Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
Hmmm... volim keks, volim puding, volim keks i puding zajedno Kako pravis puding s keksom? Ja samo napravim puding i izlomim malo keks pa sipam u zdjelicu malo pudinga, molo keksa... Da nema neki bolji nacin?
Evo zapostismo 15 ramazan i cudom se cudim kako mi je ova polovina prosla brzo...:(. Upravo sam pregledala ovaj kratak odlomak iz sure Az-zumar Skupovi od 68 do 75 ajeta od ucaca Ahmed Al Adjmija. Predlazem da uzmete Kur`an i uz njegovo ucenje pratite prevod,insan ljepse dozivi kad zna o cemu se uci. I onda ti bude jasno zasto covjek ovako emotivno uci.
Evo zapostismo 15 ramazan i cudom se cudim kako mi je ova polovina prosla brzo...:(. Upravo sam pregledala ovaj kratak odlomak iz sure Az-zumar Skupovi od 68 do 75 ajeta od ucaca Ahmed Al Adjmija. Predlazem da uzmete Kur`an i uz njegovo ucenje pratite prevod,insan ljepse dozivi kad zna o cemu se uci. I onda ti bude jasno zasto covjek ovako emotivno uci.
Ja sam danas napravila sarmu, ćufte,zakuhala jufku i izrezala tikvu za pite, pa je sveki napravila pitu(bilo je neizvodivo pitu praviti sa gipsom-mada sam pravila maslanicu uz mm pomoć prije 2-3 dana) sok od drijenja(iz naše bašće) imamo kolač od sinoć....
jel se vidimo??
I hope so-ako se kutarišem ovog gipsa
_____________________________
Čim želja prestane biti želja, čim minu čežnja, ni slasti više nema!
Hmmm... volim keks, volim puding, volim keks i puding zajedno Kako pravis puding s keksom? Ja samo napravim puding i izlomim malo keks pa sipam u zdjelicu malo pudinga, molo keksa... Da nema neki bolji nacin?
Na isti nacin pravim puding s keksom,ukrasim slagom ili topljenom cokoladom i to je to.
_____________________________
"Ako se ikada budeš konsultovao sa svojim egom, postupi suprotno od onog što ti kaže taj pokvarenjak."
Evo kod nas prodje jos jedan iftar.Pomalo sam tuzna,jer dani izmicu.S druge strane sam sretna,jer sutra akobogda imamo dzematski iftar i znam da ce nam biti lijepo akobogda.
_____________________________
”A robovi Milostivog su oni koji po zemlji mirno hodaju, a kada ih bestidnici oslove; odgovaraju: - Mir vama”!
kod nas konačno mantije jedva čekaam iftar a probam kakve su ispale ,aBd izgedaju super
haman ih pojedoše a neslikaše
upravo nisam baš vješta sa postavljanjem slikica ali mantije su bile odlične
sinoć za iftar ,supica ,bataci (ja unutra stavila pečenicu ),paprike punjene sirom ,u kombinaciji sa krompirom ,pita zeljanica ,puding,palaćinke i sladoled pozvala moje roditelje ,sveki se podrazumjeva savku noč iftari s nama
_____________________________
To je prokletstvo želje koja se ne gasi, ali se ne ostvaruje." Meša Selimović
e meni je suprug jutro išaretio da bi za iftar masnu pogaču...tzv. cvijet pogača.... hajd ako budem fina napravim mu al obavezno vam slikam da vidite i moju pogaču
a nemamo gostiju a mužu udovoljavma samo tako.... sinoć je iftario tarhanu, uštipke od tikvica, teleće šnicle i slata sezonska.....
_____________________________
''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''
Moram i ja probati napraviti tu pogacu,ovu sto pravi mamine oci.Mozda vec danas. Ja sa sinoc iftar napravila u zadnji tren,imala goste cijeli dan,kad su otisli vec bilo 7 sati. U toku dana sam napravila kompot i kompot s pudingom kako god da se zove,a pred iftar brzinski napravila krem juhu od gljiva i pilece filete s vrhnjem za kuhanje i pavlakom. Za veceras nemam pojma sta cu,valjda ce mi nesto na um psti,dug je dan.
_____________________________
"Ako se ikada budeš konsultovao sa svojim egom, postupi suprotno od onog što ti kaže taj pokvarenjak."
Pozz drage moje ,ja veceras planiram iftar za svoje i kontala sam praviti supu od koljenice meso zapeceno u tepsiji i krompir filete i povrce zapecene u rerni pita kolac ledene kocke salate sladoled,grozdje nadam se da je dovoljno,sta vi mislite
Uh, ja sam bila sinoć na jednom opasnom iftaru. Jemeci su bili pravi. Jedino nas kiša pomete, jer smo sjedili u bašti, ali zapravo je tako bilo najbolje, jer da smo nastavili jesti, kadaif koji je išao za desert bi nas sve "pobijo" Ovako smo ga ipak imali gdje smjestit
_____________________________
Velika princeza E 2005 Maleni veseljak N 2008 I ovo su moja DjeCa pored djece, i moje Dojenje nakon dojenja
Uh, ja sam bila sinoć na jednom opasnom iftaru. Jemeci su bili pravi. Jedino nas kiša pomete, jer smo sjedili u bašti, ali zapravo je tako bilo najbolje, jer da smo nastavili jesti, kadaif koji je išao za desert bi nas sve "pobijo" Ovako smo ga ipak imali gdje smjestit
e kad smo kod kadaifa... da nema neka dobra recept... ja sam ga pravila po nekok tetkinom al nije mi fin...raspadne se.... očito ima neki fol kako agdu i kada zaliti.... de mi kakvu kulinarsku tajnu u vezi njega...da okušam
_____________________________
''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''
Pozz drage moje ,ja veceras planiram iftar za svoje i kontala sam praviti supu od koljenice meso zapeceno u tepsiji i krompir filete i povrce zapecene u rerni pita kolac ledene kocke salate sladoled,grozdje nadam se da je dovoljno,sta vi mislite
taman... bogami ne traba ništa više....
pretjerujemo... vidš ženo da ima i mogućnosti svakakvih dok se dođe od ledenih kocki
_____________________________
''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''
E pravila preksinoc kadaif. To mi je omiljeno slatko, narucito uz Ramazan. Ja ti agdu pravim od 2,5 solje secera i 3vode. Stavim da kuha oko 10min i onda zalijem vruc kadaif. Ne zaljevam odmah svu agdu, vec postupno(kako upija). Uvijek mi od te agde ostane jedan fildzan, pa to onda iskoristim za kompot. Kad je zalijem, obavezno malo prekrijem drugom tepsijom, da ne ostanu tvrdi oni dijelovi sto strse, pa nakon 15.20min. sklonim onda tu gornju tepsiju. Joj jesam ti i objasnila Evo ide i fotka
< Poruku je uredio Pahuljicaa -- 26.8.2010 11:17:55 >
ima li neko da mi predloži nešto za iftar što bi mogla ponijeti, bilo bi poželjno da se ne mora grijati, ali nije obavezno. ali da nema puno safta jer se vozi 70 km pa da se ne prospe, i da nije teško za napraviti. ponijećemo pite sirnice ali trebala bih još nešto
_____________________________
mrvica 22.9.2009. mravić 4.6.2012. ako ih ne čujem... u zijanu su garant
ja sam prije par dana pisala meni za svoj danasnji iftar i sad nema tog mog posta e ovako begova corba ramstek u saftu i prilog ria sa susamom ampinjoni sa sirom musaka od pohovanih patlidana palacnke sa sirom zapecene u rerni pohovane paprike roge punjene travnickim sirom buredzici od lisnatog tijesta princes krofne monte kolac i naravno sokovi, jogurt
e sad nisam nikakvu salatu skontala, moda samo paradajz ili kupus i nesto mi ove palacinke visak, ili da u smjesu dodam malo badema pa da budu drugaije ili da ih skroz izbacim
i da moj prvi monte kolac se hladi u frizideru pa vam javim kakav je bio
ima li neko da mi predloži nešto za iftar što bi mogla ponijeti, bilo bi poželjno da se ne mora grijati, ali nije obavezno. ali da nema puno safta jer se vozi 70 km pa da se ne prospe, i da nije teško za napraviti. ponijećemo pite sirnice ali trebala bih još nešto
E pravila preksinoc kadaif. To mi je omiljeno slatko, narucito uz Ramazan. Ja ti agdu pravim od 2,5 solje secera i 3vode. Stavim da kuha oko 10min i onda zalijem vruc kadaif. Ne zaljevam odmah svu agdu, vec postupno(kako upija). Uvijek mi od te agde ostane jedan fildzan, pa to onda iskoristim za kompot. Kad je zalijem, obavezno malo prekrijem drugom tepsijom, da ne ostanu tvrdi oni dijelovi sto strse, pa nakon 15.20min. sklonim onda tu gornju tepsiju. Joj jesam ti i objasnila Evo ide i fotka
Drage moje, nadam se da ce vam dragi Allah primiti i upisati u dobra djela vas post. Ja ove godine ne postim Maloj princezi je tek 4 mj i samo doji pa se primarno zbog tecnosti nisam usudila postiti. Ali sam svaki dan na ovoj temi skupljajuci ideje za svoje postace.
Jucer sam pravila topu, begovu corbu, sis cevap, rizu kao prilog i kanelone sa fasiranim mesom, salata paradajiz i paprike, za desert savijaca od visanja.
Danas sam planirala topu, corbu (ostala od jucer), polagani burek, pilece i purece snicle u susamu, sezonsku salatu, Ostalo savijace od visanja od jucer.
Trebao bi mi i jedan savjet. Kako vi pravite sis cevap. Ja sam sinoc pravila prvi put i mozda mi je bio malo nezacinjen. Kako ga zacinite i u kakvom saftu ga ispihtijate? Hvala unaprijed.
ima li neko da mi predloži nešto za iftar što bi mogla ponijeti, bilo bi poželjno da se ne mora grijati, ali nije obavezno. ali da nema puno safta jer se vozi 70 km pa da se ne prospe, i da nije teško za napraviti. ponijećemo pite sirnice ali trebala bih još nešto
Musaka od patliđana? Ili pilav od riže sa nekim komadima mesa? To mi nekako može i hladno i mlako, a nije žitko.
_____________________________
Velika princeza E 2005 Maleni veseljak N 2008 I ovo su moja DjeCa pored djece, i moje Dojenje nakon dojenja
E pravila preksinoc kadaif. To mi je omiljeno slatko, narucito uz Ramazan. Ja ti agdu pravim od 2,5 solje secera i 3vode. Stavim da kuha oko 10min i onda zalijem vruc kadaif. Ne zaljevam odmah svu agdu, vec postupno(kako upija). Uvijek mi od te agde ostane jedan fildzan, pa to onda iskoristim za kompot. Kad je zalijem, obavezno malo prekrijem drugom tepsijom, da ne ostanu tvrdi oni dijelovi sto strse, pa nakon 15.20min. sklonim onda tu gornju tepsiju. Joj jesam ti i objasnila Evo ide i fotka
Pahuljice samo da utvrdim gradivo , jel zaljevas vruc kadaif vrucom agdom ? i ide li masnoca?
< Poruku je uredio Dinkica -- 26.8.2010 11:40:30 >