|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  101 102 [103] 104 105   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Bebe od 0 -1 godine
7.10.2010 15:56:51   
vjestica
to je mjerenje nuhalnog nabora, ali se ne može samo na osnovu tog nalaza postaviti dg
taj nalaz samo upućuje na dalje pretrage

Neplodnost je nasljedna. Ako Vaši roditelji nisu imali djece, najvjerovatnije ih ni Vi nećete imati.

(odgovor članu SailorMoon)
Neposredna veza do poruke: 2551
7.10.2010 16:51:38   
SailorMoon
IZVORNA PORUKA: vjestica

to je mjerenje nuhalnog nabora, ali se ne može samo na osnovu tog nalaza postaviti dg

Pa ok, ali i to se radi i islo bi na pretragu. Kako god otkrilo bi se. Ali zalosno je

06.11.2010 mamina i babina dusa se rodila. Volimo te najvise na svjetu.

(odgovor članu vjestica)
Neposredna veza do poruke: 2552
7.10.2010 17:02:17   
Anoniman
prvi put čujem da je udubljena fontanela znak da je beba žedna
nisam nikad ni provjeravala fontanelu
ziva istina vjeruj miuser posted image

Neposredna veza do poruke: 2553
7.10.2010 17:15:30   
MaminaBeba
Vještice svaka anomalija je vidljiva ultrazvukom. Stoga nemoj da budeš tako sigurna u to što tvrdiš. Evo ovaj link to potvrđuje:

http://www.analife4d.com/poliklinika/index.php?option=com_content&view=article&id=18&Itemid=57

Nisam sigurno izmislila ono što sam gore napisala!

(odgovor članu vjestica)
Neposredna veza do poruke: 2554
7.10.2010 18:14:10   
Mirkica
IZVORNA PORUKA: SailorMoon

IZVORNA PORUKA: Mirkica

Daunov sindrom se može dijagnostikovati samo amniocentezom, a nije baš rutina da se tako mlade žene šalju na amniocentezu, jer i ona nosi određen rizik
ne možeš kriviti ginekologa što nije vidio ne UZV, jer se ni ne može vidjeti na UZV

podpisujem i dodajem djete je djete hvala Bogu ako je 100 % zdravo a ako ne Boze moj to je sudbina ne treba ga ubijati.

Ovo nije bas tacno. Ja sam u 22 sedmici trudnoce isla na UZV kod spezialiste koji je mjerio debljinu koze djeteta zavratom. Kao ako je tu podebljano, to je znak za Down Sindrom i onda se jos vadi krv uz to da se ustanovi dali je Down ili ne. Mirkice to je bila ona Nackenfaltedichtemessung, neznam jesili ti to radila.

da to sam radila kod prvog dijeta izmedju 12 -14 sedmice , predlagali su mi i s ovim ali nisam pristala meni je receno u Becu u bolnici i moja doktorica ovdje mi je rekla da se to moze uraditi smao izmedju 12 i 14 sedmice inace posle ne vredi , u ovoj trudnoci nisam htjela tu budalastinju , moje je djete mit oder ohne Down Sindrom

Uspavala sam te duboko ispod grudi , al srce blizu je pa te stalno budi a kad odu svi pa pomisle da dremam , ja oci otvorim da vidim koga nemam , za kraj, za kraj.

BA 13.12.2008

Neposredna veza do poruke: 2555
7.10.2010 18:23:36   
Mirkica
Die Nackenfaltenmessung kann zwischen der 11. und der 13. Schwangerschaftswoche durchgeführt werden. Bestenfalls in der 11. Schwangerschaftswoche, da in diesem Zeitraum die Ergebnisse sehr viel aussagekräftiger sind. Sie wird vom betreuendem Frauenarzt/-ärztin empfohlen, wenn diesem bei der normalen Ultraschalluntersuchung evtl. Auffälligkeiten bemerkte. Die Nieren und das Lymphsystem sind in diesem Stadium der Schwangerschaft noch in ihrer Entwicklung, haben also ihre Arbeit noch nicht aufgenommen, so kann sich die Flüssigkeit im Nackenbereich überhaupt sammeln, sie kann noch nicht abgeleitet werden. Ab der 14. SSW bildet sich die Flüssigkeit, eben durch das ausbilden der Nieren und des Lymphsystems, zurück. Von daher ist eine Nackentransparenz in oder nach der 14. Schwangerschaftswoche nicht sinnvoll, sie liefert kein brauchbares Ergebnis.
OD 14 sedmice kroz razvoj bubrega i Lympsystem povlaci se tecnost i zbog toga je mjerenje nuhalnog nabora posle 14 sedmice ne donosi tacan rezultat ili koristan .

