|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  52 53 [54] 55 56   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Anksioznost??
18.8.2010 16:31:49   
Elmasa
E odgovor na to pitanje je ocito kompleksan...ja kako sam citala i studirala o tome, ima nekih razlika...napad panike kod osoba sa epilepsijom je puno intenzivniji, jaci, duze traje...meni je zadnji put trajao cak 3 dana u intervalima ( pojaca se i smanji )...plakala sam stalno, osjecajuci neopisivu tjeskobu....evo sad osjecam pritisak u glavi, kao da mi neko steze glavu...
a i jos nesto, napadi panike u slucaju epilepsije, pogadja uglavnom hronicare...ili ako je terapija iskljucena, pa dodje do nekog naglog praznjenja u mozgu...ako si ikad gubila svjest, postala totalno dezorijentirana, odsutna, nijema, nimalo svjesna, i s vremenom si dobivala i napade panike u kojima si svjesna, velika je vjerovatnoca da imas epilepsiju...ako NISI NIKAD gubila svjest, ako ti nije pjena ili pljuvacka isla na usta, ako si imala trzaje koje su samo drugi vidjeli dok si ti bila besvjesna, onda imas napade panike definitivno povezane sa psihom i anksioznoscu....
a naravno najbolji pokazatelj da li imas neke promijene u mozgu povezane sa epilepsijom je EEG nalaz ( koji sam ja radila danas , sutra su mi rezultati )....
mada je to kod vas sigurno sve na psiha bazi...znali bi vi o cemu ja pricam da neko od vas ima epi napade i napade panike povezane sa epilepsijom...user posted image
hvala Bogu ne znate...
meni kad se pocelo desavati, odmah sam povezala s tim...znaci, moji napadi panike su toliko strasni bili po moju psihu, da se ne mogu porediti sa napadima epilepsije koje sam imala prije 7 godina...''''''''''''''''intenzivan, iznenadan napad tjeskobe i depresije, nicim izazvan, uz fizicke reakcije : gusenje, nagon za povracanjem, proljev, tresenje, trnci, blago kocenje, gubitak apetita, nervoza, nemir, potreba da idem odmah doktoru, pogubljenost i nenormalan strah i tuga....e Boze...kako samo ovo strasno zvuci....
:(

< Poruku je uredio Elmasa -- 18.8.2010 16:34:29 >

(odgovor članu jaca76)
Neposredna veza do poruke: 1326
18.8.2010 19:03:08   
bebaa
draga elmasa...sto se tice moje stitne zlijezde i simptoma ima ih puno ali predpostavljam sta tebe zanima...pored fizickih ima i psihickih simptoma...imala sam osjecaj da me niko ne voli ne razumije...uvije i beskonacno tuzna i zalosna bez ama ikakvog razloga...svako malo zaplacem opet bez razloga pa me jos suprug pita sto placem a ja nemam pojma pa kaze sto ne odes doktoru e onda mi pukne film...uz ovu terapiju koju pijem zaista sam manje povucena a vjerujte mi svi trudim se sto vise mogu i nazor se smijati pa makar kakvom filmi glupom do bola...sto manje mislis na zdravstvene probleme to ti dan lakse prolazi...a ja jos nemam nikakvog drustva pa se ubi kuhajuci i ribajuci stan,i stvarno se bolje osjecam...kaze mi doktorica da trebam sve te nalaze obavljati kao dnevne poslove i ne osvrtati se pa kad ce nalazi pa kakvi ce biti pa imam li rak nedo bog...pa sta ako ovo ili ono...i od tada zaista odem povadim malaze i okrenem se...nekad zaboravim i da trebam podici ih...medjutim kad pocnem vaditi jedan za drugim i silne kontrole onda se osjecam kao sinoc kad sam se prvi put javila...plac i nervoza...i strah sta li ce se desiti...zato pozitivno razmisljajte i pravite kolace...pozdrav

(odgovor članu Elmasa)
Neposredna veza do poruke: 1327
18.8.2010 22:56:47   
jaca76
Elmasa user posted image ja sam sad totalno zbunjena,zaista..ja zapravo nemam PN vec odavno,ali kad sam ih imala bili su strasnog intenziteta,trajali su dugo,mozda pola sata i tresla se ko da sam prikopcana u struju...a imala sam konvulzije kao djete od 3 god i to je bilo mozda svega par puta,pa sam zato zabrinuta..

(odgovor članu bebaa)
Neposredna veza do poruke: 1328
19.8.2010 2:50:55   
sanchez
Dobro vece ili dobro jutro dragi moji
Evo ustala na sehur pa reko da vas pozdravim i poselamim sve redom.Drago mi je da ima novih clanova ali da se bogdo ne nalazimo na ovoj temi  ali sta bi tako je od boga .I hvala mu na svemu.Kazu da Bog  iskusava dobre ljjude i ja vjerujem u to.
Nego da vam kazem da stanje u kojem smo svi manje ili vise ima malih razlika je prolazno samo je pitanje nase snage duha da to prevazidzemo.Moramo biti jaki ,snazni ,dizati se,ma jednostavno se ne predavati.
Mnogo je tesko kad si na pocetku mislis da ce se svijet   srusiti ali kad malo naviknes na panicne napade shvatis to kao sastavni dio zivota.
Evo ja cu 21.08. slaviti 2 pune godine borbe sa ovom kurvomm od bolesti.Ispocetka sam govorila da bih voljela da imam bilo koju fizicku bolest nego ovpo ali kako vrijeme odmice nemislim tako.
Znam da nije lahko kad nas spuca ali ali ipak prode pa sve tako..
Ja strasno mrzim neizvjesnost ali mora se boriti.Evo ja sam supruga majka dvoje djece moram svr da izdrzim radi njih.Koliko god zbog sebe toliko i zbog njih.
Jer ja sam izgubila roditelje kad su mi bili najpotrebni sa 12.5 godi znam kako je biti bez roditelj apogotovo majke .Tako da nesmijem klonuti duhom.Nekad je stvarno tesko ali stanem predd ogledalo i kazemm sama sebi procice i odmah bude lakse.
Joj ja se raspisah zakasnit cu jesti.Pa nista od posta .Ma salim se .Ne

ko je pitao mozeli se postiti ja evo vec 8 dan postim bez ikakvih problemA .

(odgovor članu Rabi)
Neposredna veza do poruke: 1329
19.8.2010 2:53:45   
sanchez
E samo da se izvinem radi gresaka nevidim nista imak je 3 ujutro .Pozdrav svima i ko posti da mu ALLAH oblaksa post i da nam u kabul upise .LJubim vas sve redom .

(odgovor članu sanchez)
Neposredna veza do poruke: 1330
19.8.2010 13:26:25   
nova_
''''''''''''''''intenzivan, iznenadan napad tjeskobe i depresije, nicim izazvan, uz fizicke reakcije : gusenje, nagon za povracanjem, proljev, tresenje, trnci, blago kocenje, gubitak apetita, nervoza, nemir, potreba da idem odmah doktoru, pogubljenost i nenormalan strah i tuga....e Boze...kako samo ovo strasno zvuci....
:(

Drage Elmasa, isto se i meni desavalo. Moguce da su kod tebe napadi povezani sa epilepsijom ali ne vjerujem da su zbog toga drugaciji. Evo ovo gore sto si opisala i meni se desavalo na pocetku i bilo je uzasno. Danima sam plakala zbog toga, ne daj Boze ne povratilo se.

Jaco bona ne sekiraj se, svima nam je tako bilo. Pa ja sam svaki dan imala napade, samo sto nisam imala svaki put to "tresenje", vec svega nekoliko puta, a ovo ostalo mi je bilo svaki dan nekoliko mjeseci. Dolazilo mi je da ne znam sta cu sa sobom, pogotovo je bilo grozno dok nisam saznala sta mi je, strah je bio puno veci. Tacno kako Sanshez kaze, vremenom se naucis i na napade, i na krize, i lakse ih podnosis. Meni mozda i AD pomaze da to lakse prevazidjem. Zato draga moja ne brigaj!user posted image

Pusice svima!!!

(odgovor članu sanchez)
Neposredna veza do poruke: 1331
19.8.2010 16:20:50   
jaca76
Nova, hvala ti,ali zato mi nije ni jasno kakva epilepsija kad je svima manje vise isto??Ja nisam danas ni otisla psihologu,dosadilo mi to..nakraju krajeva ne moze meni doktor dati drugu pamet,niti lijekovi ,jer kod mene je sad samo problem u glavi..kako prestati razmisljati o glupostima ne znamuser posted image Hocu li ikada imati petlju da sama sjednem u bus i kazem sebi-pa sta i napad ,nece me ubiti???A znam da cu ga sama izazvati-JA SAMA...user posted image

(odgovor članu nova_)
Neposredna veza do poruke: 1332
19.8.2010 16:25:01   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: jaca76

Nova, hvala ti,ali zato mi nije ni jasno kakva epilepsija kad je svima manje vise isto??Ja nisam danas ni otisla psihologu,dosadilo mi to..nakraju krajeva ne moze meni doktor dati drugu pamet,niti lijekovi ,jer kod mene je sad samo problem u glavi..kako prestati razmisljati o glupostima ne znamuser posted image Hocu li ikada imati petlju da sama sjednem u bus i kazem sebi-pa sta i napad ,nece me ubiti???A znam da cu ga sama izazvati-JA SAMA...user posted image
JACO...JA TEBE KAD CITAM KO DA SEBE CITAMuser posted image user posted image

samo sto sam ja na pregledima vazda molila boga da mi nesto nadju...onako nesto banalno, sto se izlijeci sa terapijom lijekova koja traje tri danauser posted image sto je najgore ja se i dan danas nadam tomeuser posted image

(odgovor članu jaca76)
  Neposredna veza do poruke: 1333
19.8.2010 16:55:15   
Elmasa

IZVORNA PORUKA: bebaa

draga elmasa...sto se tice moje stitne zlijezde i simptoma ima ih puno ali predpostavljam sta tebe zanima...pored fizickih ima i psihickih simptoma...imala sam osjecaj da me niko ne voli ne razumije...uvije i beskonacno tuzna i zalosna bez ama ikakvog razloga...svako malo zaplacem opet bez razloga pa me jos suprug pita sto placem a ja nemam pojma pa kaze sto ne odes doktoru e onda mi pukne film...uz ovu terapiju koju pijem zaista sam manje povucena a vjerujte mi svi trudim se sto vise mogu i nazor se smijati pa makar kakvom filmi glupom do bola...sto manje mislis na zdravstvene probleme to ti dan lakse prolazi...a ja jos nemam nikakvog drustva pa se ubi kuhajuci i ribajuci stan,i stvarno se bolje osjecam...kaze mi doktorica da trebam sve te nalaze obavljati kao dnevne poslove i ne osvrtati se pa kad ce nalazi pa kakvi ce biti pa imam li rak nedo bog...pa sta ako ovo ili ono...i od tada zaista odem povadim malaze i okrenem se...nekad zaboravim i da trebam podici ih...medjutim kad pocnem vaditi jedan za drugim i silne kontrole onda se osjecam kao sinoc kad sam se prvi put javila...plac i nervoza...i strah sta li ce se desiti...zato pozitivno razmisljajte i pravite kolace...pozdrav

draga bebaa,
ja cu svakako obavezno pregledati stitnu zlijezdu ( narucila sam se iduce sedmice ), i kompletan ginekoloski pregled ( vjerovatno se prepoznajete u meni, jer ste sigurno sve isto radile user posted image ) reko, mozda mi hormoni stopiraju neke nerve u mozgu ili hormon srece zaboravio raditi svoje :)
ma i ja sam bebaa puna nalaza :) aktovka mi treba :) al hajde, okrenes nekako sve na smijesnu stranu, sta mozes, tako je kako je...samo znas da nisi jedina, evo imas nas, i odmah ti je bar malo lakse...
a naravno, pravimo kolace, udovoljavajmo sebi i drugima, smijmo se....
ima uvijek losih, ali i dobrih dana...
veliki pozz i ne daj se

(odgovor članu bebaa)
Neposredna veza do poruke: 1334
19.8.2010 17:18:44   
Elmasa

Elmasa user posted image ja sam sad totalno zbunjena,zaista..ja zapravo nemam PN vec odavno,ali kad sam ih imala bili su strasnog intenziteta,trajali su dugo,mozda pola sata i tresla se ko da sam prikopcana u struju...a imala sam konvulzije kao djete od 3 god i to je bilo mozda svega par puta,pa sam zato zabrinuta..

Jesu ti napadi panike nastajali iznenada? kad kazem iznenada, mislim bez nekog velikog razloga, tipa : potresa glave, naglog trzaja, velikog stresa, konzumiranja alkohola, premorenosti i fizicke i psihicke?
meni se sad ova zadnja 2-3 mjeseca, i jedan i drugi desio zbog tih nekih razloga ( prvi, naglo sam zapela i trzla glavom, malo je falilo da padnem, i momentalno me zaboljela glava, boljela me cijeli dan, kad je prestala pojavili su se panicni napadi koji su trajali 3 dana sa intervalima smanjivanja i rasta ), onda drugi napad panike, desio se zbog konzumiranja alkohola i brzog nekog tempa ( u 3 dana, svadba, alkohol, lumpovanje, smaranje pricom 12h sati, koncert odmah sutradan, trka, frka, hronici zamor, al ''mogu ja to sve izdurat '', lafo )...al ne, posto je moj mozak, a i vas, puno osjetljiviji nego kod zdravih ljudi, onda se to tako manifestuje, u vidu nekog praznjenja u mozgu sa tim strasnim simptomima.
e sad, kad nemas napade panike , nemam ih ni ja ovih dana, kako se osjecas psihicki?
ja vrlo lose...depresivno uglavnom... :/
i u tom stanju, samo se sjecam sebe od prije...imala sam naravno faze neraspolozenja, al me vrlo brzo prodje....recimo dijete mi se u busu nasmije, ja odmah nekako bolja...a sad...............................
malo sta da me moze razveseliti, dati mi nadu, SMISAO....
eee
draga jaco76, ako nisi kasnije, narocito u periodu puberteta ili ranoj adolescenciji imala tipicne napade epilepsije, nadam se da znas koje, ako ne reci cu ti kratko : kriza svijeti, nesto slicno dejavu, samo jace, pljuvacka ti pocinje curiti, oci idu gore, padas, gubis svijet i sjecanje kasnije kad se probudis, trzaji i grcenje misica, kocenje ruku i nogu, grizenje jezika usljed napada, ...nakon napada bolesnik nastavlja da se ponasa normalno, nesvjestan sta se desilo...
ako ovo nisi nikad ovako imala, tj. ovakve napade, ne moras da brines, jer nemas epilepsiju, mozda samo osjetljiv mozak na podrazaje i manifestuju se tako kako se manifestuju...a napadi panike kao takvi zavise i od osobe do osobe...kod nekoga su ocito jaceg intenziteta...
a ako bas toliko brines, mozes se naruciti za EEG, al slazi :D, da imas sve ove simptome, kako bi ti uradili EEG,....ako EEG bilo sta cudno pokaze, mozda imas epilepsiju sa nekom vrstom napada....
mada ja ne vjerujem,. i nemoj se smarati i brinuti

(odgovor članu jaca76)
Neposredna veza do poruke: 1335
19.8.2010 17:31:43   
jaca76
Hvala Elmasa,nisam nikada više imala hB,sad mi je pao kamen sa srca..sve najbolje i pusa.

(odgovor članu Elmasa)
Neposredna veza do poruke: 1336
19.8.2010 17:40:21   
Elmasa
Meni je dijagnosticirana epilepsija i to blazi oblik, prije 7 godina...bila sam na terapiji Tegrebosom 5 godina...terapija mi je prekinuta u januaru 2009...vrlo moguce da dolazi sad do neke reakcije ili praznjenja....jer je meni taj lijek, hvala Bogu, koji ima poprilicne nuspojave, jako lijepo djelovao i nikakve nuspojave nisam imala...dobro sam se osjecala...a nikakve ovisnosti ne izaziva....
al posto je epilepsija i psiha jako povezane, moguce da mi se sad neke stvari slijezu i nastaju te neke reakcije u vidu napada panike...ali ja naravno nisam smirena ni sec, zelim jos istrazivati i jos saznati : zbog cega mi se to tacno desava....
jer sve mi zelimo da znamo TACAN UZROK...takav je valjda covjek....kad ne zna tacan uzrok, psiha radi jace i nije nikako smirena....
ja recimo nemam ni glavobolje, ni vrtoglavice, ni trnce...sve dok se ne desi napad....tad samo imam trnce....
a to sto me ne boli glava, i sto mi se ne vrti, jos mi vise djeluje zbunjujuce....imam osjecaj, meni ok sve, a nije ustvari nista user posted image ehhh....

Eh da, nadam se da nisam vec negdje rekla ( jer sam se danas gluho bilo toliko raspisala :/, nemojte mi zamjeriti )....bili su mi rezultati nalaza EEG radjenog juce....sve uredu i u granicama normalnog, nalaz znaci totalno normalan....://// svima drago to cuti oko mene, sem meni :///
normalan nalaz, a ja nenormalno se osjecam....ccccccccccccccccc

Kako prestati razmisljati o glupostima ? user posted image tesko, kad smo opsjednute sobom i naopake :D
al : rad, rad, i samo rad!!!!!! radite nesto korisno, aktivno, onda sport.... ja sam budala uvijek te stvari izbjegavala, fino mi se vraca :/...toliko se treba izmoriti radom nekim, da samo onako legnes, mrtav umoran i jedina misao koja ti prodje kroz glavu prije nego zaspis da bude : ''''ah valja mi sutra i ono zavrsiti, odraditi, srediti ( mislim na neki rad )...a ne : ''''sta mi je, imam ovu bolest, sto nije ovo sto nije ono, ''''...

znam da je tesko, al polako treba raditi na tome....
pozdrav veliki moje drage forumasice, ljubim vas sve ;)

< Poruku je uredio Elmasa -- 19.8.2010 17:43:18 >

(odgovor članu Elmasa)
Neposredna veza do poruke: 1337
19.8.2010 17:49:47   
jaca76
Dadada,otkad te hocu pitati,nije valjda da se 9 god tako osjecas??de mi reci jel se i ti ne mozes sama kretati,putovati..tolike godine...imas li panicne napade ..pijes li lijekove..I ja sam isto puno puta pozeljela da je nesto fizicki sto se da izlijeciti ali ...

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 1338
19.8.2010 18:13:24   
Anoniman

Dadada,otkad te hocu pitati,nije valjda da se 9 god tako osjecas??de mi reci jel se i ti ne mozes sama kretati,putovati..tolike godine...imas li panicne napade ..pijes li lijekove..I ja sam isto puno puta pozeljela da je nesto fizicki sto se da izlijeciti ali ...

oooo da...samo sto tokom vremena oguglas..pa onda nekad sama sebi kazes- jebaji ga...kud puklo da puklo...tada najcesce sve prodje kako treba...ja se recimo javnim prevozom nisam vozila gotovo 9 god...imala sam doduse period kada su mi sve tegobe nestale, to je bilo otprilike prije 4 god...ko da se nista nikad nije ni desilo...ma haos zivi...medjutim, cim je otoplilo, cim inace i zdrav covjek tesko dise, meni se sve vrati...e sad, sta je interesantno...dva puta sam putovala sama busom preko 12 sati...bez ikakvih problema...onda sam jos primijetila...cim me huja zdrma...tipa da mi muz kasni a ja imam dogovoreno negdje nesto, ja bez problema pjeske dodjem...bez ikakvog PN..a putem mu sve zivo nabrajam...naravno u sebiuser posted image ...najgore se osjecam kada me drma pms...e tad me sa svih strana sastavi...meni je na samom pocetku bila najgora misao da cu se unesvijestiti...umrjeti...sta ja znam sta ...da cu pasti u sred mase pa da ce me svi gledati tipa...vidi ove, mora da je narkomankauser posted image ...jer sam se znala tresti, znojiti...ma uzas...medjutim, kako sam rodila pa kad izadjem sa kolicima imam oslonac...pa kada kontam da i ako padnem svjet ce misliti jadna zena mora da je iscrpljena...ma prava sam dalabu zapravo...glavni problem mi je sta ce svijet misliti a sta je najgore...to mi nikad nije bilo vazno...ili sam ja mozda mislila da mi nije vazno a zapravo mi je bilo...e haj ti znaj sad

trenutno nepijem nista, jer mi nista od tableta nije pomagalo...a pila sam amizol, seroxat, cipralex...i nista...pa sam skontala bolje da nista ne pijem ako mi vec nedjeluju nego da pijem...ja jos trazim pravog dr. i pravu terapiju

(odgovor članu jaca76)
  Neposredna veza do poruke: 1339
19.8.2010 18:33:02   
jaca76
Konacno neko ko ima potpuno isti problem,samo i ne raduje me to..izgleda da se moram pomiriti s tim da cu citav zivot biti ovakva..Ti se vidim ne miris i dalje..Nevjerovatno...i ja isto kad muz nece samnom da ide uhvati me huja i onda krenem sama i rondam citavo vrijem..pa pozelim da me svaki put tako iznervira..tipa ma ko te šiša mogu ja i sama...A cesto puta razmisljam o tome kad bih imala djete ne bi bila sama,šetala bi s nj..ma zivot u bunilu stalno..pozz

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 1340
19.8.2010 18:44:33   
jaca76
Oprosti sto te gnjavim dadada,reci mi molim te,ako si dva puta putovala sama i nije se nista desilo,dali se poslje toga desilo da krenes i udjes u bus i dobijes napad,pa te to ponovo vrati u prvobitno stanje?Ja kontam kad bi se bar jednom usudila da bi bila izljecena..znam,varam se..

(odgovor članu jaca76)
Neposredna veza do poruke: 1341
19.8.2010 19:57:35   
Anoniman
kod mene ti je situacija dosta specificna...ako znam da me neko ceka, tj. znam da neko zna da sam usla u bus onda sam mirna...nemam apsolutno nikakve napade...naravno taj neko mora biti meni jako bliska osoba...citaj muz, mama, brat...ali da ja krenem onako "samostalno" tipa soping...sama...ma nema sanse!

dalje, izbjegavam apsolutno sva mjesta gdje sam nekad dobila NP ...mislim sama...nema sanse da ja odem sama na pijacu 200 m udaljenu od moje zgrade iako, recimo, mi nije nikakav problem vratiti se sama dvije stanice naravno pjeske...e to je ono sto mene cudiuser posted image

ja sam prije non-stop sama putovala...ma moglo bi se reci da sam sama i zivjela...bas sam bila samostalna i u tome sam uzivala zato me ovo sra.. ovoliko i mori

a ovo drugo pitanje...kazem ti...meni apsolutno nije nikakav problem sjesti sama u bus za recimo graz gdje mi je tata zivio, ali mi je problem sjesti u trolu do drvenijeuser posted image ...ma nidje veze

ono sto sam ja procitala tokom ovih 9 god...ljudi s A poremecajem izuzev onih kojima je to izazvano nekim velikim stresom tj ptsp-om imaju zapravo problema sa svojim ich-ja-egom....ono laicki kako sam ja skontala...sredina u kojoj zivimo sputava nas kakvi zaista jesmo...tj. lomimo se izmedju nase prirode i onoga sto nam je drustvom nametnuto ili sto se od nas ocekuje...ah sto ga ja sad user posted image ma najbolje da nam mona muhamed objasniuser posted image

(odgovor članu jaca76)
  Neposredna veza do poruke: 1342
19.8.2010 20:18:49   
jaca76
Dadada,ovo sto si napisala ama bas sve,SVE je isto kao i kod mene user posted image ..Ja kazem svom muzu hajd ti prvo idi recimo do Vogosce i cekaj me , a ja cu doc sljedecim busom bez problema hahaaa,a povratak nije nikakav problem..isto kao osvajanje nekog vrha i kad dodjes do cilja lako se vratiti..Ah taj EGO ...

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 1343
20.8.2010 2:38:36   
AnzA
DJEVOJKE MOJE NISAM DUGO BILA NA FORUMU,I CITAJUCI SAD STA STE SVE DISKUTOVALE,RASTUZILA SAM SE,I PUNE SU MI OCI SUZA,JER IAKO SE NEZNAMO JA VAS VOLIM I RAZUMIJEM VAS ,I SAMO SE MI OVDJE RAZUMIJEMO,NIKO NAS NEMOZE SHAVTITI OSIM JEDNA DRUGU. ZATO VAM KAZEM RAZBUDITE SE MOLIM VAS,TO JE KAO RUZAN SAN STO OSJECACE KROZ STA PROLAZITE,DAJTE ZADNJI ATOM SVOJE SNAGE DA SE PROBUDITE IZ TIH ILUZIJA,JA SE BUDIM HVALA BOGU MORATE I VI MOLIM VAS RADI SEBE. I KAD SE JA BUDIM MORATE I VI,OVO NISTA NIJE STRASNO,NISTA KAKVIH IMA GORIH STVARI,MISLIM ZVUZI PATETICNO I ISTO STO SLUSAMO SVAKI DAN ,AL JE TAKO DRAGE MOJE. SVE VI KOJE NE PIJETE AD,POCNITE TO NISTA NIJE STRASNO NIT OPASNO,PA JA SAM IAMLA FOBIJU OD TABLETA UZAS,MISLILA SAM KAD POCNEM PIT,GOTOVO ZAVRSAVAM NA LIJEKOVIMA,I MISLILA KAKO MI OBICNA TABLETICA MZOE PROMJENIT I IZVUC IZ DEPRESIJE. JA SAM HTJELA UMRIJET ,I CAK ISTO KAO STO JE NEKA OD VAS NAPISALA VOLJELA BI DA MI DOKTOR KAZE DA IMA NEKU BOLEST TESKU ,AL DAME OVO PRODJE,AL NIJE TO BAS TAKO,SAD SU SE SMANJILE CRNE MISLI PANICNI NAPADI VRACAM SE U NORMALU,,NEMOGU DA VJEURJEM DA OPET RADIM STAVRI KOJE VOLIM,I DA ME CINE SRETNO,DOK PRIJE KAZEM VAM RZAMISLALA SAM SAMO O SMRTI,O TOME DA CU NKEOM NESTO URADIT,IL NKEO MENI,VRHUNAC SVEGA KAD SAM SE ZAKOVALA ZA KREVET U KUCI I KAD TREBAM NEGDJE VANI GOTOVO JE JA LUDIM OD STRAHA. DA KAZEM DA KAD MIJE POCELO BIT LOSE URADILA SAM LABARATORISKI NALAZ KOJI JE BIO PERFEKTAN,I ZNALA SAM DA  JE PROBLEM U PSIHI ,IZAPUTILA S EPSIHIJATRU,NIKAD NECU ZABORAVIT TAJ 16.FEBRUAR PVE GOD PRVI ODLAZAK PSIHIJATRU,I OD TOG DANA ZIVOT MI SE MIJENJA SVE NA BOLJE.
ZATO MOJE DRAGE NEMOJTE SE BOJAT LIJEKOVA,JER NE POSOTJI COVJEK NA SVIJETU KOJI IH NE PIJE,ETO  MISLITE KAO DA SU TO NEKI VITAMINI KOJI SU NAM POTREBNIuser posted image user posted image .......

ZNAJTE SAMO OVO VAMA NIJE NISTA VI STE HRABRE,SAMO STE PRITISNULE TU HRABROST NEKIM TESKIM KAMENOM,ODGURAJTE GA ,POTRUDITE SE JAKO ,JAKO NAJJACE VI TO MOZETE,MORATE,TREBATE GURNITE GA I POLETITE KAO LEPTIR,SVE JE MOGUCE SAMO POZELITE CVRSTO IZ DUBINE SEBE....GRLIM VAS MNOGO SVE I LJUBIM,I MOLIM SE ZA VAS DA SE RAZBUDITEuser posted image

(odgovor članu jaca76)
Neposredna veza do poruke: 1344
20.8.2010 12:30:33   
Anoniman
Draga Anza

ja nisam protiv lijekova...daleko od tog...naravno ako mi ti lijekovi pomazu...a kljukat se onako a meni isto uzimala ili neuzimala...e to mi ne treba

da razjasnim...ja sam 1,5 god. (znaci na samom pocetku) pila amizol + leksilium..apsolutno nikakvog poboljsanja osim sto su me tablete opijale tj. umrtvljavale i sto sam se navukla na leks...e onda skontah, mozda ne bi bilo lose promijeniti psihijatra i to sam i ucinila...pa sam otisla u studentsku polikliniku (moram pohvaliti dr. stvarno jako dobar srink) e on mi odmah promijeni terapiju...kaze da bacam to "smece" i da mi seroxat+bosnil...i bi meni fakat dobro! nakon pola godine on i ja zadovoljni i kaze on meni da ukinem terapiju(naravno postepeno)  i ja uradim...super sam bila 6 mjeseci...ma i vise nego super...ali sa prvom vrucinom meni se zamanta i sve opet nanovo...i tako ja zbunjena, njega nazovem (vec sam izgubila pravo na studentsko osiguranje...imala sam 26 god.) i primi on mene i ukljuci mi opet seroksat medjutim..nix...nedjeluje...poveca on meni dozu...i opet nista, ali eto ja ga pijem reda radi...dvije god najmanje...ako ne i vise...u medjuvremenu ostanem u drugom stanju...tablete mi se pocnu gaditi...cim je popijem odmah povratim...i bacim ja...jos nisam ni znala da sam trudna tek mi kasnije bude jasno zasto su mi se gadile...i izguram ja citavu trudnocu bez tableta...ma bila sam super...e onda se porodim...super sam skoro pa mjesec, medjutim odjednom opet pocne...naravno gore nego ikad...na moju anksioznost dosla je jos i bura hormona koji trebaju da se stabiliziraju nakon poroda...sto je sasvim normalno...e, al' ja ne cekam da samo od sebe prodje bas zato sto nemam averziju prema srinkovima i tabletama nego fino put pod noge odem jednom privatnom srinku (koji je inace na glasu) on mi prepise cipralex... ja ga pijem...nista se ne desava...ja to njemu govorim on meni da moram biti strpljiva...ja njemu da znam, da mi nije prvi put...da znam da je potrebno izvjesno vrijeme da tablete pocnu djelovati ali da je vrijeme isteklo a meni ni bolje ni gore a on samo ponavlja...budite strpljivi...i ode on na more, a bogami i ja...izbacim ja na svoju ruku tablete...znam kako to vec ide...da se postepeno doza mora smanjivati...sve ok...meni isto...ni gore ni bolje...e sad ti meni reci da li ja grijesim ili pak oni ne traze terapiju najpogodniju za svakog pojedinacno vec idu po nekom defaultu...svima ista terapija...ja tacno ovdje (barem mislim) po terapiji mogu pogoditi ko kod kojeg srinka ide

puno ja napisah...valjda ces  skontati sta htjedoh reci...ja sam jos u potrazi za srinkom koji ne igra pasijans dok ja njemu iznosim svoju zivotnu pricuuser posted image

(odgovor članu AnzA)
  Neposredna veza do poruke: 1345
20.8.2010 12:44:11   
nova_
Jeste mi se raspisale drage moje cure. Joj dadada kako ti opisa ovog zadnjeg dr bice da je moj. I ja pijem cipralex a cini mi se da ponekad igra pasijans kada razgovaramouser posted image user posted image user posted image , a i na odmoru je. Nije ni meni cipralex dugo prodjelovao. Pila sam ga nekoliko mjeseci pa tek onda osjetila poboljsanje. Koliko si ga ti pila i koju dozu?
Meni je sada lakse, a i razgovori sa dr su mi cini mi se pomogli.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 1346
20.8.2010 12:59:52   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: nova_

Jeste mi se raspisale drage moje cure. Joj dadada kako ti opisa ovog zadnjeg dr bice da je moj. I ja pijem cipralex a cini mi se da ponekad igra pasijans kada razgovaramouser posted image user posted image user posted image , a i na odmoru je. Nije ni meni cipralex dugo prodjelovao. Pila sam ga nekoliko mjeseci pa tek onda osjetila poboljsanje. Koliko si ga ti pila i koju dozu?
Meni je sada lakse, a i razgovori sa dr su mi cini mi se pomogli.
pila sam ga oko 5 mjeseci...nikakvog poboljsanja
a to je taj...garantuser posted image user posted image ...samo sto smo mi vise razgovarali o korupciji i kriminalu kod nas nego o mojoj anksioznosti...i o dr. dabicuuser posted image

nije on los...on je sigurno izvrstan srink...samo imam osjecaj da mu slucajevi poput nasih nisu interesantni, sto donekle i razumijemuser posted image

(odgovor članu nova_)
  Neposredna veza do poruke: 1347
20.8.2010 13:32:50   
Elmasa

IZVORNA PORUKA: AnzA

DJEVOJKE MOJE NISAM DUGO BILA NA FORUMU,I CITAJUCI SAD STA STE SVE DISKUTOVALE,RASTUZILA SAM SE,I PUNE SU MI OCI SUZA,JER IAKO SE NEZNAMO JA VAS VOLIM I RAZUMIJEM VAS ,I SAMO SE MI OVDJE RAZUMIJEMO,NIKO NAS NEMOZE SHAVTITI OSIM JEDNA DRUGU. ZATO VAM KAZEM RAZBUDITE SE MOLIM VAS,TO JE KAO RUZAN SAN STO OSJECACE KROZ STA PROLAZITE,DAJTE ZADNJI ATOM SVOJE SNAGE DA SE PROBUDITE IZ TIH ILUZIJA,JA SE BUDIM HVALA BOGU MORATE I VI MOLIM VAS RADI SEBE. I KAD SE JA BUDIM MORATE I VI,OVO NISTA NIJE STRASNO,NISTA KAKVIH IMA GORIH STVARI,MISLIM ZVUZI PATETICNO I ISTO STO SLUSAMO SVAKI DAN ,AL JE TAKO DRAGE MOJE. SVE VI KOJE NE PIJETE AD,POCNITE TO NISTA NIJE STRASNO NIT OPASNO,PA JA SAM IAMLA FOBIJU OD TABLETA UZAS,MISLILA SAM KAD POCNEM PIT,GOTOVO ZAVRSAVAM NA LIJEKOVIMA,I MISLILA KAKO MI OBICNA TABLETICA MZOE PROMJENIT I IZVUC IZ DEPRESIJE. JA SAM HTJELA UMRIJET ,I CAK ISTO KAO STO JE NEKA OD VAS NAPISALA VOLJELA BI DA MI DOKTOR KAZE DA IMA NEKU BOLEST TESKU ,AL DAME OVO PRODJE,AL NIJE TO BAS TAKO,SAD SU SE SMANJILE CRNE MISLI PANICNI NAPADI VRACAM SE U NORMALU,,NEMOGU DA VJEURJEM DA OPET RADIM STAVRI KOJE VOLIM,I DA ME CINE SRETNO,DOK PRIJE KAZEM VAM RZAMISLALA SAM SAMO O SMRTI,O TOME DA CU NKEOM NESTO URADIT,IL NKEO MENI,VRHUNAC SVEGA KAD SAM SE ZAKOVALA ZA KREVET U KUCI I KAD TREBAM NEGDJE VANI GOTOVO JE JA LUDIM OD STRAHA. DA KAZEM DA KAD MIJE POCELO BIT LOSE URADILA SAM LABARATORISKI NALAZ KOJI JE BIO PERFEKTAN,I ZNALA SAM DA  JE PROBLEM U PSIHI ,IZAPUTILA S EPSIHIJATRU,NIKAD NECU ZABORAVIT TAJ 16.FEBRUAR PVE GOD PRVI ODLAZAK PSIHIJATRU,I OD TOG DANA ZIVOT MI SE MIJENJA SVE NA BOLJE.
ZATO MOJE DRAGE NEMOJTE SE BOJAT LIJEKOVA,JER NE POSOTJI COVJEK NA SVIJETU KOJI IH NE PIJE,ETO  MISLITE KAO DA SU TO NEKI VITAMINI KOJI SU NAM POTREBNIuser posted image user posted image .......

ZNAJTE SAMO OVO VAMA NIJE NISTA VI STE HRABRE,SAMO STE PRITISNULE TU HRABROST NEKIM TESKIM KAMENOM,ODGURAJTE GA ,POTRUDITE SE JAKO ,JAKO NAJJACE VI TO MOZETE,MORATE,TREBATE GURNITE GA I POLETITE KAO LEPTIR,SVE JE MOGUCE SAMO POZELITE CVRSTO IZ DUBINE SEBE....GRLIM VAS MNOGO SVE I LJUBIM,I MOLIM SE ZA VAS DA SE RAZBUDITEuser posted image

user posted image

(odgovor članu AnzA)
Neposredna veza do poruke: 1348
20.8.2010 20:26:43   
jaca76
Dadada user posted image svaka ti je zlatnauser posted image .Ja necu AD,ne zato sto se bojim vec zato sto ne vjerujem da ce mi pomoci.Problem je u mojoj glavi,kako rekoh,nema tablete koja moze covjeku dati drugu pamet,pa to mi je rekao i sam psiholog.Da sam depresivna peke,ali ja to nisam.

(odgovor članu Elmasa)
Neposredna veza do poruke: 1349
20.8.2010 23:22:37   
Elmasa
Ja sam veceras jako tuzna....zbog jedne stvari....shvatila sam i osjecam da me okolina, a narocito blizi slabo ili gotovo nikako ne razumiju....user posted image nekad otvoreno, a nekad okolokole me kritikuju i tako mi stvaraju osjecaj da sam ja ustvari za sve kriva sto su mi se napadi opet vratili....ja priznam da nisam bila bas najodgovornija prema sebi, al mi ne treba da mi neko , pogotovo blizak cesto to daje do znanja...a jos su mi gori komentari tipa ''hajde razveseli se, sta se tu valjas, lezis, pa sta ako ti smetaju vrucine, svakome smetaju, svi tesko disemo....'' mislim, uopste mi time ne pomazu, samo sam jos vise tuzna...
pogotovo moja mama...danas sam joj rekla skoro kroz suze, da mi treba paznja, njeznost, cak i tepanje, topli majcinski pogled, i slicna sranja od patetike, to mi treba...a ne mrko zabrinuti pogled u fazonu ''da se preseravam i pretjerujem'', neke kritike, i poredjenje mene i ostalih, da smo svi u ''istom stanju''...mislim, ne kontam stvarno to.......
mah....idem sad leci...
dosla sam samo da vam kazem kako se osjecam, i da li i vi imate slicnih problema sa svojim blizima? to neko tako odvratno nerazumijevanje? ja bih vise voljela da sute i da mi se maknu sa ociju, nego da me tako posmatraju ko ludjakinju i kritikuju.......

(odgovor članu jaca76)
Neposredna veza do poruke: 1350
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  52 53 [54] 55 56   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  52 53 [54] 55 56   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *