image .
A šta nam je to sa Alenom, ja baš danas nešto mislim kako će ga sutra bocnuti a njemu se baš nešto ne da.
Ljubi ih oboje za nas 

27.07.2010 mama je zagrlila i poljubila svog sina, i od tada ga ne prestaje grliti i ljubiti :=)

Apsolutno sve znacis za mene
i bilo gdje da krenem
ne mogu bez tebe
i svaki novi dan zivim za tebe
jer ja ne mogu i ne znam drukcije

(odgovor članu kanita25)
Neposredna veza do poruke: 2773
12.10.2010 15:42:30   
kanita25
user posted image user posted image user posted image user posted image  bas smo ze pozelile user posted image user posted image user posted image user posted image
neka drugar skrece paznju..ja cim spustim Alena u krevetic on ceka hocul mu pricat ili otici pa pocne kmecat ako se udaljavam user posted image user posted image  a onda mu seka nesto izvodiuser posted image user posted image user posted image  sakrije oci pa je kao nema..onda se on treba smijat a on zaplace jaceuser posted image user posted image user posted image user posted image  pa bi ga ona uzela malo i pronosala..user posted image
ne znam bil ga vodilauser posted image  danas je malo svjetlija kakica ali nije zlatno-zuta user posted image

(odgovor članu miny)
Neposredna veza do poruke: 2774
12.10.2010 16:01:15   
danijela27
zeze draga nije naida debela nego je ova moja maja svrca, tata kaze da je prava manekenka. ne brini se ti plaho bebe ne mogu bit debele. mugdu znam a sigurno znam i merimu iz vidjenja kokad nas je bilo ko pljeve user posted image user posted image user posted image

od 19.06.2010. u 21 i 35 poceli se druzit sa nasom princezom

(odgovor članu dzeni_nl)
Neposredna veza do poruke: 2775
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  109 110 [111] 112 113   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  109 110 [111] 112 113   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

SEADAM
SEADAM

Tek sam su učlanila pa me interesuje ima li neki pedijatar da mi odgovori na pitanje?Pa ako mi neko mže predložiti pedijtra i njegovu adresu.:)))

seadam (96%)

seadam (4%)

Broj svih glasova: 67

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *