Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
ja sam prije par dana pisala meni za svoj danasnji iftar i sad nema tog mog posta e ovako begova corba ramstek u saftu i prilog ria sa susamom ampinjoni sa sirom musaka od pohovanih patlidana palacnke sa sirom zapecene u rerni pohovane paprike roge punjene travnickim sirom buredzici od lisnatog tijesta princes krofne monte kolac i naravno sokovi, jogurt
e sad nisam nikakvu salatu skontala, moda samo paradajz ili kupus i nesto mi ove palacinke visak, ili da u smjesu dodam malo badema pa da budu drugaije ili da ih skroz izbacim
i da moj prvi monte kolac se hladi u frizideru pa vam javim kakav je bio
Jesam jesam. Neko kaze da to dvoje ne ide zajedno po toplini, ali kod mene bas dobro fercera
e hvala draga...još slika izleti uvjerila si me noćas pravim... fakat sve kažu agda hladan kolač vruć il obrnuto ipo tom principu meni kadaif nije ni valjao.
kupila kadaif uoči ramazana al mi žao da ga uporpsatim...a sve zaboravim da vas pitam...i vidi sudbone da i sliku doborg djela dobijem
chuci.... ideja pored te sirnice je ćuftete kao šnicle od faširanog ...mi ih jako volimo hladen ia začas a od po kile mesa može vojsak da se najade... i muska...il od krompira il od patlidžana i tikvica... ili svaki red po jedno od ova tri povrća
_____________________________
''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''
ja sam prije par dana pisala meni za svoj danasnji iftar i sad nema tog mog posta e ovako begova corba ramstek u saftu i prilog ria sa susamom ampinjoni sa sirom musaka od pohovanih patlidana palacnke sa sirom zapecene u rerni pohovane paprike roge punjene travnickim sirom buredzici od lisnatog tijesta princes krofne monte kolac i naravno sokovi, jogurt
e sad nisam nikakvu salatu skontala, moda samo paradajz ili kupus i nesto mi ove palacinke visak, ili da u smjesu dodam malo badema pa da budu drugaije ili da ih skroz izbacim
i da moj prvi monte kolac se hladi u frizideru pa vam javim kakav je bio
meni niko nista ne odgovara
palačinkie su ti višak ženo.... i da se zahmetiš da stojiš i praviš...nema potrebe salata...kupus i paradajz zajedno meni je to super kombinacija i voćwe nemoj zaboravit sve ostalo za 10
_____________________________
''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''
ja sam prije par dana pisala meni za svoj danasnji iftar i sad nema tog mog posta e ovako begova corba ramstek u saftu i prilog ria sa susamom ampinjoni sa sirom musaka od pohovanih patlidana palacnke sa sirom zapecene u rerni pohovane paprike roge punjene travnickim sirom buredzici od lisnatog tijesta princes krofne monte kolac i naravno sokovi, jogurt
e sad nisam nikakvu salatu skontala, moda samo paradajz ili kupus i nesto mi ove palacinke visak, ili da u smjesu dodam malo badema pa da budu drugaije ili da ih skroz izbacim
i da moj prvi monte kolac se hladi u frizideru pa vam javim kakav je bio
meni niko nista ne odgovara
ma to se ucini da je malo a vecinom se svi uhvatimo za jedno jelo bude dosta palacinci su visak imas buregcice znam kod mene moze ih pravit drugu noc cak i dvije vrste kolaca posle iftara neko uzme jedan neko ni jedan kolac znam jer sam svaku noc pravila iftare tako da sam nauvcila po nesto:)uglavnom iftar ti je ok
ja sam prije par dana pisala meni za svoj danasnji iftar i sad nema tog mog posta e ovako begova corba ramstek u saftu i prilog ria sa susamom ampinjoni sa sirom musaka od pohovanih patlidana palacnke sa sirom zapecene u rerni pohovane paprike roge punjene travnickim sirom buredzici od lisnatog tijesta princes krofne monte kolac i naravno sokovi, jogurt
e sad nisam nikakvu salatu skontala, moda samo paradajz ili kupus i nesto mi ove palacinke visak, ili da u smjesu dodam malo badema pa da budu drugaije ili da ih skroz izbacim
i da moj prvi monte kolac se hladi u frizideru pa vam javim kakav je bio
meni niko nista ne odgovara
Po meni je ovo pravo puno jela, ja bih izbacila palcinke, nešto kontam svi ce probati begovu corbicu, ramstek sa rizom, po par sampinjona, pohovanu papriku i pitanje je bila ja imala mjesta u stomaku za musake, tako da palačinke slobodno izabci.
jelovnik je inače baš baš dobar
uh ja zaboravila buredzike, eh za njih napravila mjesta
< Poruku je uredio Dinkica -- 26.8.2010 11:50:18 >
Drage moje, nadam se da ce vam dragi Allah primiti i upisati u dobra djela vas post. Ja ove godine ne postim Maloj princezi je tek 4 mj i samo doji pa se primarno zbog tecnosti nisam usudila postiti. Ali sam svaki dan na ovoj temi skupljajuci ideje za svoje postace.
Jucer sam pravila topu, begovu corbu, sis cevap, rizu kao prilog i kanelone sa fasiranim mesom, salata paradajiz i paprike, za desert savijaca od visanja.
Danas sam planirala topu, corbu (ostala od jucer), polagani burek, pilece i purece snicle u susamu, sezonsku salatu, Ostalo savijace od visanja od jucer.
Trebao bi mi i jedan savjet. Kako vi pravite sis cevap. Ja sam sinoc pravila prvi put i mozda mi je bio malo nezacinjen. Kako ga zacinite i u kakvom saftu ga ispihtijate? Hvala unaprijed.
Evo i ja da ponovim svoje pitanje I draga taurus ja bih uz tvoj meni za salatu odabrala kupus uz samo paradajiza (malo crvene uvijek dobro dodje)
E pravila preksinoc kadaif. To mi je omiljeno slatko, narucito uz Ramazan. Ja ti agdu pravim od 2,5 solje secera i 3vode. Stavim da kuha oko 10min i onda zalijem vruc kadaif. Ne zaljevam odmah svu agdu, vec postupno(kako upija). Uvijek mi od te agde ostane jedan fildzan, pa to onda iskoristim za kompot. Kad je zalijem, obavezno malo prekrijem drugom tepsijom, da ne ostanu tvrdi oni dijelovi sto strse, pa nakon 15.20min. sklonim onda tu gornju tepsiju. Joj jesam ti i objasnila Evo ide i fotka
Pahuljice samo da utvrdim gradivo , jel zaljevas vruc kadaif vrucom agdom ? i ide li masnoca?
Ja rastopim(ne da se ucvrci, vec samo rastopi)pola maslaca, dakle, oko 125g(koristim megle). E onda kad stavim red kadaifa (pola vrece), pospem orahe(oko 250g) i malo tog rastopljenom maslaca, pa onda stavim drugi red kadaifa i zalijem ga preostalim maslacem. stavim u zagrijanu rernu i cim pocne rumeniti, smanjim na 100 stepeni . Pecem oko 20min Moja svekrva stavi cijeli maslac(dakle, 250g), ali meni to bude bas silno. Mi volimo ovu lajt verziju
evo ja pravila malo zimnice ovo pravim svaki ramazan pa da podjelim recept sa vama
5kg crvenih paprika naravno oprati i ocistiti od sjemenki
sitno iseckati na trakice isekane paprike staviti u plasticnu kofu oko 5l napraviti smjesu od 200gr secera 100gr soli soljica eksencije 250ml ulja i dva konzervansa sve sjediniti
smjesu preliti preko paprika kofu zatvoriti poklopcem svremena na vreme mjesati paprike ostaviti da odstoje 24 h sutradan ih pakovat u tegle i dodati malo presuna bjelog luka mrkve
Drage moje, nadam se da ce vam dragi Allah primiti i upisati u dobra djela vas post. Ja ove godine ne postim Maloj princezi je tek 4 mj i samo doji pa se primarno zbog tecnosti nisam usudila postiti. Ali sam svaki dan na ovoj temi skupljajuci ideje za svoje postace.
Jucer sam pravila topu, begovu corbu, sis cevap, rizu kao prilog i kanelone sa fasiranim mesom, salata paradajiz i paprike, za desert savijaca od visanja.
Danas sam planirala topu, corbu (ostala od jucer), polagani burek, pilece i purece snicle u susamu, sezonsku salatu, Ostalo savijace od visanja od jucer.
Trebao bi mi i jedan savjet. Kako vi pravite sis cevap. Ja sam sinoc pravila prvi put i mozda mi je bio malo nezacinjen. Kako ga zacinite i u kakvom saftu ga ispihtijate? Hvala unaprijed.
ja od začina stavljam so biber malo aleve paprike i soso paradjz u tubi...
pravim ovako....
luk isjeckan na pera propržim na masnoći pa dodam meso narezano na kockice...ja stavim obično teletinu a nekada mješam teletinu i junetinu.... kad se meso poprži stavim fildžan vode i tako 2-3 puta da se upihrtija...onda dodam so i biber i mrkvu i peršun narezane.... ja stavim dosta mrkev kod mene je vole u sitnom ćevapu...
malo pormješam i dodam vode da pokrije meso svo i onda dodam aleve paprike i sos paradjza iz tube ( ja najviše koristim podravku)
elem ja koristim soso i domaći koji ja pravim od paradjza al njega u sitni ćevam ne stavim jer nije mi do ukusa već da mi malo saft bude gušći...
i eto kuham ga tako...kad uvri voda dodajem sve po malo dok mi se ne skuha meso.
Evo i ja da ponovim svoje pitanje I draga taurus ja bih uz tvoj meni za salatu odabrala kupus uz samo paradajiza (malo crvene uvijek dobro dodje)
_____________________________
''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''
Hanady halali ali ja pitala za sis cevap (na tapie drvene nabola teletinu, luk, gljive malo isprila, podlila vodom i paradajiz sosom i pihtijala. Stavila bila malo vegete i bibera ali mi opet nije bilo nekako zainjeno dovoljno (so sam bila zaboravila i paradajiz pire mi nekako nije ba bio po volji. Je li bolje da stavim paradajiz u tubi ili svjei pa nasjeckati na kockice).
Sitni cevap pravim identino kao i ti i to mi je jelo meu najdraim. Hvala ti mila na brzom odgovoru. Cmoka i nadam se odgovoru vas strunih i iskusnih domaica. Hvala jo jednom.
Junetinu, ja uzela šniclu, isječem na kockice. Luk isječem na 1/6 ili 1/8 manje glavice (kao za sogandolmu). Mrkvu na maaalo deblje kolutiće.
U šerpi u kojoj ću kuhati čevap narežem što zrelijeg paradajza (ako nemam, onda jakoristim paradajz iz tetrapaka, nekako mi prirodnija aroma od koncentrata) da fino pokrije dno i popržim na ulju da se skroz smekša i pretvori u kašu. Na čačkalicu redam zalogaj mesa, luk, zalogaj mesa, mrkvu i slažem u šerpu. Kad sve završim, posolim pobiberim i zalijem vodom da skoro dopire do vha mesa (znači, ne da prekrije, ali skoro). Stavim na najače da provrije, a onda samnjim i pustim ga da kuha (ovaj zadnji je kuhao i preko sata, a kad ga budem pripremala, pošto sam ga zamrzla, pusti ću ga opet 20-30minuta da se baš "raspadne").
_____________________________
Velika princeza E 2005 Maleni veseljak N 2008 I ovo su moja DjeCa pored djece, i moje Dojenje nakon dojenja
Voljela bih napraviti filovane paprike, a davno sam gledala kako se prave, ja ih nisam nikad pravila, jer ih nisam ljubitelj, pa ako vam nije tesko pomoci mi malo oko njih, kako ih vi pravite???
Hanady halali ali ja pitala za sis cevap (na tapie drvene nabola teletinu, luk, gljive malo isprila, podlila vodom i paradajiz sosom i pihtijala. Stavila bila malo vegete i bibera ali mi opet nije bilo nekako zainjeno dovoljno (so sam bila zaboravila i paradajiz pire mi nekako nije ba bio po volji. Je li bolje da stavim paradajiz u tubi ili svjei pa nasjeckati na kockice).
Sitni cevap pravim identino kao i ti i to mi je jelo meu najdraim. Hvala ti mila na brzom odgovoru. Cmoka i nadam se odgovoru vas strunih i iskusnih domaica. Hvala jo jednom.
o ja pukla... ma nije ni bitmo ja šiš i ne pravim...neće meni sa čačkalica niko ništa
e asd se sjetih chuci možeš napravit đugum butiće oni su super hladni
_____________________________
''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''
Voljela bih napraviti filovane paprike, a davno sam gledala kako se prave, ja ih nisam nikad pravila, jer ih nisam ljubitelj, pa ako vam nije tesko pomoci mi malo oko njih, kako ih vi pravite???
e ovako uzmeš paprike očistiš ih od sjemenki i peteljki naravno
u zdejulu pomješaš meso faširano, crveni luk narredn, mrkvu narendanu, so, biber, vegetu ako koriatiš, malo aleve paprike, malo ulja i riže ...ja dodam malo tople vode po fildžana da fino izmješam....
e onda u tepsiju staviš ulja...izrendaš malo luka, izrežeš 2-3 paradajza onako samo da puste sok, malo aleve paprike, i onom smjesom puniš paprike pa redaš u tepsiju....zaliješ toplom vodom do vrha teprije i pokriješ folijom i pečeš... nakon 30-40 minuta skineš foliju pa ih pečeš još nekih 15-20 minuta....
ovo je verzija za tepsiju ja te dolme uvijek pečem...a možeš sve isto samo u šerpu staviš i kuhaš
_____________________________
''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''
Voljela bih napraviti filovane paprike, a davno sam gledala kako se prave, ja ih nisam nikad pravila, jer ih nisam ljubitelj, pa ako vam nije tesko pomoci mi malo oko njih, kako ih vi pravite???
e ovako uzmeš paprike očistiš ih od sjemenki i peteljki naravno
u zdejulu pomješaš meso faširano, crveni luk narredn, mrkvu narendanu, so, biber, vegetu ako koriatiš, malo aleve paprike, malo ulja i riže ...ja dodam malo tople vode po fildžana da fino izmješam....
e onda u tepsiju staviš ulja...izrendaš malo luka, izrežeš 2-3 paradajza onako samo da puste sok, malo aleve paprike, i onom smjesom puniš paprike pa redaš u tepsiju....zaliješ toplom vodom do vrha teprije i pokriješ folijom i pečeš... nakon 30-40 minuta skineš foliju pa ih pečeš još nekih 15-20 minuta....
ovo je verzija za tepsiju ja te dolme uvijek pečem...a možeš sve isto samo u šerpu staviš i kuhaš
Zaboravih reci da je to po zelji mog muza, on bi ih jeo svaki dan
e i mog... ja paprike ne jdem al ja sebi ubacim uz ovo koji parajz filovan pa ja fino papam paradjz a on paprike
_____________________________
''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''