Uspavala sam te duboko ispod grudi , al srce blizu je pa te stalno budi a kad odu svi pa pomisle da dremam , ja oci otvorim da vidim koga nemam , za kraj, za kraj.

BA 13.12.2008

(odgovor članu Mirkica)
Neposredna veza do poruke: 2556
7.10.2010 18:51:07   
aida.
Bili smo opet danas na inhalaciji... Dr.kkaze da je E.bolje ali da ipak dodjemo i sutra jer jos kaslje i nije povratio sekret... Cesto kaki sto znaci da izbacuje kroz stolicu, sto je dobro.. Popije samo u toku dana 150ml mlijeka, malkice caja i ako pojede jednu hapicu (120g) dobro je... ali valjda jede da mu je dovoljno... Cesto spava sto nije uobicajeno za njega... Jos sutra cemo na inhalaciju pa se nadam da ce dalje sve biti ok..

DidaD dobro nam dosla... Stolica je ok ako nije onako inace beba bolesna pa ima razloga za brigu a jos ako je sve dobro proslo onda super user posted image

melly__ i ja sam danas dr.pitala za caj (nisam mu jos dala) i kaze da nije bitno jel to zova, sljez, kamilica ili nesto drugo.. kad beba kaslje i iskasljava potrebno je ustvari da pije sto vise toplih napitaka a nebitno kojeg caja (po njenoj preporuci da dajem obicnu kamilicu) da bi iskasljala beba lakse,,, ne znam, mila, ja bih ti ipak preporucila da vi odete kod dr.jest da su bolnice pune ali ipak mozda mu olaksa nekim sirupom... bolje nego da se ne daj Boze zapusti...

danijela27 user posted image kako ste nam vi??

kanita25user posted image i ja tako, cim pocnem da opsirno napisem sta budi se lopovcic... sad je zaspo i ja sam sjela da jedan kilometrazni napisem post, hehhehe... ljubi nam svoje golubice medene...user posted image user posted image user posted image sto e ismija kako ga seka nosa user posted image a evo sad E.spava ja se okrenu a on se u snu fin okrece, ja kontam probudio se, ma kakvi, stima se momak user posted image

saro znam da glupo zvuci ali pokusaj da se ne sekiras, mada znam da je nemoguce... drzi se... bit ce to sve ok vidjet ces...

Mona Muhamed kako mala princeza ? Evo vam veliki user posted image

samedi mila dobro podnosi, samo sto curi poslije na sve strane, hehhe... kako ste nam vi??

felix kako drug?? user posted image

MaminaBeba pokusaj koliko mozes da ga nadrzis jedan dan, neka ti neko dodje, neka ti pomogne, nek place, budi ga ali mu ne daj da spava preko dana... robaj... lopovcic jedan mali... proci ce i taj period, pretpostavjam da je tesko, ali... izmuce oni nas... user posted image
Leena, kad ugrabis javi se cesce user posted image user posted image
rose, bebacha, doublemum, amela2208, vjestica, Mirkica, SailorMoon

14.03.2010. :-) Erol

(odgovor članu zeze)
Neposredna veza do poruke: 2557
7.10.2010 19:21:44   
Mirkica
IZVORNA PORUKA: MaminaBeba

Kanita dušice jaaaako mi je žao! user posted image
I ja sam se jučer nasekirala. Mama mi priča, pošto radi u zdravstvu, djevojka '88 godište i 6 mjeseci bila trudna, i slučajno ode kod drugog ginića da je pregleda, kad ono beba daunov sindrom ima, a kreten njen doktor nije vidio ili nije htio da vidi. Taj čovjek je za streljanje. Njoj su izazvali trudove i morala je roditi to dijete koje je naravno preminulo, a djevojka je u šoku. Sada muku muči, jer mlijeko ide i ima sve moguće upale, baš nije prisebna.. Žalosno, žalosno je ovo naše zdravstvo odvratno!

Ja opet muku mučim sa J nespavanjem! Dijete jednostavno već mjesec dana liježe ujutro u 4h!user posted image user posted image user posted image Šta da radim od života, ja stvarno više na avet ličim! Ne mogu taj tempo da upratim i gotovo. On sada spava, a ja milion obaveza u kući po danu imam. Raspremi, namiri, skuhaj ručak, dočekaj goste, Jamana hrani, presvlači i tako redom... Da li je neko imao slično iskustvo, neka mi pomogne! Ja njega probudim kada spava po danu, ali on onda jednostavno i na rukama zaspi kada se njemu spava, zaspat će i sam ako treba.. A navečer ljuljaj, pjevaj, pričaj, a nema šanse da zaspi sve do tačno 4h i to jedvitom mukom! user posted image user posted image user posted image user posted image

da znas da jeste zalosno ako dijete ima down sindrom ne mora znaciti da se mora ubiti prokleti bili doktori koji su to uradili , nedao BOg da imam ovu iskustvo ali od ovog sam se najezila , down sindrom se ne moze tek tako ustanoviti i ne krivi doktora prvog , ja sam ti clanak postavila prije pa procitaj onim crvenim, ja tek procitah sto se pisalo o ovom sindromu tj. vidjeh tvoj post i najezih se za mene je ovo ubistvo neka im BOG sudi mozda je ruzno da ja ista kazem.

BA 13.12.2008

(odgovor članu MaminaBeba)
Neposredna veza do poruke: 2558
7.10.2010 20:02:50   
danijela27
bebacha i kod mene je tako. jos u ejle bude topal potiljak ja joj odma dam vode i rashladi se i fontanela se vrati. eto u mne je tako mada kazu da ne mora se nista davat ako se doji.

daunov sindrom. meni je dr mjerio nuhalni nabor i rece mi da je to za utvrdjivanje daunovog sindroma.

od 19.06.2010. u 21 i 35 poceli se druzit sa nasom princezom

Neposredna veza do poruke: 2559
7.10.2010 20:05:53   
danijela27
aida kod nas oki doki user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu danijela27)
Neposredna veza do poruke: 2560
7.10.2010 20:08:19   
MaminaBeba
Mirkice ta majka jednostavno nije željela da zadrži to dijete. Vjerovatno je smatrala da će joj biti veliki teret gajiti takvo kakvo jeste. Ona je pristala da rodi i da to dijete ne ostane živo, doktor koji joj je rekao u čemu je problem nije kriv, nije ju on nagovorio da ga tako "ubije", to je sigurno. Mišljenja su podijeljena. Hvala dragom Bogu pa su naša zdrava i živa. Ne bih polemisala dalje o ovome. Samo sam podijelila sa vama ono što sam čula.

Aida draga crkoh ja. Pa ja njega budim po danu, ali on poslije tako tužno plače i zaspi i ako ga nosim i ako mu pričam, bilo kako zaspi, jer se njemu spava. Evo sad smo ga probudili, mm se igra s njim, ali on okice na pola 12, a pokušat ćemo što duže da bude budan.. I J ima još sekreta u nosiću i ne zna kako to iskašljati, ja samo izvlačim sa onom pumpicom i opet sasvim malo izvučem.

Amela2208 šta ćemo mi sa našom dječicom??? Ja ne znam čemu da pripišem ovo nespavanje moje bebe! Baš sam maximalno iscrpljena..user posted image

bebacha zašto ne pokušaš dati čaj hippov od komorača u granulama. Nije ograničeno davanje tog čaja i pravo je lijepog ukusa. Ja J taj dajem i super je. Kaže Jaman da on voli noćni život! user posted image

(odgovor članu Mirkica)
Neposredna veza do poruke: 2561
7.10.2010 20:11:53   
Mirkica
mamina bebo hvala allahu da su nasa dobro i zdravo :) nedao Bog nikome to iskusenje user posted image user posted image user posted image user posted image  

BA 13.12.2008

Neposredna veza do poruke: 2562
7.10.2010 20:12:57   
vjestica
IZVORNA PORUKA: SailorMoon

Pa ok, ali i to se radi i islo bi na pretragu. Kako god otkrilo bi se. Ali zalosno je

ali se otkrije poprilično kasno
maminabebo može uzv pokazati te promjene, ali tek kasnije
i meni daunov sindrom nije razlog za pobačaj, odnosno prijevemeni porođaj, jer dokse definitivno dijagnosticira, već je kasno za pobačaj, nego se mora provocirati pirođaj, ako žena ne želi dijete
meni je u svemu tome žalosno što ta žena nije htjela dijete zato što ima daunov sindrom
felix jel imaš čime potkrijepiti tvrdnju da je udubljena fontanela znak da je beba žedna (meni nije dovoljno što si rekla živa istina vjeruj mi)

Neplodnost je nasljedna. Ako Vaši roditelji nisu imali djece, najvjerovatnije ih ni Vi nećete imati.

Neposredna veza do poruke: 2563
7.10.2010 20:16:02   
aida.
Ja bih bez problema mogla sa Jamanom da partijamo nocu da preko dana drinjamo user posted image user posted image

Moj E. sad zaspa, a maloprije je spavo cak toliko dok sam post napisala (5 min) i probudio se do sad i sad je poslijepodnevno spavanje...user posted image
joj ja dobila danas i bas me stomak boli hocu da crknem user posted image zelim ljetooooo ovo me vrijeme ubija user posted image

Neposredna veza do poruke: 2564
7.10.2010 20:31:46   
MaminaBeba
Svaka patronažna i svaki pedijatar, prvo kod djeteta pregleda fontanelu. Ukoliko je udubljena znak je da je žedna ili gladna. Ja svojoj bebi dadnem malo vodice ili malo čaja. I bude ok.

Aida znaš ono: Postala si noćna ptica, zora ti je drugarica... Eto ti za tebe i mog sina! user posted image

(odgovor članu aida.)
Neposredna veza do poruke: 2565
7.10.2010 20:37:17   
aida.
user posted image user posted image user posted image user posted image ojjjjjj pravo u srce, hahha.... ne znam je al haj dobro hahhah user posted image user posted image user posted image meni sjelo ako je do 4 Erol ce sjedit do 4 user posted image user posted image a inace zaspi oko ponoci, najdalje do 1 i meni bas pase user posted image glupo mi uspavat djete u 8 pa da se ujutro u 6 budi user posted image ej ma nemoj da se sekiras, to je koju noc i doci ce on na svoje... vidjet ces.. user posted image ihhh kad ako Bog da izlasci pocnu tek onda mi necemo spavat cekajuci ih da dodju kuci..mh mh tek sad razumijem svoje starce user posted image user posted image

Neposredna veza do poruke: 2566
7.10.2010 20:40:08   
vjestica

Svaka patronažna i svaki pedijatar, prvo kod djeteta pregleda fontanelu. Ukoliko je udubljena znak je da je žedna ili gladna. Ja svojoj bebi dadnem malo vodice ili malo čaja. I bude ok.

jel ti to pedijatar rekao da je znak da je žedna ?
nama pedijatrica pregleda fontanelu i pita dajem li joj d3 kapi
ja sam shvatila da to gleda zbog zarastanja fontanele (ne znam tačno kad treba zarast, ali sam ja tako shvatila da zbog toga gčeda fontanelu) i rekla mi je ako isključivo dojim, da ne dodajem ništa prije 6 mjeseci, ni vodu, ni čaj, ni o
hranu

Neposredna veza do poruke: 2567
7.10.2010 20:44:04   
aida.

ja sam shvatila da to gleda zbog zarastanja fontanele (ne znam tačno kad treba zarast, ali sam ja tako shvatila da zbog toga gčeda fontanelu) i rekla mi je ako isključivo dojim, da ne dodajem ništa prije 6 mjeseci, ni vodu, ni čaj, ni o
hranu

ja mislim da do 18. mjeseca fontanela zarasta...kako kod kojeg djeteta, sve je individualno... a i nama dr.kaze da se bebama slobodno moze dati vode ili kamilice a od 4.mj da se slobodno dohranjuje beba-PO MALO... po kasikicu dvije dnevno i polako... kako smo i uradili prije nego smo i bili kod te dr. dok nas je drugi pedijatar vodio... i danas kad sam bila na pregledu zvoni joj telefon i kad je pricala kaze da ako beba ima 4 mjeseca slobodno da joj dodaju (nekome se obraca) tad sam je i upitala neke stvari mada smo mi taj period prosli... a sad... kako ko zeli... ja mislim da voda ni u kom slucaju ne moze da nasteti bebi... pogotovo kad su vrucine...

(odgovor članu vjestica)
Neposredna veza do poruke: 2568
7.10.2010 20:59:49   
aida.

IZVORNA PORUKA: aida.

Bili smo opet danas na inhalaciji... Dr.kkaze da je E.bolje ali da ipak dodjemo i sutra jer jos kaslje i nije povratio sekret... Cesto kaki sto znaci da izbacuje kroz stolicu, sto je dobro.. Popije samo u toku dana 150ml mlijeka, malkice caja i ako pojede jednu hapicu (120g) dobro je... ali valjda jede da mu je dovoljno... Cesto spava sto nije uobicajeno za njega... Jos sutra cemo na inhalaciju pa se nadam da ce dalje sve biti ok..

DidaD dobro nam dosla... Stolica je ok ako nije onako inace beba bolesna pa ima razloga za brigu a jos ako je sve dobro proslo onda super user posted image

melly__ i ja sam danas dr.pitala za caj (nisam mu jos dala) i kaze da nije bitno jel to zova, sljez, kamilica ili nesto drugo.. kad beba kaslje i iskasljava potrebno je ustvari da pije sto vise toplih napitaka a nebitno kojeg caja (po njenoj preporuci da dajem obicnu kamilicu) da bi iskasljala beba lakse,,, ne znam, mila, ja bih ti ipak preporucila da vi odete kod dr.jest da su bolnice pune ali ipak mozda mu olaksa nekim sirupom... bolje nego da se ne daj Boze zapusti...

danijela27 user posted image kako ste nam vi??

kanita25user posted image i ja tako, cim pocnem da opsirno napisem sta budi se lopovcic... sad je zaspo i ja sam sjela da jedan kilometrazni napisem post, hehhehe... ljubi nam svoje golubice medene...user posted image user posted image user posted image sto e ismija kako ga seka nosa user posted image a evo sad E.spava ja se okrenu a on se u snu fin okrece, ja kontam probudio se, ma kakvi, stima se momak user posted image

saro znam da glupo zvuci ali pokusaj da se ne sekiras, mada znam da je nemoguce... drzi se... bit ce to sve ok vidjet ces...

Mona Muhamed kako mala princeza ? Evo vam veliki user posted image

samedi mila dobro podnosi, samo sto curi poslije na sve strane, hehhe... kako ste nam vi??

felix kako drug?? user posted image

MaminaBeba pokusaj koliko mozes da ga nadrzis jedan dan, neka ti neko dodje, neka ti pomogne, nek place, budi ga ali mu ne daj da spava preko dana... robaj... lopovcic jedan mali... proci ce i taj period, pretpostavjam da je tesko, ali... izmuce oni nas... user posted image
Leena, kad ugrabis javi se cesce user posted image user posted image
rose, bebacha, doublemum, amela2208, vjestica, Mirkica, SailorMoon

ovdje je na kraju trebalo da bude veeeeeliki user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu aida.)
Neposredna veza do poruke: 2569
7.10.2010 21:21:00   
Anoniman

hranu

vidis,nama su drugacije rekli.Da A.smijem davati caj  kad je imao samo mjesec dana ,nisam dojila ad.davala morala sam htjela nehtjela davat caj tako mi rekli da nedihrira.
I da kad je dirala glavcu pa ce:dajesli caj vodu reko ne.
Daji kaze slobodno bas i zbog te fontanele.
Nama je 15mjes.i nije se jos zatvorila cula,sam da se sa 18mjes.zatvara.
I mi smo sa 4mjes.pomalo isli sa nadohranom,kasice sokici i sl.

(odgovor članu vjestica)
  Neposredna veza do poruke: 2570
7.10.2010 21:22:52   
Anoniman
felix jel imaš čime potkrijepiti tvrdnju da je udubljena fontanela znak da je beba žedna (meni nije dovoljno što si rekla živa istina vjeruj mi)

nazalost nemamuser posted image user posted image samo prenosim sta je meni pedijatrica govorila dok je bio manji.
Eto,tako napismeno nemam nistauser posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 2571
7.10.2010 21:24:36   
Anoniman
Drage zene neljutim se ja ni nakoga,Boze sacuvaj!!
Samo glupo malo pisati a posle toga vidjeti da niko nista na taj post.Znam da se slabo javljam, ali i kad se javim kao i da se nejavim.. Eto toliko od mene,da nemisli niko da se ja nesto ljutim..
Pussa svim bebicama a mamama velikiuser posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 2572
7.10.2010 21:26:01   
Anoniman
MaminaBebo koliko,ima tvom J.mjeseci dana user posted image nevidim nigdje da ima da procitam.
I kod nas je tako bilo,prvi mjesec dana tj.40esnica posle je doslo sve na svoje jedno 15dana i opet do 4.puna mjeseca nije spavaouser posted image user posted image kad je prosla 40esnica dosli grcevi i et,ga na nista bolje.....
Proce abd.nebrini,gledaj da ga drzis budnim danju ako mozes mada znam da je neizvedivo,al pokusaj ili prati njegov tempu pa lezi kad i on spavauser posted image

(odgovor članu vjestica)
  Neposredna veza do poruke: 2573
7.10.2010 21:28:06   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Malena_A

Drage zene neljutim se ja ni nakoga,Boze sacuvaj!!
Samo glupo malo pisati a posle toga vidjeti da niko nista na taj post.Znam da se slabo javljam, ali i kad se javim kao i da se nejavim.. Eto toliko od mene,da nemisli niko da se ja nesto ljutim..
Pussa svim bebicama a mamama velikiuser posted image
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image neka te samo se javljaj mila
Joj,ja tako volim ovjde biti user posted image user posted image user posted image znam da mi nije mjesto,ovdje al sta cu kad su one tamo moje zenice uspavane.Aii,fino mi je ovdje s njimauser posted image
Niti pisu niti ih ima na vidikuuser posted image nabrzaka napisu post i user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 2574
7.10.2010 23:21:40   
aida.
felix samo se ti druzi s nama... user posted image

Malena_A znam kako ti je i ja sam se prije tak oosjecala... al jednostavno svako se pozabavi o sebi i o sebi price... al nekad bas imas osjecaj ko da te niko i ne prepoznaje... samo se ti nama javljaj user posted image

Kako sam se ja maloprije prepala.. Nahranila Erola i ostavila ga u krevetcu da zaspi, i cijelo vrijeme cujem ga pjeva on sebi nesto i onda se nekoliko minuta usutio ja kontam on zaspo i onda podje da kmeci... Ja usla u sobu da idim sta je s njim kad imam sta i vidjeti... Sve je ispovracano i to su komadi bijeli... Valjda taj slajm... Ne znam kako iz tolisnog insana da onolika sila izadje... user posted image a rekla mi je doktorica da se ne prepadnem ako povrati jer to indukcija treba da izazove ili da sve izadje na guzu... jorgan, jastuk, carsaf, ispod deka, sve je dibidus mokro... nadam se da ce od sad bit bolje... user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 2575
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  101 102 [103] 104 105   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  101 102 [103] 104 105   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

proslava prvog rodjendana
stefania

zanima me kako i sta ste spremile za bebin prvi rodjendan..potrebni su mi savjeti jer uskoro nam je abd rodjendan i htjela bih to nekako lijepo obiljeziti ali ako je moguce bez puno strke...hvala

odgovor (97%)

odgovor (3%)

Broj svih glasova: 69

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *