aicha
|
IZVORNA PORUKA: Latinka Evo da se i ja javim na ovu temu, nažalost. Prošli utorak su mi uradli kiretažu u 10 sedmici trudnoće. Neću pisati ni kako je bilo kad je na redovnoj kontroli dr.rekao da bebi srce ne kuca, ni kako je bilo sutradan kad kad je beba izvađena, ni kako sam sad, jer ste vi, cure (opet kažem: nažalost), sve to ranije napisale. Svo vrijeme govorim i sebi i drugima da sam dobro i samo to i ponavljam kad progovorim, da je tako trebalo da bude. Znate šta još? Ne mogu da plačem. Sve ovo nekako doživljavam na način k'o da se posmatram sa strane i samoj sebi stalno govorim: dobro si, ne pokazuj bol pred drugima, proći će...samo da prođe još koji dan. Pred MM se pravim da nisam previše tužna, i njega je, naravno, sve ovo strašno pogodilo, pogotovo zbog mene, to šta sam prošla i preživjela, jer je taj dan na kontroli ušao sa mnom da vidimo skupa našu bebu, a, eto, bilo je tako kako je bilo. Uglavnom, sutra idem na kontrolu. Nadam se da će sve biti OK. To je to. U zadnje vrijeme mi fali riječi. Samo sam se htjela javiti i s nekim ovo podijeliti. latinka, potpuno isto!!! sam dozivjela dosla sam na ultrazvuk da vidim svoju bebu i vidjela sam je, vec je imala i nogice i rukice ali se nista nije pomijeralo...takodjer missed ab., zadrzani abortus bila sam u soku, nista me nije boljelo, nisam krvarila samo sam strasno umorna bila tih dana jer je kod mene bila 11 sedmica a bebi je srce prestalo kucati u 9. ili 10. nisu ni oni sigurni bili. I ja takodjer nisam plakala..jednostavno je sve prebrzo bilo, sok pravi. Kad sok popusti nemoj se iznenaditi ako se i malo rastuzis i isplaces, sve je to normalno. Naravno, cim prodje 1 ili 2 mjeseca sabraces se i ako Bog da ako sve bude ok nemoj dugo cekati (ali obavezno uradi papa test poslije jer meni nisu uradili i meni je ostala infekcija od tog zadrzanog i nakon 6 mj imala sam jos nesto gore-vanmatericnu zato sve povadi nalaze a PAPA TEST pogotovo, meni su sve nalaze uradili osim tog i eto...al ja kazem Bozija volja)
Musliman je brat muslimanu, ne vara ga, ne laže ga, niti ga ostavlja na cjedilu. Svakom muslimanu zabranjeni su čast, imetak i krv drugog muslimana. Bogobojaznost je ovdje (pa je pokazao na svoja prsa), a dosta je čovjeku zla da prezire brata muslimana.
|