|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  46 47 [48] 49 50   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Najdrazi gost-Ramazan
26.8.2010 13:48:33   
mila81
Hvala vam, bas ste mi brzeuser posted image user posted image

_____________________________

Muhamed 01.08.2008.
Ajša 04.11.2009.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 1176
   RE: Najdrazi gost-Ramazan
26.8.2010 13:57:56   
Visnja RR
ja volim da prvo napola izdinstam luk i fasirano, plus sve sto hanady navela pa tek onda napunim paprike... dakle ne punim sirovim vec na pola dinstam... to je vec stvar ukusa...

_____________________________

Asja = duša duše moje :)
03.04.`08

(odgovor članu mila81)
Neposredna veza do poruke: 1177
   RE: Najdrazi gost-Ramazan
26.8.2010 14:20:38   
almai
Moze li mi neko reci kako se pravi musaka od patlidana i gdje mogu naci recept od mantija?

_____________________________

moja su djeca zlatna...
kad spavaju:))

(odgovor članu Visnja RR)
Neposredna veza do poruke: 1178
   RE: Najdrazi gost-Ramazan
26.8.2010 14:24:41   
Hanady RR
IZVORNA PORUKA: almai

Moze li mi neko reci kako se pravi musaka od patlidana i gdje mogu naci recept od mantija?

Eh ja imama dvije verzije u jednoj pohujem patlidžan, a u drugoj ne pohujem patlidžan...pa sad kaži šta bi više voljela...user posted image


_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu almai)
Neposredna veza do poruke: 1179
   RE: Najdrazi gost-Ramazan
26.8.2010 14:45:41   
Hanady RR
ti ne javi...a ja moram ićiuser posted image
evo da ti kažem recepte

za pohovane patlidžane....

uglavnom patlidžane oguliš i izrežeš na kolutove pa nasoliš i ostaviš da se oscjede...da ljutina iz njih izađe

na tavi prepržiš crveni i bijeli luk, faširano meso...dodaš aleve paprike, soso paradjza, so biber 8 vegeta9 peršun list....

u drugoj tavi pohuješ patlidžane svaki krug zasevbno sam
ja pohujem tako što napravim gušću smjesu za palačinke pa umačem u nju i pržim...

onda fino stažeš u pleh podmazan uljem...
red patlidžana red smejse sa mesom...

posljednji red patlidžani naravo...

onda naspeš samo malo vode tople 1-2 fildžana i pečeš pod folijom...nakon 25-30 minuta skineš foliju i pečeš još 10-tak...

e ja onda rastopim pavalke na masnoći i isjeckam 1-2 čehna bijelog luka i polijem po mausaki- onda fino vratim 5 minuta u pećnicu vrući i prijetnouser posted image

a ovaj što se ne pohuje sličan je
sve isto samo što njih naravno ne pohuješ....
u meso ubaciš 4-5 badema scejskanih kad pržiš
i najvažnije u sredini slaganja staviš kriške trapisat sira..
i ne poljevaš bjelim lukom nego istopš pavlake na ulju i dodaš 1-2 jaja pa sve preliješ...
eto


_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 1180
   RE: Najdrazi gost-Ramazan
26.8.2010 14:56:18   
Ella_H
Poz drage moje vjeste kulinarke hehe
mashAllah lijepi savjeti jako i fini i iftari naravno,
ja stvarno ovaj Ramazan trudim se da bude skromnije
ma da nije uvijek tako ali elhamdulilah
jucer sam bila na iftaru u jednoj turskoj dzamiji lijepo je bilo elhamdulilah
takvi mi se iftari najvise svidjaju ali s malom djecom nije uvijek izvodljivo
Ljubim vas sve i da vas podjestim na fb imate halal kuhar neka grupa
isto ima receptica..user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 1181
   RE: Najdrazi gost-Ramazan
26.8.2010 15:16:26   
*pcelica*
user posted image Evo ovako je izgledao moj Monte kolac kojem je rok trajanja bio dvanaest sati. Nekako sam uspjela uslikati posljednji komad prije nego sto ga je mm pojeo user posted image

_____________________________

<3. 20. 07. 04
<3. 27. 12. 09
<3. 03. 11. 15

(odgovor članu Ella_H)
Neposredna veza do poruke: 1182
   RE: Najdrazi gost-Ramazan
26.8.2010 15:21:48   
mamina princeza
IZVORNA PORUKA: Hanady RR

o ja pukla...
ma nije ni bitmo ja šiš i ne pravim...neće meni sa čačkalica niko ništauser posted image

e asd se sjetih chuci možeš napravit đugum butićeuser posted image oni su super hladni




a sta bi bio ovaj đugum butićuser posted image jel neko "izvedeno" ime ili ? Nikad cula. znam sta su kadun butići al ove ne znam user posted image


_____________________________

Moja princeza 04.07.2008
Moj princ 26.02.2012

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 1183
   RE: Najdrazi gost-Ramazan
26.8.2010 16:03:05   
Crvena
IZVORNA PORUKA: mamina princeza

IZVORNA PORUKA: Hanady RR

o ja pukla...
ma nije ni bitmo ja šiš i ne pravim...neće meni sa čačkalica niko ništauser posted image

e asd se sjetih chuci možeš napravit đugum butićeuser posted image oni su super hladni




a sta bi bio ovaj đugum butićuser posted image jel neko "izvedeno" ime ili ? Nikad cula. znam sta su kadun butići al ove ne znam user posted image



Citas mi misliuser posted image

Cekamo odgovoruser posted image

_____________________________

Volite svoju djecu i kad su kriva, jer će ih život kažnjavati i kad nisu.

(odgovor članu mamina princeza)
Neposredna veza do poruke: 1184
   RE: Najdrazi gost-Ramazan
26.8.2010 16:05:15   
jasmin

IZVORNA PORUKA: *pcelica*

user posted image Evo ovako je izgledao moj Monte kolac kojem je rok trajanja bio dvanaest sati. Nekako sam uspjela uslikati posljednji komad prije nego sto ga je mm pojeouser posted image



Bio je prekrasan zaista :).

_____________________________

”A robovi Milostivog su oni koji po zemlji mirno hodaju, a kada ih bestidnici oslove; odgovaraju: - Mir vama”!

Cvijete...šta od tebe miriše ljepše?- Dijete!

2007, 2008 ( dva puta moje sve )

(odgovor članu *pcelica*)
Neposredna veza do poruke: 1185
   RE: Najdrazi gost-Ramazan
26.8.2010 16:10:28   
Hanady RR
IZVORNA PORUKA: Crvena

IZVORNA PORUKA: mamina princeza

IZVORNA PORUKA: Hanady RR

o ja pukla...
ma nije ni bitmo ja šiš i ne pravim...neće meni sa čačkalica niko ništauser posted image

e asd se sjetih chuci možeš napravit đugum butićeuser posted image oni su super hladni




a sta bi bio ovaj đugum butićuser posted image jel neko "izvedeno" ime ili ? Nikad cula. znam sta su kadun butići al ove ne znam user posted image



kod mene đugum kod vas kadun...vjerujem isto..
faširan meso sa rižom i pohavni mali valjčljčići do te smjeseuser posted image
Citas mi misliuser posted image

Cekamo odgovoruser posted image


_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Crvena)
Neposredna veza do poruke: 1186
   RE: Najdrazi gost-Ramazan
26.8.2010 16:18:18   
hanabanana
IZVORNA PORUKA: almai

Moze li mi neko reci kako se pravi musaka od patlidana i gdje mogu naci recept od mantija?


Ja sam nekada radila ovako kao Hanady, a onda sam otkrila puno laksi recept.
Izrezem patlidzane na deblje kolutove 1,5 cm i nasolim.
Nakon sto puste vodu, posusim ih. 
Poredam ih u tepsiju u koju sam prije toga stavila foliju.
PUstim da se zapeku u rerni na 220 stepeni nekih 20 minuta.
Za to vrijeme pripremim mljeveno meso.
Proprzim mljeveno meso sa lukom ( bijelim & crnim ) i izrendanom mrkvom.
Na kraju dodam dva manja paradajza sitno isjeckana, a moze i paradajz pire.
Onda u 2,5 dcl mlijeka napravim blagi besamel sos.
Sklonim s vatre, i nakon 5 minuta u taj sos ubacim prethodno istucena jaja. ( komada dva ).
Za to vrijeme je proslo 20 minuta od kako si stavila patlidzane u rernu, vrijeme da ih izvadis.
I onda redas, red patlidzana, red mjesavina mljevenog mesa.
Zvrsis sa patlidzanima, i prelijes sa ovim bijelim sosom s jajima.
Stavis da se zapece jos 20 minuta.
Da prste polizes.

(odgovor članu almai)
Neposredna veza do poruke: 1187
   RE: Najdrazi gost-Ramazan
26.8.2010 17:03:13   
Anoniman
Može li mi neko napisati recept za ćufte? Neki jednostavniji.

(odgovor članu hanabanana)
  Neposredna veza do poruke: 1188
   RE: Najdrazi gost-Ramazan
26.8.2010 17:21:04   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Gracanka

Može li mi neko napisati recept za ćufte? Neki jednostavniji.


Mljeveno meso,
persin,
1glavica crvenog luka(sitno isjeckana),
4-5cesna bijelog luka(sitno isj.)
1kriska starog hljeba(nakvasenog),
malo ulja, soli, bibera i vegete.
Izmijesati i napraviti male kulice(velicine kao sljiva)(ja mi poredjenjauser posted image )
Na tacnu staviti brasna, pa na to stavljati cufte i lagano ih teskati da  se fino uvaljaju u tom brasnu.
Ovamo, dobro zagrijati malo ulja u duboku tavu i onda dodati cute da se malo zapeku, tj. samo da se stvori korica. Potom dodati vodu, taman toliko da ih potopis. Kuhati oko 30-ak min, dodati paradajz sosa po volji, malo jos pustiti da kuha i to ti je to.
(PS: Dok se kuha pazis da ti ne zagore, pa ako voda ispari, dodas malo prokuane vode).

< Poruku je uredio Pahuljicaa -- 26.8.2010 17:23:58 >

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 1189
   RE: Najdrazi gost-Ramazan
26.8.2010 17:26:32   
Anoniman
Hvala ti.
To će nam biti večerašnji iftar,pa se nadam da će mi dobro ispasti,ne djeluje komplikovano.user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 1190
   RE: Najdrazi gost-Ramazan
26.8.2010 18:11:29   
mamine oci
cufte:)
300 gr mljevenog mesea(fairano)
3 glavice luka(sitno seckano)
3 jaja
solja ulja
10gr sode bikarbone
jedan prasak za pecivo
zacini(so,biber,crvena paprika vegeta)
3 kasike prezle
i dodati jednu casu mlake vode,zatim jos 3 kasike brasna sjediniti smjesu i ostaviti
1 sat u frizderu da odstoji
u zagrejano ulju umociti kasiku i kasikom uzimati smjesu ta uftata i stavljati da se prze,kao prilog moze pire ili riza po zelji:)

user posted image

_____________________________

Haris 28.10.1999
Fatih 25.01.2008
Iman 13.01.2013


(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 1191
   RE: Najdrazi gost-Ramazan
26.8.2010 18:12:07   
Mirkica
kada se veceras mrsi u Sarajevu je li mi moze neko reci ????

_____________________________

Uspavala sam te duboko ispod grudi , al srce blizu je pa te stalno budi a kad odu svi pa pomisle da dremam , ja oci otvorim da vidim koga nemam , za kraj, za kraj.

BA 13.12.2008

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 1192
   RE: Najdrazi gost-Ramazan
26.8.2010 18:15:37   
Hannica
Ja za veceras aBd pripremam krpmpir pire,telece snicle,kokosija juha,przenice.
Imam kompota od juce,napravila sam sutliju i to je to.
Meni i mom co'jeku dosta.user posted image
Moram uskoro probati ove cufte,ja volim jednostavne recepte.

_____________________________

"Ako se ikada budeš konsultovao sa svojim egom, postupi suprotno od onog što ti kaže taj pokvarenjak."

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 1193
   RE: Najdrazi gost-Ramazan
26.8.2010 18:16:45   
Hannica
IZVORNA PORUKA: Mirkica

kada se veceras mrsi u Sarajevu je li mi moze neko reci ????


19:43

_____________________________

"Ako se ikada budeš konsultovao sa svojim egom, postupi suprotno od onog što ti kaže taj pokvarenjak."

(odgovor članu Mirkica)
Neposredna veza do poruke: 1194
   RE: Najdrazi gost-Ramazan
26.8.2010 18:17:59   
Hannica
IZVORNA PORUKA: *pcelica*

user posted image Evo ovako je izgledao moj Monte kolac kojem je rok trajanja bio dvanaest sati. Nekako sam uspjela uslikati posljednji komad prije nego sto ga je mm pojeo user posted image


Jesi li koristila obicnu mlijecnu cokoladu ili..???

_____________________________

"Ako se ikada budeš konsultovao sa svojim egom, postupi suprotno od onog što ti kaže taj pokvarenjak."

