|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  56 57 [58] 59 60   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Bebe od 0 -1 godine
4.9.2010 16:17:46   
bebacha
ja dosla samo da se zalim.nemocna sam.Ajle temp ne prolazi,stalno se vraca.jutros smo je opet vodili pedijatru,ima upalu svega moguces u grlu,odbija hranu i pice potpuno.neznam sta da radim.samo placem.

"Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti."

(odgovor članu kanita25)
Neposredna veza do poruke: 1426
4.9.2010 16:26:51   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: kanita25

sta imas ti ppuser posted image

bambi pa kako je druga drugaricauser posted image  duse male mogu da zamislim kako je tvojoj djevojcici,sta li se mota po njenoj glavici sadauser posted image

hvala Bogu dobro su obje, al kod druge nismo isli jer su je odveli negdje roditelji... pa cemo sutra da vidimo da je obidjemo... ma dusa moja, prepala se i cijelo vrijeme ona govori samo kako ona nije nista kriva... user posted image

(odgovor članu kanita25)
  Neposredna veza do poruke: 1427
4.9.2010 18:10:50   
danijela27
evo napokon da se i ja malo javnem i pocurim koliko mogu, jer evo kad sjedoh ejlica mi se probudi.
maminabeba, e brate mili kad mislis da su se dr popravili oni ponovo razocaraju. mogu mislit kako ti je bilo. mi neki dan bili na vakcini. oni je bocnuse napricase mi sve sta treba pa ti pofataj ako mozes i razguli. ma katastrofa. sa mnom je isao mm al nije ulazio cekao ispred, kaze ne moze je slusat kako place, a eto ja mogu, ma skoro da nismo u glas zaplakale.
kanita user posted image user posted image user posted image user posted image za male pilice. jesam ti govorila da se ne brines. ma bebice se zavole pravo. pricala sam ti za mene i mog bracu. ma nas dvoje smo ti dada i duda.
aida i mene je strah tih zacepljenja. moja ejlica puno bali, pa ne zna progutat i zagrca se i nikako da udahne. desilo se par puta a i jednom u noci,pa me prepal pravo i spavala je naravno sa mamom i odmah ujutro kod dr. kaze sve je ok samo da dobro podrigne. podrigne ona meni al valjda ostane jos zraka. a jedna mi je zena rekla da joj kuham sljeza i da ukapam koju kapljicu u nosic i da proguta koju, pa ne znam jel joj rano jer ima dva i po mjeseca.
sta ma nista bez tebe, bas me nasmija. ima toga i kod nas al se nestigne sve pofatat i napisat. a od mm nista i nikakve fajde, ma oni su ti glavni kad se treba .... uh necu dalje odma me muka fata...nu nemoze je drzat, ko moj ne moze je slusat kako place, a mi sve mozemo...al sta ces svima nam je tako vijekovima...nego zene mi smo najjaceeeuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
esmice draga maco sretan rodjendan i sve naj naj u zivotu. izvuci cemo usi puno puno da narastes user posted image
anele i tebi cestitamo prvi zubic i da gizes mamu puno puno.
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
eto sad toliko uspjela procitat i napisat pa se cujemo i pisemo kasnije.pusaaaaaa

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 1428
4.9.2010 19:02:12   
aida.
Evo nas iz cjelodnevne setnjice po kafama user posted image bolje mu je od kapi Sunce moje malo... Kapam ih cesce i odmah aspiratorom vadim... Samo da mu ovo prodje... dusa me boli kad ga vidim kako dise jedva jadnicakk... samo se nadam da nije nikakva upala ili prehlada da je to ko sto kazu od zubica.. bas me strah..

bebacha ,mila moja, ne znam sta da ti kazem.. samo ti saljem jedan veeelikiuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image i zapamti, proci ce i to.... drzi se...

14.03.2010. :-) Erol

(odgovor članu danijela27)
Neposredna veza do poruke: 1429
4.9.2010 19:05:20   
sara.at
Eh draga koko peglu nisam upalila kako Sam rodila,Mama popeglala StO je bilo i mm pegla,Al ja nevolim da mi svugdje Po coskovima,stolu i kuhinji svasta ja to sve Moram posklonjati. Cjelu setnju je moje djete prespavalo i sjeli u restoran da jedem i stize Hrana na stol i on vec se Budi i napuci usta i opet Jovo nanovo user posted image a ja izavadim flasicu iz torbe nahranim djete,mm zavrsio Sa jelom i on Ga preuzima,moja Hrana se ohladila,izlazimo iz restorana moj Arian kao andjeo spavauser posted image matere mi vec mi postaje to smijesnouser posted image
Sad ostavila njih dvojicu Same i otisla do trgovine i vracam se Arian vristi a mm mu Cita knjigu o solarnoj energiju,bilo mi Doslo da samo zatvorim Vrata i izadjem dok mu mm neprocita svih 150stranicauser posted image user posted image
Uh ti Muski nemaju pojma da im nije Nas nebi znali mi gdje im gace stojeuser posted image
Sad odoh Leci njih dvojica gledaju Simpsone,da bar malooo odmorimuser posted image

Malena dusa 01.10.2009 melek i andjeo
Arian 23.08.2010g u 23:11h mamino i tatino veliko srce
Armin 22.07.2012 u 15:47 Nase maleno zlato

(odgovor članu bebacha)
Neposredna veza do poruke: 1430
4.9.2010 21:14:16   
aida.
bebacha kakva je situacijaa, brinem seee user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

14.03.2010. :-) Erol

(odgovor članu sara.at)
Neposredna veza do poruke: 1431
4.9.2010 21:55:54   
š t a
joj što se ja bojim kad su bebe bolesne. Matere mi tek sam sad skontala ŠTA znači bit majka!!! Bit otac je šaša naspram majke....

I Bog da ptici da nebom leti...
i skoljki da biser stvori...
a majci podari djecu da radja...
njen let beskrajima,
njene bisere oko srca..!
02.07.2010.

(odgovor članu bebacha)
Neposredna veza do poruke: 1432
4.9.2010 22:00:30   
Anoniman
vece svima.
Pozdravljam nasu staru raju,kao i novijuuser posted image bolesnim bebicama brzooo ozdravljenje zelim.
I cestitamo ubrzo prve rodjendane.
Mi smo dobro hb.nervoze manje ima,danas sam vidjela da do ove dvice idu jos dva zubica pored njih jedinica i trica haman.Bit ce pravui zekouser posted image .Ovaj je probio desnu a ove dva ,su natekla i bjela .....
Hodamo pomalo cak,se pustamo sami imam osjecaj da ce brzo prohodati kako je uporan u hodanju i zeljiuser posted image .
STA, dobro si to shvatilauser posted image ja sam skontala cim sam rodila tj.kad sam se svaka 2.sata budila da ga hranim dok je mm drinjo u dr.sobiuser posted image user posted image .....
Pusa velika svima......

(odgovor članu š t a)
  Neposredna veza do poruke: 1433
4.9.2010 22:02:52   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: bebacha

ja dosla samo da se zalim.nemocna sam.Ajle temp ne prolazi,stalno se vraca.jutros smo je opet vodili pedijatru,ima upalu svega moguces u grlu,odbija hranu i pice potpuno.neznam sta da radim.samo placem.

bas mi je zao milauser posted image ,pa ako je upala jel vam dala kakvi siru ili sta???
Nedaj se,mila mogu misliti kako vam je tesko ......
user posted image user posted image izdrzi,proce i to nije ni meni bilo lako kad je A.bio bolestan pored toga jos nervozan ludila sam gore,od njega i plus nije nocima spavao turu jaku imao,i eto prodje sve mila s bozijom pomoci.Nebrini .....

(odgovor članu bebacha)
  Neposredna veza do poruke: 1434
4.9.2010 22:30:20   
Dzenana_G
Drage mamice i bebice samo da vam se na kratko javimo i kazemo da smo dobili zubic user posted image Ja nisam mogla da vjerujem kad sam vidjela pa me je Leena danas na baby bazaru uvjerila da stvarno jeste. Sad ga i sama osjetim user posted image
Aida i moja Nejla je imala iste simptome prije 2 dana, nos zacepljen, kasalj, nervoz, i puno puno balila. tako da vjerujem da ce Erolu zubic brzo nici user posted image Zelimo vam da se sto prije rijesite tih tegoba.
Danas smo se druzile sa Lilix i Leenom kao i ostatkom forumasica na BB i bilo je super.
Magistarski ne ide kako treba, ali ja sam sretna user posted image
Pusa svima

11.05.2010. Princeza
20.06.2014. Princ

"Making the decision to have a child is momentous. It is to decide forever to have your heart go walking around outside your body"

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 1435
4.9.2010 22:43:35   
Mona Mohamed
Lijepi nasi zubici, rodendani..
Dragi malisani, da nam budete zivi i zdravi, ponos vasim roditeljima.
Moja djevojcica ima prvu vakcinu u ponedjeljak aBd. Kakva su vasa iskustva? Cini mi se da je zutilo iscezlo. Oci su joj bijele. 

Čovjeka kojeg se naopako vodi, postaje duševno i duhovno sve bolesniji… Odstupi li previše od svojih osnovnih pretpostavki, od uslova za vlastiti razvoj, od plana po kojem je skiciran, naći ce se u nevolji i doživjeće slom.
Aisha..30.7.2010.

(odgovor članu Dzenana_G)
Neposredna veza do poruke: 1436
4.9.2010 22:44:11   
Anoniman
dzenana-G cestitamo prvi zubicuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Dzenana_G)
  Neposredna veza do poruke: 1437
4.9.2010 22:45:43   
myb@by
Mona prva vakcina nije strasna zato se nista ne brini.user posted image

‎"Tri puta vode do mudrosti: razmišljanje - ono je najplemenitije; odgoj - on je najlakši; i iskustvo - ono je najneugodnije."

(odgovor članu Mona Mohamed)
Neposredna veza do poruke: 1438
4.9.2010 22:46:49   
Anoniman
Moja djevojcica ima prvu vakcinu u ponedjeljak aBd. Kakva su vasa iskustva? Cini mi se da je zutilo iscezlo. Oci su joj bijele.

Mona nista strasno,ja sam sa A.isla na prvu bocu kad je napunio 2.5kguser posted image malo smo kasnili posto smo se mali rodili.Nista samo joj iz pete izvade krv ,malkice ce plakati al neboj se nista strasnouser posted image user posted image i koliko se secam ubrzo nam je bila i dr.boca ili se varam .
Ona sto ide u rukicu i nogicu.
Ljubi je puno,kako papa spava kako napreduje koliko ima kg.??
Drago,mi je da zutila nema viseuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 1439
4.9.2010 23:11:35   
idacha
dobro vece, drage moje... evo, da malko virnemo i pozdravimo sve cure i momke...
Felix, user posted image user posted image user posted image cestitamo prvi zubic!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! eh, sada kada pocnem da grickam i ujedam sve redom.. hehehehehe... dusa lijepa, nadam se da ga nije previse mucilo.. eto, hB, kao sto sama kazes, odmah je manje nervoze... ma, kada se samo sjetim koliko su mene umnjaci smorili kada su izrastali... kako li je tek pilicima malim... jubni nam drugara naseg puuuuno
aida., mila, citam kako si se prepala.. joj, draga, mogu misliti kako ti je bilo.. i moj Imran je imao jaaako zacepljen nosic, ali mu kapi Sunce moje malo nisu nista pomagale.. to je obicna fizioloska rastopina koja sluzi za odrzavanje higijene nosica i kao preventiva.. ja sam Imranu pravila i ukapavala šljez, kapi Aqua maris i drzala mu luk iznad glave, nocu u krevecu, i mislim da je to najvise pomoglo.. nadam se da ce nam drug biti bolje.. ljubi nam ga puuuuuuno
bebacha, draga, tako mi je zao sto te je sve snaslo.. bem mu misa, pa nikako da predahnes malo.. izdrzi, draga, aBd uskoro ce biti bolje... sreca, pa je Alen mirnica, slusa... ljubni najdelcice male, a ti se mila pokusaj u svemu tome malo odmoriti i predahnuti.. kakav ti je tempo i koliki stes dok sve ovo prolazis, ne bi me cudilo da se, kada sve prodje, na tebe odrazi.. zato, cuvaj se danas za sutra... ljubim te
myb@by, sretan rodjos maloj princezici, sa zakasnjenjem... puuuuuuuno je ljubimo i nadamo se da je bolje... i tebi veeeeliki mwah

user posted image zaboravih dalje.. odoh se podsjetiti sta ste pisale

21.04.2010. rodila se moja ljubav, moj zivot, moje sve...Imran moj..
28.06.2011. docekasmo drugog princa.... :)

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 1440
4.9.2010 23:13:55   
š t a
mona mi smo u bolnici dobili BSG i HEPAT-B,   to iz pete sa 7 dana, s mjesec ponovo HEPAT-B, a juče DI-TE-PER, POLIO I HIB i opet će to ponovo idući mjesec užas!!!
I svaka je užas stres za mene  a bol za bebuna, juče je plakao sat vremena nije toliko otkako se rodio, hladni oblozi i paracetamol pomažu. Jedino što neznam jesu li to iste vakcine i kod vas?

njen let beskrajima,
njene bisere oko srca..!
02.07.2010.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 1441
4.9.2010 23:14:57   
myb@by
Hvala Idacha na cestitkama, vodimo vas na kolace i kaficu za veliki rockas. On je taman u oktobru kada vi stizete u Sa.user posted image

‎"Tri puta vode do mudrosti: razmišljanje - ono je najplemenitije; odgoj - on je najlakši; i iskustvo - ono je najneugodnije."

(odgovor članu idacha)
Neposredna veza do poruke: 1442
4.9.2010 23:22:42   
idacha
Atarka, kako nam je danas  drug? je li bolje? iskreno se nadam...
š t a, kako je mali David? ljbac za vas
Mamina beba, uzasnuta sam procitanim.. katastrofa.. ne mogu da razumijem takvo ponasanje i ophodjenje i nikada nceu moci.. ne mogu cak ni naci opravdanje u onome ''mozda su odrvenili'', jer je pobogu rijec o bebicama, a KO na njih moze ostati ravnodusan?! nemoj se sikrati, neka samo oni to bar odrade kako treba, pa da ih vise nikada ne moras vidjeti.. bljak... ljubni nam Jaman puuuno
dženana, cestitke za zubicuser posted image user posted image user posted image user posted image mashallah, kako lijepo nicu... zeke male :)
mona, zoe, kanita, samedi, leena, lilix, ma svima saljemo veliki kiss

(odgovor članu kanita25)
Neposredna veza do poruke: 1443
4.9.2010 23:27:00   
idacha
myb@by, aBduser posted image user posted image user posted image kako je asjica?

š t a, ja sam, po savjetu, od pocetka tj od prve vakcine pocella praktikovati da Imranu pola sata prije vakcine dam pola doze paracetamola, bas zbog propratnih pojava.. Hvala Bogu, do sada nije bilo nikakvih problema.. jedino je poslije posljednje imao nalko povisenu temp, ja mu dala opet paracetamol i sve se lijepo smirilo.. naravno, prvi dan i noc sam mu stalno stavljala hladne obloge, ali sam primjetila da ga uopste nije bolilo, odmah poslije vakcine je mlatarao i rukicama i nogicama.. ja cak malo i dodirivala mjesta gdje je primio vakcine, i nije reagovao uopste-- dakle nije ga bolilio...

melly, gde si, draga? :)

(odgovor članu idacha)
Neposredna veza do poruke: 1444
4.9.2010 23:28:39   
idacha
bambi user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
lilix, kako je bilo na BB? Jeste li nasli sta lijepo?

(odgovor članu idacha)
Neposredna veza do poruke: 1445
4.9.2010 23:34:46   
š t a
David spava a ja kao peglam............ a vidi me,...........

njen let beskrajima,
njene bisere oko srca..!
02.07.2010.

(odgovor članu idacha)
Neposredna veza do poruke: 1446
4.9.2010 23:38:17   
idacha
user posted image user posted image user posted image user posted image š t a... a, ja se spremam da peglam... sve ''jos malo''... neka, ne spava mi se, pa cu kasnije

(odgovor članu š t a)
Neposredna veza do poruke: 1447
4.9.2010 23:39:56   
š t a
Tako ja svaku veče malo fejs malo rr, ma briga me to mi je ispustni ventil.... moram imat neku zabavu možda se nekad i naspavam...user posted image

njen let beskrajima,
njene bisere oko srca..!
02.07.2010.

(odgovor članu idacha)
Neposredna veza do poruke: 1448
4.9.2010 23:42:45   
myb@by
peglu mi ne spominjite, odma mi bude lose. I ja Ajsi poslije svake vakcine odmah dam paracetamol.

(odgovor članu š t a)
Neposredna veza do poruke: 1449
5.9.2010 0:20:40   
MaminaBeba
Opet večer mile moje. Ja ugrabim da se javim uvijek u kasne sate, kada sve namirim. Mm večeras noćna, a meni mama noći, pa evo ljuljuška Jamana, a ja da malo vidim šta ima kod mojih žena. Sve mi lakše bude kad pročitam šta ima kod vas! Mi smo danas išli do Fisa, samo sam se namučila bezveze sa bebom, još je on mali da hodam sa njim, još kad traži sisu rasplače se, a ja sva u nekom behutu, sve da mi je da se skrijem negdje da je izvadim i nadojim ga.. Frka samnom.. Zato sam odlučila, neću više nigdje ići dok ne izađemo iz četresnice. Još huja me uhvatila, žene mile, ja sam ostala ogromna poslije poroda.. Ne mogu da nađem hlače za sebe da kupim.. user posted image user posted image

Mala86- Eh mila moja, koliko sam tek ja bijesna bila! Jesam iz Zenice! A bio je dr. Ahmet Hercegovac- neko ljudi ga hvale, ali meni se pokazao grozan! Nemam riječi!

Kanita dušo, postavila sam onoj odvratnoj sestri samo jedno pitanje i tako mi je drsko odgovorila da me sve presjeklo. Oj dušo mila.. Gosti.. Eh duša moja, dok svakom namiriš tebe nigdje nema.. Žao mi je što ti ih nasluti ja!

Atarka- Žao mi je za bebicinu temperaturu! Da što prije prođe i da se ne vraća!!! A što se tiče zdravstva, fuj je! Mene ne zanima jesu li oni odrvenili ili nisu, u opis njihovog posla spada da kažu šta rade, a ne da šute kao krmad. Sljedeći put kada se vidimo, samnom im sigurno neće biti prijatno, ukoliko se ponovi ovo.

Malena- Mašallah za bebanu. Blago ti se. Uživajte!!!

Samedi- Kako bebanaaa? Šta radi? ABD da samo zaraste to, pa da više ne moram ići kod idiota.. Ljubac :*

Saro- joooj kako umori to plakanje.. Ja bih sve ugodila Jamanu, samo da ne plače...

Danijela27- e draga meni srce kad nije puklo jučer. Još mi nisu dali da mu priđem uopšte. Ma joj ne kaže se bezveze tri puta kaži MAJKA, a jednom otac. Eto oni ne mogu slušati, kao da im je teže nego nama. Samo se pitam kako bi se porodili, stvarno se pitam.

š t a- potpuno se slažem sa tvojom konstatacijom. I ja tek sada shvatam šta znači biti MAMA!!!!

idacha- Hvala za suosjećanje draga. Ja ih smatram sve redom ledenim ljudima bez imalo srca. Čast izuzecima. Ma šta ako ima diplomu i šepuri se po bolnici, što je to on vrijedniji od mene!? Kažem, zaklela sam se, sljedeći put ako se ponovi, neće im biti ugodno u mom društvu. Stvarno su grozni.. Još sam pod utiscima. Ljubi tu medenu bebaricu od nas! Smješko slatki! :* :*

I meni žene moje od pegle bude loše... user posted image Moj Jaman još ne spava.. Idem probati nekako da ga uspavam. Ništa ne pomaže, on meni skroz slabo spava i danju, a noću ga jedva uspavam! user posted image user posted image user posted image

Ljubim vas sve i žene i bebane!!! user posted image user posted image Nisam toliko u gornjem dijelu tijela, čak ni stomaka nemam puno, nego noge su mi ogromne, ma baš ogromne.. Iskreno, stid me da se pojavim vani ovakva...

(odgovor članu kanita25)
Neposredna veza do poruke: 1450
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  56 57 [58] 59 60   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  56 57 [58] 59 60   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Raspoloženje u trudnoći.
пеперутка16

Da li ste tokom trudnoće imali nagle promene raspoloženja?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *