|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  45 46 [47] 48 49   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Najdrazi gost-Ramazan
26.8.2010 11:39:58   
Ilhana RR
Zene, halalite al nepravim iftare u Sarajevu kad sam... mislim napravit cu koji al nepravim cesto jer volim da iftarim vani ;)

Evo mog iftara sinoc =)

user posted image
Nisam bila gladna pa da bi radi toga pomislili da ovo govorim al cevapi u Hodzicu su predobri majke mi moje... mislim da im nikad bolji nisu bili....

user posted image
I palacinci u La Cucina =) (jes da je bilo prevsie i sa cevapima al gladne oci...

_____________________________

~~~ Living the dream ~~~

* Lamija 6 maj 2008
* Vedad 20 decembar 2014

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 1151
   RE: Najdrazi gost-Ramazan
26.8.2010 11:40:13   
Anoniman
Jesam jesam. Neko kaze da to dvoje ne ide zajedno po toplini, ali kod mene bas dobro fercera

(odgovor članu Dinkica)
  Neposredna veza do poruke: 1152
   RE: Najdrazi gost-Ramazan
26.8.2010 11:44:25   
Dinkica
Draga Ilhana  slike su za 10, ni jedan Ramazan nisam više pričala o hrani i nagledala se slasnih jela, ali dobro podnosim user posted image

Mi večeras ifratimo u svojoj kući i pravim nam omiljeno mi jelo ovog ljeta SATARAŠ.


_____________________________

Mamino pile se rodilo 12.02.2009

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 1153
   RE: Najdrazi gost-Ramazan
26.8.2010 11:45:09   
taurus
IZVORNA PORUKA: taurus

ja sam prije par dana pisala meni za svoj danasnji iftar i sad nema tog mog postauser posted image user posted image user posted image user posted image
e ovako
begova corba
ramstek u saftu i prilog ria sa susamom
ampinjoni sa sirom
musaka od pohovanih patlidana
palacnke sa sirom zapecene u rerni
pohovane paprike roge punjene travnickim sirom
buredzici od lisnatog tijesta
princes krofne
monte kolac
i naravno sokovi, jogurt


e sad nisam nikakvu salatu skontala, moda samo paradajz ili kupus
i nesto mi ove palacinke visak, ili da u smjesu dodam malo badema pa da budu drugaije ili da ih skroz izbacimuser posted image user posted image user posted image

i da moj prvi monte kolac se hladi u frizideru pa vam javim kakav je biouser posted image




meni niko nista ne odgovarauser posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu taurus)
Neposredna veza do poruke: 1154
   RE: Najdrazi gost-Ramazan
26.8.2010 11:46:37   
Hanady RR
IZVORNA PORUKA: Pahuljicaa

Jesam jesam. Neko kaze da to dvoje ne ide zajedno po toplini, ali kod mene bas dobro fercera

e hvala draga...još slika izleti uvjerila si me noćas pravim...
fakat sve kažu agda hladan kolač vruć il obrnuto ipo tom principu meni kadaif nije ni valjao.
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

kupila kadaif uoči ramazana al mi žao da ga uporpsatim...a sve zaboravim da vas pitam...i vidi sudbone da i sliku doborg djela dobijemuser posted image

chuci....
ideja pored te sirnice je ćuftete kao šnicle od faširanog ...mi ih jako volimo hladen ia začas a od po kile mesa može vojsak da se najade...
i muska...il od krompira il od patlidžana i tikvica...
ili svaki red po jedno od ova tri povrćauser posted image



_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 1155
   RE: Najdrazi gost-Ramazan
26.8.2010 11:47:34   
Ilhana RR
I ja mislim da su ti palacinci previse... zagubit ce se na stolu....

A za salatu uzmes onu zelenu salatu, paradajiz, kukuruza, sampinjona friski, luka, paprike i bude bas onako vesela =)



_____________________________

~~~ Living the dream ~~~

* Lamija 6 maj 2008
* Vedad 20 decembar 2014

(odgovor članu taurus)
Neposredna veza do poruke: 1156
   RE: Najdrazi gost-Ramazan
26.8.2010 11:48:06   
Hanady RR
IZVORNA PORUKA: taurus

IZVORNA PORUKA: taurus

ja sam prije par dana pisala meni za svoj danasnji iftar i sad nema tog mog postauser posted image user posted image user posted image user posted image
e ovako
begova corba
ramstek u saftu i prilog ria sa susamom
ampinjoni sa sirom
musaka od pohovanih patlidana
palacnke sa sirom zapecene u rerni
pohovane paprike roge punjene travnickim sirom
buredzici od lisnatog tijesta
princes krofne
monte kolac
i naravno sokovi, jogurt


e sad nisam nikakvu salatu skontala, moda samo paradajz ili kupus
i nesto mi ove palacinke visak, ili da u smjesu dodam malo badema pa da budu drugaije ili da ih skroz izbacimuser posted image user posted image user posted image

i da moj prvi monte kolac se hladi u frizideru pa vam javim kakav je biouser posted image




meni niko nista ne odgovarauser posted image user posted image user posted image user posted image

palačinkie su ti višak ženo....
i da se zahmetiš da stojiš i praviš...nema potrebe
salata...kupus i paradajz zajedno meni je to super kombinacija
i voćwe nemoj zaboravit sve ostalo za 10user posted image


_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu taurus)
Neposredna veza do poruke: 1157
   RE: Najdrazi gost-Ramazan
26.8.2010 11:48:27   
mamine oci

IZVORNA PORUKA: taurus

IZVORNA PORUKA: taurus

ja sam prije par dana pisala meni za svoj danasnji iftar i sad nema tog mog postauser posted image user posted image user posted image user posted image
e ovako
begova corba
ramstek u saftu i prilog ria sa susamom
ampinjoni sa sirom
musaka od pohovanih patlidana
palacnke sa sirom zapecene u rerni
pohovane paprike roge punjene travnickim sirom
buredzici od lisnatog tijesta
princes krofne
monte kolac
i naravno sokovi, jogurt


e sad nisam nikakvu salatu skontala, moda samo paradajz ili kupus
i nesto mi ove palacinke visak, ili da u smjesu dodam malo badema pa da budu drugaije ili da ih skroz izbacimuser posted image user posted image user posted image

i da moj prvi monte kolac se hladi u frizideru pa vam javim kakav je biouser posted image




meni niko nista ne odgovarauser posted image user posted image user posted image user posted image

ma to se ucini da je malo a vecinom se svi uhvatimo za jedno jelo  bude dosta palacinci su visak imas buregcice znam kod mene moze ih pravit drugu noc cak i dvije vrste kolaca posle iftara neko uzme jedan neko ni jedan kolac znam jer sam svaku noc pravila iftare tako da sam nauvcila po nesto:)uglavnom iftar ti je okuser posted image

_____________________________

Haris 28.10.1999
Fatih 25.01.2008
Iman 13.01.2013


(odgovor članu taurus)
Neposredna veza do poruke: 1158
   RE: Najdrazi gost-Ramazan
26.8.2010 11:49:30   
Dinkica
IZVORNA PORUKA: taurus

IZVORNA PORUKA: taurus

ja sam prije par dana pisala meni za svoj danasnji iftar i sad nema tog mog postauser posted image user posted image user posted image user posted image
e ovako
begova corba
ramstek u saftu i prilog ria sa susamom
ampinjoni sa sirom
musaka od pohovanih patlidana
palacnke sa sirom zapecene u rerni
pohovane paprike roge punjene travnickim sirom
buredzici od lisnatog tijesta
princes krofne
monte kolac
i naravno sokovi, jogurt


e sad nisam nikakvu salatu skontala, moda samo paradajz ili kupus
i nesto mi ove palacinke visak, ili da u smjesu dodam malo badema pa da budu drugaije ili da ih skroz izbacimuser posted image user posted image user posted image

i da moj prvi monte kolac se hladi u frizideru pa vam javim kakav je biouser posted image




meni niko nista ne odgovarauser posted image user posted image user posted image user posted image


Po meni je ovo pravo puno jela, ja bih izbacila palcinke, nešto kontam svi ce probati begovu corbicu, ramstek sa rizom, po par sampinjona, pohovanu papriku i pitanje je bila ja imala mjesta u stomaku za musake, tako da palačinke slobodno izabci.

jelovnik je inače baš baš dobaruser posted image

uh ja zaboravila buredzike, eh za njih napravila mjesta user posted image


< Poruku je uredio Dinkica -- 26.8.2010 11:50:18 >


_____________________________

Mamino pile se rodilo 12.02.2009

(odgovor članu taurus)
Neposredna veza do poruke: 1159
   RE: Najdrazi gost-Ramazan
26.8.2010 11:51:44   
Nadi
IZVORNA PORUKA: Nadi

Drage moje, nadam se da ce vam dragi Allah primiti i upisati u dobra djela vas post.
Ja ove godine ne postim user posted image Maloj princezi je tek 4 mj i samo doji pa se primarno zbog tecnosti nisam usudila postiti. Ali sam svaki dan na ovoj temi skupljajuci ideje za svoje postace.

Jucer sam pravila topu, begovu corbu, sis cevap, rizu kao prilog i kanelone sa fasiranim mesom, salata paradajiz i paprike, za desert savijaca od visanja.

Danas sam planirala topu, corbu (ostala od jucer), polagani burek, pilece i purece snicle u susamu, sezonsku salatu, Ostalo savijace od visanja od jucer.

Trebao bi mi i jedan savjet. Kako vi pravite sis cevap. Ja sam sinoc pravila prvi put i mozda mi je bio malo nezacinjen. Kako ga zacinite i u kakvom saftu ga ispihtijate? Hvala unaprijed.



Evo i ja da ponovim svoje pitanje user posted image
I draga taurus ja bih uz tvoj meni za salatu odabrala kupus uz samo paradajiza (malo crvene uvijek dobro dodje)

(odgovor članu Nadi)
Neposredna veza do poruke: 1160
   RE: Najdrazi gost-Ramazan
26.8.2010 11:52:20   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Dinkica

IZVORNA PORUKA: Pahuljicaa

E pravila preksinoc kadaif.
To mi je omiljeno slatko, narucito uz Ramazan.
Ja ti agdu pravim od 2,5 solje secera i 3vode. Stavim da kuha oko 10min i onda zalijem vruc kadaif. Ne zaljevam odmah svu agdu, vec postupno(kako upija). Uvijek mi od te agde ostane jedan fildzan, pa to onda iskoristim za kompot.
Kad je zalijem, obavezno malo prekrijem drugom tepsijom, da ne ostanu tvrdi oni dijelovi sto strse, pa nakon 15.20min. sklonim onda tu gornju tepsiju.
Joj jesam ti i objasnila  user posted image
Evo ide i fotkauser posted image



Pahuljice samo da utvrdim gradivo user posted image , jel zaljevas vruc kadaif vrucom agdom ? i ide li masnoca?


Ja rastopim(ne da se ucvrci, vec samo rastopi)pola maslaca, dakle, oko 125g(koristim megle). E onda kad stavim red kadaifa (pola vrece), pospem orahe(oko 250g) i malo tog rastopljenom maslaca, pa onda stavim drugi red kadaifa i zalijem ga preostalim maslacem. stavim u zagrijanu rernu i cim pocne rumeniti, smanjim na 100 stepeni . Pecem oko 20min
Moja svekrva stavi cijeli maslac(dakle, 250g), ali meni to bude bas silno. Mi volimo ovu lajt verziju

(odgovor članu Dinkica)
  Neposredna veza do poruke: 1161
   RE: Najdrazi gost-Ramazan
26.8.2010 11:54:13   
Dinkica
Pahuljice hvala, znate li zenice gdje se moze kupiti kadaif da veceras pravim, usput mi je sprind i konzum?

_____________________________

Mamino pile se rodilo 12.02.2009

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 1162
   RE: Najdrazi gost-Ramazan
26.8.2010 11:55:46   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Dinkica

Pahuljice hvala, znate li zenice gdje se moze kupiti kadaif da veceras pravim, usput mi je sprind i konzum?

Ma imas toga svugdje, samo pazi da kupis zuci(pazi, neki pakuju u zutim kesama bijeli kadaif)

(odgovor članu Dinkica)
  Neposredna veza do poruke: 1163
   RE: Najdrazi gost-Ramazan
26.8.2010 11:58:55   
mamine oci
evo ja pravila malo zimnice ovo pravim svaki ramazan pa da podjelim recept sa vama

user posted image
5kg crvenih paprika
naravno oprati i ocistiti od sjemenki
user posted image
sitno iseckati na trakice
isekane paprike staviti u plasticnu kofu oko 5l
napraviti smjesu od
200gr secera
100gr soli
soljica eksencije
250ml ulja
i dva konzervansa
sve sjediniti
user posted image
smjesu preliti preko paprika kofu zatvoriti poklopcem svremena na vreme mjesati
paprike ostaviti da odstoje 24 h
sutradan ih pakovat u tegle i dodati malo presuna bjelog luka mrkve
user posted image
dan kasnije su vec spremne za konzumiranje:)


_____________________________

Haris 28.10.1999
Fatih 25.01.2008
Iman 13.01.2013


(odgovor članu mamine oci)
Neposredna veza do poruke: 1164
   RE: Najdrazi gost-Ramazan
26.8.2010 12:00:24   
Hanady RR
IZVORNA PORUKA: Nadi

IZVORNA PORUKA: Nadi

Drage moje, nadam se da ce vam dragi Allah primiti i upisati u dobra djela vas post.
Ja ove godine ne postim user posted image Maloj princezi je tek 4 mj i samo doji pa se primarno zbog tecnosti nisam usudila postiti. Ali sam svaki dan na ovoj temi skupljajuci ideje za svoje postace.

Jucer sam pravila topu, begovu corbu, sis cevap, rizu kao prilog i kanelone sa fasiranim mesom, salata paradajiz i paprike, za desert savijaca od visanja.

Danas sam planirala topu, corbu (ostala od jucer), polagani burek, pilece i purece snicle u susamu, sezonsku salatu, Ostalo savijace od visanja od jucer.

Trebao bi mi i jedan savjet. Kako vi pravite sis cevap. Ja sam sinoc pravila prvi put i mozda mi je bio malo nezacinjen. Kako ga zacinite i u kakvom saftu ga ispihtijate? Hvala unaprijed.


ja od začina stavljam
so biber malo aleve paprike i soso paradjz u tubi...

pravim ovako....

luk isjeckan na pera propržim na masnoći pa dodam meso narezano na kockice...ja stavim obično teletinu a nekada mješam teletinu i junetinu....
kad se meso poprži stavim fildžan vode i tako 2-3 puta da se upihrtija...onda dodam so i biber i mrkvu i peršun narezane....
ja stavim dosta mrkev kod mene je vole u sitnom ćevapu...

malo pormješam i dodam vode da pokrije meso svo i onda dodam aleve paprike i sos paradjza iz tube ( ja najviše koristim podravku)

elem ja koristim soso i domaći koji ja pravim od paradjza al njega u sitni ćevam ne stavim jer nije mi do ukusa već da mi malo saft bude gušći...

i eto kuham ga tako...kad uvri voda dodajem sve po malo dok mi se ne skuha meso.user posted image

Evo i ja da ponovim svoje pitanje user posted image
I draga taurus ja bih uz tvoj meni za salatu odabrala kupus uz samo paradajiza (malo crvene uvijek dobro dodje)


_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Nadi)
Neposredna veza do poruke: 1165
   RE: Najdrazi gost-Ramazan
26.8.2010 12:06:35   
taurus
ok hvalauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

izbacim palacinke

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 1166
   RE: Najdrazi gost-Ramazan
26.8.2010 12:32:33   
Nadi
Hanady halali ali ja pitala za sis cevap (na tapie drvene nabola teletinu, luk, gljive malo isprila, podlila vodom i paradajiz sosom i pihtijala. Stavila bila malo vegete i bibera ali mi opet nije bilo nekako zainjeno dovoljno (so sam bila zaboravila i paradajiz pire mi nekako nije ba bio po volji. Je li bolje da stavim paradajiz u tubi ili svjei pa nasjeckati na kockice).


Sitni cevap pravim identino kao i ti i to mi je jelo meu najdraim. Hvala ti mila na brzom odgovoru. Cmoka i nadam se odgovoru vas strunih i iskusnih domaica.
Hvala jo jednom.

(odgovor članu taurus)
Neposredna veza do poruke: 1167
   RE: Najdrazi gost-Ramazan
26.8.2010 12:54:14   
Lejla Ka
Šiš čevap (prema mom tati)

Junetinu, ja uzela šniclu, isječem na kockice.
Luk isječem na 1/6 ili 1/8 manje glavice (kao za sogandolmu).
Mrkvu na maaalo deblje kolutiće.

U šerpi u kojoj ću kuhati čevap narežem što zrelijeg paradajza (ako nemam, onda jakoristim paradajz iz tetrapaka, nekako mi prirodnija aroma od koncentrata) da fino pokrije dno i popržim na ulju da se skroz smekša i pretvori u kašu.
Na čačkalicu redam zalogaj mesa, luk, zalogaj mesa, mrkvu i slažem u šerpu. Kad sve završim, posolim pobiberim i zalijem vodom da skoro dopire do vha mesa (znači, ne da prekrije, ali skoro). Stavim na najače da provrije, a onda samnjim i pustim ga da kuha (ovaj zadnji je kuhao i preko sata, a kad ga budem pripremala, pošto sam ga zamrzla, pusti ću ga opet 20-30minuta da se baš "raspadne").


_____________________________

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008
I ovo su moja DjeCa pored djece,
i moje Dojenje nakon dojenja

(odgovor članu Nadi)
Neposredna veza do poruke: 1168
   RE: Najdrazi gost-Ramazan
26.8.2010 13:36:08   
mila81
Voljela bih napraviti filovane paprike, a davno sam gledala kako se prave, ja ih nisam nikad pravila, jer ih nisam ljubitelj, pa ako vam nije tesko pomoci mi malo oko njih, kako ih vi pravite???

_____________________________

Muhamed 01.08.2008.
Ajša 04.11.2009.

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 1169
   RE: Najdrazi gost-Ramazan
26.8.2010 13:38:19   
Hanady RR
IZVORNA PORUKA: Nadi

Hanady halali ali ja pitala za sis cevap (na tapie drvene nabola teletinu, luk, gljive malo isprila, podlila vodom i paradajiz sosom i pihtijala. Stavila bila malo vegete i bibera ali mi opet nije bilo nekako zainjeno dovoljno (so sam bila zaboravila i paradajiz pire mi nekako nije ba bio po volji. Je li bolje da stavim paradajiz u tubi ili svjei pa nasjeckati na kockice).


Sitni cevap pravim identino kao i ti i to mi je jelo meu najdraim. Hvala ti mila na brzom odgovoru. Cmoka i nadam se odgovoru vas strunih i iskusnih domaica.
Hvala jo jednom.

o ja pukla...
ma nije ni bitmo ja šiš i ne pravim...neće meni sa čačkalica niko ništauser posted image

e asd se sjetih chuci možeš napravit đugum butićeuser posted image oni su super hladni


_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Nadi)
Neposredna veza do poruke: 1170
   RE: Najdrazi gost-Ramazan
26.8.2010 13:42:16   
Hanady RR
IZVORNA PORUKA: mila81

Voljela bih napraviti filovane paprike, a davno sam gledala kako se prave, ja ih nisam nikad pravila, jer ih nisam ljubitelj, pa ako vam nije tesko pomoci mi malo oko njih, kako ih vi pravite???

e ovako
uzmeš paprike očistiš ih od sjemenki i peteljki naravno

u zdejulu pomješaš meso faširano, crveni luk narredn, mrkvu narendanu, so, biber, vegetu ako koriatiš, malo aleve paprike, malo ulja i riže ...ja dodam malo tople vode po fildžana da fino izmješam....

e onda u tepsiju staviš ulja...izrendaš malo luka, izrežeš 2-3 paradajza onako samo da puste sok, malo aleve paprike, i onom smjesom puniš paprike pa redaš u tepsiju....zaliješ toplom vodom do vrha teprije i pokriješ folijom i pečeš...
nakon 30-40 minuta skineš foliju pa ih pečeš još nekih 15-20 minuta....

ovo je verzija za tepsiju ja te dolme uvijek pečem...a možeš sve isto samo u šerpu staviš i kuhašuser posted image


_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu mila81)
Neposredna veza do poruke: 1171
   RE: Najdrazi gost-Ramazan
26.8.2010 13:43:58   
Nedi
Hanady ovo ću copy paste. Probam sutrauser posted image

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 1172
   RE: Najdrazi gost-Ramazan
26.8.2010 13:44:53   
mila81
Zaboravih reci da je to po zelji mog muza, on bi ih jeo svaki danuser posted image user posted image user posted image

_____________________________

Muhamed 01.08.2008.
Ajša 04.11.2009.

(odgovor članu mila81)
Neposredna veza do poruke: 1173
   RE: Najdrazi gost-Ramazan
26.8.2010 13:46:46   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Hanady RR

IZVORNA PORUKA: mila81

Voljela bih napraviti filovane paprike, a davno sam gledala kako se prave, ja ih nisam nikad pravila, jer ih nisam ljubitelj, pa ako vam nije tesko pomoci mi malo oko njih, kako ih vi pravite???

e ovako
uzmeš paprike očistiš ih od sjemenki i peteljki naravno

u zdejulu pomješaš meso faširano, crveni luk narredn, mrkvu narendanu, so, biber, vegetu ako koriatiš, malo aleve paprike, malo ulja i riže ...ja dodam malo tople vode po fildžana da fino izmješam....

e onda u tepsiju staviš ulja...izrendaš malo luka, izrežeš 2-3 paradajza onako samo da puste sok, malo aleve paprike, i onom smjesom puniš paprike pa redaš u tepsiju....zaliješ toplom vodom do vrha teprije i pokriješ folijom i pečeš...
nakon 30-40 minuta skineš foliju pa ih pečeš još nekih 15-20 minuta....

ovo je verzija za tepsiju ja te dolme uvijek pečem...a možeš sve isto samo u šerpu staviš i kuhašuser posted image


Ja jos dodam malo persina i bijelog luka

(odgovor članu Hanady RR)
  Neposredna veza do poruke: 1174
   RE: Najdrazi gost-Ramazan
26.8.2010 13:47:39   
Hanady RR
IZVORNA PORUKA: mila81

Zaboravih reci da je to po zelji mog muza, on bi ih jeo svaki danuser posted image user posted image user posted image

e i mog...
ja paprike ne jdem al ja sebi ubacim uz ovo koji parajz filovan pa ja fino papam paradjz a on paprikeuser posted image user posted image user posted image


_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu mila81)
Neposredna veza do poruke: 1175
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  45 46 [47] 48 49   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  45 46 [47] 48 49   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:








Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *