Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
ja volim da prvo napola izdinstam luk i fasirano, plus sve sto hanady navela pa tek onda napunim paprike... dakle ne punim sirovim vec na pola dinstam... to je vec stvar ukusa...
Moze li mi neko reci kako se pravi musaka od patlidana i gdje mogu naci recept od mantija?
Eh ja imama dvije verzije u jednoj pohujem patlidžan, a u drugoj ne pohujem patlidžan...pa sad kaži šta bi više voljela...
_____________________________
''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''
ti ne javi...a ja moram ići evo da ti kažem recepte
za pohovane patlidžane....
uglavnom patlidžane oguliš i izrežeš na kolutove pa nasoliš i ostaviš da se oscjede...da ljutina iz njih izađe
na tavi prepržiš crveni i bijeli luk, faširano meso...dodaš aleve paprike, soso paradjza, so biber 8 vegeta9 peršun list....
u drugoj tavi pohuješ patlidžane svaki krug zasevbno sam ja pohujem tako što napravim gušću smjesu za palačinke pa umačem u nju i pržim...
onda fino stažeš u pleh podmazan uljem... red patlidžana red smejse sa mesom...
posljednji red patlidžani naravo...
onda naspeš samo malo vode tople 1-2 fildžana i pečeš pod folijom...nakon 25-30 minuta skineš foliju i pečeš još 10-tak...
e ja onda rastopim pavalke na masnoći i isjeckam 1-2 čehna bijelog luka i polijem po mausaki- onda fino vratim 5 minuta u pećnicu vrući i prijetno
a ovaj što se ne pohuje sličan je sve isto samo što njih naravno ne pohuješ.... u meso ubaciš 4-5 badema scejskanih kad pržiš i najvažnije u sredini slaganja staviš kriške trapisat sira.. i ne poljevaš bjelim lukom nego istopš pavlake na ulju i dodaš 1-2 jaja pa sve preliješ... eto
_____________________________
''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''
Poz drage moje vjeste kulinarke hehe mashAllah lijepi savjeti jako i fini i iftari naravno, ja stvarno ovaj Ramazan trudim se da bude skromnije ma da nije uvijek tako ali elhamdulilah jucer sam bila na iftaru u jednoj turskoj dzamiji lijepo je bilo elhamdulilah takvi mi se iftari najvise svidjaju ali s malom djecom nije uvijek izvodljivo Ljubim vas sve i da vas podjestim na fb imate halal kuhar neka grupa isto ima receptica..
Evo ovako je izgledao moj Monte kolac kojem je rok trajanja bio dvanaest sati. Nekako sam uspjela uslikati posljednji komad prije nego sto ga je mm pojeo
Evo ovako je izgledao moj Monte kolac kojem je rok trajanja bio dvanaest sati. Nekako sam uspjela uslikati posljednji komad prije nego sto ga je mm pojeo
Bio je prekrasan zaista :).
_____________________________
”A robovi Milostivog su oni koji po zemlji mirno hodaju, a kada ih bestidnici oslove; odgovaraju: - Mir vama”!
o ja pukla... ma nije ni bitmo ja šiš i ne pravim...neće meni sa čačkalica niko ništa
e asd se sjetih chuci možeš napravit đugum butiće oni su super hladni
a sta bi bio ovaj đugum butić jel neko "izvedeno" ime ili ? Nikad cula. znam sta su kadun butići al ove ne znam
kod mene đugum kod vas kadun...vjerujem isto.. faširan meso sa rižom i pohavni mali valjčljčići do te smjese Citas mi misli
Cekamo odgovor
_____________________________
''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''
Moze li mi neko reci kako se pravi musaka od patlidana i gdje mogu naci recept od mantija?
Ja sam nekada radila ovako kao Hanady, a onda sam otkrila puno laksi recept. Izrezem patlidzane na deblje kolutove 1,5 cm i nasolim. Nakon sto puste vodu, posusim ih. Poredam ih u tepsiju u koju sam prije toga stavila foliju. PUstim da se zapeku u rerni na 220 stepeni nekih 20 minuta. Za to vrijeme pripremim mljeveno meso. Proprzim mljeveno meso sa lukom ( bijelim & crnim ) i izrendanom mrkvom. Na kraju dodam dva manja paradajza sitno isjeckana, a moze i paradajz pire. Onda u 2,5 dcl mlijeka napravim blagi besamel sos. Sklonim s vatre, i nakon 5 minuta u taj sos ubacim prethodno istucena jaja. ( komada dva ). Za to vrijeme je proslo 20 minuta od kako si stavila patlidzane u rernu, vrijeme da ih izvadis. I onda redas, red patlidzana, red mjesavina mljevenog mesa. Zvrsis sa patlidzanima, i prelijes sa ovim bijelim sosom s jajima. Stavis da se zapece jos 20 minuta. Da prste polizes.
Može li mi neko napisati recept za ćufte? Neki jednostavniji.
Mljeveno meso, persin, 1glavica crvenog luka(sitno isjeckana), 4-5cesna bijelog luka(sitno isj.) 1kriska starog hljeba(nakvasenog), malo ulja, soli, bibera i vegete. Izmijesati i napraviti male kulice(velicine kao sljiva)(ja mi poredjenja ) Na tacnu staviti brasna, pa na to stavljati cufte i lagano ih teskati da se fino uvaljaju u tom brasnu. Ovamo, dobro zagrijati malo ulja u duboku tavu i onda dodati cute da se malo zapeku, tj. samo da se stvori korica. Potom dodati vodu, taman toliko da ih potopis. Kuhati oko 30-ak min, dodati paradajz sosa po volji, malo jos pustiti da kuha i to ti je to. (PS: Dok se kuha pazis da ti ne zagore, pa ako voda ispari, dodas malo prokuane vode).
< Poruku je uredio Pahuljicaa -- 26.8.2010 17:23:58 >
cufte:) 300 gr mljevenog mesea(fairano) 3 glavice luka(sitno seckano) 3 jaja solja ulja 10gr sode bikarbone jedan prasak za pecivo zacini(so,biber,crvena paprika vegeta) 3 kasike prezle i dodati jednu casu mlake vode,zatim jos 3 kasike brasna sjediniti smjesu i ostaviti 1 sat u frizderu da odstoji u zagrejano ulju umociti kasiku i kasikom uzimati smjesu ta uftata i stavljati da se prze,kao prilog moze pire ili riza po zelji:)
kada se veceras mrsi u Sarajevu je li mi moze neko reci ????
_____________________________
Uspavala sam te duboko ispod grudi , al srce blizu je pa te stalno budi a kad odu svi pa pomisle da dremam , ja oci otvorim da vidim koga nemam , za kraj, za kraj.
Ja za veceras aBd pripremam krpmpir pire,telece snicle,kokosija juha,przenice. Imam kompota od juce,napravila sam sutliju i to je to. Meni i mom co'jeku dosta. Moram uskoro probati ove cufte,ja volim jednostavne recepte.
_____________________________
"Ako se ikada budeš konsultovao sa svojim egom, postupi suprotno od onog što ti kaže taj pokvarenjak."
Evo ovako je izgledao moj Monte kolac kojem je rok trajanja bio dvanaest sati. Nekako sam uspjela uslikati posljednji komad prije nego sto ga je mm pojeo
Jesi li koristila obicnu mlijecnu cokoladu ili..???
_____________________________
"Ako se ikada budeš konsultovao sa svojim egom, postupi suprotno od onog što ti kaže taj pokvarenjak."
kada se veceras mrsi u Sarajevu je li mi moze neko reci ????
19:43
hvala hanuma :)))
_____________________________
Uspavala sam te duboko ispod grudi , al srce blizu je pa te stalno budi a kad odu svi pa pomisle da dremam , ja oci otvorim da vidim koga nemam , za kraj, za kraj.
cufte:) 300 gr mljevenog mesea(fairano) 3 glavice luka(sitno seckano) 3 jaja solja ulja 10gr sode bikarbone jedan prasak za pecivo zacini(so,biber,crvena paprika vegeta) 3 kasike prezle i dodati jednu casu mlake vode,zatim jos 3 kasike brasna sjediniti smjesu i ostaviti 1 sat u frizderu da odstoji u zagrejano ulju umociti kasiku i kasikom uzimati smjesu ta uftata i stavljati da se prze,kao prilog moze pire ili riza po zelji:)
I ja isto ovako pravim, samo sto jos dodam umjesto obicne vode, mineralne, budu bi ukusnije, pusa za vrijednu Adelu
"MONTE", u tepsiju poredati petit keks. Napraviti bijelu kremu: U erpu staviti 8 dl mlijeka da porkuha. Dok to kuha u 2 dl hladnog mlijeka staviti 10 kaika gustina I oko 100 gr eera pa mjeati. Kad mlijeko porvri ovo istresti I mjeati dok se nedobije gusta masa kao za pudding. U ohlaeno izmijeati 250gr margarina. Koji se prvo dobro izmuti sa 100 gr eera. Ovu kremu istresti po petitu. Napraviti crnu kremu. Otopiti 300gr.ok.za kuh. u 1/2 slatkog vrhnja, mijeati ali da ne provri Dobro istopiti okoladu u vrhnju do se ne dobije taman boja kao gore na slici.to e biti skroz itko ali je OKistresti po bjeloj kremi I staviti u friider da se ohladi. Treba mu oko 2-3 sata da se fino stisne crna krema.
Imam ja samo jedno pitanje: Koliko je 8dl? Mozeli mi neko reci koliko je to ml. Odavno svi falite ovaj kolac tako da sam ga mislila praviti ovih dana.
Jeli rpobo neko sa mljecnom cokoladom? I dali se potopi keks prvo malo u mljeko?
Hvala vam
_____________________________
06.11.2010 mamina i babina dusa se rodila. Volimo te najvise na svjetu.
veceras skroman iftar a sutra malo obilnije imam goste a vecerasnji iftar pravljen po zelji starijeg sina :) idem sad postavit sofru hanume prijatan iftar i Allah da ukabuli post...
< Poruku je uredio Mirkica -- 26.8.2010 19:30:19 >
_____________________________
Uspavala sam te duboko ispod grudi , al srce blizu je pa te stalno budi a kad odu svi pa pomisle da dremam , ja oci otvorim da vidim koga nemam , za kraj, za kraj.