Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
evo i mene malicuk... ninam Ermina da zaspi pa da iskoristim priliku dok sjedim... isla sam sa Sabinom do grada, kupila joj cipele za skolu, osisala je, a sad je otisla sa babom na Drinu da se malo kupaju... ja sam do sada odlicno... uopste ne osjecam nista osim pospanosti... ali ne vjerujem da bih bila ovako pospana da sam sinoc legla u neko normalno vrijeme, nego sjedila do pola 2 i tad me prenijelo pa sam spavala do pola 3 kad sam ustala i spremila sehur, jela, klanjala sabah i tek sam oko 5 legla, da bih ustala u 8 sa Erminom...
jasmin draga, nemam sta zamjerati, naprotiv... pa tu smo da se upotpunjavamo zar ne... nema ljutnje niti zamjeranja... samo komentarisemo... ma pravo da ti kazem ni meni nije bilo logicno to sto sam cula, pa sam uvijek cekala dok skroz ne prestane, a obicno kod mene biva 5-ti dan... mada se znalo desiti da se pojavi smedjkastog iscjedka poslije ali vrlo rijetko... ma najbolje je biti siguran 100% da je prestala pa zapostiti... a poslije dane koji su propusteni napostiti, zar ne...
sto se tice farza i sunneta, farzi su OBAVEZNI, dok su sunneti ostavljeni da se mogu propustiti, mada je preporuka da se klanjaju i sunneti, a to se desava kad se klanja na vrijeme...
sto se tice mog iftara, mm je rekao da ce mi on pripremiti (a odlican je kuhar i uziva kad meni priprema iftar), a napravit ce supu (tarhana), pilece filete u sosu, francusku salatu, a ja cu sada dok mi Nane spava neki kolac napraviti, samo dok skontam koji cu, vjerovatno cu napraviti mozak u pjeni, jer mi je najlaksi i brz a vrlo ukusan...
Hej kakav ti je to kolac mozak u pjeni? Daj recept i slika po mogucnosti da i ja napravim.... jos nisam skontala kakav kolac da napravim a moram neki jer ovaj moj voli kolac za zehur pojesti hehehe =)
mogu uslikati kad budem napravila jer nemam sliku, a repacat ide samo da ga pronadjem da sta ne zaboravim kao sto sam jedne prilike zaboravila napisati da ide brasno
mogu uslikati kad budem napravila jer nemam sliku, a repacat ide samo da ga pronadjem da sta ne zaboravim kao sto sam jedne prilike zaboravila napisati da ide brasno
Ja prespala jutros na sehur,uspjela sam samo vode da se napijem. Telefon mi nije zazvonio. Zao mi sto nisam bar kafu popila,ali izdrzat cu vec nekako aBd. Razmisljam sta da spremim za iftar i nemam nikakvih ideja,mozda nadjem neki recept ovdje.
Hanady draga sta si ti sve spremila za sehur ja necu za cijeli Ramazan uspjeti. Svaka cast,prava si domacica.
Jasmin,vidim da se ti raumijes u te stvari,mozes li mi molim te reci da li se svaki put poslije intimnog odnosa s muzem mora prati skroz kosa da bi ponova bila cista za post i obavljenje namaz???
draga hvala na pohvalama
a ovo što si pitala jasmin odgovor je DA... ja inače tako radim uvijek a ne samo u vrijeme ramazana.... kosa se uvijek pere nakon intimnog odnosa da bi se bio čist za obavljanje namaza
ovo je moje znanje prenijeto do moje mame....već sam rela vjerujem joj i kod nas je tako u kući naučeno sukladno islamskim porpisima
Ispeći koru, kad se ohladi isjeckati na kockice, izvaditi u dublju posudu i preliti filom. Lagano mješati da bi se smjesa izjednačila. Istresti smjesu na oval te oblikovati po želji. Ostaviti da se ohladi nekih 15-ak minuta u frižider. Umutiti 2 šlag kreme i premazati smjesu. Po želji se može posuti orasima ili čokoladom.
PRIPREMA FILA:
Jaja i šećer pjenasto umutiti te dodati rastopljenu čokoladu za kuhanje i ponovo izmutiti. Zatim dodati margarin i mutiti dok se smjesa ne izjednači.
a ovo što si pitala jasmin odgovor je DA... ja inače tako radim uvijek a ne samo u vrijeme ramazana.... kosa se uvijek pere nakon intimnog odnosa da bi se bio čist za obavljanje namaza
ovo je moje znanje prenijeto do moje mame....već sam rela vjerujem joj i kod nas je tako u kući naučeno sukladno islamskim porpisima