|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  264 265 [266] 267 268   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m...
9.10.2010 0:02:00   
graškograd
drage mame,šta da kažem, 1000 puta hvala.
ja nikako da se opustim sa ovom dohranom,možda i pretjerjem ali stvarno,kao i sve mame samo želim najbolje za svoje malo zlato. svi vaši savajeti su mi jako dobrodošli. potrudit ću se da namirnice uvodim malo brže i kombinaciji,inače nismo alergiarska porodica samo se uplašim kad npr.vidim da se nekako napreže,pomislim ž,sigurno je od hrane...

(odgovor članu Idina mama)
Neposredna veza do poruke: 6626
9.10.2010 20:51:51   
Nunny
posto ima 266 stranica ove teme ja sam uvjerena da tu ima odgovor na moj problem...doduse malo sam lijena, a i nemam bas ni vremena da procitam sve...pa se nadam da cete naci malo vremena da mi pomognete...
moj maleni sada ima 9 mj i 20 dana i jos uvjek mu je mlijeko primarna hrana...ako ne i jedina jer ne mogu racunat da ima obrok jer on nece da sjedne i pojede citavu teglicu na primjer on nesto hoce da gricne usput i to je to...pokusala sam da mu nedam mlijeka dok bas ne bude gladan pa mu onda ponudim neku hapu ali nece on pocne plakat...a ja nemam srca da gledam njegove suzice pocnem i ja plakat i podojim ga...onda sam probala i kad bas nije gladan ono usput da mu dajem ali on opet nakon toga trazi mlijeko i place sve dok mu nedam bez obzira jeo on malo ili ne...
vec sam se navikla da ustajem 3 do 5 puta nocu da ga dojim i nije mi to problem fizicki niti psihicki...samo se bojim sto on nema bas sve u mlijeku i ne zelim da mu nesto hvali neki vitamin ili mineral...e moje pitanjce je kako da ga natjeram da pojede pun obrok a da ga ne silim ja ne zelim da on place..a da zaboravila sam reci da hapice i kasice kod njega ne pale zeli da jede samo ono sto ja jedem bez pasiranja.. supa, povrce, meso on mora zvakat onda se vjerovatno umori i zasiti ...help

< Poruku je uredio Nunny -- 9.10.2010 20:53:58 >

(odgovor članu graškograd)
Neposredna veza do poruke: 6627
9.10.2010 21:53:12   
hallima
moj mali puni 17-tog 4 mjeseca, ja ga dojim i do sada je samo to jeo ali mislim da bi trebala jos nesto da mu uvedem jer jede inace svaka dva sata jos od rodjenja a meni kao da se cini da mu je malo mlijeka. pocela sam da mu obje dojke nudim i on pravo izdoji a naredno dojenje kao da se pati jer mlijeka ima manje naravno a posto jede svaka dva sata mlijeko nema vremena da pravo nadodje, takodje problem mi je sto se sada budi i nocu svaka dva sata da jede a prije je jeo najcesce jednom ili dva puta tako da ni nocu nema kad da mi kako treba nadodje mlijeko. ja ne znam sta tacno da mu uvedem da jede jer mi  se sve cini da bi ponekad prilikom dojenja mogao jos jesti ali mu dosadi navlaciti mlijeko  i onda odustane a inace on je do sada sve normalno napredovao. ako neko moze da mi da savjet bila bi mu zahvalna

(odgovor članu Ivona)
Neposredna veza do poruke: 6628
9.10.2010 22:18:40   
Nunny
iz licnog iskustva.. to se i meni tako cinilo kad je maleni imao 3 na 4 mjesec valjda tada tijelo regulise proizvodnju mlijeka u skladu sa potraznjom ...ja sam mislila da je mlijeka malo ustvari je to onoliko koliko je bebi trebalo...ako lijepo napreduje sigurno bebi nije gladna vec je to neka potreba za njeznosti i tvojom blizinom moj maleni se i sad nocu budi svaka dva sata popije par gutljaja ...ma to samo da provjeri jesam li pored njega...eto mozda te jos neka mama moze posavjetovati..ali moj ti je savjet da ne odustanes od dojenja jer je 3 na 4 mjesec kljucan u regulaciji mlijeka

(odgovor članu hallima)
Neposredna veza do poruke: 6629
9.10.2010 23:22:59   
idacha
hello, drage zenice..
evo, da kucnem u drvo, mi lijepo hapimo, hvala Bogu..
uspjela sam da uvedem rucak oko 12-1.. ima vec 3-4 dana kako praktikujem da mu dajem kasice umjesto mlijeka...
danas je pojeo (ne znam kolikouser posted image ) kasicu od karfiola, brokule i mrkve, pomjesanu sa Hippovim baby's first milk pap-om i primjetim da mu jako prija.. i ja sam zadovoljna, jer sadrzi rise and corn, kalcijum i sve ostale vitamine sto su potrebni..
poslije je popio i sokic od jabuke, a ostale obroke opet, naravno, mlijeko..
Idina mama, moram reci da rado citam tvoje postove, i slazem se uglavnom sa tvojim savjetima i obrazlozenjima sta, kako i zbog cega.. e, zbog svega toga bih te zamolila, kao mozes, kada budes imala volje i vremena, da mi na pp posaljes nekoliko recepata za ove ''pocetke'... mi imamo 5 i po mjeseci, probao je mrkvu, jabuku, breskvu, brokulu, karfiol, bananu, rizu i to je za sada to, ja mislim.. bas bih volila imati nekoliko prijedloga od tebe... hvala, mila, puno...

e, jos nesto, koliko kolicinski je normalno da beba pojede za jedan obrok? znam da je individualno sve, od bebe do bebe, ali eto, zanima me, otprilike koliko bi bilo normalno...

21.04.2010. rodila se moja ljubav, moj zivot, moje sve...Imran moj..
28.06.2011. docekasmo drugog princa.... :)

(odgovor članu Nunny)
Neposredna veza do poruke: 6630
10.10.2010 0:32:55   
Idina mama
Evo za Nunny: uvedi prvo jedan obrok: rucak. Sad mu sigurno nedostaje zeljezo, pa rucak mora sadrzavati crveno meso. Ono sto ja predlazem jeste prava ljudska hrana i sigurno ce dobro prihvatiti. Mozes malo manje fino izmiksati, pa ce imati sta da zvace, ali nece biti pretvrdo. Za ideju kako izgleda takva kasica, pogledaj Hippov rucak u galoncicu (dakle galoncic sa povrcem i mesom) za bebe od 8. mjeseca. Tek kad se dobro istrenirate sa ruckom koji bi trebao biti koliko je moguce u isto vrijeme, predjite na uvodjenje sljedeceg obroka. Moj sin je isto tako volio dojiti, pa i sad doji, ali uvodjenje cvrste hrane nije smetalo dojenju i obratno. Samo ne doji i ne daji mlijeko bar sat prije i poslije obroka, jer mlijeko ometa apsorpciju zeljeza.
Evo sad za idachu a i za Nunny.
U pocetku beba obicno pojede nekoliko kasika. Kolicina postepeno raste i nakon nekoliko sedmica ce biti oko 100 gr. Kasnije ce narasti do 200 gr. Do oko godinu dana trebali bi svi obroci biti oko 200 gr. Ali ovo stvarno uzmite samo kao orijentaciju, jer su apetiti beba razliciti.
Evo sta mozete dati bebama vec od 5. mjseca.
100 gr mrkve i 50 gr krompira i 20 gr nemasnog crvenog mesa isjeckati na kockice i izdinstati u vrlo malo vode na niskoj temperaturi u poklopljenoj posudi. 15 - 20 minuta. Nakon kuhanja dodajte 10 gr ulja (velika supena kasika), najbolje repicinog i 15 ml svjezeg soka od jabuke (moze i od narandje). Ne kuhajte sa uljem jer se unistavaju vitamini.
Umjesto mrkve moze 100 gr drugog povrca. Bebe vole malo slatkasto, pa je tikva (slatka, stambolka) obicno jako dobro prihvacena.
Keleraba je jako zdrava za bebe. Lahko je probavljiva i sadrzi vitamin B i folnu kiselinu. Mozete kombinovati 50 gr mrkve i 50 gr kelerabe i u to dodati i malo najeckanog persuna. Sa kelerabom dobro ide piletina. Dakle, sve ostalo ostaje isto: 50 gr mrkve, 50 gr kelerabe ( ili samo 100 gr kelerabe), 50 gr krompira, 20 gr mesa, ulje, sok (vitamin C).
Moze od 5. mjeseca i repa. Da ne bude previse 100 gr repe, mozete kombinovati 50 gr repe i 50 gr krastvice (rasjecite uzduz i kasikom odstranite sjemenke). Ovo je isto tako obicno dobro prihvaceno od beba. Inace ne cudite se jer je ukus kod beba potpuno drugaciji nego kod odraslih.
Moze i 50 gr tikvice i 50 gr paradajza (paradajz od 6. mjeseca slobodno). Paradajz oguliti i odstraniti sjemenke.
Umjesto mesa moze se dodati 10 gr zitarica proso ili ovas. Ja sam koristila instant baby zitarice, pa sam ih dodavala na kraju jer se ne kuhaju. Sve ostalo ostaje isto.
Kako bebe vole malo slatkasto mozete kombinovati 50 gr povrca i 50 gr slatke jabuke. (nemojte se cuditi, ide to kod beba super i nemojte se bojati da cete pokvariti osjecaj za ukus). Odlicna je kombinacija 50 gr korijena komoraca i jabuka. Jabuku dodati 5 min prije nego sto su krompir i komorac skuhani.
Ne zaboravite smjenjivati meso i ponekad dati puretinu. Odlicna je.
Idacha, ako ti je beba probala brokulu, onda mozes probati i ovo: 100 gr brokule i 50 gr krompira izdinstati. Dodati pred kraj ovas i kuhati (ako se zitarice kuhaju). Dodati masnocu i vitamin C.
Za male bebe ne zaboravite izmiksati.
Ja sam, inace, kuhala krompir odvojeno u ljisci, pa ga gulila i dodavala povrcu i mesu. Svi su vitamini odmah ispod kore.
Kolicine koje sam dala su za obrok od oko 200 gr. Dijelite i mnozite ovu kolicinu prema apetitu bebe. Pri tome pazite na sljedece:
- Nikad ne podgrijavajte 2 puta (nitrati -> nitriti),
- Ne dajite bebi hranu koja je bila duze od 24 sata u frizideru (klice i nitrati)
- koristitie smrznuto povrce radije nego svjeze kad mu nije sezona, jer sadrzi puno nitrata, a smrznuto je bogato vitaminima. Najbolje je jos smrznuto direktno u kljucalu vodu (tako zadrzite najvise vitamin).

Samo da napomenem da se rucak uvodi postepeno (da neko pogresno ne shvati jer sam ja navela citav recept) ali to ide prilicno brzo. Nekoliko dana beba obicno jede samo mrkvu ili recimo samo slatku tikvu. Koicina je samo nekoliko kasika. Vec nakon dan dva tri dodaje se krompir. A kad to beba prihvati (opet je to samo nekoliko kasika) odmah se dodaje meso (ili zitarice) i ulje i vitamin C. Opet je to mozda nekoliko kasika, ali beba dobije bar malo zeljeza. Onda se trenira rucak dok kolicina ne naraste do 100 odnosno 200 gr. Obicno za uvodjenje jednog obroka treba oko mjesec dana. Usput se mijenja povrce.
Sljedeci obrok je onda vecera, ... (nastavice se...user posted image )

(odgovor članu idacha)
Neposredna veza do poruke: 6631
10.10.2010 0:49:28   
idacha
user posted image user posted image user posted image hvala, draga puno... svidja mi se user posted image
samo me jedno buni... to je gramaza... kako vagas 50 gr ovog, 10 ono i sl?
ja imam kuhinjsku vagu, pa sada ne znam da li sve pojedinacno da vagamuser posted image

Neposredna veza do poruke: 6632
10.10.2010 0:52:47   
myb@by

IZVORNA PORUKA: idacha

user posted image user posted image user posted image hvala, draga puno... svidja mi se user posted image
samo me jedno buni... to je gramaza... kako vagas 50 gr ovog, 10 ono i sl?
ja imam kuhinjsku vagu, pa sada ne znam da li sve pojedinacno da vagamuser posted image

Idacha ja nisam vagala, ja to odprilike. Ali mozes na pocetku vagati, pa ces kasnije to rutinski raditi :-)

‎"Tri puta vode do mudrosti: razmišljanje - ono je najplemenitije; odgoj - on je najlakši; i iskustvo - ono je najneugodnije."

(odgovor članu idacha)
Neposredna veza do poruke: 6633
10.10.2010 0:54:49   
idacha
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
heeeeeeeeeej, mila...
jesi li na hanumi????????? zanima me sve o rodjosssssssssssssssssssssssssuuuuuuuuuuuu

(odgovor članu myb@by)
Neposredna veza do poruke: 6634
10.10.2010 11:01:54   
hallima
hvala puno potrudit cu se ali bih voljela da mu bar jedan obrok izmedju dojenja dam nesto drugo ali ne znam sta tacno kako bi meni mlijeko nadoslo jer on je takav da ne voli mlijeko puno navlaciti nego da mu samo tece i sav se iznemiri kad vuce a isto tako ja cu brzo na fax pa mu moram mjesto dojenja uvesti jedan obrok ja sam htjela da mu izdojim svoje mlijeko ali vjeruj mi da nemam sta izdojiti kad stalno beba doji i danju i nocu, pravo sam se zabrinulauser posted image

(odgovor članu Nunny)
Neposredna veza do poruke: 6635
10.10.2010 21:27:58   
Nunny
Idina mama puno ti hvala na savjetima naoruzala sam se sa strpljenjem pa cu javiti kako nam ide user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu hallima)
Neposredna veza do poruke: 6636
10.10.2010 22:32:37   
lekica83
Idina mama evo i od mene jedno pitanjce kad vec vidim da ti nije mrsko odgovarati user posted image user posted image S obzirom na to da ja vec neko vrijeme bebi pravim obrok po ovom tvom receptu, tj nekako mi to samo tako i prirodno islo kad smo uveli nekoliko namirnica, valjda i od silnih citanja sta se nalazi u hapicama pa sam to kopirala a onda jos i tvojim postovima potvrdila , e sad me interesuje sa koliko mjeseci beba treba da ima dva puna cvrsta obroka i sa koliko se odprilike pocinje sa trecim. Znam da je sve okvirno ali eto bas me i taj okvir interesuje, odprilike samo da znam kako bi to trebalo da ide..
E i jos nesto mi pade na um, ja nisam dodaval sok od jabuke niti od narandje ali sam u toku jela joj davala da pije po koji gutljaj soka od jabuke, narandju jos nismo probale zbog onog sto kazu da je alergena, pa me interesuje kakvo ti imas misljenje o tome. Ja se opet okvirno pridrzavam nekih kalendara nadohrane ali me recimo ovo da ne smije beba jesti citrusno voce pomalo iznenadilo kada sam za to saznala jer sam bas mislila da se zbog vitamina C preporucuje ovo voce. U svakom slucaju iz predostroznosti nisam joj to jos dala ali eto opet pitam da provjerim sta ti mislis o tome...pozzz

Nase blago je zasjalo u maminom narucju 03.01.2010.

(odgovor članu Nunny)
Neposredna veza do poruke: 6637
11.10.2010 0:09:59   
aida.
Kad uvest zumance user posted image kad bjelance user posted image

14.03.2010. :-) Erol

(odgovor članu lekica83)
Neposredna veza do poruke: 6638
11.10.2010 0:12:18   
indy_26
Zumance mozes od 7 mj. a bjelance nikako do 1 godine.

indy_26

(odgovor članu aida.)
Neposredna veza do poruke: 6639
11.10.2010 0:13:38   
aida.
user posted image hvala ti na brzom odgovoru... Mom malcu je za 3 dana sedam mjeseci i nisam mu davala do sad zumance... pa sam mislila sutra a za bjelance sam i mislila da se daje tek od godine... user posted image

14.03.2010. :-) Erol

(odgovor članu indy_26)
Neposredna veza do poruke: 6640
11.10.2010 8:41:33   
Idina mama
IZVORNA PORUKA: lekica83

Idina mama evo i od mene jedno pitanjce kad vec vidim da ti nije mrsko odgovarati user posted image user posted image S obzirom na to da ja vec neko vrijeme bebi pravim obrok po ovom tvom receptu, tj nekako mi to samo tako i prirodno islo kad smo uveli nekoliko namirnica, valjda i od silnih citanja sta se nalazi u hapicama pa sam to kopirala a onda jos i tvojim postovima potvrdila , e sad me interesuje sa koliko mjeseci beba treba da ima dva puna cvrsta obroka i sa koliko se odprilike pocinje sa trecim. Znam da je sve okvirno ali eto bas me i taj okvir interesuje, odprilike samo da znam kako bi to trebalo da ide..
E i jos nesto mi pade na um, ja nisam dodaval sok od jabuke niti od narandje ali sam u toku jela joj davala da pije po koji gutljaj soka od jabuke, narandju jos nismo probale zbog onog sto kazu da je alergena, pa me interesuje kakvo ti imas misljenje o tome. Ja se opet okvirno pridrzavam nekih kalendara nadohrane ali me recimo ovo da ne smije beba jesti citrusno voce pomalo iznenadilo kada sam za to saznala jer sam bas mislila da se zbog vitamina C preporucuje ovo voce. U svakom slucaju iz predostroznosti nisam joj to jos dala ali eto opet pitam da provjerim sta ti mislis o tome...pozzz

Draga lekica,

kako ti kazes, samo je okvirno ovo sto cu napisati. Otprilike mjesec dana treba da se prihvati rucak. Dakle nakon otprilike mjesec dana uvodi se vecera. Nakon jos mjesec dana uvodi se medjuobrok. i onda nakon jos mjesec dana dorucak. Posto sam ja prihvatila da je rucak ranije nego kod nas i dajem ga a i m jedemo oko 12-1, medjuobrok je izmedju rucka i vecere oko pola 4-4. Ako je kod nekog rucak kasnije, mozda medjuobrok moze biti izmedju dorucka i vecere.
Sok se stavlja u jelo, jer beba treba da nauci da pije vodu. Zato se pije iskljucivo voda, cak i caj treba da se izbjegava (samo ako bas mora, npr. zbog grceva) dok beba ne nauci piti vodu. ako ti beba pije vodu bez problema, onda moze piti sok za vrijeme jela.
Ovdje kalendar dohrane kakav se vrti po forumu uopce nisam nasla. Ima samo uputstvo sta izbjegavati do 10. mjeseca ili godinu dana. Tako za citruse upste nista ne pise. Osim za limun. Limun ne. Jednostavno je prekiseo i limunska kiselina otapa kalcijum. Ja sam bila kao i vi zacudjena za narandju, pa onda sam iscjedila 15 ml u flasicu i vidim kolisno je to. I odlucim se da dadnem. I nista se nije dogodilo. Tako sam u jelo ponekad cijedila narandju, a ponekad jabuku.I primjetila sam da tako malo soka uopste ne utice na okus hrane.

Sto se tice zumanceta, moze odmah, ali bjelance ne do 10. mjeseca. To do 7. mjeseca nisam ovdje nasla. Ponekad umjesto mesa moze odmah zumance. Puno je vitamina A, D i folne kiseline.

< Poruku je uredio Idina mama -- 11.10.2010 8:59:47 >

(odgovor članu lekica83)
Neposredna veza do poruke: 6641
11.10.2010 9:30:56   
Idina mama
Da odvojite zumance, najbolje je da skuhate jaje, pa izvadite zumance i onda ga izgnjecite ili izmiksate sa obrokom. Ali to vec znate,...

U prethodnom postu napisah medjuobrok izmedju dorucka i vecere, a trebala sam napisati izmedju dorucka i rucka. Oprostite.

< Poruku je uredio Idina mama -- 11.10.2010 9:32:59 >

(odgovor članu aida.)
Neposredna veza do poruke: 6642
12.10.2010 0:45:07   
lekica83
idina mama hvala na odgovoru,ja sam dugo sa svojom curicom imala problema sa vodom,nudila sam joj al nema sanse,popije gutljaj i kad skonta da je voda nece, onda sam u to dodavala malo soka, npr 20ml soka a 100ml vode i to hoce,. caj takodje hoce,nezasladjen, tako da joj to vecinom i dajem, i to na flasicu a vodu samo hoce na kasikicu, to joj valjda zanimljivo pa iako bude vise vode okolo i po njoj nego u ustima opet joj dajem jer hajd kolko tolko dospije do nje. Odustala sam bila od vode jer je ljeto bilo i strasne vrucine i ona nece da je pije a sok ako joj dam popije odjednom 120 ml pa me strah bilo da ne dehidrira pa sam je malo varala sa ovom mjesavinom soka i vode.

Nase blago je zasjalo u maminom narucju 03.01.2010.

Neposredna veza do poruke: 6643
12.10.2010 16:49:14   
*pcelica*
Jao zene kako sam se ja prekuce prepala jos sebi ne mogu da dodjem Bila kod mame i ostavim malenu sa sestrom i maminom tetkom dok sam je otisla da nesto kupim. Vratim se ja i sestra mi kaze da je mala jela przena jaja i to se ono pravo najela rekla joj tetka da joj da jaje, a ona jadna neiskusna dala. Ja poludila onda se i ona nasekirala cijeli dan samo sam zagledala u dijete da se ne pocne osipati jer ni zumance jos nismo probali

<3. 20. 07. 04
<3. 27. 12. 09
<3. 03. 11. 15

(odgovor članu lekica83)
Neposredna veza do poruke: 6644
14.10.2010 8:09:09   
maja78 RR
Molim vas za pomoc

da li se smije dati djetetu od 8 mjeseci sok od svjeze cjedenog sipka?

"Svi mi živimo pod istim nebom, ali nemamo isti horizont." - Konrad Hermann Josef Adenauer

(odgovor članu *pcelica*)
Neposredna veza do poruke: 6645
14.10.2010 8:48:36   
bumbarica
Drage moje, gdje da kupim kelerabu? Iz Sarajeva sam. Koliko dugo se kuha? Volila bih kelerabu dati bebi da proba?

(odgovor članu maja78 RR)
Neposredna veza do poruke: 6646
14.10.2010 13:11:37   
graškograd
kelerabu pokušaj naći na pijaci,ja sam je našla...beba je voli i suprt podnosi,samo sam je skuhala i propasirala a sl.dana kombinovala sa već isprobanim namirnicama:))

(odgovor članu bumbarica)
Neposredna veza do poruke: 6647
14.10.2010 16:41:59   
bumbarica
Hvala puno na odgovoru greskograd. Pokusat cu je danas naci na pijaci na Otoci. Ima li zamrznuta da se kupi? Cula sam da je i zob dobro davati bebi. Kako se to pravi? Ima li ko kavih recepata sa zobi? Hvala

(odgovor članu graškograd)
Neposredna veza do poruke: 6648
14.10.2010 17:04:03   
Neca xxx
IZVORNA PORUKA: bumbarica

Drage moje, gdje da kupim kelerabu? Iz Sarajeva sam. Koliko dugo se kuha? Volila bih kelerabu dati bebi da proba?

Bumbarice, cula sam da kelerabu (navodno iz organskog uzgoja) mozes naci i u Makroviti u BBI centru.

(odgovor članu bumbarica)
Neposredna veza do poruke: 6649
14.10.2010 20:33:43   
graškograd
da i zob je super za bebu ali mislim da se ne daje baš odmah,ja svom malenom još nisam dala ,planiram za jedan mjesec. koliko znam dobro je ostaviti par sati u vodi da omekša,zatim se skuha kao i riža sa doljevanjem vode na laganoj vatri jer se može zaljepiti za posuduuser posted image
a to se tie korabice,ova je 100 % bez hemije,kupljena od jedne nane koja donese samo nekoliko stvarica za prodat btw,nisam iz sarajeva pa znam.
nisam ula za smrznutu korabicu :))))

< Poruku je uredio graškograd -- 14.10.2010 20:35:31 >

(odgovor članu Neca xxx)
Neposredna veza do poruke: 6650
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  264 265 [266] 267 268   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  264 265 [266] 267 268   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *