|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  75 76 [77] 78 79   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Bebe od 0 -1 godine
16.9.2010 12:05:17   
zeze
Ej dragicke da vas i ja pozdravim ..
Oj Maminabeba, bas mi zao.jjojj kako bih ja to sve zatjerala u p.m ja sam presretna onda sto se toga tice. Kod mene je sve svekrva stavila na distancu, rekla ssvima cim smo se uzeli da nam niko ne dosadjiva, da mi uzivamo haha. Kad sam dosla iz bolnice, nije nikom dala u sobu da udje osim moje mame i sestre. Snese bebu na par minuta i vraca je meni, a da meni neko ulazi neee. I ja se onda ljutim na nju sto mi je dijete naucila na ruke, ma nosat cu ja. Eto tu se razlikujemo. Ne znam, previse si dobrica, ja kad se odmaram nikom se ne javljam na telefon, iskljucim tonove i svi znaju da me nema pssihicki, a kad neko zvoni ne najavljen , otvorim samo ako mi se svidja, ako ne onda ne otvaram. Mozda ce se Jamanko podobrit, evo moja hB kako je prosla 40tina prava dobrica, masallah samo da hoce ostat tako. Ljubimo te puno, Jamanova dvojnica i jaaaa user posted image user posted image user posted image user posted image

Eh sad, Naida mi ima neki oosip po licu, sitno ko bubuljice i crveni se, stvarno ne znam cime bih joj to cistila i mazalauser posted image . Pedijatrica mi rece da je od ljubljenja, pa sad je nedam ljubit, al opet isto.

Kanita pusa za malog drugara, Aloni veliki zagrljaj, dijete drago mora obratit paznju na sebe user posted image user posted image user posted image

user posted image user posted image za sve ostalee mamice i user posted image

...Naida... smizlica moja malena .... 03.08.2010.

(odgovor članu MaminaBeba)
Neposredna veza do poruke: 1901
16.9.2010 12:06:03   
lecky
ma narod je katastrofa...najgore mi je kad pitaju a sto plače...dođe mi da kažem pa pitaj jeuser posted image .....ti isto iz Ze...ko te je porodio

Neposredna veza do poruke: 1902
16.9.2010 12:10:33   
lecky
taj sitni osip je kazu kao neka kasna piodermija...ma samo je umivaj mlakom vodom i proći će i moja Nadja je imala isto ali po vratu

(odgovor članu lecky)
Neposredna veza do poruke: 1903
16.9.2010 12:14:21   
zeze
IZVORNA PORUKA: lecky

taj sitni osip je kazu kao neka kasna piodermija...ma samo je umivaj mlakom vodom i proći će i moja Nadja je imala isto ali po vratu

al sitno je skroz, crveni se i grubo pod rukom, ima i po usima, ma ruzno za vidjet. Umivam je, ne znam smijem li ocistit 40% alkoholom?

(odgovor članu lecky)
Neposredna veza do poruke: 1904
16.9.2010 12:17:24   
lecky
joj ja to ne bih alkoholom...probaj malo puderom...ja sam koristila aderma kremu ali mi se poslije jje još više crveni pa sam onda stavljala bivacin puder ali ni on se ne smije dugo stavljat jer se mogu gljivice stvorit...pa sam je poslije kupanja mazala Pavlovićevom kremom i misli da je poslije nje bilo bolje

(odgovor članu zeze)
Neposredna veza do poruke: 1905
16.9.2010 12:20:25   
zeze
Probat cu puderom, rekla mi je ona patronazna da ne smijem bivacin po licu stavljat. Imala je po tijelu one bijele i povuklo se, samo je prasila bivacinom-beneocin, i sve nestalo hB. Sad se lice crveni, ma ruzno je vidjet.user posted image

(odgovor članu lecky)
Neposredna veza do poruke: 1906
16.9.2010 12:24:53   
MaminaBeba
ZEZE dušice moja. Šta radi Naida, kako ona sada spava? E i J ima te sitne po licu, to je od ljubljenja, ako ti je muž ljubi, od njegove brade možda, kod J je od toga. A može biti i od vrućine. Ma joj draga Zeze, meni dođe da nekad stvarno odbrusim nekim ljudima, a poslije me strah da se ne ogriješim i da mi ne uzmu za zlo. A nekad treba i to prelomiti, jer ljudi stvarno nemaju granice. Ja se jednom nisam javila na telefon, prespala, to ti se cijela hajka digla, gdje sam ja sa djetetom... Umor me savladao, a kad u jednom momentu neko poče "gruhati" na vrata, ja se isprepadala sva, kad sveki se prepala gdje smo mi, gdje sam otišla sa djetetom.. Eto ti.. Sutra nam je 40 dana, pa da vidim hoće li biti kakve promjene. Doduše J više HB ne plače, nego jednostavno budan i hoće da se titra oko njega. Dragi naši dvojnici. Ljubimo vas puuuunoooooooooo!!!!!!!!

Lecky- mene je porodila dr. Sandra Knežević, ali nije imala uopšte strpljenja samnom i samo se svađala sa mm cijelo vrijeme u mojim mukama dok sam rađala, ona izađe na hodnik, posvađa se sa mm i vrati se meni u salu i popuje mi da otjeram muža kući, pa dok god je on na hodniku, ja se neću porodit.. Loše iskustvo! Ko je tebe porodio? I meni dođe da kažem de pitaj što plače... Najjjjgoooore je kad kažu: " to njega nešto boli, to nije uredu, trebala bi ga doktoru..." grrrrr..

(odgovor članu lecky)
Neposredna veza do poruke: 1907
16.9.2010 12:27:01   
Anoniman
zeze draga, taj osip ne mora znaciti da je od ljubljenja... to mora svaka beba da prodje... u prvih mjesec dana koza se cisti odnosno privikava na zrak... ako dojis (nisam upratila) najbolje ti je da umivas bebicu svojim mlijekom, tako sto ces nakapati par kapi na lice i lagano rastrljaj i pusti neka koza upije... a ako ne dojis, nista posebno nemoj korisiti nego mlakom vodom umivaj svako jutro i pusti da se lice samo ususi nemoj brisati nicim... cmokni to pile malo za mene

(odgovor članu zeze)
  Neposredna veza do poruke: 1908
16.9.2010 12:36:49   
zeze
E bambi dojim je, probat cu je umivat mlijekom, ma nekako mi izgleda da ce bit ljepljiva ako je umijem mlijekom user posted image . Probat cu i to, valjda ce proci. Kod sestre sin je imao isto, al njemu je dugo se zadrzalo, imao je vise od godine kad se iscistio. hvala ti dragicka, probat cemo i to.
MaminaBebo sto se ismija za tvoj porod, hehe. Moj mm je 3 puta taj dan dolazi u bolnicu u vracao se, a treba nam 40 minuta sa autom od stana do bolnice, pa zamisli ga. Uh al sam ja imala srece sa doktoricom, ruke joj se pozlatila. Mozes mislit ujutru kad me mm dovezao u bolnicu dao doktoru koji me primio pare, covjek me nije ni pogledao, ni dosao da vidi, ja kad nisam poludila, krivo mi bilo, jos mu fino rekla da ne daje dok se ne porodim.user posted image .. uh nije ti lako sa svekrvom, blizu ti. Moja nije, oni su udaljeni od nas, tako da sam rahat.haha . Vidjet ces da ce se podobrit Jaman, ma samo strpljenja. Od mog brata djevojcica cijelu 40tinu preplakala i jedva spavala, svi je nosali, ljuljali samo da bude mirna, i cim je proslo 40 dana ona se podobrila massallah. tako ce i on aBd.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 1909
16.9.2010 12:43:12   
lecky
Mene je porodio Malik Šestić...bio je za 10...još je mojoj Nadji pupčanik bio omotan oko vrata...al sve je hvala Bogu dobro proslo..dr. me nije dirao dok se nisam max.otvorila.....a kako me je bilo strah

(odgovor članu zeze)
Neposredna veza do poruke: 1910
16.9.2010 12:47:58   
zeze
IZVORNA PORUKA: lecky

Mene je porodio Malik Šestić...bio je za 10...još je mojoj Nadji pupčanik bio omotan oko vrata...al sve je hvala Bogu dobro proslo..dr. me nije dirao dok se nisam max.otvorila.....a kako me je bilo strah

Uh strah, ja nisam sebi jos od straha dosla.user posted image

(odgovor članu lecky)
Neposredna veza do poruke: 1911
16.9.2010 12:51:19   
lecky
ja sam završila medicinsku i to smjer ginekolškoakušer.sestra al sam vidjela mozda samo 2 poroda....nisam mogla to gledat pa sam poslije završila pravo jer taj posao ne bih mogla radit

(odgovor članu zeze)
Neposredna veza do poruke: 1912
16.9.2010 13:05:39   
melly__
Evo i mene da se pridruzimuser posted image
cekam da se mirza probudi pa da se fatamo noge dok je lijepo vrijemeuser posted image
drage zene..svako ima nekog da mu se natovari na kosti..svekrvu,svekra,zaovu,djevera itd. samo treba to na ignore i lagano svoj posaouser posted image Ja bas juce sa mm pricam kako je narod pukao totalno,ne znam sta je ovo,svi bi tudje dijete odgajali...e sipakuser posted image idite se napinjati pa se pravite pametniuser posted image user posted image
Ja licno sam se sa sveki i svekrom toliko u 40-snici posvadjala..ma haos..i stalno sam se sa mm svadjala jer su visili ovdje...i tako i treba kad sutis skijaju ti po zivcimauser posted image i sad ih hB nikako nema kod nas,ne dolaze,a meni krivouser posted image
odemo mi tamo,ja im odmah na vratima dam djete,oni se zabave oko njega a ja rahat,nemaju kad pametovatiuser posted image
Lecky...nemoj ni pomisljati da ti nisi dobra mama,jednostavno su neka djeca takva..nemoj biti tuzna,sve ce to proci...vidim i ti si iz Ze. mogle bi komotno neku kaficu organizovatiuser posted image user posted image tebi i djevojcici....
Zeze ja sam Mirzi to kamilicom umivala,proslo mu je,ali to Bambi kaze sve je to normalno,cisti se koza..pozz...
Eto odosmo u setnjicuuser posted image user posted image

17.06.

(odgovor članu lecky)
Neposredna veza do poruke: 1913
16.9.2010 13:11:42   
elkina_mala
evo nas:)
izvinite al stvarno ja kako se porodih ,ja se i ubezobrazih hahaha
prebijte meeee:d
salim se,ali stvarno nesto nemam volje za net,a vremena imam;
maminabebo  eh moja Selina pajki po cjeli dan svako 2-3 sata se probudi kad je gladna,jede i opet zaspi masala,al zato navece slabije spava,budi se cesce i onda koluta ocima a ja je razmazila pa samo hoce da joj se prica:d :d
vagali smo se u utorak i masala 4.100 imamo::::::)
za dvije sedmice dobila je 700gr:!)
malkice nas muci stolica,od subote do utorka nije kakila i onda kad je pocelo...3 pempasa napunila jhahahah:d i eto opet od utorka do danas nistauser posted image
mene zanima dal su i vase bebe ojacale puno??:s
ovoj mojoj je danas 22 dana,al jucer je glavicu odigla malkice :s
i plus kad je potrbuske ona se nogicama pokusava gurnut a kad joj dajem cuculu a sita je ona rukicama mase kao da gurauser posted image user posted image
a ja sam vam katastrofa,k'o sto rekla jedna forumasica kad vidim sebe dodze mi da placemuser posted image  stomak se objesio ,strije uzasne ma katastrofaaaaaaaaaaaa:(
a tek sise,auuuu posle dojenja ko kese...
uh sto se izjada:d
odoh da hranim svog gladeza malog:d bubimo vas nas dvije:d

25.08.2010
Selina, pile moje malo

Tako ti je to, prijatelju znaj
danas ili sutra svemu dodje kraj
nema vise nade srce da je nadje
sve su moje druze, potonule ladje...
01.04+++29.04---- :(

(odgovor članu aida.)
Neposredna veza do poruke: 1914
16.9.2010 13:47:56   
aida.
nemam kad citam vas i pisem poslije... idacha vidjela sam mail.... majko mila kako je meeedeeeeeeeeeeeenuser posted image bas me podsjeca na druga mu Erola user posted image moram doc u tz jedan da da ga vidim, morammm dok se nije okisalo user posted image

14.03.2010. :-) Erol

Neposredna veza do poruke: 1915
16.9.2010 15:22:22   
samedi
Evo i mene malo! Dosla kuci prije sat vremena,dok sam malo se s Nejrom igrala i evo tek sad se konektovala! Nesto nemam vremena u zadnje vrijeme,jos mi ovi majstori dizu prasinu po kuci a taman mi sve bilo generalno uradjeno! Jutros isla izradila slike s mobitela,uplatila Nejrin bajramluk na stednu knjizicu i malo trosila na sebe,kupila mantil user posted image  konacno da i ja sebi nesto kupim,nisam nista od trudnickih pantola koje i sad nosim user posted image  a bas mi mantil lijepo stoji s njima user posted image user posted image
Tajcika draga user posted image  veeeeeeeliki za tebe  i Jusufa! A za Lamiju posebno,maminu pametnu djevojcicu!!! Nek si nam se malo javnula,nadam se da se vise apsces nece vracati misa mu!!!!!!!
Nisam bas u toku ali nemojte mi zamjeriti! Nikako da sjednem i ono bas "ocejfim" na RR,uvijek me nesto prekine,ili neko zove ili Nejra place,ma hajd bice vremena,jubim vas sve! user posted image

Moja ljubicica-bubicica N. 5.5.2010. 2850gr 51cm 18:25
Prohodala 6.6.2011.<3
Bubamara A. je stigla 15.11.2012. 3400gr 55 cm 02:45

(odgovor članu zeze)
Neposredna veza do poruke: 1916
16.9.2010 15:38:48   
Mirkica
Evo i mene na ovoj temi drage moje i sretna sam pravoo jupiiii
samo vremena i nemam bas puno valjda pocetak.
Moj Isahk je beba za pozeliti Elhamdulilah presretni smo , po noci spava kaop veliki od 12-07 taj se ne budi prije toga pojede obe sike (mlijeka imam za troje sve on iscrpi ) po danu se budi svaki 2-3 sata da jede a i posle jela uvijek ide mazenje , ima predivne okice i samo me gleda s njima a ponekad ima ostar i ozbiljan pogled pa me zbuni hahahhahaha , üplace samo kada je gladan i go , jedino sto nam ovo zutilo jos nije skorz otislo , bas ga sada suncam hahhahah bas me i ono malko muci ali babica kaze da je sve u redu i da ce to samo otici jer nije oapsno vraca se polako. stolicu ima non stop :)))))  zbog ceg mu je babos retan , pupak jos nije otpao ali nadam se uskoro , eto grlim vas i ljubim sveeeeeee
Dzeni curica ti je kao med, Mona sta reciiii  med isto ama svi su mi kao seceri
Ja sam jos onako rana boli ali ne toliko ali nisam ni bitna :)))))))

Uspavala sam te duboko ispod grudi , al srce blizu je pa te stalno budi a kad odu svi pa pomisle da dremam , ja oci otvorim da vidim koga nemam , za kraj, za kraj.

BA 13.12.2008

(odgovor članu samedi)
Neposredna veza do poruke: 1917
16.9.2010 16:20:03   
nemo
drage memice pozdrav vama i bebicama!
evo mi pajkimo, pa sam iskoristila da se javim user posted image .
zeze draga i moja je djevojcica dobila crveni osip, ali po guzi, ne kontam od cega user posted image . kaze patronazna zna se to kao bebama desiti. ja je perem svaki put poslije kakice i brisem vatom i vodom poslije piskenja. mazem je i pavlovicevom kremom ali nema efekta user posted image .
vidim proicali ste o vakcinama. moja princeza nije ni jednu dobila, zbog svega sto je bilo i najvjerovatnije nece do prvog rodjendana.
vidim i kupuje se. ista sam bas mi treba stvari za obuci, nekako sam sebi sva ispuhala, ali jos ne mogu stati u svoje hlace user posted image .
mamina bebo ma nemoj se sekirati za druge ljude, misli na svoju bebu i sebe, odmaraj, ma ljudi nekad bas znaju biti bezobrazni i bezobzirni. mi ne smijemo jos primati posjete, posto je beba bila u bolnici i sve sterilno, pa dok se malo navikne na ove uslove, ali aBd bice i posjeta.
eto velika pusa svima

(odgovor članu zeze)
Neposredna veza do poruke: 1918
16.9.2010 16:22:34   
danijela27
evo i nasm malo. sve smo obavili. malo setali, popili kaficu sa drugaricama, dslo kuci pa malo pajkili. sad se probudila i mm cuva dok ja cekam da operem kosu od pramenova
maminabebo
sto me nasmija ono ja im g***** okrenem user posted image user posted image user posted image user posted image

ej duse moje zaspale, sto su mi medeni user posted image

od 19.06.2010. u 21 i 35 poceli se druzit sa nasom princezom

Neposredna veza do poruke: 1919
16.9.2010 17:07:50   
aida.
Erol zaspo, rucak se pravi,sad mogu fino sjest i na miru pisat user posted image Danas smo otisli drugoj dr. i vise nikad prijasnjem dr. necu ic, kako je zena fina, i kako mi sve fino objasni... Kaze da E.uopste nije i ne izgleda kao debela beba i da ne zna otkud to doktoru da mi kaze i da me zabrinjava s tim, pogotoo jer doji jos uvijek. Rekla je da mu slobodno dajem ostalih hapica, da mu pasiram vice i povrce i dajem ko sto i radim... Sve na zahtjev njegov... Pohvalila ga je kako je dobar momak... Uzela ga na krilo i kaze ma sjedi tu a on se smije i pruza rukice da je zgrabi za lice i dize se na noge, kaze dr. kako je bas cvrst. A on, stvarno, bas fino stoji na nogicama... Momcina moja... Primio je i vakcinu, zaplako samo kad su ga bocnuli i dok sam ga obukla poslije se smirio. Pa kako nam je drug Alen plakio, Erol pocne prepisivati pa i on u plac, ali nije strasno, dobrica je bio. Ma imam najzlatnije dijete na svijetu user posted image user posted image user posted image
idacha stvarno maleni je secer, ljubi mi ga user posted image
melly ma proce i to... Kod mene je Erol "prekenjko"user posted image samo jednu vakcinu, sve ostale je bas dobro podnijeo...
kanita bas mi je zao draga sto si se "razletila" na sve strane... a jojjj... seka pravi lopovcic user posted image mogu zamislit kako ti je... a i gosti inace tako potrefe uvijek najgori dan...uh... drzi nam se i to ce proci...
bebacha jel se Alen smirio? Imal reakcije na vakcinu, nadam se da nema, kod nas je okuser posted image
danijela i vi znaci ko i mi samo setate, heheh, neka neka, tako i treba jos malo nam je ostalo lijepog vremena, uh sad ce kise krenut tad nam preostaje samo rr user posted image a jesu vala i Erol i Imran prave momcine

ostalim user posted image idem da zavrsim rucak user posted image

(odgovor članu danijela27)
Neposredna veza do poruke: 1920
16.9.2010 17:30:37   
aida.
rose user posted image za samostalno podizanje, meni se sve t ocini tako daleko a mogu zamislit sad ce to proletit dok se i moj lopovcic tako podigne...
tajciga pa stvarno tebe nigdje.. koliko je tvom Jusufu sad?
MaminaBeba nadam se da ce i tvoj bebac uskoro poceti lijepo da spava-po noci da nam se i ti naspavas... i ja se nekad pitam odakle nama zenama snage, ma mi smo svemoguce user posted image user posted image user posted image
lecky i ja sam se na pocetku nervirala kad mi neko udje u sobu dok dojim, i das me nervira, ako odem u sobu drugu nek niko ne ide sa mnom al sad se i ja opustila moja sika vazda vani user posted image user posted image
zeze, samedi, mirkica, Mona MUhamed user posted image user posted image

Neposredna veza do poruke: 1921
16.9.2010 17:55:17   
bebacha
on svoje otplako u Domu zdravlja i nista viseuser posted image user posted image user posted image zasad nema nikakve reakcije,evo sad dosli iz setnje

"Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti."

(odgovor članu aida.)
Neposredna veza do poruke: 1922
16.9.2010 18:00:44   
aida.
kako se nismo srele, mi smo kod sandre malo sjeli i cunjali cijeli dan, do maloprije user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu bebacha)
Neposredna veza do poruke: 1923
16.9.2010 18:05:57   
bebacha
ma ja isla do svekrve i damira.nisam dole nigdje hih.haj docte sutra

"Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti."

(odgovor članu aida.)
Neposredna veza do poruke: 1924
16.9.2010 18:18:08   
aida.
Ne vjeriujem da cu moc imam nesh za obavit al cucemo se u svakom slucaju...

(odgovor članu bebacha)
Neposredna veza do poruke: 1925
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  75 76 [77] 78 79   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  75 76 [77] 78 79   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Raspoloženje u trudnoći.
пеперутка16

Da li ste tokom trudnoće imali nagle promene raspoloženja?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *