idacha
|
jutro, drage moje ljepotice i ljepotani :) evo, jedva sam cekala da svane, da sa vama svima podijelim lijepu vijest: DOBILI SMO PRVI ZUUUBIC !!!!!! Ja nisam mogla da vjerujem, buduci da moj smrdo tek prekosutra puni 4 mjeseca, a zubic je nikao prije 2 dana... ja ga hranila i ucinilo mi se da vidim nesto, pa sam kontala kad ga nahranim da provjerim.. medjutim, kako ''nije moguce da bude zubic'', tako sam i zaboravila.. i, juce, sjedimo kod prijateljice, on se kezi, zinuo ko zabac mali, e, rekoh da vidim, kad imam i sta.. pravi mali zubic, u donjoj vilici, jedinica... dusa moja lijepa, jedini znak koji sam vidjela je bio taj sto mu se brada osula od pljuvacke, nista drugo, a znam koliko ljudi kubure i koliko se bebe pate..tako da zahvaljujem dragom Bogu sto je moj guzi tako fino prosao.. prvo me je uhvatio neopisiv ponos.. htjela sam da obajvim na nacionalnom dnevniku :) normalno, prva beba, prvi zub.. e, zatim me uhvatio inat, jer sam u posljednjih 4-5 dana, otkako sam primjetila taj osip po bradi, u razgovorima sa mnogim mama koje imaju stariju djecu, pri samoj pomeni da bi mogao zubic, bila skoro ismijavana od strane tih mama.. Naime, svaka me je pogledala tipa ''ne budali, nije moguce'', tako da sam se u par navrata osjetila ko prava glupaca.. kazem ''cudno mi je, ima osip', one kazu ''od vrucine'', rekoh imao je samo jednom malo ko proliv, one kazu virus.. hajde, kontam, one znaju... a, ne znaju.. hocu da kazem da IPAK svaka majka najbolje poznaje i osjeca svoje djete, bilo ono prvo ili peto.. etp, jos sinoc sam htjela da vam javim, ali nisam mogla od umora.. legla sam u pola 10, sustiglo me sve ovo posljednjih dana, gosti, nespavanje.. tako da sam stvarno jedva cekala da svane :)