|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  260 261 [262] 263 264   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m...
19.9.2010 12:31:09   
lavić Simba
Sinoc sam kupila u DM-u Alnatura zitarice neka mjesavina svih zitarica ali kako da mu ih dajem meni su ove krupne nece ih htjeti da mu ih stavim samo u voce,dali da ih malo kuham pa sa povrcem izblendam???user posted image user posted image

mamina radost....moj mali djecak
03.10.2009.
prvi zubic sa 9.5 mjeseci
prohodao sa 11 mjeseci

(odgovor članu anidla)
Neposredna veza do poruke: 6526
19.9.2010 13:10:12   
lavić Simba
niko nista???? nisam do sada mu stavljala pa rekoh da vidim drage moje kako vi to radite

03.10.2009.
prohodao sa 11 mjeseci

(odgovor članu lavić Simba)
Neposredna veza do poruke: 6527
19.9.2010 13:11:47   
teacher75
IZVORNA PORUKA: lavić Simba

Sinoc sam kupila u DM-u Alnatura zitarice neka mjesavina svih zitarica ali kako da mu ih dajem meni su ove krupne nece ih htjeti da mu ih stavim samo u voce,dali da ih malo kuham pa sa povrcem izblendam???user posted image user posted image

ne znam, ja te nisam nikad uzimala, samo proso od alnature koji dodam u povrce dok ga kuham i na kraju sve zajedno izblendam. mozda i ti mozes tako. sta pise u uputstvu kako se prave?

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

Neposredna veza do poruke: 6528
19.9.2010 15:07:57   
selina

IZVORNA PORUKA: anidla

molim vas, treba mi hitno vas odgovor..

Noa je kod svoje nency, i ona mu danas za rucak izmedju ostalog povrca dala i patlidzan user posted image

od kada se inace uvodi ovo povrce u ishranu???

mene nesto strahuser posted image

anidla mila nesikeraj se moja melina je vec sa 8 mjeseci probala malo patlidzana nije se najela ali ga je malkice probala i hvala bogu nije joj nista bilo!

(odgovor članu anidla)
Neposredna veza do poruke: 6529
19.9.2010 23:02:02   
lekica83

IZVORNA PORUKA: selina

super lekice da nam lana papa spinat,ja svojoj jos nisam pokusala dati ali blitvu eto jesam jucer a i smokvu sam joj dala posto nisam mogla docekati odgovor da mi neko kaze od kad ide pa hvala bogu dobro je podnijela uglavnom nema alergije mnogo joj se svidja.......neka nama nasih bebica samo neka nam fino papaju moja do sad nista nije odbila osim griza a sve ostalo jede a griz kad joj stavim u hranu ona se strese hehehheheh

ma samo eka papaju user posted image user posted image
jesi li davala svojoj curici jaje ikako, mi jos nismo a neki dan bila na pregledu i pedijatar mi rekao da joj dam a mene je nesto toga strah, imam fobiju od jaja user posted image user posted image dosta sam namirnica uvela malo prije vremena al jaja ne smijem ni da pogledam, nemam pojma zasto..

Nase blago je zasjalo u maminom narucju 03.01.2010.

(odgovor članu selina)
Neposredna veza do poruke: 6530
19.9.2010 23:12:25   
selina
hej mila eto i ja sam tu potrefile smo se pa da ti odmah odgovorim ja jos isto melini nisam dala jaje ali sam joj davala namirnice koje su pravljene od jaja rcimo supe domace tarhane ili pilava sa sirom itd. ali jos onako kuhano samo ili slicno nisam ni ja jos neynam bas trebam prekosutra doktorici pedijatrupa cu je pitati mogu li dati ako rekne da moye ja cu pokusati do sad hvala bogu nije joj nista zasmetalo pa cak ni patlidzan mada sam ga malo dala a neki dan sam je nakratko ostavila kod ujne i zamisli dala melini jednu jagodicu da pojede joj bas sam bila ljuta ali nije joj nista bilo dobro je podnijela ma po meni netreba previse paniku praviti treba paziti ali paniciti bas i netreba jer ipak sta su sa nas nase mame radila pa eto nas zdrave i zive!!!!!

(odgovor članu lekica83)
Neposredna veza do poruke: 6531
20.9.2010 12:57:09   
lekica83
Ma eto isprepadali nas pa sam sva u grcu kad joj dajem nesto novo mada isto ni ona do sada nije imala nikakvih problema, nismo joj nije smetalo. A ja eto gledam da opet kolko tolko pratim tablice, ne bas ono slijepo ali eto okvirno jer me strah da joj djaba dajem neke stvari koje joj mogu biti teske za stomacic pa da ima grceve i probleme sa stolicom a to se desavalo bebi od moje rodice iako je pratila tablice.Izgleda da je sve to od bebe do bebe a eto mi smo odlucile se okvirno drzati tablica sto se tice njenih obroka a onako dosta sam joj stvari dala da proba tek tako ako mi jedemo, samo gledam da bude bez soli. Cak je probala i nutelu, znam da ne treba do godine ali ja sam joj dala na mrvicu hljeba tackicu nutele user posted image user posted image user posted image i iskreno uzivala je a nije bilo nikakvih posljedica, a naravno nije pojela pola tegle, to je uradila mama za nju user posted image

(odgovor članu selina)
Neposredna veza do poruke: 6532
21.9.2010 22:27:24   
Idina mama

Ja sam koristila i koristim posebne baby zitarice koje su u prahu, ali te od Alnature su odlicne. Prokuhaj vodu i dodaj vodu u zitarice. Gotovo. Onda u to dodaj voce. Mozes izdinstati jabuku, pa dodati, a mozes i svjeze voce. Svjeze je zdravije, ali je kuhano lakse probavljivo, pa zavisi od starosti bebe i toga kako beba vari cvrstu hranu. Dodaj malu kasikicu maslaca (ili veliku kasiku ulja) na oko 200 gr ove hapice. Onda sve izmiksaj. Ipak provjeri uputstvo da li se trebaju kuhati. Ja mislim da ne. Zitarice i voce su odlican medjuobrok, dorucak ili vecera. Za rucak uradi kako su tu vec rekli. Izdinstaj povrce + krompir u vrlo vrlo malo vode na vrlo niskoj temperaturi. Pred kraj dodaj zitarice (narocito su dobre proso i ovas (zob) jer sadrze zeljezo). Onda dodaj ulje (najbolje repicino radi omega 3 masnih kiselina za razvoj mozga i nervnog sistema) i malo svjeze isjedjenog soka od jabuke ili narandze radi vitamina C koji pomaze apsorpciju zeljeza. Sve to izmiksaj. Omjer je: 100 gr povrca, 50 gr krompira, 10 gr zitarica (ili 20 gr mesa), 10 gr ulja (jedan velika supena kasika) i 15 ml soka. Mogu ti jos recepata dati, pa probaj. Ovo je sve sigurno i provjereno.
Ma, super si zitarice kupila.

< Poruku je uredio Idina mama -- 21.9.2010 22:29:09 >

Neposredna veza do poruke: 6533
21.9.2010 22:34:19   
Idina mama
IZVORNA PORUKA: selina

hej mila eto i ja sam tu potrefile smo se pa da ti odmah odgovorim ja jos isto melini nisam dala jaje ali sam joj davala namirnice koje su pravljene od jaja rcimo supe domace tarhane ili pilava sa sirom itd. ali jos onako kuhano samo ili slicno nisam ni ja jos neynam bas trebam prekosutra doktorici pedijatrupa cu je pitati mogu li dati ako rekne da moye ja cu pokusati do sad hvala bogu nije joj nista zasmetalo pa cak ni patlidzan mada sam ga malo dala a neki dan sam je nakratko ostavila kod ujne i zamisli dala melini jednu jagodicu da pojede joj bas sam bila ljuta ali nije joj nista bilo dobro je podnijela ma po meni netreba previse paniku praviti treba paziti ali paniciti bas i netreba jer ipak sta su sa nas nase mame radila pa eto nas zdrave i zive!!!!!

Jagodicas_to voce moze odmah. Zasto ne? Ne treba ni sa cim pretjerivati, pa ni sa izbjegavanjem. Po najnovijim istrazivanjima nema bas strogo utvrdjenih tablica, ali ima nekih stvari kao sto su so i secer koje ne treba davati. Jagodicas_to voce svakako da user posted image . Jednostavno probajte malo, pa ako nema reakcije nsatavite. Inace super je da napravite sutliju bez secera, pa izgnjecite bananu sa propasiranim jagodama, malinama,... i dodajte u sutliju da zasladite. Njam!

(odgovor članu selina)
Neposredna veza do poruke: 6534
21.9.2010 23:00:31   
lekica83
idina mama ovi recepti su ti super user posted image user posted image mislim da si nekad isto pisala o ovim omjerima na ovoj ili nekoj drugoj temi i ja se odprilike toga drzim, nije bas da vagam sve ali okvirno sam skontala kako to ide, govorim o rucku i povrcu , i tako pravim bebi..

(odgovor članu Idina mama)
Neposredna veza do poruke: 6535
21.9.2010 23:35:09   
selina
eto lekice ja danas bila kod doktorice na boci sa melinom pa sam je pitala za jaje zapravo sama mi je rekla da joj pocnem zumance davati kao vrjeme je da pocne sa tim a bjelance tek poslije godinu dana pa sam danas odmah napravila joj krompir pire sa abc namazom mlijekom i jednom cetvrtinom jajeta pa za sad fino je podnijela jos se nepokazuje nijedna alergija pa valjda i nece da je trebalo nesto biti bilo bi!

(odgovor članu lekica83)
Neposredna veza do poruke: 6536
22.9.2010 23:28:17   
Hanady RR
prenos posta sa danom 22.9.2010.godine

IZVORNA PORUKA: isabella

ja sam mlada mama,imam bebu od 5 mjeseci,dojila sam 3 mjeseca a sada jede aptamil 1,,zanima me kada ste vi pocele uvoditi ove hapice od povrca,voca,i mesa jer pedijatar mi je rekao da joj  vec sada pocnem davati aptamil 2,,,,,a vec od treceg mjeseca da joj dajem bananu,jabuku i krusku a sada vec i mesne hapice,povrce skoro sve pa se pitam koliko je to ispravno jer cini mi se malo rano

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu selina)
Neposredna veza do poruke: 6537
22.9.2010 23:31:29   
Hanady RR
isabella...
pored ove teme na kojoj ćeš se upoznati sa načinom i pravilnom ishranom svoje 5-to mjesečne bebe ja ti sugerišem da se upoznaš i sa lsjdećim temema koje će ti pomoći da shavtš šta i kada trebaš uvesti svojoj bebi u prehranuuser posted image

kalendar nadohrane- molim te da porčitaš i 1 stranu a i neke posljednje...na datoj temi imamo dva kalendara dohrane vrlo kvalitetna.

http://www.ringeraja.ba/forum/m_10972/mpage_15/key_/tm.htm

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 6538
22.9.2010 23:35:39   
Anoniman
Možeš joj početi uvoditi voće i povrće ako želiš,sa 5 mj nije rano,a za meso ipak sačekaj još koji mjesec,mislim da ide od 8 mj,nešto se baš ne sjećam tačno.
Ja sam svojoj djeci počela davati voće i povrće od navršenih 4 mj

Neposredna veza do poruke: 6539
22.9.2010 23:43:40   
selina

IZVORNA PORUKA: Hanady RR

prenos posta sa danom 22.9.2010.godine

IZVORNA PORUKA: isabella

ja sam mlada mama,imam bebu od 5 mjeseci,dojila sam 3 mjeseca a sada jede aptamil 1,,zanima me kada ste vi pocele uvoditi ove hapice od povrca,voca,i mesa jer pedijatar mi je rekao da joj  vec sada pocnem davati aptamil 2,,,,,a vec od treceg mjeseca da joj dajem bananu,jabuku i krusku a sada vec i mesne hapice,povrce skoro sve pa se pitam koliko je to ispravno jer cini mi se malo rano

zdravo mlada mama,dobro nam doslauser posted image
eh sad da podijelim svoje iskustvo i misljenje i ja sam svoju malu dojila 4 i pol mjeseca nakon toga sam pocela sa aptamilom 1 sve dok je napunila 6 mjeseci zatim sam presla na aptamil 2 jer stvarno nemas potrebe zuriti da prelazis prije 6 mjeseci na br.2 ako to tvoju bebicu zasicuje znaci cemu zurba a sto se tice hapica njih sam prvi put uvela sa puni 5 mjeseci i mozda viska koji dan pocela sam od voca banane,jabuke itd. to vec mozes vidjeti na kalendaru dohrane koje vocke idu od kojeg mjeseca sto se tice slanih kasica pocela sam joj davati odmah rizu,tikvice krompir itd. a meso sam joj tek sa 6 i pol mjeseci uvela piletinu i junetinu jer mi je doktorica rekla da meso ide od 7 puni mjeseci ali eto ja sam to par dana prije uradila i sve je bilo ok ali iskreno sa 5 mjeseci je to sve za bebu sto je vas pedijatar preporucio previse jer ipak hranu treba uvoditi postepeno i da se bebin stomacic navikne na tu ishranu a pored toga svega moras i znati nedo bog neke alergije zato se postepeno uvodi jedno po jedno.........nadam se da sam ti bar malo sta pojasnila ali mozes malo citati i predhodne stranice pa ces mozda nesto izvuci sto ti treba i zelis da znas!

Neposredna veza do poruke: 6540
23.9.2010 0:09:10   
isabella
draga ja sam inace iz bosne ali zivim u italij i meni se cini sve prerani i ubrzano ali razgovarala sam sa pedijatrom i dao mi listu stvari u kojem mjeseu se sta uvodi i stvarno sam se iznenadila jer znam da je kod nas u bosni skroz druga prica po njihovom ovdje evo recimo moja beba treba da jede piletinu,junetinu,hapicu od rize,mijesanog povrca,samo tri vocke bananu jabuku i krusku,, ali ja nisam poslusala pedijatra jer stvarno mi se cini rano i dalje joj dajem aptamil 1 i samo hapice i sokice od voca

(odgovor članu selina)
Neposredna veza do poruke: 6541
23.9.2010 0:22:05   
selina
neznam mila sta da ti kazem ja ti vjerujem da je to tako svagdje je drugacije ali eto ti odluci kako mislis da je najbolje za tvoju bebicu samo imaj na umi ni sa cim nece zakasniti citav zivot ima pred sobom da jede raznovrsnu hranu ali opet ti kako ti hoces ............a to stvarno mi nikad nece biti jasno ti kalendari u svakoj drzavi cak iz grada u grad radi se o drugacijem redoslijedu jela a djeca ko djeca stvarno covjek nemoze biti pametan!!!

(odgovor članu isabella)
Neposredna veza do poruke: 6542
23.9.2010 9:56:18   
lekica83
selina i ja cu onda probati sa zumancem, inace sam kao i ti uvela malo prije vremena dosta stvari a nesto me s jajima bilo strahuser posted image ljubi nam drugaricu
isabella i meni se cini prerano za ono sto ti je pedijatar rekao, a uvjerena sam da neces nastetiti bebi ako usporis s uvodjenjem namirnica. Mozes krenuti polako sa kuhanim vocem npr jabukom, pa onda i sa skuhanom tikvicom itd. U svakom slucaju dodaji po jednu namirnicu samo da bi u slucaju alergije mogla znati na koja namirnica ju je izazvala..

(odgovor članu selina)
Neposredna veza do poruke: 6543
23.9.2010 10:26:17   
amela2208
evo i mene ovdjeuser posted image
isabela mislim da ti je prerano za meso a sa vocem i povrcem mozes poceti.
selina ja sam svojoj S dala jagodu sa 4-5 mjeseci  i hvala Bogu nije joj nista bilo, m,sl,m nije imala nikakvu alergijsku reakciju.
lekica83 nisam ni ja jos dala zumance isto se plasim kao i tiuser posted image  i mislim uskoro i da joj dobro prokuham pa i  zumance da proba. Ja se ne pridrzavam nikakvih tablica dajem joj skoro sve sto ne pravi gasove i sto joj svidja. Pratim vas na ovoj temi i po nesto "pokupim"i od vasuser posted image user posted image uglavnom zadovoljna sam sto se tice ishrane mada mi i dalje dojimo...

Sara&Mohammad

(odgovor članu lekica83)
Neposredna veza do poruke: 6544
23.9.2010 11:05:35   
lavić Simba

user posted image

03.10.2009.
prohodao sa 11 mjeseci

Neposredna veza do poruke: 6545
23.9.2010 11:08:02   
lavić Simba
Niko nista...????kontam kako da mu ih dam sa mlijekom dali da ih malo ostavim u vrucem mlijeku pa da odmeknu ili kako da ih stavim u voce?????

03.10.2009.
prohodao sa 11 mjeseci

Neposredna veza do poruke: 6546
23.9.2010 11:12:29   
teacher75

Niko nista...????kontam kako da mu ih dam sa mlijekom dali da ih malo ostavim u vrucem mlijeku pa da odmeknu ili kako da ih stavim u voce?????

pa odgovorila ti je gore Idina mama, ja ih ne koristim pa ti ne mogu pomoci

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

Neposredna veza do poruke: 6547
23.9.2010 11:15:18   
amela2208
IZVORNA PORUKA: teacher75

pa odgovorila ti je gore Idina mama, ja ih ne koristim pa ti ne mogu pomoci

ni ja ih ne koristim user posted image

Sara&Mohammad

(odgovor članu teacher75)
Neposredna veza do poruke: 6548
23.9.2010 11:17:59   
lavić Simba
Nisam vidjela ....Hvala...

03.10.2009.
prohodao sa 11 mjeseci

(odgovor članu teacher75)
Neposredna veza do poruke: 6549
23.9.2010 12:18:39   
isabella
hvala vam mnogo od srca jer stvarno mi je drago da neko dijeli moje misljenje,,razgovarala sam sa mamama ovdje one se slazu i sasvim normalno za njih je da beba vec sada jede sve te raznovrsne  namirnice user posted image !!!!!Ali ja sam po svome nastavila nisam poslusala pedijatra i bas mi je drago sto sam i ovdje naisla na podrsku user posted image !!!A jos pitanje dali je ispravno da joj u mlijeko stavljam plazmu u granulama bez jaja,,,

(odgovor članu amela2208)
Neposredna veza do poruke: 6550
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  260 261 [262] 263 264   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  260 261 [262] 263 264   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *