MaminaBeba
|
mybaby- postala sam baš baš osjetljiva mila moja. Ne možeš nekada da istrpiš takve ljude i komentare, dosta mi moje muke. Od bebice, ja nemam apsolutno vremena ni za šta, jer premalo spava. Ako je zaspao pola sata preko dana, ja iskoristim da na brzinu kuću pospremim, obrišem prašinu, stavim veš da se pere, i sve tako redom dok se ne probudi. Onda oko njega, pa sljedećih pola sata kada zaspi, ja trčim da ručak stavim, jednostavno ne mogu da se opustim. Mm je stvarno maximalno tolerantan i ne traži od mene da spremam ručkove, da mu peglam, da mu se posvećujem kao ranije, i on mi zaista pomaže u svemu, međutim kada ode na posao, ja ostajem sama i ne mogu da gledam nepospremljeno, a nemam srca da ga dočekam bez ručka. Jučer zove svekrva, koja živi zgradu do moje, pita šta radim, a ja malo legla da odmorim dok je on zaspao, ja fino kažem da sam legla malo da odmorim dok on spava, a ona meni, eto nje na kafu... Nije mi do mene, a kamo li do kafe i kafenisanja.. Uh što ti se ja raspisa.. Ali eto imala sam potrebu.. Bebica ti je premedena! Mi izlazimo iz četresnice za 5 dana, pa vidjet ćemo. Evo sada smo se okupali, a sutra je vakcina i pregled pupka, pa se tako bojim da mi ne bude puno plakao. Ljubimo tebe i tvog bebija medenog! Hvala mila na lijepim riječima! Teacherka- mila moj ne spava nikako skoro. 10 minuta je plafon i budi se kao da je spavao cio sat vremena. Pa isto tako kao i kada ga okupam. Kažu obično djeca kada se okupaju brzo zaspe i ne bude se određeno vrijeme. Ma ja bih mogla svog satima kiseliti u vodi, voli da se kupa, ali poslije opet ne spava. Ja ne znam kako izdržavam, hB mama mi pomogne kada dođe pa ga malo uzme, a ja obično imam potrebu da se javim na RR i njega u jednu ruku, a drugom kucam. Pusica tebi i tvojoj bebari!
|