|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  70 71 [72] 73 74   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Šta poslije spontanog pobačaja?!
1.4.2010 15:39:57   
gagach
Draga Latinka znam kako ti je... ni ja nisam plakala kad mi se to desilo i pravila se da sam hrabra a onda sam samo jedan dan nakon mjesec dana pukla i sve to izbacila iz sebe...a onda su suze presusile i sada brojim dane da ponovo radim na novoj bebici...

cuvaj se...a kad god osjetis potrebu da pricas sa nekim ...ovde uvijek ima neko da te saslusa ...

imas veliki zagrljaj

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 1776
3.4.2010 18:11:40   
smarija
Latinka mila znam kako se osjecas i kroz sta prolazis i ni sama ne znam sta bih ti rekla.Jeste da je meni na neki nacin bilo dosta lakse jer sam  tu bol izbacila odmah na pocetku,suze su danima same tekle nekontrolisano ali valjda je tako bilo bolje.Sad iskreno da ti kazem jedva cekam da ponovo zatrudnim i cini mi se da sam spremnija nego ikad prije.puno pozdrava od mene

(odgovor članu gagach)
Neposredna veza do poruke: 1777
4.4.2010 14:09:01   
Latinka
Ne znam šta drugo da vam kažem, nego jedno veliko HVALA što ste tu user posted image
Svakom bude lakše kad vidi da nije sam ni u čemu, da je neko to već ranije prošao i da će se sve kasnije, koliko-toliko, posložiti kako treba.
Stvarno ste sve nevjerovatne

I. srce mamino 16.01.2012.
A. mamin dobrica 21.02.2014.

(odgovor članu smarija)
Neposredna veza do poruke: 1778
4.4.2010 15:49:50   
gangasica
user posted image user posted image

(odgovor članu Latinka)
Neposredna veza do poruke: 1779
20.4.2010 15:18:25   
dea_dea
Pozdrav svima, evo prvi put se javljam,a vec dugo vas citam.
I sama sam se nasla u istoj situaciji kao i mnoge, za 8.mart sam uradila test na trudnocu,naravno koji je bio pozitivanuser posted image ,BIO mi je to naj ljepsi poklon u zivotu,koji je jako kratko trajao,vec 23.03.sam zavrsila u bolnici s jakim krvarenjemuser posted image ,i kao plod je vec krenuo da izlazi.......i znate vec dalje sve, ciscenje............tuga bol i ostalo!!!!!!!user posted image user posted image user posted image
Doktor mi je rekao da cekam 6mj. jer treba da se maternica obnovi od struganja i tjelo od svega toga da se odmori...

Evo jos uvijek cekam nalaz,kao da se vidi sta je uzrok tome(dali je neka upala,ili deformacija ploda idr.)?!
Trudnoca je bila 7tjedana.user posted image user posted image

Zao mi je radi Vas sve koje ste to dozivjele jer Vas razumijem,
nadajmo se boljem uskoro.user posted image user posted image

Poslje kise dolazi sunce................... :)

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 1780
20.4.2010 15:45:11   
milenium
žao mi je radi tebe i tvoje bebice ali ponekad tjelo bolje prepoznaje neke stvari nego mi sami.i ja sam imala spontani i negdje sam ovdje pročitala da ako nešto nije u početku ured s plodom da tijelo to prepozna i odbaci plod.tako da sad ja mislim da je ipak bolje tako bilo ako već nešto nije bilo uredu i kako treba.
i tješim se nekako da zna Bog šta radi.

pričekaj sad tih pola godine i opusti se,pripremaj se na novi ''izazov'' user posted image ,uči o tome,čitaj,šetaj i uživaj.iskoristi to vrijeme za još bolju psihičku pripremljenost za nadolazećuuser posted image user posted image  
za tebeuser posted image

(odgovor članu dea_dea)
Neposredna veza do poruke: 1781
20.4.2010 16:13:44   
Latinka
dea_dea, stvarno mi je žao zbog svega što si doživjela. Vjerovatno si vidjela i sama da sam nedavno prošla kroz isto, ustvari, danas su pune 4 sedmice kako mi je dr.uradio kiretažu (23.03. kad i ti). Na sve to se nema šta reći, jedino traži snagu u sebi i ljudima kojima je stalo do tebe da kroz sve to prođeš.
Meni niko nije rekao koliko da čekam sa novom trudnoćom, jedino poslije drugog menzesa treba da uradim tonu nekih pretraga i briseva pa, ako bude trebala kakva terapija, poslije toga, nadam se. Tako ću i uraditi. Moja rodica je prošle godine, poslije spontanog u 12.sedmici, zatrudnila nakon 4 mjeseca i sad ima već velikog slatkog dječaka.
Ništa, mila. Čuvaj se i puno sreće sa idućom trudnoćom user posted image
user posted image

< Poruku je uredio Latinka -- 20.4.2010 16:14:43 >

I. srce mamino 16.01.2012.
A. mamin dobrica 21.02.2014.

(odgovor članu dea_dea)
Neposredna veza do poruke: 1782
20.4.2010 20:58:30   
Lina85
Draga dea zao mi je zbog tvog gubitkauser posted image user posted image user posted image u potpunosti te razumem jer sam pre cetri meseca isto dozivela u 7 tjedanu trudnoce sve je bilo u redu i jednog jutra samo obilno krvarenje i tu je bio kraj,draga moja isplacise otuguj i biceti bar malo lakse saljem ti veliki user posted image podrske.

^^^^^Zivot mamin i tatin stigao 10.09.2011.^^^^^

----------Volimo te najvise na svjetu----------

(odgovor članu Latinka)
Neposredna veza do poruke: 1783
20.4.2010 21:44:34   
aicha
dea...bas mi je zao i to sto su te morali cistitiuser posted image

i ja sam imala prije godinu dana tacno i to u 12 nedjelji sto je jos bolnije bilo jer sam se vec navikla da sam trudna i plus se na ultrazvuku lijepo vidjela glavica i rukice i nogice i ta slika mi se urezala u sjecanje i uvijek sam tuzna kada se toga sjetimuser posted image user posted image user posted image

drugu trudnocu sam izgubila prije pola godine u 7. sedmici ali to sam malo lakse podnijela...

bitno je da se oporavis i SACEKAS taj rok jer nije dzabe...istrugana ti je maternica i obavezno uradi papa test prije nove trudnoce jer ja nisam pa nisam znala za upalu(koja se javila od ciscenja) koja je dovela do 2. vanmatericne

eto toliko...cuvaj se i nemoj da se sekiras puno...bitno je da ste ti i tm zdravi i aBd imacete djecu

Musliman je brat muslimanu, ne vara ga, ne laže ga, niti ga ostavlja na cjedilu. Svakom muslimanu zabranjeni su čast, imetak i krv drugog muslimana. Bogobojaznost je ovdje (pa je pokazao na svoja prsa), a dosta je čovjeku zla da prezire brata muslimana.

(odgovor članu Lina85)
Neposredna veza do poruke: 1784
21.4.2010 15:54:43   
dea_dea
Hvala vam svima na potpori i podrsci, tjesi me misao ''sve sto covjeka ne ubije,samo ga ojaca,i ocvrsne''
tako da bice bolje drugi put...............

Evo opet sam zvala bolnicu za nalaz da vidim jel gotov, pa mi kazu da nije jos nista stiglo.......cekanje me ubi.

Jos jednom vam hvala i puno srece za buduceuser posted image ...
A cujemo se uskoro user posted image

Poslje kise dolazi sunce................... :)

(odgovor članu aicha)
Neposredna veza do poruke: 1785
26.4.2010 17:45:35   
AMELIC
Curice, samo želim napisati da sam pročitala sve postove od prve do zadnje str., i da ste sve za mene velike heroine... Vaše priče su me umirile i dale mi snage da nastavim dalje...prije nekoliko dana sam i ja doživila to strašno iskustvo-spontani u 10-toj sedmici! Iako se nisam još oporavila dale ste mi nade da ću i ja jednom držati svoju bebu u naručju, a uskoro ponovo ganjati plusiće i plodne dane...aBd inshallah...

Duša mamina uljepšala je naš život...14.03.12
Mala princeza,miris mamin 03.05.13
Veselo nema šta...:)

(odgovor članu dea_dea)
Neposredna veza do poruke: 1786
26.4.2010 20:36:45   
gagach
Naravno da hoces...vidjet ce kako ce brzo proci taj period...
Evo mene ... 27.januar kiretaza a od danas sam ponovo u akciji spremna na nove pobjede i puna nade...ove zene sa foruma su divne i jako puno su mi pomogle...tako da ako ti bilo sta zatreba slobodno vici mi smo uvijek tu negdje...:)
imas veliku pusu

(odgovor članu AMELIC)
Neposredna veza do poruke: 1787
26.4.2010 20:57:55   
aicha
tu smo Amelic..moja kiretaza bila 17.04.2009. u pola tri ujutro...bice sve ok. Samo povadi papu i slicno jer sam ja od ciscenja imala upale za koje nisam znala pa kasnije ponovo vanmatericnu-spontani u tubi, eto, sve ima gore od goreg...samo se ne daj sada da te to slomi, bice plusicauser posted image  insaAllah

Musliman je brat muslimanu, ne vara ga, ne laže ga, niti ga ostavlja na cjedilu. Svakom muslimanu zabranjeni su čast, imetak i krv drugog muslimana. Bogobojaznost je ovdje (pa je pokazao na svoja prsa), a dosta je čovjeku zla da prezire brata muslimana.

(odgovor članu gagach)
Neposredna veza do poruke: 1788
29.4.2010 9:09:32   
AMELIC
Drage moje, hvala vam na podršci...sve ste divne...
Ja se osjećam bolje, nakon 5 dana neprestanog plača i depresije, odlučila sam de trgnuti i ponovo početi misliti na lijepe stvari koje nas okružuju, na naše najbliže koji nas neizmjerno vole i na svoje zdravlje, jer samo zdrava mogu ponovo očekivatiuser posted image  i svojuuser posted image ...
Vjerujem da nikad neću zaboraviti ovo što mi se desilo niti moju malu mrvicu koja je rasla u meni, ali ove hrabre ženice su mi dale nade da će sljedeća trudnoća aBd trajati 9 mjeseci i da ću i ja biti ponosna mama...inshallah...

Duša mamina uljepšala je naš život...14.03.12
Mala princeza,miris mamin 03.05.13
Veselo nema šta...:)

(odgovor članu aicha)
Neposredna veza do poruke: 1789
29.4.2010 10:08:23   
rose
Amelic zao mi je sto ti se to desilo...mogu misliti koliko si tuzna posebno nakon prve zabrinutosti i otkucaja srca koje si konacno cula i sada to. Tebi za utjehu..kazu da trudnoce koje odu rano nisu u startu bile ok...pa bolje sada nego kasnije...bar sam se ja tako tjesila. Ja sam prosle godine imala kiretazu...u toj trudnoci sam otisla prerano na UZ (u 5w3d) pa ni nakon jos dvije kontrole nije se nista vidjelo...ni plod, ni srce jer se bas rano prestalo razvijati...kako kazu...prirodna selekcija...i kako nije bilo krvarenja, morala sam na kiretazu...a taman se bila navikla na ideju da cu biti mama...8 mjeseci poslije, opet sam ugledala pozitivan rezultat...cak iako sam mislila da mi se jos ciklusi nisu ustabili jer mi je svaka menstruacija nakon kiretaze bila jako slaba

a ti se fino oporavi...par mjeseci i u nove pobjede...vidjet ces, brzo ce proci i zelim ti da u ljeto udjes s plusicem user posted image

(odgovor članu AMELIC)
Neposredna veza do poruke: 1790
29.4.2010 10:08:56   
ivana st
Amelic draga sve mi koje smo nažalost kao i ti izgubile svoje male mrvice, uvijek ih se sjećamo i pamtimo.Ali sa vremenom bol prođe i opet si spreman za borbu i novu user posted image .Od srca ti želim da budeš snažna i da nam se za koji mjesec opet javiš sa lijepim vijestima! Šaljem ti veliku pusu user posted image

Per aspera ad astra
2011 je stiglo naše sunce
2012 čekamo još jednu srećicu

(odgovor članu AMELIC)
Neposredna veza do poruke: 1791
6.5.2010 13:32:53   
gagach
Bas danas citam postove sa ove teme...od prvog do posljednjeg...pa rekoh da vidim sta je svim ovim super zenama koje su prosle kroz taj ruzni period?
jesu li se bacile na posao? nakon koliko? jesu li dobile svoju mrvicu ili se jos uvijek trude...
imate veliki kiss u svakom slucaju

(odgovor članu ivana st)
Neposredna veza do poruke: 1792
6.5.2010 23:29:37   
Mika
Drage moje buduće mame,

Evo da se i ja javim nakon duuuuuugačke pauze, naime ja sam jedna od veteranki sa ovog foruma i ako ste čitale prošla sam pakao. Život ide dalje, budite hrabre i glavu gore. Kao što sam mnogo puta pisala tužnim članicama ove teme nakon gubitka se isplačite i dajte sebi vremena da odbolujete. Nakon nekog vremena bol umine. Gubitak se nikad ne zaboravi ali se život nastavi dalje. Druga trudnoća je bila puna strahova i zebnje ali prolazila sam kroz to dan po dan. I danas sam ponosna majka petomjesečnog dječaka user posted image Sada ćete razumjeti zašto imam tako malo vremena za kompjuter user posted image ali doživjećete i same isto user posted image Nikita, Happy i Malaja su bile u istoj situaciji i njihova borba se također isplatila jer sada su također ponosne mame user posted image Lidu šeficu puno pozdravljam i poručujem da će joj sada trebati metar ne da mjeri naše stomake nego da mjeri kako nam rastu djeca user posted image Pozdrav također Aquarius i Mamy u kakvoj god da su situaciji.

Dakle žene moje drage ima nade samo glavu gore jer, nakon kiše sunce dolazi, a kiša ne može vječno padati! user posted image

Borba je počela!

(odgovor članu gagach)
Neposredna veza do poruke: 1793
7.5.2010 8:44:00   
rose
cestitam Mika user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Mika)
Neposredna veza do poruke: 1794
7.5.2010 10:01:09   
gagach
Mika tako mi je drago zbog tebe...citala sam tvoje postove i bas sam se pitala gdje si i sta je sa tobomuser posted image

Samo da znas da si nas sa svojim postom ohrabrila:)
Imas veliki zagrljaj a mrvici user posted image saljem puuusuuser posted image

(odgovor članu Mika)
Neposredna veza do poruke: 1795
7.5.2010 10:15:17   
Mirkica
Mika drago mi je da imas svoju bebacu i uvijek em ohrabri kada posle takve price bude sretna prica i ja sam sada trudna 20 sedmica Elhamdulilah i nemogu reci da nema straha ima ga u svakoj minuti ali drzim s ei uzdam u dragogo BOga i nadam se dobro.
Ti zivi i uzivaj sa svojom bebarom neka vam je sretno nadam se da ce jos puno sretnih zavrsetaka biti za nase nesudjene mame zene koje su prezivjele pakao a izgubiti dijete nema vece kazne nedao Bog nikome , UZIVAJTE...

Uspavala sam te duboko ispod grudi , al srce blizu je pa te stalno budi a kad odu svi pa pomisle da dremam , ja oci otvorim da vidim koga nemam , za kraj, za kraj.

BA 13.12.2008

(odgovor članu gagach)
Neposredna veza do poruke: 1796
10.5.2010 11:37:55   
naša.mrvica
amelic ,dea zao mi je od srca...nekad su rijeci zaista bezvrijedne i ne znaju utjesiti,ali se slazem da nakon nekog vremena nauci se zivjeti s tim.ja sam 24.4. preplakala jer sam se tad trebala poroditi mislila sam da cu izluditi,ali eto i to je proslo.bice aBd i beba,trebamo ostati pribrane i koliko je moguce normalne u danasnje vrijeme,uz Allahovu pomoc.evo ja cak razmisljam nikc da promijenim jer me ovaj uvijek sjeca na nasu mrvicu koju smo izgubili.jednostavno treba uraditi korake za dalje,ali kad osjetite da je vrijeme.do tada istresite svoju tegobu ovdje,meni je RR puno pomogla,hvala joj i mada nisam cesto na netu sada kako smo nabavili cukicu provjerim s vremena na vrijeme.volim vas sve i moja su suosjecanja sa vama.drzite se!

Nikad necu zaboraviti kako sam bila sretna s tobom pticice moja.

(odgovor članu Mirkica)
Neposredna veza do poruke: 1797
24.5.2010 23:05:39   
miljanka
drage moje,prvi put sam ovde i imam jedno pitanje ako mozete da mi pomognete...imala sam spontani pobacj pre 20 dana,i nisam imala bolove niti sam mnogo krarila,ali sve vreme osecam u stomau kao da me pece.to nije bol,samo neprijatno peceda li sto nekoj desilo,i da li znate da li je to opasno i sta da radim?

(odgovor članu mozda)
Neposredna veza do poruke: 1798
24.5.2010 23:09:18   
milenium
jesi išla ginekologu?ako nisi najbolje da sad odeš.možda se tijelo nije dobro očistilo i možda je nešto ostalo,pa bolje da odeš gin.da nebi došlo do kakve upale ili nedaj Bože sepse itd

(odgovor članu miljanka)
Neposredna veza do poruke: 1799
24.5.2010 23:16:06   
Lina85
Miljanka mila zao mi je zbog tvog gubitkauser posted image znam kako se osecas jer sam i sama imala spontani pre 5 mjeseca,ta tvoja bol mi je nekako cudna ja je nisam imala,draga moja jesi ti imala kirtezu ili je sve samo od sebe otislo.Saljem ti user posted image

^^^^^Zivot mamin i tatin stigao 10.09.2011.^^^^^

----------Volimo te najvise na svjetu----------

(odgovor članu milenium)
Neposredna veza do poruke: 1800
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  70 71 [72] 73 74   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  70 71 [72] 73 74   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *