Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
Večer mile moje! Evo ja preumorna, da mi je samo malo zaspati.
Jutros smo bili dječijem hirurgu, za pupak. Razočarana sam, ljuta, bijesna na naše zdravstvo. Fuj!!! Prvo što sam sa bebom od 27 dana čekala skoro dva sata u bolnici da se dr. smiluje i da ga pregleda, a drugo što su mi uzeli bebu, stavili na sto, raspremili, uradili nešto sa nekakvom epruvetom, a da mi apsolutno nisu rekli ni šta su uradili!!! Jaman plače duša mamina, a onaj odvratni dr. galami kao da je veliko dijete u pitanju i sve govori "DOBRO TE JE" !!!! Kao da toliko maleno razumije šta to znači. Ma isplakala sam se kao ljuta godina. Kad mu je to uradio, samo ode preko vrata i govori onim sestrama "Nema me više ni za koga danas!!"... Ja pitam onu ludu sestru jesu li to lapizirali, a ona meni samo drsko "JESMO!!!" i ništa više... Na nalazu piše samo da dođemo 09.09 u bolnicu u hiruršku ambulantu, a nemam pojma ni zbog čega! Krivo mi bilo što mm nije bio samnom, nije mogao dobiti slobodan dan danas, jer je tek došao sa godišnjeg.
Toliko mi se gade, toliko sam ogorčena, ni reći vam ne mogu. Poslije sam uzela i raspremila ga kad smo došli kući, vidim u pupku onaj granulom kao da se stopio, pa se razvlači unutra bijelo.. Uzmem octenisept i očistim lijepo, samo da hoće više zarasti!
Malena- žao mi je zbog tvojih grudi mila. Nadam se da će to brzo proći, i da ćeš nastaviti uspješno dojiti svoju ljepoticu. Sluša li te?
idacha- mila ova tvoja bebana mi liči na onu bebu iz teletabisa, onaj lik bebe što bude kao sunce! Tako je medeniiii... Postajem sigurna da je stvarno istina da djeca u četresnici svašta mijenjaju. Danas mi nije puno plakao uopšte. Danas je bilo u granicama normale. Hvala mila što me tješiš! Doći će to sve na svoje samo aBd! Ljubim vas, posebno medenog dječaka!!!
Bedelindja- dušo ja kad dođem u Sa, ja ti se svakako javim! A mora on tu lijepu mrvicu da brani od drugih momaka!!! Ljubomoran je malkice!!! Ljubiiimoooo vas!
Samedi mila ja bih je napisala, ali ja to ne znam postaviti na RR! Ja sam ti smotancija prava! Slažem se sa tobom MAME SU ČUDO!!! Kako nam je tvoje maleno pilence? Ljubimo vas! :*
Sve ostale ženice ljubim vas!!! Evo Jaman hoće da doji !!! Odooohhhh dok se nije puno rasplakao!!!
uhhh jesam poranila i samoj mi neobicno kad je mm kreno ja ustanem, reko da vidim i ja sta znaci ovako rano ustat MaminaBeba sto im nisi frku napravila, trebala si i ti pocet galamit, bezobraznici... Uhhh kako znaju biti odvratni to je cudo jedno... Nemoj da se sekiras, bit ce sve ok a sledeci put nek tvoj muz pokusa ici s tobom ili neko drugi pa ako ti ne mozes nek im on kaze neke stvari, to bas nema smisla... Cuj ne rec sta rade bebi... pa ja bih ih podavila
jutro i od nas sad procita sta je mamina beba dozivjela,odmah na uranku sam bijesna ,koji kreteni!jesi li ti u Zenici ili sam pobrkala?koji ti je dr bio?
Mamina Bebo ti doktori I ja budem cesto ljuta na njih, a nista im ne mozes. Meni je patronazna sama radila to lapiziranje,kod kuce u posjeti. Hvala joj do neba, tek sad vidim koliko nam je izlazila u susret. Nemoj se sekirati, neka zaraste i sve se sredi pa mu vise neces ni ici
kako nam je mala generacija,jesul nam bolesne bebice ozdravile? ja sam hvala Allahu tako sretna moja Alona sa toliko ljubavi ljubi i grli svog bracu ..nemogu vam opisati koliko mi je felix cestitamo Anelku prvi zubic
mona selam,selam duso,kako mi je princezica,jel proslo zutilo???
aida. naspavala se i ti izgleda
bedelindja sta kazes mila kako stignem i na rr i na fb ???pa sve dobra volja moje zlatne djecice kako mi je ljepotica...a pizzu kad budes planirala zooooviiiiiiii
saro kako mi je ljepotanko mali..nema tebe vise na rr
tidzi kako su malene djevojcice i djecacic?? svaki dan te se sjetim Bogami i pomislim* Boze kad moze ona sa troje mogu i ja sa dvoje * ti si mi ohrabrenje u teskim trenutcima ljubi puuuno svoje bebare nadam se da si se bar malo oporavila...
Radoznalice ako vidis da sam pisala javi se Alona mi je neki dan izbrisala skoro sve brojeve i ne mogu da te nazovem nit da ti posaljem porukicu kako je Abdullah??
bebacha izgubi se ti meni jutros
samedi polako moze posao i da ceka ljubni dragu pahuljicu
mamina bebo kako je Jaman,jooj bas mi nije jasno kakvi su ovi nasi ljekari...trebala si dusice sve zapitkivat,ma njima je sve mrsko i samo da im sto prije izade iz ruku...nasluti mi draga juce pomenute goste joooj polomila sam se cijeli dan oko rucka i iftara i kuce i svega..ljubi mi Jamana puuuuno
melly slusal ljepotan??dusica kako je masalah narastao...
miny imali tebe gdje da virkas,cini mi se da te usmekah kako nam je mamina maza..
lilix,šta,marijanna,marina,bambi,pcelica,i koje ne pomenuh ljubite svoje najdraze... ohladi mi se kafa dok napisah sve
ostale mamice, bebice sve redom i vas puno jojimo...
Nane je postao pravi zafrkant... ljuto je ko fafarona... uh kako se samo svadja sa dedom... al nece da zovne mama ni naopako... evo ga sada ronda na mene sto mu ne dam da jede, a pripremila mu i stavila na sto i pisem ovo, a on gleda u mene i ronda ronda ronda... hihihihi... jesam grozna...
odoh dati djetetu da jede, pa cu se opet nekad javiti...
ah i da ne zaboravimo...
nasoj dragoj drugarici Esmici zelimo sretan prvi rodjendan, da nam bude zdrava i ziva i vesela duuuugo godina zajedno sa svojim roditeljima i bracama i sekama... saljemo joj jedan makar i ovako virtualni...
Jutro svima, Sinoc u 2 temperatura mu je bila 39,4!!! Dala sam mu vode, presvukla ga i stavila cepic. Dojio je i cim je tura pocela spadati, zaspao je uz stenjanje, jadni mali misic. Sad je dobro, valjda jos djeluje cepic. Dr.nam je rekla da sa rezultatima brisa i krvi (sve tek u srijedu gotovo) dodjemo, a do tada da skidamo temp. Ali, ako potraje do srijede, nesto mi je to ipak puno. Da li da idem dr.? Mamina bebo, sta ces draga, to je nase zdravstvo. Ne ocekujemo mi puno, samo trun ljudskosti, pogotovo kad su djeca u pitanju. Ali, ja sam se uvjerila da su oni svega i svacega vidjeli, pogotovo na hirurgiji i da su odrvenili i tako moraju da bi valjda funkcionisali, sta znam.. Myb@by, cestitamo Ajsi mali rodjendan .
Ne moze Majda biti mirna vise ni sekunde Ali opet mi je moje iako zafrkava do neba...
Bambi, Bambi sto mi ljutis Naneta, tuci cu te. Ja taman bila nasla jednu studenticu sto zivi kod tebe da ti ponese ono kad ona polozi ispit od prvog puta Tako da cemo jovo nanovo
jutro drage moje koje slave rodjendan od srca im zelim sve najbolje malom Anelu od stca sve najbolje zelim povodom nicanja prvog zubica a njihovim mama veliki pozdrav mi smo super ibrahim se igra a ja malo svrljam po netu ramazan pa se ne moze nigdje jer puno ih ima pa poste....
20.09.2009 sam postala najsretnija osoba na svijetu jer sam u zagrljaj dobila svoga sina....Vole te mama i tata 06.09.2010 god.dobili smo prvi zubic sedam dana kasnije i drugi zubic 13.09.2011 rodio se drugi sin Adem
IZVORNA PORUKA: MaminaBeba Malena- žao mi je zbog tvojih grudi mila. Nadam se da će to brzo proći, i da ćeš nastaviti uspješno dojiti svoju ljepoticu. Sluša li te?
DraGa moja, jedina mi sreca i jest pa me slusa , pravo je mirna neurekla se =)
Kako sam se sad prepala... Vec sam pisala kako se borim sa Erolovim zacepljenim nosicem, svi mi govore to je od zubica, al mene bas pravo ubrinu... kapam mu Aquamaris kapi i zakapala, ocistila aspiratorom nosic, jedva, koliko da... I zaspo... Ja udjo u sobu, on se vrti, sav crven, ne moze da dahne... Otvori okice gleda u mene, al ne dise, ne moze da udahne nikako i vidim bijelo iz nosica ko da curi kako se trlj rukicama... Ja aspirator, probam mu to izvuci, ne moze da vakumira jer nisu sluzave, nego bas ko ugrusci slinice ne znam ni kako sam to jedva izvukla malo kad udahnu nekako, jedva... Malo crvenilo nestade i jedva sam izvlacila koliko sam mogla, podigla ga, iznijela napolje da udahne zraka i ko dodje sebi. Odem odmah u apoteku, sreca pa mi je odmah do kuce i dade mi Sunce moje malo, to je kaze ko fizioloska pa mogu mu stalno kapat i cistit nosic.. Odmah htjela da ga odvedem u dom zdravlja al nazvala bebachu kaze rade subotom do 12 nemas kome dijete vikendom ni odvest.. samo cekam ponedjeljak da ga vodim, strah me da ne predje ne daj Boze na pluca... On je dobar onako, ne kaslje, samo ponekad kad vidim da mu se iz nosica sljeva niz grlo bas sam se prepala
Evo mene opet,bas sam se umorila! Anelku cestitamo najiscekivaniji zubic na RR,konacno je tu nek se vala i mama malo pocesala po dzepu za autic MaminaBebo,nemam rijeci za tog doktora katastrofa stvarno!!! Ma samo neka pupak bude bolje joooj !!! Bebacha,ima li ikakvog poboljsanja kod vas? Aida,kako vam DZ ne radi,ima li hitna? Joj mogu misliti kako si se prepala jesu li sta pomogle kapi Sunce moje malo? I ja Nejri kapam aquamaris,pa nista posebno vala Sta,nek si nam se javila,bas sam se pitala sta je bilo s vama Bambi,Kanita,Tizdi,Atarka,Rose,Meri
Moja ljubicica-bubicica N. 5.5.2010. 2850gr 51cm 18:25 Prohodala 6.6.2011.<3 Bubamara A. je stigla 15.11.2012. 3400gr 55 cm 02:45
Kanitice tu smo mi samo nam Arian svu paznju uzima. Sad sa njim izisli na kafu u grad I da mm vozi moje auto na servis a Ja I pilence Sami drugim autom, amo Arian je od kuce do grada preplakao nije naviknuo Sam pozadi a Ja nebi maxi montiralla naprijed morat cu izgleda malo vise sa njim da se vozam da se malo navikne inace neznam sta cu sad je od muke zaspao u kolicima bar da rahat kafu popijemo. Izgubili smo I vrijeme za rucak, dorucak amo sve, dok se stave tanjiri na STOL moj Arian upali alarm I onda na smjene jedemo
Malena dusa 01.10.2009 melek i andjeo Arian 23.08.2010g u 23:11h mamino i tatino veliko srce Armin 22.07.2012 u 15:47 Nase maleno zlato
Kanitice tu smo mi samo nam Arian svu paznju uzima. Sad sa njim izisli na kafu u grad I da mm vozi moje auto na servis a Ja I pilence Sami drugim autom, amo Arian je od kuce do grada preplakao nije naviknuo Sam pozadi a Ja nebi maxi montiralla naprijed morat cu izgleda malo vise sa njim da se vozam da se malo navikne inace neznam sta cu sad je od muke zaspao u kolicima bar da rahat kafu popijemo. Izgubili smo I vrijeme za rucak, dorucak amo sve, dok se stave tanjiri na STOL moj Arian upali alarm I onda na smjene jedemo
Tako je u pocetku moja saro dok beba malo ne "odskoci"... uzmite vrijeme za sebe kad Arijan spava .....ne peglaj nego jedi i posveti se muzu
saroo moja jesil za sladoled i shoping joooj kad se rasplace a ti se uzivila u setnji....ma vjeruj molila sam Boga samo da jednom izadem a da Alona odspava dok ne dodemo kuci al to se nikad nije desilo ,zato mene moj Alen slusa i uziva s mamom u setnjama...doduse mama ga nosi u kenguru pa mu ljepota uz mamu,al voli i kolica ..samo meni lakse ako je i sekica sa nama da smo bez kolica .. e skontala sam da je jedan dan pravi pospanko a drugi dan spava jako malo otprilike 3 puta po 15-30 minuta..al su nam noci hvala Bogu prespavane i bez placa e danas je dan kad mi svi spavaju a ja mozak omaram..cak ni rucak ne pravim..bili juce gosti pa ostalo svega ljubnemo vas puuuno
aida. mila kako je Erol,joooj sunce malo pa kako ga tako muci nosic?? meni je uvjek pomagalo kupanje ako mi je Alona imala slinice koje nisam mogla da izvucem aspiratorom i ona kihne odma posle kupanja i sve ispadnu same..a jos mi je pomagalo kratko parenje na kamilicu ali samo minut iznad serpice i isto tako same slinice izadu..bas mi je zao i njega a i tebe. znam kako je biti mama
Ćao cure, evo i nas, David se konačno smirio malo i zaspo, juče je primio one grozne vakcine i plakao neutješno, ali puno mu je pomogao parcetamol sirup. A doktori odvratni, grub,neljubazni i nerazumni još se jedan izruguje samnom DRŽI GA KAKO DRUGE MAME DRŽE!!! OOOOOOOOOOOOOOO htjedoh ga poslat gdje mu je i mjesto al rekoh samo: meni ga je žao stisnut. NEKA ONDA TATA STISNE!!! A JA STISNULA ZUBE JER DA MI JE JEZIK ISPO BILO BI SVAŠTA, al šta ću opet me on čeka idući mjesec .................. A što su mi živci tanki sve mi nešto smeta. Juče me ispizdi jedna svekrova rodica, došla ko fol da nas vidi pa kaže EVO JA SMO MALO POVIRILA DONIJET ĆU POKLON NA KRŠTENJE!!! I tako se žena sama pozvala. Pa kako su vako nekulturni ovi ljudi .............Još je onda svekrva brani pa spominjala je da će donijet i kifle o j. ti kifle njezine.......... Izvinite al moradoh se istrest, ima toga još al neću sad je dosta..........
šta od kad zeno nisi galamila e bas mi zao Davida da je puno plakao,mozda mu nisu lijepo dali vakcinu ja sam se uvjek plasila da necu dobro cuvat pa da ne slome iglu nedaj Boze..a mm nije nikad smio ni uci unutra,a ne da cuva..evo Alena sam vodila 3 puta do sada ali sama jer mi mm nije apsolutno ni od kakve pomoci da ga vodim ..nedaj Boze da je gledao kad su mu krpelje vadili ,bio bi pod stolom ..ne sikiraj se mila bitno je da je mali David dobro... a ta gospoda, o Boze svasta cuj donijecu ja poklon na krstenje ..
I Bog da ptici da nebom leti... i skoljki da biser stvori... a majci podari djecu da radja... njen let beskrajima, njene bisere oko srca..! 02.07.2010.
Ne moze Majda biti mirna vise ni sekunde Ali opet mi je moje iako zafrkava do neba...
Bambi, Bambi sto mi ljutis Naneta, tuci cu te. Ja taman bila nasla jednu studenticu sto zivi kod tebe da ti ponese ono kad ona polozi ispit od prvog puta Tako da cemo jovo nanovo
eeee dusa moja draga... ma ja bih najvise voljela kad bi vi dosle meni...
mi evo bili kod deda i nane, malo da se opustimo, jutros mi je Sabina imala ruzan momenat... njene 2 drugarice auto udarilo, a ona srecom otisla drugim putem, ispod mosta, nije preko ceste, pa se prepala a i rastuzila zbog drugarica... maloprije smo bili u posjeti kod ove jedne i hvala Bogu pa je prosla bez vecih povreda, samo ogrebotine i modrice... eeeeeeee djeco djeco... ujedno ste najvece radosti ali i najvece sikiracije u zivotu...
I Bog da ptici da nebom leti... i skoljki da biser stvori... a majci podari djecu da radja... njen let beskrajima, njene bisere oko srca..! 02.07.2010.