|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  262 263 [264] 265 266   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m...
24.9.2010 10:42:48   
isabella
hvala draga puno ja sam vec pocela od pre neki dan prvi puta sam joj skuhala malo krompirica i tikvice i dodala malo malo maslinovog ulja i pokusala joj  dati i izgleda da joj se svidjelo pojela je.ja svojoj bebi vec mjesec dana dam 2 puta sedmicno da pije sok a vodu svakodnevno...a sto se tice mijesanja ukusa evo recept od pedijatra izgleda od prilike ovako krompir,mrkva  i tikvica sa malo maslinovog ulja ili parmezana a i kupovne hapice su odprilike na tom principu nema da je samo jedna vrsta povrca da bi se dijete naviklo na razlicite okuse,,,

Naida 25.04.2010.g dusa moja

Priroda nije fer! Psima nije dala mogucnost da govore, dok neki ljudi odlicno laju.

(odgovor članu Idina mama)
Neposredna veza do poruke: 6576
24.9.2010 10:58:35   
Idina mama
Jah, fazon je u ovome: kad si ti to sjela pa se najela same mrkve? A to sto si joj napravila je odlicno. Ja bih sad mogla pojesti punu zdjelu. Sto su ti Italijani. Odmah parmezan. Malkice, nemoj pretjerati da ne operetis bebine bubrege. Negdje oko 10. mjeseca mozes malo vise sira. Tako kazu.Do otprilikr godinu dana se treba drzati recepta za bebe, aonda polahko uvodi hranu koja je vise slicna onome sto se jede kod tebe kod kuce. Necemo citav zivot kuhati posebno, ali do godinu se moramo drzati recepta.

< Poruku je uredio Idina mama -- 24.9.2010 11:00:20 >

(odgovor članu isabella)
Neposredna veza do poruke: 6577
24.9.2010 13:34:31   
myb@by
Idina mama, iako zivim u BiH citala sam savjete pedijatara i iz Njemacke, Francuske i ostalih zemalja. Vidjela sam da se dohrana iz zemlje do zemlje maksimalno razlikuje, ali sam ipak prihvatila nacin dohrane koji koriste Nijemci, i svoju bebu hranila kako si ti svoju.
Ja sam umjesto soka od narandže dodavala sok od jabuke, jer me malo bilo strah narandže. Hranu sam joj blendala samo u petom i pola sestog mjeseca zivota. Ona meso jede odkako je napunila 6 i pol mjeseci i nikada joj meso nisam blendala. Sada kad kuham nama rucak, njoj odvojim posebnu porciju, prije nego sto nama poslim rucak. Za dorucak jede, pavlaku ili abc sir, nekada puru, nekada voce.

‎"Tri puta vode do mudrosti: razmišljanje - ono je najplemenitije; odgoj - on je najlakši; i iskustvo - ono je najneugodnije."

(odgovor članu isabella)
Neposredna veza do poruke: 6578
26.9.2010 10:19:25   
leona81
@ teacher ma nekoliko puta pokusavamo, na sve moguce nacine, prije je jela sve pa onda ovo?, nije htjela nikakvo povrce ni meso cijelo ljeto i evo pocetak ovog mjeseca, jedva je pocela jesti po trecinu teglice velike...i dalje nece jaje niti ono sto mi napravimo a jede kupovne kasice pomalo?

29.04.2013-29.10.2013...184 days
For every day, I miss you. For every hour, I need you. For every minute, I feel you. Forever, I love you...

(odgovor članu myb@by)
Neposredna veza do poruke: 6579
26.9.2010 19:44:36   
Anoniman
Nane napunio 9 mjeseci na zdravlje i na dug vijek... jos uvijek ima 2 nocna podoja i u toku dana kako mu naleti, nekad 2 nekad i vise...
od guste hrane jede skoro sve... najvise voli slanu hranu, al eto i slatko pojede mada nije bas extra ljubitelj... najvise voli krompir, tikvice, rizu, piletinu a ovih dana uziva i u grahu... mlijeko pije megle... dorucak mu je obavezno nesto od lino proizvoda... svako jutro drugo... jaje citavo jede i nema nikakvih problema... poslastica mu je topa... od slatka jedino sto pravo voli je monte zott i kinder cokolada, ostalo i nije odusevljen... odavno mu nista ne blendamo nego jede iskomadano... ima 4 zubica i bez problema zvace...

(odgovor članu leona81)
  Neposredna veza do poruke: 6580
26.9.2010 21:34:00   
selina
user posted image user posted image user posted image user posted image bravo za nanta ma on je pravi momcina u to nesumnjamo samo neka nam papa i bit ce ako bog da jos veci momcina..........bubimoi malu izjelicu

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 6581
26.9.2010 22:33:41   
myb@by
Mashallah za naneta, ne ureko se on nama user posted image user posted image user posted image user posted image

‎"Tri puta vode do mudrosti: razmišljanje - ono je najplemenitije; odgoj - on je najlakši; i iskustvo - ono je najneugodnije."

(odgovor članu selina)
Neposredna veza do poruke: 6582
29.9.2010 21:58:33   
anidla
od koliko se grah uvodi bebama? Noa  ima 10 mjeseci i 20 dana, smije li? naravno bez zacina i zaprske, samo iskuhan grah sa mrkvicom,malo crvenog i bijelog luka...

pls nek neko javne user posted image

You may only be a person in this world, but for someone, you are the world ¦ ¦ ¦

09.11.2009 :) Noa

07.01. prohodali :)

(odgovor članu myb@by)
Neposredna veza do poruke: 6583
29.9.2010 22:14:21   
niki83
mi smo grah probale sa 10mj..nije bilo problema, do sad ga jela mozda 3puta, ali eto slucajnost da nam je bas danas grah bio na meniju i nije ga htjela user posted image , inace slabo jede, sesti zubic nam izbija, pa i to smeta

N&N

(odgovor članu anidla)
Neposredna veza do poruke: 6584
29.9.2010 22:14:33   
zvecka
user posted image user posted image Hej pozdrav drugovi i drugarice i mamiceuser posted image

Anidla daj Noi graha slobodno,,,on je dovoljno star,,,ja sam uzimala kasice Emani od graha a od 6 mjeseci je.user posted image

Lejla 18-09-2006
Emana 29-01-2010
Moja dva pileta dosadna:)

(odgovor članu anidla)
Neposredna veza do poruke: 6585
29.9.2010 22:18:07   
anidla
IZVORNA PORUKA: zvecka

user posted image user posted image Hej pozdrav drugovi i drugarice i mamiceuser posted image

Anidla daj Noi graha slobodno,,,on je dovoljno star,,,ja sam uzimala kasice Emani od graha a od 6 mjeseci je.user posted image

ta sestro mila. otkud ti user posted image ljubim teeeeeeeee user posted image user posted image user posted image user posted image

znaci smijem? maovaj maneken u mene pazi sta jede user posted image

salim se, nego evo sad sam kuhala nama grah sutra za rucak i nisam nista u njega stavljalaod zacina dok ne vidim smije li Noni graha da rucki, i nasla sam evo na nekim stranicama da pise da grah ide slobodno od +9 mjeseci.

znaci sutra jedemo skupa nas 3 user posted image user posted image user posted image user posted image

niki83, pa zbog zubica nece da jede 100% user posted image

You may only be a person in this world, but for someone, you are the world ¦ ¦ ¦

(odgovor članu zvecka)
Neposredna veza do poruke: 6586
29.9.2010 22:21:23   
zvecka
Haj da i ja napisem nesta,,,na zadnjoj kontroli u savjetovalistu ja pitala doktoricu dal Emana sada smije da pije normalno mlijeko i rekla mi da nesmije ga piti jos,,a sta vama kazu doktori,,kad dijete smije poceti sa obicnim mlijekom?

A ovdje su mi rekli sendvic da joj dajem sa sirom,salamom,margarinom da namazem i ja kontam sir je slan,,,salama takode,,,kako to sada a inace to mi je rekla dijecija doktorica i de ti budi pametan,,,,jedni kazu ovako,jedni onako,,,inace moja curica je jako poguzija,,boze zakloni da neko nesta jede a da ona vidi,,,ma odma placeuser posted image

Lejla 18-09-2006
Emana 29-01-2010

(odgovor članu zvecka)
Neposredna veza do poruke: 6587
29.9.2010 22:22:08   
de_de
Anidla ja bas sad gledam kalendar dohrane od coolinarike i grah je po njemu od 12 mjeseci, a kupus od 10 mjeseca. A grah i kupu su meni podjednako teski za stomak, pa ne znam. Valjda ti neka iskusnija mama odgovori.

Keno mamino zlato
22.11.2009.

(odgovor članu anidla)
Neposredna veza do poruke: 6588
29.9.2010 22:25:01   
zvecka
IZVORNA PORUKA: anidla

ta sestro mila. otkud ti user posted image ljubim teeeeeeeee user posted image user posted image user posted image user posted image

znaci smijem? maovaj maneken u mene pazi sta jede user posted image

salim se, nego evo sad sam kuhala nama grah sutra za rucak i nisam nista u njega stavljalaod zacina dok ne vidim smije li Noni graha da rucki, i nasla sam evo na nekim stranicama da pise da grah ide slobodno od +9 mjeseci.

znaci sutra jedemo skupa nas 3 user posted image user posted image user posted image user posted image

niki83, pa zbog zubica nece da jede 100% user posted image

Et ja bomm doslauser posted image user posted image user posted image ,,,ljubim vas sve odredauser posted image user posted image
A Anidlice mo0ja draga daj ti dijetetu graha prde i malo kuruze tvrde i nek prasinja,,,,ej ovdje sam ja uzimala tu grahastu kasicu mjesana sa jabukom,,,mozwes misliti kombinacije,,,user posted image emana je jela nekoliko puta i nesvida joj se,,inace voli maminu kuhinju a to smo ruckali samo za vrijeme godisnjeg odmora i jos malo neki vanredni putuser posted image

Lejla 18-09-2006
Emana 29-01-2010

(odgovor članu anidla)
Neposredna veza do poruke: 6589
29.9.2010 22:26:41   
anidla
http://smile4me.net/recepti/bebina%20kuhinja/recepti/recepti_dohrana_beba_povrce8.html

tu sam nasla da grah ide od +9 mjeseci

na kraju krajeva dijete mi je jelo mahune, pa vrijeme je i za grah user posted image a grah je kazu zdrav user posted image

kod nas zvecko kazu da mlijeko ide nakon godinu dana, bas na zadnjoj kontroli pedijatrica mi je rekla niposto jos dati mlijeko u tetrapaku. e sad haj ga znajl ali ne igram se ja s tim, slusam je zbog dosadnog dermatitisa

(odgovor članu de_de)
Neposredna veza do poruke: 6590
29.9.2010 22:31:57   
zvecka
Ja Emani dajem njenu hranicu,,,al sam pitala iz razloga sto sam joj pocela kupovati za dorucak one neke vocne hapice u prahu da nekad ne izmisljam sta bi,,jer nekad se nades u situaciji da je to naj prakticnije a muti se sa hranom kuju jede(mlijeko praskasto)a za veliku djecu moze i obicnim mlijekom,

a naj pametnije je slusati doktore sta kazu,,ipak su oni se skolali za to,,,ja sve pitam,dosuse dosta toga znam kako ide jos od Lejle dok je bila mala al sada znam jos vise,,,user posted image ucim svakim danom,,trece kad dode sveee cu znatuser posted image

Lejla 18-09-2006
Emana 29-01-2010

(odgovor članu anidla)
Neposredna veza do poruke: 6591
29.9.2010 22:35:17   
anidla

Ja Emani dajem njenu hranicu,,,al sam pitala iz razloga sto sam joj pocela kupovati za dorucak one neke vocne hapice u prahu da nekad ne izmisljam sta bi,,jer nekad se nades u situaciji da je to naj prakticnije a muti se sa hranom kuju jede(mlijeko praskasto)a za veliku djecu moze i obicnim mlijekom,

a naj pametnije je slusati doktore sta kazu,,ipak su oni se skolali za to,,,ja sve pitam,dosuse dosta toga znam kako ide jos od Lejle dok je bila mala al sada znam jos vise,,,user posted image ucim svakim danom,,trece kad dode sveee cu znatuser posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

grdna rano, onda ja nista ne znam sad, a bila sam uvjerena da znam user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu zvecka)
Neposredna veza do poruke: 6592
29.9.2010 22:38:26   
teacher75
a ja cula da se grah daje sa 10mj. pa ga je lana vec probala prije mjesec dana, al joj se nije bas svidio

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu anidla)
Neposredna veza do poruke: 6593
29.9.2010 22:41:44   
zvecka
user posted image user posted image user posted image user posted image znas ti Anidla svasta al kad jos koje napravis eh onda ce ti to sve znanje izlaziti ko iz rukavauser posted image user posted image user posted image user posted image

Ja se jos iznenadim kad sta neznam,,,hej matera dvoje djece aj sramoteuser posted image

Lejla 18-09-2006
Emana 29-01-2010

(odgovor članu anidla)
Neposredna veza do poruke: 6594
1.10.2010 18:38:40   
emirita
pozdrav svima

ja imam pravi problema sa svojom malom...naime,kako smo poceli sa dohranom,ona preko dana uopste nece da doji...
ujutro kad se probudi podoji...a u toku dana nema sanse...sve joj je zanimljivije od moje sike...a onda u toku noci me ne popusta,samo daj da doji...a sto je najgore ja popustam u tome,jer znam da preko dana nije dojila...i mene sve to smori,jer ne sjecam se kad sam prespavala noc...
user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu zvecka)
Neposredna veza do poruke: 6595
1.10.2010 18:39:15   
emirita
p.s. bebi je 7 mjeseci

(odgovor članu emirita)
Neposredna veza do poruke: 6596
1.10.2010 20:03:06   
anidla
emirita, neko ce ti se od zenica javit da ti odgovori na pitanje, ja bih rado ali nazalost nisam ni dana dojila bebu user posted image

sretno

(odgovor članu emirita)
Neposredna veza do poruke: 6597
1.10.2010 20:55:36   
rose 87
IZVORNA PORUKA: emirita

pozdrav svima

ja imam pravi problema sa svojom malom...naime,kako smo poceli sa dohranom,ona preko dana uopste nece da doji...
ujutro kad se probudi podoji...a u toku dana nema sanse...sve joj je zanimljivije od moje sike...a onda u toku noci me ne popusta,samo daj da doji...a sto je najgore ja popustam u tome,jer znam da preko dana nije dojila...i mene sve to smori,jer ne sjecam se kad sam prespavala noc...
user posted image user posted image user posted image

a jesi li joj uvela obroke i koliko u toku dana,mi smo sa 7 mj. imali jedan obrok i to nekad u podne,pa sa 8 dva i tek sad sa 9 tri,a to sto je po cijelu noc na siki,moj je ruca i preko dana pa opet navecer se ne odvaja od mene,moj bi ti savjet bio polako sa dohranom,postepeno je uvodite ali nadam se da ce ti se javiti neko jos iskusniji

Mamino sunce - 26.12.2009
Mamin smjesko - 20.01.2015

(odgovor članu emirita)
Neposredna veza do poruke: 6598
1.10.2010 21:43:53   
leona81
moja ima 3 obroka i 2 uzine i doji 8 do 10 puta po danu i noci...ja nikad ne spavam haha

29.04.2013-29.10.2013...184 days
For every day, I miss you. For every hour, I need you. For every minute, I feel you. Forever, I love you...

(odgovor članu rose 87)
Neposredna veza do poruke: 6599
1.10.2010 23:02:20   
bebac2
i moj vise voli kasiku nego siku, a ja ga pokusavam forsirati preko dana, ali ako mu nije ćejf, neće nema šanse (a zato kašiku ne odbija :-))). Doji dva puta po noći, ujutro kada se probudi i kada ga uspavljujem.

dva djecaka,.2006. i 2009.

(odgovor članu leona81)
Neposredna veza do poruke: 6600
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  262 263 [264] 265 266   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  262 263 [264] 265 266   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *