Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
hanuma kako pravis tarhanu ili ti je neko napravi pa ti samo kupis ili dobijes ja volim tarhanu juce sam kupila kod turcina li nije to ona nasa .
ja pravim tarhanu... i običnu i crvenu ( padajz) i uvijek imama svoje...sušim pa kesu napunim sigurna sam da sam negdje na temama recept stavila... al i ako jesam ponovim večeras na zimnici... sad ću ja novu turu spremat
ja pravim tarhanu... i običnu i crvenu ( padajz) i uvijek imama svoje...sušim pa kesu napunim sigurna sam da sam negdje na temama recept stavila... al i ako jesam ponovim večeras na zimnici... sad ću ja novu turu spremat
eto ako budes imaal vremena napisi
Jos da napomenem oni mjere sa onim njihovim soljicama za caj, ja ih imam i izmjerila sam jedna mjera je jedna deca.
Tijesto: Solja od dvije dece ulja solja od dvije dece secera sitnog solja od dvije dece jogurta dva praska za pecivo dva vanilna secera 1 margarin brasna po po potrebi, vidjet cete kako je lijepo tijesto za oblikovanje, ne treba biti ni premenako, ni pre tvrdo.
Razviti tijesto i iskruziti krugove u koje stavljate fil.
Fil: 5 do 6 jabuka i secera po slobodnom nahodjenju (jabuke moraju biti izrendane). Ovo malo ukuhati i kada bude gotovo dodati cimeta po zleji i oraha , a moze i bez oraha.
Krugove puniti ovim filom i previti, da dobijete kao skoljkicu i vrhove zatvarati vrhom viljuske.
eh drage moje kod mene veceras jedan veci iftar i na meniju ce biti: begova corba punjene paprike sis-cevap krompir po Ilhaninom receptu ustipci od tikvica corpita pita od kuhanog krompira sirnica salata od kupusa i paradajza monte kolac sokovi i voce mozda bude i slika ako budem imala vremena slikati
Ja u srijedu imam goste na iftaru ( ex sugrađanku mamine oči), planirala sam da pravim: -domaću pileću supu -Imam baildi -šiš ćevap ili piletinu u vrhnju( gosti vole pileinu a meni se prvi šiš pa se lomim kom da ugodm sebi ili njima ) -burek od gotovih kora -monte -voća, kahva, limunada. Sve recepte copy- paste sa ove teme pa vamjaim kako je uspjelo i možda postavim slike.
Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......
Ne, dolazi mi zemljakinja - Pazarka kao i Mamine oči, a ja progutala od kako mi šefica okolo šeta .
Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......
ja veceras imam iftar sa drugaricom mislim ja i ona same kod mene a spremacu: piletinu sa sampinjinima u besamel sosu sarenu tjesteninu supu napravila sam zbog nje i malo mantija salata i imam kolac koji mi je donjela nasa Dali@ hvala Dali@ bice i pogaca ako stignem uslikam kafa sok to se podrazumjeva za nas dvije nadam se da je dovoljno...
A našu formašicu mamine oči još uvijek ne znam ali ako Bog da bahnuću ja u Sa a da se na javim rodbini pa možda i kahva bude
ja veceras imam iftar sa drugaricom mislim ja i ona same kod mene a spremacu: piletinu sa sampinjinima u besamel sosu sarenu tjesteninu supu napravila sam zbog nje i malo mantija salata i imam kolac koji mi je donjela nasa Dali@ hvala Dali@ bice i pogaca ako stignem uslikam kafa sok to se podrazumjeva za nas dvije nadam se da je dovoljno...
mamine oci nećeš vjerovati i ja večeras iftarim sama sa drugaricom i ako se šta ne predomislim mislila sam nam napraviti - supu sa knedlama i piletinom - pohovana pileća fileta i sos od gljiva sa suhim mesom - zeljanica - salata
ovo ću sve napraviti po malo jer nas dvije jedemo ko golubovi da ne ostaje i zeljanicu u malu tepsiju
Ja sam sinoc bila kod mame na iftaru ali sam ipak malo kuhala pa joj ponijela. Napravila sam cufte ali ih nisam stigla uslikati sve se pojelo, i jos sam pravila bombice Jedne odnijela njoj a jedne napravila nama a ovo je sto je ostalo sve su pojeli
priča mi kolegica ( sretnem je danas u merkatoru) izlazi na forum i gleda temu o iftaru oduševljena je kaže i ona a bome i svekrva joj...kaže svaki dan nešto novo spremim svi mi se čude kakav sam domaćica postala
E i ja se ovako falim receptima. Mama sinoc pravila piletinu s povrcem recept od amanullah (Ja joj izdiktirala) sestra se odusevila a ja joj sva vazna kazem da cesce posjecujes rr i ti bi znala ovako kuhati
Ja i večeras imam iftar(nislim goste na iftaru) moji roditelji, moja tetka i mm roditelji (koji žive u prizemlju)! Na meniju: supa tikvenica maslanica krompir roštillj prilozi-salate, zamješa(sir i kajmak) sokovi i kolači!
nego Hanady jesi ono ti stavljala recept od hadzijskog cevapa ili nesto slicno ma pravila sam iftare i uvijek bude topa, supa, meso peceno, snicle a sad bih nesto sa saftom pa sam mislila hadzijski bas mi na um palo pa ako moze receptic
Hannice,dobro kažeš da je samo naziv ostao od Monte,hehe,ali i ovi čupavci su ti za pohvalu! Vidim da je skoro kod svake forumašice monte na meniju,pa se i ja sutra ako Bog da nakanim,inače ne volim praviti nešto što nisam već probala kod nekog,ja idem na sigurno,ali kad svi hvale,valjda će i meni dobro ispasti.
Ja sam jutros imala goste na sehuru,kod nas uvijek mimo svog svijeta,svi idu na iftare meni dolaze na sehur al hajd,ostah hvala Bogu u komadu...
kod mene prekosutra iftar i aBd biće: supa tarhana topa šišćevap teletina zapečena s krompirom piletina u vrhnju sa suhim mesom ćute ala hasan paša palačinci sa sirom punjene gljive pitice sa sirom i druge sa mesom u lisnatom (umjesto pite)
nešto kao monte kolač eclairs
sokovi, somuni, voće i ostali redovni fazoni
pošto će biti djece ne znam trebam li još nešto posebno napraviti radi njih. ili će htjeti jesti nešto od ovoga. djeca su 1,5 2 6 11 god plus još jedno ne znam koliko joj je god i moja princeza. šta vi mislite hoćel oni nešto od ovoga ili je ovo hrana za ''odrasle''?