|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  258 259 [260] 261 262   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m...
11.9.2010 12:13:36   
Hanady RR
idacha draga mojauser posted image

e sad da ti ja napišem koju pametnuuser posted image user posted image user posted image user posted image

imaš temu kalendar nadoharen....pogledaj obavezno...
tada ćeš znati kada šta smiješ dati...
ono što ti ja savjetujem u tvoj slučaju jer beba je osjetljiva na pormjene hrane...
koristi jioš hip pre...pa da ne zeznete stolicu...
nemoj joj babanu samu davati mješaj uvijek sa jabukom dok se stolica ne ustabili...
mrkvu isti tako mješaj sa jabukom...
jer mrkva i banana mogu djelovati na zatvor stolice...

soooooooo
ne ...
nakon 12 mjesevi ili eventulano kada osjetiš sama kao majk amalo ranije ali obavezno morska....

samo polako...
nemoj paničiti...ali kalendar nadohrane neka ti bude osnov i temelja z odgoj bebača...
vjeruj kad bebi bude 87-8 mjeseci moći ćeš i neka ''pravila'' kršiti ali dok je mala poslušaj savjete onih koji su godinama izučavali šta bebi daje osnov za zdrav život.

user posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu idacha)
Neposredna veza do poruke: 6476
11.9.2010 14:12:18   
rose 87
IZVORNA PORUKA: anidla

de da i ja sta pitam, samo ovdje pametujem user posted image

ovako, vidjela sam onu nesttle 8 zitarica sa kakaoom, ja bih mu je rado ponudila al me strah kakaa...(jel se vako pise? user posted image )

naime, nama je pedijatrica rekla nema cokolade i tih slicnih stvari do godine dana zbog dermatitisa a i opcenito...a mene zelja vuce pa vuce...

smijem li?

mi ruckimo to od kad smo napunili 8 mj. ali opet mi nemamo problem AD a sto nebi sacekala,kazu uvijek je bolje sprijeciti nego lijeciti,ili da kupis pa probas samo po kasikicu,dvije i polako povecavaj kolicinu
eh mi cemo danas teletinu sa spinatom,imamo slabo zeljezo pa moramo meso ruckit,a ped. mi neki dan kaze da mu dam sok od kupinauser posted image user posted image ,mene nesto bas strah,moja mama je alergicna na jagode i znam kako se pati ako pojede,neznam sta da radimuser posted image

Mamino sunce - 26.12.2009
Mamin smjesko - 20.01.2015

(odgovor članu anidla)
Neposredna veza do poruke: 6477
11.9.2010 22:42:42   
lekica83
rose 87 ja sam negdje citala da su ustvari samo jagode alergene a ne svo bobicasto ili jagodicasto voce, kako se to vec kaze, tako da valjda maline,kupine, itd se mogu ranije uvesti u ishranu bebe. Medjutim kao dosta ljudi to poistovjecuje pa kao bez razloga navodi i ove vocke kao alergene. Ne znam ovo zasigurno ali eto malo pogledaj na nekim temama mozda ima o tome govora ili progooglaj pa se informisi, mozda je ovo i istina...

Nase blago je zasjalo u maminom narucju 03.01.2010.

(odgovor članu rose 87)
Neposredna veza do poruke: 6478
11.9.2010 22:44:33   
teacher75
IZVORNA PORUKA: lekica83

rose 87 ja sam negdje citala da su ustvari samo jagode alergene a ne svo bobicasto ili jagodicasto voce, kako se to vec kaze, tako da valjda maline,kupine, itd se mogu ranije uvesti u ishranu bebe. Medjutim kao dosta ljudi to poistovjecuje pa kao bez razloga navodi i ove vocke kao alergene. Ne znam ovo zasigurno ali eto malo pogledaj na nekim temama mozda ima o tome govora ili progooglaj pa se informisi, mozda je ovo i istina...

ovo je tacno. mi smo probali do sada i maline i kupine ali nismo jagode jos, sacekacemo iducu godinuuser posted image

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu lekica83)
Neposredna veza do poruke: 6479
12.9.2010 11:02:22   
lavić Simba
Hajde dajte mi prijedloge sta bih jos mogla uvesti od ishrane????user posted image Svaki dan pojede ujutru 150ml mlijeka i cokolino(medolino,grisolino.....) pa kasnije pred spavanje Hipp 3 120ml,kada se probudi voce.... pa opet pred spavanje 120ml pa povrce sa mesom(jedan dan puretina,piletina,pa riba,teletina) pa posle podne vocni jogurt...i oko 19h ide jos 100ml i onda pred spavanje 180ml mlijeka.I naravno nocni obrok oko 2-3h 150 ml!Voli mlijeko cesce a po malouser posted image ....nekada mu napravim i jaja sa sirom i vajkremom ili jede sa mnom i mm rizu i krompirice....Pedijatar kaze oko 500ml mlijeka ali on popije sa nocnim obrokom i 600ml,plus ujutru cokolino...ali kaze nema veze posto je zivahan sve on istrosiuser posted image

mamina radost....moj mali djecak
03.10.2009.
prvi zubic sa 9.5 mjeseci
prohodao sa 11 mjeseci

(odgovor članu teacher75)
Neposredna veza do poruke: 6480
12.9.2010 11:07:22   
teacher75
IZVORNA PORUKA: lavić Simba

Hajde dajte mi prijedloge sta bih jos mogla uvesti od ishrane????user posted image Svaki dan pojede ujutru 150ml mlijeka i cokolino(medolino,grisolino.....) pa kasnije pred spavanje Hipp 3 120ml,kada se probudi voce.... pa opet pred spavanje 120ml pa povrce sa mesom(jedan dan puretina,piletina,pa riba,teletina) pa posle podne vocni jogurt...i oko 19h ide jos 100ml i onda pred spavanje 180ml mlijeka.I naravno nocni obrok oko 2-3h 150 ml!Voli mlijeko cesce a po malouser posted image ....nekada mu napravim i jaja sa sirom i vajkremom ili jede sa mnom i mm rizu i krompirice....Pedijatar kaze oko 500ml mlijeka ali on popije sa nocnim obrokom i 600ml,plus ujutru cokolino...ali kaze nema veze posto je zivahan sve on istrosiuser posted image

ja u zadnje vrijeme za dorucak svaki dan pravim puru sa mladim sirem ili abc sirem, bas joj se svidja. evo jedna idejauser posted image

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu lavić Simba)
Neposredna veza do poruke: 6481
12.9.2010 11:50:22   
anidla
IZVORNA PORUKA: teacher75

ja u zadnje vrijeme za dorucak svaki dan pravim puru sa mladim sirem ili abc sirem, bas joj se svidja. evo jedna idejauser posted image

ja puru isto pravim, ali nikako mi ne uspije, vazda fulam omjer palente i vode...

imas li tecaher neku mjeru? npr, jedan fildzan palente, i koliko na to vode? ja sve pokusava al nigdje veze user posted image iako Noa porucki sve user posted image

You may only be a person in this world, but for someone, you are the world ¦ ¦ ¦

09.11.2009 :) Noa

07.01. prohodali :)

Neposredna veza do poruke: 6482
12.9.2010 12:13:45   
lavić Simba
ma ja imam problem nece mi jos krutu hranu odma pocne da povraca kao ode mu na stranu,a i mislim da bi mu se pura lijepila i jaje mu razrijedim,jer mu je ljepljivo pa mu se povraca a kada stavim hljeba ma nije naucio da zvace....user posted image ima samo tri zuba

03.10.2009.
prohodao sa 11 mjeseci

(odgovor članu anidla)
Neposredna veza do poruke: 6483
12.9.2010 12:54:41   
teacher75

ja puru isto pravim, ali nikako mi ne uspije, vazda fulam omjer palente i vode...

imas li tecaher neku mjeru? npr, jedan fildzan palente, i koliko na to vode? ja sve pokusava al nigdje veze user posted image iako Noa porucki sve user posted image

ja koristim kukuruzno brasno, ne palentu. stavim mozda decilitar (pola case) vode da prokuha, onda dodam par kasika brasna, dodam malo maslinovog ulja, smanjim na najmanju temperaturu i mijesam 15-ak minuta, ako je pregusto dodam vode. pred kraj dodam sira i sve fino pomijesam da se sjedini- nemam neku mjeru posebnu. lavic simba, lana jos nema nijednog zuba, i ja njoj sve uglavnom blendam ali puru napravim tako zitko da bude kao kasa

(odgovor članu anidla)
Neposredna veza do poruke: 6484
12.9.2010 14:44:16   
Hanady RR

palenta se kuha 1 ;3 za nas odrasle...
a za djecu da ti bude žiđa....
1;4...što znači 4 fildžana vode sa malo maslinovog ulja neka prokuha pa staviš 1 fildžan palente i mješaš 2 minute...smanji vatri i pormješaj još malo 7-8 minuta i skini sa kola to je gotovouser posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu anidla)
Neposredna veza do poruke: 6485
12.9.2010 17:43:49   
teacher75
grozna sam sta sam danas uradila... lana nije htjela "slani" obrok nikako jer je bilo malo vise krompira a primjetila sam da bas ne voli krompir. moze ga pojesti u kombinaciji sa drugim povrcem kada ga nije puno, a danas je bas preovladavao. nikako nije htjela a banane jednostavno obozava. i ja se sjetim da uzmem pola banane, izgnjecim i pomijesam sa tim "slanim" obrokom. skoro sve je pojelauser posted image

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 6486
12.9.2010 17:45:13   
leona81
moja curica ovih dana bolje jede...ujutru voce i zitarice, popodne povrce i meso a navecer kasicu za laku noc...medjuobroci su nam svjeze voce, stiropor, dvopek ili hljeb sa abc sirom, pavlakom, jogurtom...

ima li novih ideja, uskoro punimo 10 mj

29.04.2013-29.10.2013...184 days
For every day, I miss you. For every hour, I need you. For every minute, I feel you. Forever, I love you...

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 6487
12.9.2010 17:54:47   
teacher75
IZVORNA PORUKA: leona81

moja curica ovih dana bolje jede...ujutru voce i zitarice, popodne povrce i meso a navecer kasicu za laku noc...medjuobroci su nam svjeze voce, stiropor, dvopek ili hljeb sa abc sirom, pavlakom, jogurtom...

ima li novih ideja, uskoro punimo 10 mj

evo ja vec gore predlozila puruuser posted image moja nece hljeb sa ABC-om, ali hoce sam hljeb, gricka koricu i ABC kad ubacim sa purom pojedeuser posted image

(odgovor članu leona81)
Neposredna veza do poruke: 6488
13.9.2010 17:10:30   
lavić Simba
i Lavic hoce samo koricu hljeba samu....a ja njemu stavim sir ABC sa jajetom...uzmem 2 zumanceta ,malo vajkrema,malo ABC sira i mlijeko da mu ne bude gusto i ljepljivo jer nece da mu stavim hljeb unutra i to na puteru....user posted image Pojede finouser posted image

03.10.2009.
prohodao sa 11 mjeseci

Neposredna veza do poruke: 6489
13.9.2010 18:41:57   
aida.
od koliko ste pocele davati puru djeci?

14.03.2010. :-) Erol

(odgovor članu lavić Simba)
Neposredna veza do poruke: 6490
13.9.2010 18:46:42   
bebacha
5 mjeseci:)

"Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti."

(odgovor članu aida.)
Neposredna veza do poruke: 6491
13.9.2010 18:49:48   
aida.
budem mogla probat mu dat user posted image ovih danauser posted image

(odgovor članu bebacha)
Neposredna veza do poruke: 6492
13.9.2010 18:51:57   
bebacha
naravno sa Abc namazomuser posted image user posted image user posted image user posted image

"Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti."

(odgovor članu aida.)
Neposredna veza do poruke: 6493
13.9.2010 18:52:58   
aida.

IZVORNA PORUKA: bebacha

naravno sa Abc namazomuser posted image user posted image user posted image user posted image

bez njega nista slano ne ide user posted image

(odgovor članu bebacha)
Neposredna veza do poruke: 6494
14.9.2010 16:48:17   
seka87
drage moje mame neznam zapravo odakle da ponem ni kako radi se o tome da imam kcerkicu koja ce ako bog da 1,10 imati godinu dana a ona jos uvjek nemam niti jedan obrok cvrste hrane gotovo da zivi od mlijeka ona ce sve probati malo i to je to ali nece jesti i dan dans svaka 3 sata pijemo flasicu  znam je sustiti po 6-7 sati cat da nejede da odladni da jede cvrstu hranu ali nista malo proba i nece i oper joj moram dati mlijeko-pijemo hipp!!

ona ima samo 4 zubica tek donje jedinice i gornju lijevu 1 i 2 negdje sam citala da djeca dok nemaju zube neaju potrebu zapravo da im se ne trazi cvrsta hrana

sta vi mislite o svemu bojim se vec jer njenom organizmu nije dovoljno samo mlijeko ja to znam ali sta da radim!!!
izvinite zbog obilnosti

nase malo zlato Lamija rodjena 1.10.2009. 3.200kg i 51cm

prvi zubic dobila sa 8 mjeseci

prohodala sa 10mj i 20dana

(odgovor članu aida.)
Neposredna veza do poruke: 6495
14.9.2010 19:06:48   
teacher75
IZVORNA PORUKA: seka87

drage moje mame neznam zapravo odakle da ponem ni kako radi se o tome da imam kcerkicu koja ce ako bog da 1,10 imati godinu dana a ona jos uvjek nemam niti jedan obrok cvrste hrane gotovo da zivi od mlijeka ona ce sve probati malo i to je to ali nece jesti i dan dans svaka 3 sata pijemo flasicu  znam je sustiti po 6-7 sati cat da nejede da odladni da jede cvrstu hranu ali nista malo proba i nece i oper joj moram dati mlijeko-pijemo hipp!!

ona ima samo 4 zubica tek donje jedinice i gornju lijevu 1 i 2 negdje sam citala da djeca dok nemaju zube neaju potrebu zapravo da im se ne trazi cvrsta hrana

sta vi mislite o svemu bojim se vec jer njenom organizmu nije dovoljno samo mlijeko ja to znam ali sta da radim!!!
izvinite zbog obilnosti

bas mi je zao zbog te situacije, mogu misliti kako si zabrinuta! ovo boldirano jos nisam cula do sada i iz vlastitog iskustva moram da kazem da to kod nas nije slucaj. lana je mladja od tvojeuser posted image samo 7 dana i nema nijednog zubica a fino jede cvrstu hranu- pojede po obroku oko 250 ml (ja joj i dalje blendam jer komadice jos ne moze da jede) lana doji jos uvijek(3-4 puta dnevno) i ima 4 cvrsta obroka dnevno (ujutro, u podne, popodne i navecer). nekad nesto malo manje voli da jede ali je ja zaigram, dam joj neke nove predmete i dok ih ona analizira ili dok gleda tv, ja joj "ubacujem" hranu ko u pekaruuser posted image i tako sve pojede na kraju. ne znam u cemu je problem sa tvojom user posted image , posavjetuj se sa pedijatrom jer ona mora jesti i cvrstu hranu, vec je velika...

(odgovor članu seka87)
Neposredna veza do poruke: 6496
15.9.2010 16:59:26   
anidla
kupila sam proso u dm-u (njihov proizvod za bebe). ne da mi se sve citati, pa ako neko moze da mi napise kako da ga koristim i u kombinacijim s cim?

hvala user posted image

You may only be a person in this world, but for someone, you are the world ¦ ¦ ¦

Neposredna veza do poruke: 6497
15.9.2010 17:30:55   
anidla

kupila sam proso u dm-u (njihov proizvod za bebe). ne da mi se sve citati, pa ako neko moze da mi napise kako da ga koristim i u kombinacijim s cim?

hvala user posted image

iko user posted image

(odgovor članu anidla)
Neposredna veza do poruke: 6498
15.9.2010 17:36:28   
Lady26
Ja ga nisam jos kupila ali ako sam dobro upratila postove od prije, kuhas ga cini mi se 5 min i da ti odstoji jos 10ak...i dodas u povrce...

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

(odgovor članu anidla)
Neposredna veza do poruke: 6499
15.9.2010 18:29:03   
lekica83
anidla ja sam koristila dm-ovo proso za bebe ali ono kasasto, ne od citavog zrna, tako da ako si na to mislila ja sam ga rijetko kada pravila samog s mlijekom kako pise, nego izmiksam voce koje cu dati bebi a posebno okvirno stavim oko pola case vode i onda dodajem proso do odredjene gustine, recimo ako sam ovamo izmiksala dinje i breskve pa je to dosta rijetko onda proso napravim gusce da bi kad sve izmijesam bilo one gustine kako mi odgovara da Lana jede. Znaci nisam se drzala neke mjere nego dodajem pomalo dok ne vidim da je to to..
a ona cijela zrna jos nisam koristila..

Nase blago je zasjalo u maminom narucju 03.01.2010.

(odgovor članu anidla)
Neposredna veza do poruke: 6500
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  258 259 [260] 261 262   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  258 259 [260] 261 262   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *