Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
pozzz mile ja mislila imat cu sta citati nisam juce imala neta kad slabo mi se javljate skrozz ahhhhhh Mi,smo dobro bolje i jedemo bolje i spavamo kuc,kuc neureklo se.... Danas citav dan hoda sam nismo jos zvanicno prohodali al pocelo je pocelo pomalo. Guza mala vidjela kako je fino,hodat sam pa nece da puze .Ja se zaradila u kuhinji kad me neko snazno uhvati za noge kad ja moj A.dosao sam do mene Tako,citav dan se pusta al ide ko pijanac kad krene nezna se zaustaviti i negleda gdje ide pa ga moram paziti da nepadne. Tako,i vani setamo al ne sami za rukicu i polako al,samo se saginje hvata kamencice ,ma sve sto nadje na podu i baca i ide kud on hoce ne kudam ja hocu tako,da je ludnica van snjim.Al uziva maksimalno obozava a te radosti. Juce smo prosetali do trgovine,i nikad stic s njim sve ide po kamenicama krajom ne cestom,bila kisa pa malo blato ne puno moradnem ga ponijeti taj je toliko vrisko,dero se samo da ga spustim na pod. Uzassss heheheh Po noci fino spavamo,evo dvije noci netrazi nista ni caj jede ujutro oko pola8. Ivancice,i A.je trazio flasu al ja njemu poturim caja 50ml.popije i nastavi spavati.. Probaj davat caja. Megi,kako hodalica mala jel ucvrstila hodanje ljubimo je. Mojbebac,drago mi je da cura jede i da je dobro. Ivancice,mogu misliti kako vam je nocima bilo veselo ja nesmijem ni cekat to,al samo da nema ture. Zaha dobrodosle
veče, zaha dobro došla a malenoj princezi sve najbolje za prvi rođendan iv@ncice,tajra nadam se da privikavanje u vrtiću dobro ide
ivanak i moja se zadnjih noći budi ranije i hoće hapu,nije da plače već vrišti i znam da je gladna,inače jede oko 5 pola 6 a sinoć je već oko dva bila vriska preko dana toliko dobro jede baš sve ali eto opet izgladni,mamina poguzija
mojbebac i moja je puno bolje jela kod tete nego kod mene,valjda je teta bolja kuharica ali evo u zadnje vrijeme i kod mene je projela
felix ja dok stignem sa Unom do prodavnice zaboravim šta mi treba ,kamenčići,cuke,mace ,ćikovi ma sve nju zanima,i uvijek želi ići u kontra smjeru obavezno zasjedne u prašinu i posipa se po kosi
i moja se otkriva ali nisam sigurna da će htjeti u vreću iako smo do ljeta uvijek spavali u vreći,baš sam bila rahat ali sad nešto čisto sumnjam da će htjeti
hvala drage moje na dobrodoslici I mi imamo problema sa otkrivanjem kad spava,pa cu probati u vrecici veceras,frotirna je vreca nije debela pa joj valjda nece smetati.....veceras je beba prvi put jela cufte,kako smo se smijali,ja joj na hranilicu stavila malih komadica i ona to zacas pojede, ja uzmem jos da joj iskomadam a ona mene za ruku i uze citavo cufte i gric po gric smaza i jos trazi,na babu i babo joj voli cufte pravo
mozda da probate staviti svoje pilice u vrecice kad zaspu ..... mi srecom nemamo tih problema, ona se ne buni, ali rekoh mozda kad zaspu da ih uspijete staviti, jer stvarno mnogo znaci kad se ne mora covjek buditi da ih pokriva..... moja A po danu ne spava u vreci, pa vidim kako je nezgodno, odmah se otkrije, i nema nacina da je pokrijem, jer se stalno samo vrti, nema mira ..... a kad je u vreci mnogo je mirnija .....
jutrooo Mi poranili tj.anel usto u pola 8.Spavao je ko dobro budio se oko 4.dala caja i do pola 8 spavali posle pio flasu i evo igra se. I mi se otkrijevamo pa ga stavljam zato pored sebe da spava dok nekupim tu vrecu.