(odgovor članu *pcelica*)
Neposredna veza do poruke: 1195
   RE: Najdrazi gost-Ramazan
26.8.2010 18:18:31   
Mirkica
IZVORNA PORUKA: Hannica

IZVORNA PORUKA: Mirkica

kada se veceras mrsi u Sarajevu je li mi moze neko reci ????


19:43

hvala hanuma :)))


_____________________________

Uspavala sam te duboko ispod grudi , al srce blizu je pa te stalno budi a kad odu svi pa pomisle da dremam , ja oci otvorim da vidim koga nemam , za kraj, za kraj.

BA 13.12.2008

(odgovor članu Hannica)
Neposredna veza do poruke: 1196
   RE: Najdrazi gost-Ramazan
26.8.2010 18:25:44   
mila81
IZVORNA PORUKA: mamine oci

cufte:)
300 gr mljevenog mesea(fairano)
3 glavice luka(sitno seckano)
3 jaja
solja ulja
10gr sode bikarbone
jedan prasak za pecivo
zacini(so,biber,crvena paprika vegeta)
3 kasike prezle
i dodati jednu casu mlake vode,zatim jos 3 kasike brasna sjediniti smjesu i ostaviti
1 sat u frizderu da odstoji
u zagrejano ulju umociti kasiku i kasikom uzimati smjesu ta uftata i stavljati da se prze,kao prilog moze pire ili riza po zelji:)

user posted image


I ja isto ovako pravim, samo sto jos dodam umjesto obicne vode, mineralne, budu bi ukusnije, pusa za vrijednu Adeluuser posted image


_____________________________

Muhamed 01.08.2008.
Ajša 04.11.2009.

(odgovor članu mamine oci)
Neposredna veza do poruke: 1197
   RE: Najdrazi gost-Ramazan
26.8.2010 19:07:57   
SailorMoon
"MONTE",
u tepsiju poredati petit keks. Napraviti bijelu kremu: U erpu staviti 8 dl mlijeka da porkuha. Dok to kuha u 2 dl hladnog mlijeka staviti 10 kaika gustina I oko 100 gr eera pa mjeati. Kad mlijeko porvri ovo istresti I mjeati dok se nedobije gusta masa kao za pudding. U ohlaeno izmijeati 250gr margarina. Koji se prvo dobro izmuti sa 100 gr eera. Ovu kremu istresti po petitu. Napraviti crnu kremu. Otopiti 300gr.ok.za kuh. u 1/2 slatkog vrhnja, mijeati ali da ne provri Dobro istopiti okoladu u vrhnju do se ne dobije taman boja kao gore na slici.to e biti skroz itko ali je OKistresti po bjeloj kremi I staviti u friider da se ohladi. Treba mu oko 2-3 sata da se fino stisne crna krema.


Imam ja samo jedno pitanje: Koliko je 8dl? Mozeli mi neko reci koliko je to ml.
Odavno svi falite ovaj kolac tako da sam ga mislila praviti ovih dana.

Jeli rpobo neko sa mljecnom cokoladom? I dali se potopi keks prvo malo u mljeko?

Hvala vam

_____________________________

06.11.2010 mamina i babina dusa se rodila. Volimo te najvise na svjetu.

(odgovor članu Ilhana RR)
Neposredna veza do poruke: 1198
   RE: Najdrazi gost-Ramazan
26.8.2010 19:27:35   
mamine oci
user posted image

ustipci prilog kajmak i sir:)
user posted image

kifle uz casu hladnog mlijeka

user posted image
desert princes krofne uz kafu naravno

veceras skroman iftar a sutra malo obilnije imam goste a vecerasnji iftar pravljen po zelji starijeg sina :)
idem sad postavit sofru hanume prijatan iftar i Allah da ukabuli post...


_____________________________

Haris 28.10.1999
Fatih 25.01.2008
Iman 13.01.2013


(odgovor članu SailorMoon)
Neposredna veza do poruke: 1199
   RE: Najdrazi gost-Ramazan
26.8.2010 19:29:43   
Mirkica
8 dl ti je 800 ml ili 0,8 litara


< Poruku je uredio Mirkica -- 26.8.2010 19:30:19 >


_____________________________

Uspavala sam te duboko ispod grudi , al srce blizu je pa te stalno budi a kad odu svi pa pomisle da dremam , ja oci otvorim da vidim koga nemam , za kraj, za kraj.

BA 13.12.2008

(odgovor članu SailorMoon)
Neposredna veza do poruke: 1200
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  46 47 [48] 49 50   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  46 47 [48] 49 50   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:








Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *