Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
kalcone, je ustvari pica cije se tijesto previje na pola... znaci pravite sve kao picu, i samo je presavijete
Nek' si nam vala napisala kako se cita ovo "calzone". Sad me razumijete zasto sam morala preimenovat jelo, ja isla po Vuku "Pisi kao sto govoris, citaj kao sto je napisano."
a, ja se nisam mogla sjetiti kako se pise
ma to ti je vise recept iz glave ovako 300gr fasiranog mesa stavis u dublju zdjelu iseckas jednu glavicu luka dodas povrce koje imas u mom slucaju ima svega po malo(paprika paradajaz grasak,secerac, krompir,mrkva)sve to sitno isekano dodaju se zacini i malo ulja jedna kasika brasna da sjedini smjesu sve se to izmjesa i stavi u podmazan pleh (tepsiju)i pece u zagrejanu rernu 1 sat:)
Ja pravila monte po receptu od Hanady i super je ispao, a bas se brzo napravi
i ja ,i ja probala i super je
kolac je super jednostavan za napraviti a kazu moji degustatori da im je dobar pravo.. u svakom slucaju su obje kreme super i kontam napraviti malo napucaniju varijantu sa korom umjesto petita - sto bi reko Zika da bude ''na nivou''
Poz drage zene kako ste mi? Iftari su mashAllah da ne ureknem a kuharice prva liga hehe Poljubac za sve i zelim da vam sto lakse i ljepse prodje post i ovaj Ramazan
Veliko bravo za sve forumasice koje s puno ljubavlju prave svoje iftare.. Ja svoje nazalost ne stignem uslikat...Sinoc sam imala iftar i bilo je super sve...
Topa Kulak čorba Zeljanica Šiš-čevab Filovane paprike i japrak sarma Teleća koljenica na rižinom pilavu Salate: pečene paprike sa bijelim lukom, sezonska (paradajz, krastavica, luk) Piće: limunada i domaći sok od višanja Desert: kadaif, a poslije teravije boza sa sladoledom.
Topa Kulak �orba Zeljanica Šiš-�evab Filovane paprike i japrak sarma Teleća koljenica na rižinom pilavu Salate: pe�ene paprike sa bijelim lukom, sezonska (paradajz, krastavica, luk) Piće: limunada i domaći sok od višanja Desert: kadaif, a poslije teravije boza sa sladoledom.
Bas si dosta hrane pripremila,ono bas. Ja veceras imam prijateljice na iftaru.Pravim supu,grasak s mesom i povrcem,rolnice s pilecim mesom,pita sirnica,kuskus salata,rafaelo kocke,voce(grozdje,kivi,kruske),sokovi i kafa-caj po zelji mojih gosca.
Begova corbica Topa Sogandolmice i punjene paprike burek i krompirusa snicle od fasiranog mesa pile krompir i riza pohovane tikvice i patlidzan salate: grcka i sezonska Sokici,kompot,jogurt desert: monte i sveki ce donijeti domaci kadaif
Kod nas večeras veliki iftar , ,topa ,teleća supa sa knedlama ,domaći hljeb ,šarena dolma (paaprik ,sarma ,tikvice ,japrak ),zeljanica ,mantije ,rolovana piletina ,salate sezonske ,kupus ,paradajuz krastavci ,kompot,kadaif i Monte... sokovi i voće razni ako uspijem uslikati možda budu slike
Kod nas večeras veliki iftar , ,topa ,teleća supa sa knedlama ,domaći hljeb ,šarena dolma (paaprik ,sarma ,tikvice ,japrak ),zeljanica ,mantije ,rolovana piletina ,salate sezonske ,kupus ,paradajuz krastavci ,kompot,kadaif i Monte... sokovi i voće razni ako uspijem uslikati možda budu slike
Ribice Iftarski meni ti je super, nadam se da ce sve proteci u najboljem redu.
A moram pohvaliti i ostale forumasice, stvarno ste prave domacice. Meniji su extra i dosta se ideja moze pokupiti s ove teme. Da vas Allah nagradi za trud.
Dzaba je, al' moram izdvojiti amanullah, mamine oci, hanady i ilhanu
Njihove slicice jela me svaki put oduseve A ja zasad samo copy-paste recepte, pa ih aBd namjeravam isprobati poslije ramazana kad mm dodje kuci.
Topa Kulak �orba Zeljanica Šiš-�evab Filovane paprike i japrak sarma Teleća koljenica na rižinom pilavu Salate: pe�ene paprike sa bijelim lukom, sezonska (paradajz, krastavica, luk) Piće: limunada i domaći sok od višanja Desert: kadaif, a poslije teravije boza sa sladoledom.
Bas si dosta hrane pripremila,ono bas. Ja veceras imam prijateljice na iftaru.Pravim supu,grasak s mesom i povrcem,rolnice s pilecim mesom,pita sirnica,kuskus salata,rafaelo kocke,voce(grozdje,kivi,kruske),sokovi i kafa-caj po zelji mojih gosca.
zato večeras samo rastopim topu, a iftar je od sinoć
Kod mene večeras: supa teleće šnicle fileti(pilketina) paprike punjene zeljanica pogača raznih sokova salata baklava sa suhim šljivama(ili ti narodni-pita od bestilja) voćna salata, ako gosti htjeli pravim im i topu ! Nadam se da je sve dobro i ukusno
priča mi kolegica ( sretnem je danas u merkatoru) izlazi na forum i gleda temu o iftaru oduševljena je kaže i ona a bome i svekrva joj...kaže svaki dan nešto novo spremim svi mi se čude kakav sam domaćica postala
Elem kad idući put otvori odmah da joj kažem
Aldijana registruj se pa ćemo ti još boljih recepata dati...imamo još tema o kuhanju
Uspavala sam te duboko ispod grudi , al srce blizu je pa te stalno budi a kad odu svi pa pomisle da dremam , ja oci otvorim da vidim koga nemam , za kraj, za kraj.