MaminaBeba
|
Drage žene ja sam preeeeuuumoooorna.. J je zaspao tek u 03:40 sinoć. Ma nije mi jasno kako i zašto i kako ova beba ima snage. Jučer preko dana je odspavao max. 2h, onda smo otišli kod dr; završili mu taj pupak, bio budan, došli kući, zaspao od 7h do 8h i probudio se, od 8 do 03:40 više nije sekunde zažmirio, je li moguće?? Hoće da se nosa, da mu se priča, da se skine go, i tako okice mu kao fildžani, nije bilo šanse da spava. Ne mogu da vjerujem da tako mala beba ima snage da bude budna toliko vremena. Ja sam kao prebijena mačka, divim se samoj sebi za ovaj tempo života od kada se rodio. Zombi sam pravi, pa ne sjećam se kada sam odspavala pola sata, a da me nešto nije probudilo, ako ne J, onda nešto drugo. Meni nije jasno još kad mi se preko dana natovare kojekakve ženturače, boli njih briga što ja nisam sinoć spavala i što moram stići pospremiti, skuhati, ispeglati, obrisati, njoj je bitno da ispija kafu i trača sve oko sebe.. Mrzim takve ljude, mrzim.. A hajde vrati sa vrata, kad dođu i bez najave! A što neke žene kažu, mame nas učile da budemo fine i uljudne, ma kljusina treba biti prava, pa te onda ljudi cijene! MM večeras noćna smjena, ali iskoristit ću dan, izvest ćemo J napolje, prvi put pravo, pošto sutra izlazimo iz 40-ice, neka ga malo ovaj zrak opije, ne bi li ljepše spavao večeras daj Bože... Sinoć sam plakala kao malo dijete, jednostavno nekad mi se čini da mi ponestaje snage za sve.. Zar je žena rođena da čitav život namiruje, rađa, radi... I opet sreću pronalazi u malim stvarima, iz mrtvih je digne osmijeh njenog djeteta, mali znak pažnje njenog muža... Doduše, nije svaka ista... Uh, umorna sam... Preumorna.. Grlim sve mame i bebe!
|