|
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 9.10.2010 23:22:59
|
|
|
|
idacha
|
hello, drage zenice.. evo, da kucnem u drvo, mi lijepo hapimo, hvala Bogu.. uspjela sam da uvedem rucak oko 12-1.. ima vec 3-4 dana kako praktikujem da mu dajem kasice umjesto mlijeka... danas je pojeo (ne znam koliko ) kasicu od karfiola, brokule i mrkve, pomjesanu sa Hippovim baby's first milk pap-om i primjetim da mu jako prija.. i ja sam zadovoljna, jer sadrzi rise and corn, kalcijum i sve ostale vitamine sto su potrebni.. poslije je popio i sokic od jabuke, a ostale obroke opet, naravno, mlijeko.. Idina mama, moram reci da rado citam tvoje postove, i slazem se uglavnom sa tvojim savjetima i obrazlozenjima sta, kako i zbog cega.. e, zbog svega toga bih te zamolila, kao mozes, kada budes imala volje i vremena, da mi na pp posaljes nekoliko recepata za ove ''pocetke'... mi imamo 5 i po mjeseci, probao je mrkvu, jabuku, breskvu, brokulu, karfiol, bananu, rizu i to je za sada to, ja mislim.. bas bih volila imati nekoliko prijedloga od tebe... hvala, mila, puno... e, jos nesto, koliko kolicinski je normalno da beba pojede za jedan obrok? znam da je individualno sve, od bebe do bebe, ali eto, zanima me, otprilike koliko bi bilo normalno...
|