A nemam pojma što bi radila. Probat ćemo soka, čaja dati... ma ne bi mu uništila zubiće sa šećerom pa zato ne davamo nego najviše vode. A mala je da bolja nego ona. Budise jedanput ili nikako. Lijepo je nahranim, dam čuču i nastavi spavati. A moramo se i mi pohvaliti da hodamo ima već 3 tjedna sami....
ivanka,bravo za malenu pametnica mala. Ja bome anelu dajem caj bez secera naravno,samo 50ml toliko i popije nekad manje popije znaci cef,je samo u pitanju a ne gladan da oce jos trazio bi caja.Sinoc se bas budio dobio caja i nastavio spavati.Neces zar vodu davat nema smisla napravi caja ja dajem hiip komorac .Pokusaj pa javi pijel pusa
evo mene da malo uletim ivanak ja dajem vodu, i uvijek mi stoji spremna, jedino to jos pije iz flasice da se po noci ne prosipa, urijetko se budi a sad i trazi i to bas vodu, tako da mozes vodu ili caj bez secera
Vecer....Da se pohvalimo PROHODALI SMO,doduse jos klimavo,malo upadamo na nos,a kad nam se ne hoda opet puzemo ali eto veceras smo pravili prohodnicu a i veceras se najvise pustao po kuci,smijesno mi je sto vani ne zrli hodati on bi kao puzao....Sav je sretan sto sam hoda a i mama sem sto je sad s njim haos dok malo ne utvrdi pravi hod....Evo goste ispratila umorna sam pospremila sve i brzo spavanac...Ivanak kazu da su curice bolje od decki,felix gdje slika zuba,sta je s marinci ljudi
jutro Cestitam svim zenicama koje slave Bajram da ga provedu u zdravlju i veselju. Apotekarka,cestitamo drugu i mi se pustamo al nismo jos zvanicno prohodali. Sta je to ti,to nama nevjerujes da anel ima zub oces sliku salim se....... Ima zuba ima al nij jos ono pravo izaso da ga uslikam a kako da to izvedem kad,se neda slikati jedino usta mu otvoriti i uslikati. Bit ce slika nebrini
samo da vam javim,pisal mi je marinci.Kaze da je na selu i da nema neta kod sveki vjerovatno. Bolestan nam drug,kaze imao visoku turu i upalu m.kanala dusa draga koliko sam je razumila rece da su bili i u bolnici . Javice nam se ubrzo abd.pa ce nam svve opsirnije reci. Marinci,zelim da nam drug brzoooo ozdravi i ljubimo ga punoooo Eh,da zahvaljuje se svima sto mislimo na nju
kisa pada a nigdje nikoga ..... uh mi smo nocas imali tesku noc, cici se budila, nesto je stomacic mucio, od kako se rodila nikada se nije ukakila po noci, a nocas jeste .... pretpostavljam da su zubici je malo mucili .... ja jutros zakasnila na posao, probudim se kad osam sati ..... ali dobro, bitno je da je sada ok, i da je ona dobro ..... ljubim vas sve i pozdravljam puno .....
sta je ovo nidje nikog pa mi,se i neda javljati A.je dobro hb.mada mu dosadno u kuci samo bi van pa ga zabundam pa iznesem malo. Mojbebac zao mi je malene bit ce dobro abd.I kod anela se guza crveni gdje kaki kako bi opisala zatim cuna tj.ispod cune i otislo crvenilo malo uduzinu uz jaja Mazem,bepantenom pa se malo crvenilo smanjilo. pusa svima
dan generacijio .. ko kaze da nema nikog ....mene racunajte bar ko dvije zene (zezam se)
mi smo danas dobro,proliva sad za sad nema hBd ..
trckaramo,galamimo,svadjamo se,meljemo ko mlin(za one koji nas razumiju ).. zavlacimo ruke i gdje treba i gdje ne treba al neka...sve je to nacin upoznavanja svijeta i ucenja ..
jos da mama da uci u rernu ihhhhhh
dobro jutro radni narode mi smo dobro jutros, sve ok.... vikend nam je bio izuzetno tezak .... nekakvi gosti, pa mi juce tetki pozlilo, pa smo se oko toga zabrinuli ( sad je hb ok ).... pa anja nesto nikako nije spavala u subotu vece, pa mi juce pala u parkicu i udarila se u glavicu, pa imamo cvorugu, a mm me napao kako je nisam pazila, a i on bio tu ..... ma haos ..... ali jutros je sve super, naspavale smo se, sunce grije ..... divno
kako ste nam svi redom mi smo malo prehladjeni adna nesto slini ima dva dana, pa juce nikako nije kihala a nosic zacepljen, pa se sinoc pred spavanje ispovracala, bi mi je zao, al ajde bar je izbacila sve sto joj ne treba a i ja od juce slinim, sve me boli a jutros na posao uh valjda cu izdrzati do kraja radnog dana i da se pohvalimo adna hoda ko velika, malo su joj pragovi problem ali ode onaaaaa a meni neobicno ja navikla gdje je ostavim tu negdje je ona, a sad ja u spavacoj slazem ves kad me neko za nogu uhvati kad ona, dusa mamina hodalica jedna pozzzz
Eh, zaboravi vam javiti da smo radili UK i da su urin vadili kateterom. Nije puno plakala, ali vidim da joj nije bilo bađ zanimljivo. ugglavnom, dva su nalaza OK, a u trećem ima E.Coli...sutra ću znati je li nam treba terapija, ali mislim da nećemo piti antibiotike
pozdrav mile moje... evo mi dosli malo kod mojih pa da uletim reko na RR Adin je dobro h B nije nista bolestan samo u zadnjih nekoliko dana punooo kaki i ima rijetku stolicu ali ja mislim da je do zuba jer mu trice jos nisu nikle
moram se pohvaliti da je polako poceo sastavljati po dvije rijeci npr. Adin beba, beba nina nina(beba spava), bici duzu(brisi guzu) u zadnjih 15-20dana stvarno je napredovao puno sto se tice govora i sve konta ..kad ga nesto pitam lijepo mi odgovori naravno sa jednom rijecju ili dvije . maloprije kaze mojoj mami: da mamaica(daj maramicu) i ona ga pita sto ce ti on kaze :da mami. i donese meni reko sto ce mi kaze bici reko sta kaze duzu ja se iznenadila skroz jer sam kontala da ce pokazati na usta ili ruke. uglavnom stalno nesto brblja,ponavlja bas sve sto mi kazemo.imenuje sve predmete koje hoce ili koje dira.. uh da se ne hvalim vise odo hehehe
mya drago mi je da ste vas dvije opet tu .. ljubim vas svee
dobar dan. Evo i nas anel spava vrijeme vani fujj,juce je bilo ljepse citav dan smo vani setali anel uziva u hodnji nebi taj ulazio u kucu Zna sve i svasta ,puno rijeci je naucio jos....vecinmo je kod njega sve sa p. carapa papara,lampa pampa ,punjac,puniii ,......ma sav je smjesan i zanilmjiv. Zaspo skoro jutros me probudio oko pola8. Primjetila sam kako mu je zubic,izviro van da stalno ustima se ujeda ,kako bi rekla desnima ono scipi usta pa nesto zuza unutra neznam sta mu,to znaci.Neki dan se ujeo sam .... Lopov je kad,nesto nije po njegovim lupa glavom osto stigne,neki dan sam ga puc,puc malo po guzi da to neradi i fino rekla ne.Al dzaba,opet kad se naljuti baca se ..... Nece da puzi dodje do mene uzme me za ruku,i ajde tataj me ...ako ja necu on ode sam,al nije jos stabilan ljulja se ko pijanac i ravnoteza je smjesna ako ide pravo skrece lijevo ili desno nema dobre ravnoteze za pravo,i ide brzooo nezna se zaustaviti. Jede,hb.dobro spavanje lose.... Sonja bravooo za druga dusa draga svasta zna pricati.
draga felix i moj A udara glavom kad se naljuti i to nije malo nego se zapuca fino a meni ga zao.. eh neki dan bili u gostima i ti prijatelji imaju sina od 2,5 god i imaju prut i A se uznemirio a ja prut i reko sad ces dobit po guzi a on se umiri ee reko nek si mi pokazao da se bojis pruta i sad imam prut al nemam kad da ga pucnem jer cim ga vidi bjezi to je on vidio kako onaj place kad dobije po guzi pa se prepao
Evo i nas opet danas malo Uh, previše po jedan post dva dana zaredom
Mi smo OK...stalno nešto brblja, ali nikako da skužim šta mi govori. Fino jede, pije stalno čaj i vodu, noću se još uvijek budi minimalno jednom, a većinom to bude dva puta, ali eto bolje je nego ono nedavno što nam se dešavalo, jer ponovo brzo zaspe. Jedino što mi ide strašno n aživce što se počela ama baš svaki put buditi kad idem na wc, jednostavno me čuje i odmah u plač i diže se na noge
Ljutica je naravno kao i cijela njena generacija i još nikako ne voli presvlačenje...danas smo baš imali scena s tim
Malena, hvala