Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Šta poslije spontanog pobačaja?! 24.5.2010 23:38:44
miljanka
u 6 nedelji trudnoce pocelo je nesto kao braon sluz,kao krv ali strasno tamno,kada sam otisla doktoru rekao mi je da moja beba ne raste i da je najverovatnije mrtva i da je moje telo odbacuje,ali ja nisam zelela to da prihvatim pa sa lezala kod kuce i pila utrogestan da bi moje telo 2 dana kasnije stvarno odbacilo plod...a onda sam isla na preged i radili su mi kiretazu da bi me potpuno ocistili.i lezala sam 2 dana i pila antibiotik..3,4 dana sam krvarila ali malo,a posle toga 20 dana sam imala samo malo braon..a sada me pece unutra,kao kad se prehladis,pa ides da piskis cesto i pece besika..samo sto ovo nije besika,ovo je osecaj kao da je ceo stomak..strasno sam zabrinuta,jer prolazim kroz sve ovo prvi put,a kad sam zvala doktora rekao mi je da je to najverovatnije najnormalnije...uffff a o psihickom bolu ne pisem,jer sam sve procitala i vidim da smo sve prosle kroz isto.ja i moj suprug smo pokusali da budemo logicni i prvo smo rekli pa dobro prirodna selekcija,za 2 meseca napravicemo drugo,ali to nam je uspelo samo u prvom momentu,vec posle smo plakali i tugovali zajedno..sada sam resila koliko god mogu da budem ok jer treba da budem i psihicki zdrava da bi mogla opet da budem trudna.. ali kazi te mi sta da radim?da li je ovo opasno sto osecam?
RE: Šta poslije spontanog pobačaja?! 24.5.2010 23:45:28
Lina85
Draga moja ja tvoju tugu i patnju potpuno razumem,vremenom ce bol postajati slabija ne kazem da ces sve zaboraviti ali naucices ziveti stim,ta tvoja bol ili peckanje sta god daje ja ti stavrno neznam reci dali je to opasno ili nije,ja bih na tvom mestu vec sutra otisla doktori i uradila analizu mokrace mozda imas upalu mokracne besike ili upalu vaggine jer se posle spontanog i kirteze to zna desiti,zato mila moja sto pre doktoru moj savjet.
RE: Šta poslije spontanog pobačaja?! 25.5.2010 0:09:35
milenium
ja bih isto otišla gin.ako taj tvoj misli da je to normalno,onda bih otišla nekome drugome jer to što tebe toliko boli nije normalno.može biti upala mokračnih kanala a može biti da te nisu dobro očistili.ima slučajeva kad žene idu i po 2-3 puta na kiretažu zbog nesposobnosti doktora.ne želim te plašiti,ali otiđi na uzv pregled da si mirna.sretno
RE: Šta poslije spontanog pobačaja?! 25.5.2010 8:13:48
mimh
zar nisi bila kod doktora 7 dana nakon kiretaže, koji je trebao uraditi kompletan uzv da vidi je li sve dobro očišćeno, i naravno pregled. ja sam pila one tablete sada se ne sjećam kako se zovu (pije se jedna dnevno umjesto injekcija) i morala sam piti još 7 dana nakon pregleda, plus nakon kiretaže sve je malo više podloćžno infekciji, te sam bila na raznim terapijama mjesec dana, i odmah mi je rečeno kad da očekujem iduću , da će ovulacija ubrzo, imala sam jak sekret, i manji bol, uradila kompletnu analizu mokraće, urinokulturu, čak i neke dodatne analize kako bi se uvjerili da je sve ok i da nije ništa ostalo i to sve na preporuku doktorice. moj ti je savjet ako ti ovaj kaže da je to normalno bez pregleda, mijenjaj ga ili bar pitaj drugog za mišljenje
RE: Šta poslije spontanog pobačaja?! 27.5.2010 20:07:19
AMELIC
Drage moje, meni je danas 35-ti dan poslije spontanog i nigdje ni simptoma da bi mogla uskoro dobiti Koliko je kod vas trajao taj prvi ciklus...ja jedva čekam da dođe i prođe...vrijeme mi poslije spontanog užasno sporo prolazi
RE: Šta poslije spontanog pobačaja?! 28.5.2010 10:19:51
Latinka
AMELIC, i ja sam ti isto sve cupkala nogom da dođe ta prva, sad čekam drugu, trebala bi u utorak, ako je sve ostalo po starom, vidjećemo. A prvu sam baš dugo čekala, već sam mislila da se nešto poremetilo. Došla je nakon 42 dana (6 sedmica)
RE: Šta poslije spontanog pobačaja?! 30.5.2010 13:37:18
gagach
Ne treba se uopste brinuti oko prve menstruacije nakon kiretaze. Budi spremna da je moguce da se sve poremeti i nemoj da te to brine. Ja sam prvu dobila ko sat nako 26 dana ...medjutim onda je krenuo haos...ponovo dodje za 10, pa za 23 dana pa nesto smeckasto...ja sam bila van sebe al jednostavno kod nekoga treba duze vemena da se unormali ciklus. ja sada trebam poceti da pijem dabroston jer mi se skroz skratio ciklus pa da to pokusamo regulisati.... samo opusteno i najvaznije je da se ne prehladis:)
RE: Šta poslije spontanog pobačaja?! 15.6.2010 3:06:21
maja_j
dobra večer drage moje, evo da se i ja javim sa svojom pričom, jer se imam potebu isprazniti nekome a olakšanje je nekome ko suosjeća s tobom.... prijavljena sam na forum odavno i čitam odavno, ali ni glasa od mene....ugl. prije skoro mjesec dana sam imala spontani (19.5.), i to drugi do sad pa sam slomljena totalno...točnije prvo sam imala spontani, pa rodila svog anđela jednog pa evo sad opet spontani......i evo još uvijek čekam da krvarenje stane da odem na pretrage, iako je već prošao skoro mjesec, ali mi se sad čini kao da sam zapravo dobila menzes pa se nadam skorom pregledu i jedva ga čekam mogu vam reći......i da, još jedna važna stvar, kiretaža mi je urađena BEZ IKAKVE anestezije, zamislite samo to....ufff, to je tek bio užas....za razliku od prvog puta kada sam dobila nekih 5 inekcija lokalne anestezije..... i moram priznati, za razliku od prvog puta, kada doživjela psihički slom bila, a i naravno pretrpjela fizičku bol, ovaj put mi je bilo gore se pripremiti na fizičku bol (možda zato što imam svog malog pišulinca kući) pa sam samo molila Boga da sve prođe i da što prije dođem kući.... i ono što me najviše natjeralo da se javim, je da vam kažem kako ste me ohrabrile u vezi perioda ponovnog zatrudnjivanja, jer me to peklo kako mi se ne da čekati ponovo 6mjeseci (toliko sam čekala i nakon prvog spontanog) jer sam se baš bila uživila u taj osjećaj trudnoće i ne mogu vam opisati kako sam nestrpljiva da opet budem trudna.....ovaj put ću sačekati još samo idući menzes i nakon njega šta Bog dragi dadne..... sve vas lijepo pozdravljam i nadam se da ćete što prije ugledati svoje , što se nadam da će se i meni dogoditi.
RE: Šta poslije spontanog pobačaja?! 15.6.2010 8:41:47
rose
IZVORNA PORUKA: maja_j
dobra večer drage moje, evo da se i ja javim sa svojom pričom, jer se imam potebu isprazniti nekome a olakšanje je nekome ko suosjeća s tobom.... prijavljena sam na forum odavno i čitam odavno, ali ni glasa od mene....ugl. prije skoro mjesec dana sam imala spontani (19.5.), i to drugi do sad pa sam slomljena totalno...točnije prvo sam imala spontani, pa rodila svog anđela jednog pa evo sad opet spontani......i evo još uvijek čekam da krvarenje stane da odem na pretrage, iako je već prošao skoro mjesec, ali mi se sad čini kao da sam zapravo dobila menzes pa se nadam skorom pregledu i jedva ga čekam mogu vam reći......i da, još jedna važna stvar, kiretaža mi je urađena BEZ IKAKVE anestezije, zamislite samo to....ufff, to je tek bio užas....za razliku od prvog puta kada sam dobila nekih 5 inekcija lokalne anestezije..... i moram priznati, za razliku od prvog puta, kada doživjela psihički slom bila, a i naravno pretrpjela fizičku bol, ovaj put mi je bilo gore se pripremiti na fizičku bol (možda zato što imam svog malog pišulinca kući) pa sam samo molila Boga da sve prođe i da što prije dođem kući.... i ono što me najviše natjeralo da se javim, je da vam kažem kako ste me ohrabrile u vezi perioda ponovnog zatrudnjivanja, jer me to peklo kako mi se ne da čekati ponovo 'mjeseci (toliko sam čekala i nakon prvog spontanog) jer sam se baš bila uživila u taj osjećaj trudnoće i ne mogu vam opisati kako sam nestrpljiva da opet budem trudna.....ovaj put ću sačekati još samo idući menzes i nakon njega šta Bog dragi dadne..... sve vas lijepo pozdravljam i nadam se da ćete što prije ugledati svoje , što se nadam da će se i meni dogoditi.
ja mislim da ti je nakon kiretze ipak bolje sacekati 3 mjeseca...ni 1 ni 6 vec 3...nekako sigurnije
RE: Šta poslije spontanog pobačaja?! 15.6.2010 18:17:45
maja_j
ma ja znam da je sigurnije sačekati, i što više to bolje ali sam nestrpljiva užasno...... to je samo moja želja, ali sam se naručila za 2 dana na kontrolu, pa ću tada vjerojatno znati točno na čemu sam i kad smijem..... hvala na savjetu puno. što više postova čitam sve se više uvjeravam da ne bi trebala nagliti i ići svojim nagonom.....
RE: Šta poslije spontanog pobačaja?! 19.6.2010 23:23:56
bibilije
Evo i ja sam prvi put na forumu, imala sam spontani prije pet dana. Jedan, najveći dio, već je bio sam izašao, a nakon toga nisam radila kiretažu nego su mi dali tabletu da se sve samo očisti. U ponedeljak idem na kontrolu i nadam se da će sve biti u redu, a dok. mi je rekla, ako sve ovako prođe, da ponovo mogu pokušati već nakon jednog ciklusa obzirom da nije bilo mehaničkog čišćenja.
RE: Šta poslije spontanog pobačaja?! 20.6.2010 9:29:14
AMELIC
Bibilije žao mi je Ja još uvijek svaki dan pomislim na svoju bebicu iako su prošla 2 mjeseca Koja si sedmica bila, je li ti to prva trudnoća? Vrijeme liječi sve, a ako ti je dr. rekla da možeš pokušati odmah sljedeći mjesec super...želim da uskoro ponovo ugledaš i da trudnoću izneseš do kraja
RE: Šta poslije spontanog pobačaja?! 20.6.2010 9:38:09
nikita
jako mi je zao zbog svih zena koje su to osjetile, vrijeme lijeci sve, kad sam ponovo trebala pokusati bilo me strah ali veca je zelja za bebom bila nego stah od ponovnog spontanog, hB dosao je bebac...meni je dr rekao da cekam 3 mj, ja sam cekala 4 menge i iz prve sam zatrudnila...cekajte najmanje 3 mj ako je mali plod bio, i vama treba da se psihicki oporavite i da se smirite...
RE: Šta poslije spontanog pobačaja?! 20.6.2010 10:48:03
bibilije
Hvala ti Amelic. Bila sam u sedmoj nedelji. Pojavili mi se bolovi jedno vece i ujutru malo sukrvice i kad sam otisla na kontrolu doc mi rekla da je i prosli put vidjela da se plod ne razvija bas kako treba, ali nije htjela nista da mi govori, mislila je, mozda ipak bude dobro. Onda mi je rekla da cu morati na kiretazu, ali ja nisam mogla nista da pricam i samo sam joj rekla da cu joj se javiti i onda mi je navece samo ispao komad tkiva, bez bolova, bez krvi i kad sam sutradan otisla rekli su mi da je najveci dio izasao... To mi je bila prva trudnoca i tako sam se radovala. I sva sam se bilatome okrenula, prestala sam s treninzima i sve sam usporila i doslo mi je ovo kao hladan tus. U kojoj nedelji si ti bila, kako ti se to desilo?
RE: Šta poslije spontanog pobačaja?! 22.6.2010 9:30:24
Anđa
Bok drage djevojčice! Želim se uključiti u razgovore, jer će i meni tako biti lakše... Prije 3 tjedna sam imala kiretažu...do tada je sve bilo u redu kod ginekologice,vidjela sam kako mom anđelu kuca srce... i onda jedno jutro ogromni komadi počnu ispadati iz mene i užasno krvarenje mi klizi niz noge...OH Bože,znala sam odmah što mi se događa..12 tjedan trudnoće.....Dođem u bolnicu u pola sedam i čekam do pola jedan jer u bolnici nije bilo struje...U međuvremenu dobijem trudove i pukne mi vodenjak....DAj mi pomozite samo sam vikala! Imam 24 godine i ovo je bila moja prva trudnoća...Tjedan dana sam plakala,nisam htjela nikoga vidjeti,nisam dala zaručniku blizu sebe...Samo sam htjela svoju bebu...Krivila sam samu sebe.... Nakon toga sam otišla na ispovjed, zamolila sam Boga da mi bude u pomoći...Slijedeće subote sam se udala,nitko nije znao za moj spontani... Hoću reći da Bog ima svoje razloge, ja vjerujem u njega i u njegove ruke želim predati sve....I znam da će mi poslati opet anđela...
RE: Šta poslije spontanog pobačaja?! 6.7.2010 22:14:30
lepao
INTERESUJE ME DALI SE MOZE DESITI SPONTANI U 3 MJESECU A DA NEMA KRVARENJA? CITALA SAM NEGDJE DA NIJE DOBAR ZNAK NI KADA SE PUNO POVRACA.. JA SAM BILA NA PREGLEDU U 2 MJESECU TRUDNOCE I REKAO MI JE DR DA MI JE PLOD MALI I DA NE ZNA STA CE BITI A STALNO POVRACAM PA SE MALO BRINEM...
RE: Šta poslije spontanog pobačaja?! 7.7.2010 18:26:03
imansanja
Drage moje, ja sam izgubila prvu bebu sa 10 nedelja a drugu sa 18 nedelja. Bilo je bolno i uzasno. Lezala sam na Klinickom centru u Tuzli. Sama sam se na stolu porodila. Tri dana su me pripremali za porod i primala sam injekcije za trudove. Sada idem kod jednog poznatog prof. dr M. vasiljevic koji radi na Klinickom centru u Beogradu i u Narodnom frontu. Dao mi je prvo da uradim TORCH i antifosfolipidska antitijela i briseve na Hlamidiju, Micoplasmu i Ureaplasmu. Nalaz stitne je uredan. Od ovog drugog spontanog pobacaja je proslo tri mjeseca i jos uvijek se psihicki nisam oporavila. Nego da vas pitam, kada uradim sve ove pretrage i nadam se da ce biti sve ok i ako ne bude nadam se da ima odgovarajuca terapija, koliko vremena ste vi cekali do sledece trudnoce ? Znam da se prvo covjek mora psihicki oporaviti pa tek onda na posao.... Svaki dan sam jako i na poslu sam mnogo nervozna ali zato ujutro popijem jednu veselicu leksilium od 1,5 mg i malo se smirim inace se pretvaram da mi je dobro i da sam jako raspolozena a najvise bi plakala jer sam bebu vidjela i bio je djecak. Ne mogu vise da pisem jer mi se odmah place. Ljubim vas i volim
RE: Šta poslije spontanog pobačaja?! 9.7.2010 15:21:28
AMELIC
Draga imansanja, znam da je teško proći kroz spontani, ali nemoj gubiti nadu da ćeš jednom biti mama...Ja vjerujem da bi zbog tvoja 2 spontana trebala odraditi sve te pretrage i sačekati 6 mjeseci pa ponovo u akciju! Želim ti puno sreće!!! Ja nakon 3 mjeseca ovaj mjesec krećem u akciju
RE: Šta poslije spontanog pobačaja?! 7.9.2010 22:05:55
naidica
pozdrav svima!!!! drage moje u potpunosti znam kako vam je,,i nemojte da tugujete nego na posaoo,:) i bice ako bog da sve uredu????ja sam 2 januara imala spontani i evo me masala trudna 4 mjesec!!!! cuvala sam se 3 mjeseca i dva puta mi dosla ,ja oplakala, a treci put vec je nije bilo i ugledah ja ..svima vama kojje zelite bebu zelim da sto prije ugledate jer je stvarno prelijepo,, sretno vam svima!!!
RE: Šta poslije spontanog pobačaja?! 8.9.2010 21:59:26
gagach
IZVORNA PORUKA: naidica
pozdrav svima!!!! drage moje u potpunosti znam kako vam je,,i nemojte da tugujete nego na posaoo,:) i bice ako bog da sve uredu????ja sam 2 januara imala spontani i evo me masala trudna 4 mjesec!!!! cuvala sam se 3 mjeseca i dva puta mi dosla ,ja oplakala, a treci put vec je nije bilo i ugledah ja ..svima vama kojje zelite bebu zelim da sto prije ugledate jer je stvarno prelijepo,, sretno vam svima!!!
ja evo potpisujem naidicu da se ne bih ponavljala spontani u januaru,cuvala se 3 mjeseca i onda na posao.. u medjuvremenu od stresa dodje do hormonalnog poremecaja i kada sam mislila da nema sanse da zatrudnim meni zakasni....i eto me trudna 9 sedmica i puna nade da ce ovaj put biti sve uredu zelim vam svima mnogo srece i saljem puuuno pozitivnih vibracija