Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
Evo i mog iftara od sinoc koj sam spremila s ljubavlju samo za moju sveki .Nisam nesto puno spremala jer cu poslije ponovo zvati na veliki iftar za cijelu familiju.
Paprike punjene povrcem i mljevenim mesom
Pogacica sa gljivama
Kompot
Monte na moj nacin
Voce
Bilo je tu jos nekih sitnica ali nisam uslikala,Hana se probudila pa nije bilo vremena.
Pogacica sa gljivama
Kompot
Monte na moj nacin
Voce
Bilo je tu jos nekih sitnica ali nisam uslikala,Hana se probudila pa nije bilo vremena.
Hannice ovo izgleda njam,njam Bogami ti izgleda pravo volis svoju sveki Ja sam ovih dana po iftarima,veceras idemo u Kakanj kod mojih i jedva cekam
Drage moje, svi iftari su vam, kako izgledaju, veoma ukusni i sto je najvaznije, spremani s velikom ljubavlju. Ja nikako ne stizem to sve poslikati. Al' postavicu, kad uhvatim malo vremena za to, koju slicicu. Gracanka i Dinkice, drago mi je a su vam uspjeli cufte i kadaif po mom receptu. (lol ja postala ko nekakva kuharica od koje se recepti uzimaju...a udala se ni supe, osim one gotove, nisam znala skuhati . Sto bi se reklo da napredujem, napredujem ). Mi smo veceras u gostima na iftaru Mamine oci, paprike su....mmmmmmmmmmmmm, prdobre. Muzu se posebo svidju, on ti vise no ja voli kiselo.Zahvaljujemo se oboje.
mašallah slikica i ifatra.... Mamine oči hanice ova ti je pogačica ssuper a i ovaj stih z.čolića
Na temi vec ima recept koj je postavila amanullah,zove se calzone sa piletinom. Neznam zasto,ali ja jos nikad nisam spremila po pravom receptu,uzmem samo ideju i radim po svom ceifu. Nece meni recept govorit kako cu ja svoju hranu spremat. Znacu tijesto je isto kao kod amanullah ali sam ja umjesto piletinom filovala sampinjonima i umakom od gljiva (fant),i da,dodala sam malo sira edamer. Naziv calzone je malo komplikovan za mene pa sam ja to preimenovala u pogacice. Recept imas ovdje http://www.ringeraja.ba/forum/m_663487/mpage_25/key_/tm.htm
E Hannice,par pitanja...kolika ti je tevsija u kojoj praviš kolač?Vidim da je "visok" a ja tako volim,neko je prije postavljao sliku pa je bio dosta "niži". I je li ti to staviš po dva keksa (možda je zato viši hehe) ?
Ja prethodna dva dana ništa nisam kuhala pošto smo bili na iftarima kod prijatelja. večeras: supa, mantije (Samo, što ja mantije pravim sa pilećim mesom), salata: kiseli krastavci
E Hannice,par pitanja...kolika ti je tevsija u kojoj praviš kolač?Vidim da je "visok" a ja tako volim,neko je prije postavljao sliku pa je bio dosta "niži". I je li ti to staviš po dva keksa (možda je zato viši hehe) ?
Ja pravim kolac u malo tepsiji,12 kockica bude kad izrezem kolac,stavim dva reda keksa,i ne pravim s margarinom jer ne volim masne kolace. Bijela krema je napravljena od vanilija pudinga i 3 kasike gustin,kuhano u 800 ml mlijeka i 3 kasike secera. Kad napravim puding odmah ga prelijem preko keksa. Crna kremu pravim isto kao i bijelu samo koristim puding od cokolade. Na kraju prelijem cokoladom (100 gr) rastopljenoj u malo vrhnja za slag. To je monte na moj nacin. Vec sam negdje rekla da je kod mene od kolaca Monte samo naziv ostao,i keks of kors. Meni je super na ovaj nacin,lagan skroz,mozes pojest 2-3 bez ikakvih problema.
Pogacica sa gljivama
Kompot
Monte na moj nacin
Voce
Hanice odlicno Monte na tvoj nacin mi se bas dopada :))))