|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  16 17 [18] 19 20   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Polazak u vrtić
13.9.2010 11:21:44   
trudnica
Sretno Dina!

Vessela: Ma velika sam ja curica user posted image pricam, pjevam, znam vec neke pjesmice i definitivno znam sta hocu, tersic mali (kaze teta u vrticu: ma ona svoje bubice, zna sta hoce i trazi da sama jede)
jos samo tuta da nestane iz naseg zivota user posted image

(odgovor članu dinaa)
Neposredna veza do poruke: 426
13.9.2010 11:24:16   
trudnica
Dinci, mojoj curici je danas treci dan u vrticu (ima 22 mjeseca) i ostavit cu je cijeli dan, prosli put sam dosla oo 2:00
i bila je te greska, taman su se probudili..

(odgovor članu dinciii)
Neposredna veza do poruke: 427
13.9.2010 11:53:37   
veeseelaa
IZVORNA PORUKA: trudnica

Sretno Dina!

Vessela: Ma velika sam ja curica user posted image pricam, pjevam, znam vec neke pjesmice i definitivno znam sta hocu, tersic mali (kaze teta u vrticu: ma ona svoje bubice, zna sta hoce i trazi da sama jede)
jos samo tuta da nestane iz naseg zivota user posted image

ma isto je i kod mene al bona opet još su maleuser posted image

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu trudnica)
Neposredna veza do poruke: 428
13.9.2010 12:29:12   
veeseelaa
evo jedan fin tekstić

Prilikom jutarnjeg rastanka u vrtiću roditelji ne bi smeli da budu tužni niti da plaču, jer će tako rasplakati i dete, a posle podne treba maksimalno da se posvete svom mališanu, user posted image Polazak u vrtić ili jaslice velika je promena i stres kako za decu tako i za roditelje. Dete se suočava s novom sredinom, koja ne znači samo fizički nov prostor već i nove ljude i nove navike, drugačije od onih koje je imalo u roditeljskom domu. Roditelje, uz brigu kako će se njihov mališan snaći, muči hiljadu pitanja, kako sami treba da se ponašaju, šta smeju a šta ne smeju da rade kako bi detetu olakšali privikavanje na prvi kolektiv.
Adaptacija, traje različito od deteta do deteta, a najčešće dve, tri nedelje.
BEBA U KUĆI, PRVENAC U OBDANI TU
Roditelji koji su dobili malu bebu ne bi baš tada trebalo starije dete da upisuju u vrtić. Njemu treba dati vremena da shvati da to što roditelji sada mnogo više brinu o bebi ne znači da njega vole manje. Ukoliko bi baš tada krenulo u obdanište, dete bi se oset_ilo potpuno odbačenim od roditelja i vrtić bi doživelo kao kaznu
ZA POČETAK POLA SATA
– Još pre nego što prvi put dovedu dete, roditelji mogu da mu pomognu da se lakše adaptira. To znači da prvo dođu u vrtić u koji su upisali dete i da se upoznaju s režimom života u njemu. Kada je doručak, ručak, kada se spava... Ukoliko taj dnevni raspored počnu da praktikuju kod kuće, polazak u vrtić će za dete biti manji šok – kaže Gartnerova.
Takođe je dobro i da u tom periodu decu, a naročito onu koja nemaju braće i sestara, navikavaju da se više druže s decom.
Poželjno je da prvih dana, jednu do dve nedelje, dete dolazi u vrtić na kraće vreme. Raspored dolaženja dogovara se s vaspitačem, ali prvog dana dete od jedne do tri godine obično ostaje pola sata, a potom sve duže i duže. Za decu od tri do šest godina trajanje boravka prvih dana može da bude i duže.
Preporučljivo je da dete počne da dolazi u vrtić u vreme igre, dok dolazak u vreme odmora treba ostaviti za kasnije, kada se ono bar donekle prilagodi na kolektiv.
Gartnerova savetuje da roditelji ne treba da žure s tim da im dete što pre u obdaništu ostaje po ceo dan.
– To pogotovu važi za decu do tri godine. Roditelji možda smatraju da je njihovo dete zadovoljno samim tim što je okruženo drugom decom. Međutim, treba da znaju da se oni u tom periodu mnogo radije igraju sami nego s drugom decom.
Zato psiholozi i preporučuju polazak u vrtić tek posle treće godine – kaže ona.
POZDRAVLJANJE NA PRAGU
Vrlo je važan jutarnji rastanak u jaslicama ili vrtiću.
– Roditelj treba da bude smiren. Ne sme da pokaže detetu da je zabrinut ili tu
žan što ga ostavlja, niti da pred njim zaplače. Emocije roditelja prenose se na dete i, ako vidi da je majka tužna, ono će se isto tako osećati – kaže naša sagovornica i navodi da treba naći p
ravu meru koliko dugo se pozdravljati s detetom.
Sa mališanom, pogotovu ako je jaslenog uzrasta, ne treba mnogo razgovarati, ali ni tutnuti ga samo u ruke vaspitačici i otići. Dete joj treba polako pružiti, pozdraviti se s njim smireno i lagano otići. Ni rastanak sa starijim se ne sme odgađati u nedogled. Dugo smirivanje deteta ili ponovno vraćanje nije dobro jer će dete tada da plače. I tada i ubuduće očekujući da se roditelj vrati.
– Po povratku iz vrtića dobro je što više vremena provoditi s detetom.  etati, igrati se, pričati mu priče, maziti ga, pitati kako mu je bilo u vrtiću.
BACANJE CUCLE OSTAVITE ZA KASNIJE
Tokom perioda prilagođavanja nije poželjno navikavati dete na nove stvari, kao što su noša, odvikavanje od cucle i slično. Ako ove navike nisu ranije usvojene, treba ih ostaviti za dane kada se dete navikne na vrtić.
NEK SE ISPLAČE ODMAH
Svako dete na vrtić odreaguje na svoj način. Najčešće plaču, neka se upiške iako su to kod kuće prestala da rade, druga neće da jedu, treća da spavaju...
– Dešava se i da ne ispoljavaju nikakvu reakciju, ali se vidi da pate i te adaptacije su zapravo najteže. Kada je o plakanju reč, iskustvo pokazuje da je najbolje da se deca isplaču što pre, ali na to se ne može uticati. Sve zavisi od slučaja do slučaja – objašnjava naša sagovornica. Kaže i da se zaista retko dešava da se dete uopšte ne privikne na vrtić.
NEMA POVLAČENJA
Dešava se da roditelji koji imaju „baka-deka servis“, ili neko od njih trenutno ne radi, u periodu adaptacije dete prestanu da vode u vrtić ako ono tamo mnogo plače. Taj pristup nije dobar.
– Adaptacija ne treba da se prekida, jer se time detetu šalje poruka da, ako dovoljno plače i pravi scene, ne mora u školicu. S druge strane, ponovna adaptacija je mnogo teža i duže traje, pa i dete više pati

< Poruku je uredio veeseelaa -- 13.9.2010 12:30:08 >

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu veeseelaa)
Neposredna veza do poruke: 429
13.9.2010 14:24:34   
iv@ncica
user posted image user posted image   super  text..ja s am  bas  sve  ovako  nekako  fino  odradila....user posted image

ja  sam  bila  dobro  psihicki  i  fizicki  pripremljana  na  vrtic... prva  dva  dana  su mi  teze  pala......osobito  me  uhvatila  neka  sentimentalnost  onu  vece  kad  sam  mu  sve  pripremala  za  prvi dan  vrtica....stvarno,  teze  mi  prihvatimo  odvajanje  nego  beba....i  stavrno  je  bolje  da  se  beba  ispalce  prvih dana....a  sad  kuci  je  savrsen, slusa,  skace,  poceo  jos  vise  nesto da prica  na svom  jeziku, galami,  plese,  smije se,  mi se stalno igramo  s njim,  poceo  se  cak  i  samnom  mazatiuser posted image ..samo  je  ovisan  sad  o  meni  totalno..budi  se  vise  po noci i  hoce  samo da sam ja  kraj njega...ali  sve  ce  ovo  proci..i  stavrno  mi  je  praktican ovaj  vrtic...imaju  svoj  red...a  prije  dok ja  svaki dan dogovorim  cuvanje  i  sve  pripremim  i  organiziram  uh..poludimuser posted image

i  evo  nas,  ako  se  sjecate  postova  od  prije  7  danna ne  bi  mogli  vjerovati,  da  vec  danas  moj  pilic  nije  upoce  plakao, ni  na  dolasku  ni  odlasku..jest  malo  bjezao  i  negodovao..ono ko  nece da  ostaneuser posted image ...bude  dobar, igra  se..  slusa..samo  nece  bas  da  jede, ali  ipak  nam  je  tek  6-sti dan...pa  ne  ocekujem  da  odmah  bas  sve  prihvati....i  nisam  ga  htjela  jos  na  spavanju  ostaviti ,  jer  nece  da  zaspe  dugo,  ako  nije  dobro  pojeo. 
Danas    su me  zadrzali  na  poslu,  tako  da  sam  kasnila  15  min.  u vrtic...  kad  tamo  ga  tete  vec  stavile  u  krevetic, kazu  da  probaju  kako  ce  reagirati..i  ja  sam  cekala  vani  ..nisam  ga  htjela  dizati..i  on  bi  zaspao sigurno,  no  jedan je  djecak je  poceo jako  kasljati  i  povracati  sluz..i  sve  ih  razbudio..tako  da sam  mog pilica makla...a  djecaka  su  doveli  polubolesnog  u  vrtic,  jadni bebac  nije  mogao od  kaslja  da  spava..pa  je  teta  po  2 put  zvala  tatu  da  ga  vodi ,  mis  maji  nije  znao  sto  mu  se  iz  sna  događa..ma  meni doslo  da  ga  ja  vodim  doktoru,  ma nastranu  sve   kod  takvih  roditelja, bebici  je  potrebna  njega..ali   i  nije  fer  dovesti  bebaca k  ostaloj  djeci  takvog.
eto  vec  suta  ga opet  kontam tako ostaviti, pa  valjda ce  i  poceti jesti...nisam  jos  nacisto ..ali  vidjet  cu  po Andreju  kakav ce  biti.  oni  rucaju i  idu  spavati  oko 12..a mi  kuci  oko  1-1,30..pa   senadam  da  ce  uskoro  upaliti  i  spavanje..i  evo  prve  krize su  nadam  se  prosle...sretno  svim  mamama   ovih prvih  dana,  nije lako..ali  prođe user posted image

Andrej-06.04.2009 ♥❤♥❤♥

Einstein je umro, Newton je umro, Tesla je umro, a ni ja se ne osjećam baš najbolje!

Neposredna veza do poruke: 430
13.9.2010 14:53:26   
trudnica
Hvala Ivancice na izvjestaju user posted image . Ja se spremam oko 4 po curicu, ovo je bio tek treci dan iako je
krenula u vrtic od 1. septembra. U medjuvremenu se razbolila pa smo ostali doma
skoro deset_ dana. Ona je sada dobro, ozdravila je potpuno, hb, ali je jos pomalo muci slajm, guta ga jer ga ne moze sama izbaciti i tako unedogled. Ja sam kao na iglama ovaj zadnji sat.. Jedva cekam da je uzmem user posted image

< Poruku je uredio trudnica -- 13.9.2010 14:55:42 >

(odgovor članu iv@ncica)
Neposredna veza do poruke: 431
13.9.2010 14:56:38   
trudnica
Hvala vesellaaaa!!!!!!!!!

Neposredna veza do poruke: 432
13.9.2010 15:44:53   
veeseelaa
IZVORNA PORUKA: trudnica

Ja sam kao na iglama ovaj zadnji sat.. Jedva cekam da je uzmem user posted image

joj i sama sam ti takva, ja stalno gledam na sat i računam koliko još ima vremena do našeg zagrljala
Evo još dvadesetak minuta pa ću i ja po svoju krofnicu, ljubi je majka, kako sam joj se samo uželjela !

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu trudnica)
Neposredna veza do poruke: 433
13.9.2010 17:09:46   
dinciii
Evo i nas opet,danas je bila dobra al je nisam ostavila cijeli dan..NEgo opet do pola 1.Jer mi je bila nesto jutros ne raspolozena,pa mi bilo zao,al cu ovih dana pokusati!Inace kaze teta da je dobra,fino poslusa a i jede mi fino u vrticu!Hvala bogu!

http://neckodina.weddingannouncer.com/

Slatka Rejhana rodila se 12.12.2008

Neposredna veza do poruke: 434
13.9.2010 18:35:05   
amdi
IZVORNA PORUKA: dinaa

Nama je danas prvi dan u vrticu,moja curica je jedva docekala da krene iako je ovo prvi put da ide u vrtic.Valjda ce ovo odusevljenje i potrajati,mada ja sve mislim kako ce ona vec veceras reci da nece vise iciuser posted image user posted image user posted image .

Ista situacija kao i kod nas, osim sto je nama bio danas 5. dan. Ide u vrtić bez problema, oduševljenje jeste splasnulo, ali je veliko olakšanje kad znaš da ti dijete voli vrtić...bravo za cure user posted image user posted image user posted image

veliki 22.3.2005
mala 17.7.2007

(odgovor članu dinaa)
Neposredna veza do poruke: 435
13.9.2010 18:36:46   
amdi
...ili to mozda ima veze sa datumom rođenja...račice naše slatke...

(odgovor članu amdi)
Neposredna veza do poruke: 436
14.9.2010 10:48:25   
dinaa
IZVORNA PORUKA: amdi

...ili to mozda ima veze sa datumom rođenja...račice naše slatke...

user posted image user posted image user posted image  mozda je i do toga,znam da je razlika izmedju tvoje i moje djevojcice dva dana.

Prvi dan je prosao odlicno,kad sam dosla po nju prvo me pitala hoce li i sutra dociuser posted image ,onda mi je sve prepricala sta su radili.Danas isto bez problema je ostala.

Moja djeca su moje najvece blago!!!

(odgovor članu amdi)
Neposredna veza do poruke: 437
14.9.2010 10:51:10   
veeseelaa
moja je curica danas utrčala u vrtić bez da se okrenula zamnom, otišla sam u miru i stigla prvi put na vrijeme na posao otkada je vodim u vrtićuser posted image
Sad zvah da vidim šta radi, veli lijepo je doručkovala, evo traži tutu, ma sva je sretna
A da ne pričam kako je babo svako jutro lijepo obuče pa se po deset minuta gleda u ogledalo i sama se sebi divi user posted image  a samo okicama prati gdje sam ja, da joj slučajno ne pobjegnem user posted image
Voli je mama i nju i mm najviše na dunjaluku, dva moja mekana bića user posted image

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu dinaa)
Neposredna veza do poruke: 438
14.9.2010 10:58:56   
dinaa
user posted image user posted image user posted image  za Ajsu,e nek si i ti odahnula,koje je to olaksanje kad ostavis sretno i zadovoljno dijete.

Moja djeca su moje najvece blago!!!

Neposredna veza do poruke: 439
14.9.2010 11:03:21   
veeseelaa
ah to je danas, a sutra možda promijeni mišljenje user posted image user posted image
al kad smo kući sve redom nabraja drugove i drugarice iz vrtića a tek kad tetino ime kaže sva se ozari user posted image

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu dinaa)
Neposredna veza do poruke: 440
14.9.2010 13:17:41   
iv@ncica

user posted image user posted image user posted image -  za mame  i  curice

kod  nas  danas  na  poslu guzva,  inspekcije...ludara...ja sva  napeta  gledam  kad   da  idem  po  njega...kad  salje  teta iz  vrtica  sms,  Andrej  je  bio  dobar,  jeo  je  i  evo  ga  taman  zaspao....12,30  user posted image ,  i  onda sam  odahnula..jer  cim  je  zaspao  dobro  je..a  ja  u  miru  obavljam  sve  po  reduuser posted image ,  HB  samo  nek  bude  zdrav,  a  sve ostalo  prođe.....sad  mi  neobicno, pusto  bez  njegauser posted image

< Poruku je uredio iv@ncica -- 14.9.2010 13:18:08 >

Andrej-06.04.2009 ♥❤♥❤♥

Einstein je umro, Newton je umro, Tesla je umro, a ni ja se ne osjećam baš najbolje!

Neposredna veza do poruke: 441
14.9.2010 13:21:32   
esmina i bebina mam
Izgleda da se polako smirujemo i mi nasi mali ljudi
JUPI user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Esma 12.06.2007
Salko 24.11. 2010

(odgovor članu iv@ncica)
Neposredna veza do poruke: 442
14.9.2010 13:28:36   
veeseelaa

Bravo Andrej user posted image user posted image user posted image
tako sam ja AJšu dva dana ostavljala u obdanište a bila sam na godišnjem, ma pusta mi kuća bila, strašno, odem kupim nešto, skuham, očistim a nje nema da me ometa
Samo nek su nam dječica zdravo i nek ne sekiraju mamice svoje
samo pišite, stalno vas pratim
anitaMO kako se princeza navikava, ništa nam ne pišeš
amdi, dincii, trudnice, esmina i bebina mama jel sve pod kontrolom?

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu iv@ncica)
Neposredna veza do poruke: 443
14.9.2010 13:29:08   
veeseelaa
esmina i bebina beba pisale smo u isto vrijeme user posted image  ja se pitam gdje si ti sa izvještajem

< Poruku je uredio veeseelaa -- 14.9.2010 13:31:02 >

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

Neposredna veza do poruke: 444
14.9.2010 13:36:33   
esmina i bebina mam
Joj draga moja ja sam imala drugih problema ostala sam bez posla i to na bolovanju sam bila pa sam uspjela kod rodice preci u firmu da ne izgubim onu godinu sa socijalnog.
user posted image
A moja mala(ja kazem mala jer je stvarno mrvica) Esma je massalah.Bez problema ustaje ujutro,kad dodemo u vrtic donese mi pape da joj obucem ili ih ona oblaci ali da sam ja tu i svaki dan nosi neku igracku od kuce.Ma ako ovako ostane bit ce extra sto stvarno zelim i vama od srca.user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Bas sam juce sa jednom rodicom pricala o tome kako je nama majkama stres pa smo se smijale njoj su vec velika djecapa se i ona sjecala svojih briga.Ali kaze da je drukcije reagovala na mladeg sina da ga je puno lakse ostavljala nego starijeg.

Esma 12.06.2007
Salko 24.11. 2010

Neposredna veza do poruke: 445
14.9.2010 13:40:02   
veeseelaa
pa eto mila dobro je da si odmah našla posao, drago mi je zbog Esmice, srce malo, jašta je nego je mala, pa to su bona mrviceuser posted image

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu esmina i bebina mam)
Neposredna veza do poruke: 446
14.9.2010 16:07:24   
emma.L
Vidite kako se sve polako sredi user posted image user posted image user posted image . Nadam se da će i kod nas tako biti. Malo smo zanemarili priču o vrtiću jer smo imali neke silne obaveze, ali jučer smo ponovili bris i ako bude ok, odmah sljedeći dan (nadam se, četvrtak) će u vrtić krenuti. Prvo po sat, pa dva, dok ne preguramo cijelo prijepodne. Ja ću piti apaurin, tata neka se snalazi kod ostavljanja, a nana će to najteže podnijeti, mislim. No dobro, sve je strašno u početku, a poslije bude bolje. Vjerujte, vi brinete o djeci i traumama, a ja o mojoj svekrvi user posted image . Ali iskreno...

Ema, kokola i sreća najveća, 15.10.2008.
Timur, radost mamina, 9.10.2011.

Neposredna veza do poruke: 447
14.9.2010 17:24:50   
dinciii
Bas mi je drago da su se svi pacici polako privikli na vrtic!Rejhana je isto dobra bila danas,nije ni plakala ni kad sam je ostavila ni kad sam dosla po nju,jos nece da obuce cipele hoce jos da ostane user posted image user posted image user posted image user posted image Danas sam htjela otic do igralista da se sakrijem i da vidim kako se Rejhana ponasa al me bilo strah ako me vidi gotovo je!!I nisam na kraju!Al mozda cu drugi dan jer idu svaki dan u park i tamo budu 2 sata!

http://neckodina.weddingannouncer.com/

Slatka Rejhana rodila se 12.12.2008

(odgovor članu emma.L)
Neposredna veza do poruke: 448
15.9.2010 9:14:40   
mikele
Moj je djecak posao u vrtic,sve bude ok dok ne dodje do vrata vrtica,onda pocne plakati i tako mi svakog jutra iznova slomije srce.Tete kazu da je dobar i da slusa i jede.Isto tako kazu da mu je potrebno malo vremena da se adaptira na novo okruzenje.Nadam se da ce ta adaptacija brzo proci

(odgovor članu tweety)
Neposredna veza do poruke: 449
15.9.2010 9:24:32   
veeseelaa
mikele draga dobro došla u klub
Razumijem te u potpusnosti, ja do vrtića vozim malenu nekih 10 minuta i lagano je uz vožnju pripremam za susret s društvom iz vrtića i na tetu
U smislu: gdje sad ide Ajša? kod drugarica? biće ringe raja, biće crtani a teta Bija, kako je samo pepa
Ona tokom vožnje počinje da zamnom ponavlja sva imena dječice iz vrtića
Kad stignemo ulazimo s osmijehom, mada i ona nevoljko ostaje, okreće se zamnom u strahu da ne odem al vrlo brzo se zaigra
Jutros je npr ušla sama, ma pogled nije bacila zamnom user posted image  imamo takvih dana a i onih gdje se zakači za mene
U biti djetetu treba stalno pričati pozitivne stvari o vrtiću, djeci iz vrtića, spominjati igračke iz vrtića, možda i koju ponijeti kao da pokaže raji itd
Probaj draga i sretno!

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu mikele)
Neposredna veza do poruke: 450
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  16 17 [18] 19 20   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  16 17 [18] 19 20   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *