Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 15.9.2010 18:58:25
selina
htjela sam jos pitati danas sam kupila maloj blitve a dosad joj jos blitvu nisam uvodila u ishranu pa posto sam kupila pola kg jel ja mogu nju zalediti ovako zivu ili je trebam skuhati pa zalediti ili to nemoze nikako se ostaviti u zamrzivac???? hajd neka mi neko odgovori posto ce mi inace propasti na ovoj toplini hheheheh
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 15.9.2010 20:05:01
lavić Simba
nemoj je kuhati,samo je dobro zamotaj i u zamrzivac...pa iskoristi u narednim danima da zamrzivac ne izvuce sve iz nje....kako Ledovo povrce stoji u zamrzivacima....
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 15.9.2010 20:09:49
teacher75
IZVORNA PORUKA: anidla
kupila sam proso u dm-u (njihov proizvod za bebe). ne da mi se sve citati, pa ako neko moze da mi napise kako da ga koristim i u kombinacijim s cim?
hvala
ja cesto dodam proso iz DM-a zrnasto u povrce. pred kraj kuhanja, na nekih 5-10 minuta dodam par kasika prosa i ostavim da se kuha. nakon toga odstoji jos 10 minuta a onda izblendam
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 15.9.2010 20:10:37
teacher75
IZVORNA PORUKA: lekica83
anidla ja sam koristila dm-ovo proso za bebe ali ono kasasto, ne od citavog zrna, tako da ako si na to mislila ja sam ga rijetko kada pravila samog s mlijekom kako pise, nego izmiksam voce koje cu dati bebi a posebno okvirno stavim oko pola case vode i onda dodajem proso do odredjene gustine, recimo ako sam ovamo izmiksala dinje i breskve pa je to dosta rijetko onda proso napravim gusce da bi kad sve izmijesam bilo one gustine kako mi odgovara da Lana jede. Znaci nisam se drzala neke mjere nego dodajem pomalo dok ne vidim da je to to.. a ona cijela zrna jos nisam koristila..
ja ne mislim na te pahuljice od prosa vec na pravo zrno- alnatura proizvodjac
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 15.9.2010 20:24:10
teacher75
IZVORNA PORUKA: lavić Simba
Teacher75 koja 4 obroka cvrste hrane dajes maloj npr....,i bas ti pojede 250g moj djecak najvise po 120g inace ako mu dajem vise hoce da povrati???'
otprilike, nekad manje nekad vise. voca pojede malo vise nego povrca, za povrce je moram zaigravati al na kraju uglavnom ipak sve pojede. prvo kad se probudi (izmedju 7 i 8 ujutro) doji a onda oko 9 jede ili mix voca sa pahuljicama (dm 3 zita ili nesto slicno) ili puru sa mladim ili abc sirom. zatim oko 12 jede puru ili voce (zavisi sta je ujutro pojela od to dvoje, onda joj u podne dam ono drugo). oko 1-2 doji i do rucka koji je oko 4 pojede ili keks ili rizin stiropor ili neki komad voca ili koricu hljeba, zavisi...dakle, rucak je oko 4- tada jede povrce izblendano sa mesom ili zumancem. vecera je oko 7-8 i tada pojede hipp pahuljice za laku noc sa izgnjecenom bananom ili jabukom. nakon toga doji i spava oko pola 9-9
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 15.9.2010 21:26:42
anidla
ja nisam kupila u zrnu proso, prvo sam uzela ovaj u prahu
sutra cu ga pokusat dati...
probali smo abc sir, uzasno nam se svidja, namazem mu na kruh i dajem pomalo, jao kako uziva, prevrce zalogajcic s jedne na drugu stranu i govori mmmmmmm
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 15.9.2010 21:29:37
teacher75
ja nisam kupila u zrnu proso, prvo sam uzela ovaj u prahu
sutra cu ga pokusat dati...
probali smo abc sir, uzasno nam se svidja, namazem mu na kruh i dajem pomalo, jao kako uziva, prevrce zalogajcic s jedne na drugu stranu i govori mmmmmmm
ako su pahuljice u pitanju mislim da ih mozes koristiti kao i babyrice. a lana ne voli tako abc, voli ili sam hljeb ili abc u puri, nece kad namazem izbacuje, il joj se ne svidja il ne zna da proguta
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 15.9.2010 22:16:42
Atarka
Moj mali nikako nece kravlje mlijeko, gadi mu se. Nece ni mladi sir, ni jogurt, abc nikako, a dukatelu ponekad. Nekad mu uspijem ubaciti pavlaku u neku kasicu. Jako me brine to sto nece mlijeko ni u kom obliku. Ipak je on sada u periodu intenzivnog rasta i mog mijeka nema vise kao nekad, bojim se da mu je malo. Kako da ga ipak naviknem na mlijeko?
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 15.9.2010 22:20:55
teacher75
IZVORNA PORUKA: Atarka
Moj mali nikako nece kravlje mlijeko, gadi mu se. Nece ni mladi sir, ni jogurt, abc nikako, a dukatelu ponekad. Nekad mu uspijem ubaciti pavlaku u neku kasicu. Jako me brine to sto nece mlijeko ni u kom obliku. Ipak je on sada u periodu intenzivnog rasta i mog mijeka nema vise kao nekad, bojim se da mu je malo. Kako da ga ipak naviknem na mlijeko?
mi nismo jos probali kravlje mlijeko ali vidim da nije ljubitelj ostalih mljecnih proizvoda, tak oda ih ubacujem nekako u ostalu hranu. mladi sir i abc ubacujem u puru i dobro izmijesam da se sjedini sa purom a jogurt (kasiku-dvije) pomijesam sa vocem i pahuljicama
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 15.9.2010 23:47:27
lekica83
Lana juce probala spinat i odusevljena, ja nisam mogla ni da gledam kako jede sretno jer spinat ne volim ali nikako i kad ga vidim imam uzasan osjecaj u stomaku tako da joj je moja mama davala jer bi ja sigurno sa svojim facama odvratila bebu od njega, uzasna sam znam ali ga bas ne volim sad cu se morati nauciti kontrolisati kad mi vec dijete ovako fino papa zdravo povrce Selina smokva kolko se sjecam ide od 10 mjeseci ali eto valjda ce jos neko reci nesto o tome ..
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 17.9.2010 1:34:33
selina
super lekice da nam lana papa spinat,ja svojoj jos nisam pokusala dati ali blitvu eto jesam jucer a i smokvu sam joj dala posto nisam mogla docekati odgovor da mi neko kaze od kad ide pa hvala bogu dobro je podnijela uglavnom nema alergije mnogo joj se svidja.......neka nama nasih bebica samo neka nam fino papaju moja do sad nista nije odbila osim griza a sve ostalo jede a griz kad joj stavim u hranu ona se strese hehehheheh
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 18.9.2010 19:23:39
koka i po
Meni je receno od godine dana ali nemoj da panicis ako je beba dobro primila novu vrstu hrane i nije bilo nikakvih problema nemas razloga za brigu uostalom...sta su sve nase nane davale svojoj djeci i cime ih hranili pa im nista ne fali a one garant nisu znale za kalendare ishrane i internet
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 18.9.2010 19:28:28
anidla
kokaipo hvala na odg. ma joj, ja se svega pridrzavam zbog dermatitisa, i danas me sveki zvala kaze Noa super rucao, i nabraja mi sad sa je stavila od povrca s mesom, i kad rece patlidzan, ja ostala puff,pa rekoh nisam mu to jos dala, kaze ona ja mislila da jesi...
joj, nisam se naravno naljutila, ali mi je malo krivo, vise sam se prepala...e sad to je danas bilo...sad mi valja cekati reakciju dan-dva,,,
sutra idemo po njega
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 18.9.2010 20:01:50
teacher75
i moja mama je jednom prije mjesec dana donijela bila patlidzan da napravim lani a onda sam joj ja objasnila da ne ide prije godinu dana. ne znaju te starije generacije za kalendar ni kada sta ide. al ipak nemoj brinuti, ne vjerujem da ce mu ista biti
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 18.9.2010 23:29:39
anidla
IZVORNA PORUKA: noa
mene jos muci patlidzan...
zasto te muci ja sam patlidzan davala od 10 mjeseci procitala negdje da smijem ne pitajte gdje jer ne znam sad da me ubijete
i ja sam malo danas guglala, i nasla patlidzan od 10 mjeseci meni je bilo malo lakse, a sad mi je jos malo lakse kad si napisala da si Noi dala od 10 mjeseci..i sve bilo ok?
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 18.9.2010 23:31:15
Hanady RR
zvala sam prije dva sata, noa spava...
nisam htjela zapitkivati, ne zelim da nensi dobije pogresan dojam...svakom se desi, a ne zelim da se osjeca ruzno...
ali meni je bas
samo da noc prodje i da ujutro nazovem i da sve bude ok....
ma molim te.... pa nije pojeo kilogram patlidžana miša mu.... hajde opusti se... ja sam starijoj patlidžan dala sa 10 mjeseci ( njoj sam inače sve ranije jer je bila na HIPP-u) a mlađoj sa skoro 12.... šta ti je... nije patlidžan tako jak alergen pa da se brineš... dijete spava, ne boli ga pupo... a do ujutro ionako će pokakit
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 18.9.2010 23:35:21
anidla
IZVORNA PORUKA: Hanady RR
zvala sam prije dva sata, noa spava...
nisam htjela zapitkivati, ne zelim da nensi dobije pogresan dojam...svakom se desi, a ne zelim da se osjeca ruzno...
ali meni je bas
samo da noc prodje i da ujutro nazovem i da sve bude ok....
ma molim te.... pa nije pojeo kilogram patlidžana miša mu.... hajde opusti se... ja sam starijoj patlidžan dala sa 10 mjeseci ( njoj sam inače sve ranije jer je bila na HIPP-u) a mlađoj sa skoro 12.... šta ti je... nije patlidžan tako jak alergen pa da se brineš... dijete spava, ne boli ga pupo... a do ujutro ionako će pokakit
zato kazem da jedva cekam jutro i da mi nensi kaze da je Noa kaknuo momacki tad cu biti ok