|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  13 14 [15] 16 17   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Najdrazi gost-Ramazan
11.8.2010 16:02:23   
Anoniman
eh evo oprah sudove konacno... sad odoh praviti mozak, a poslije cu s Nanetom na spavanje, jer mi je spavao samo 10 minuta... user posted image

(odgovor članu abh)
  Neposredna veza do poruke: 351
11.8.2010 16:02:50   
jasmin
Kod mene

supa
pita krompirusa
salata
jogrut
kolac s bananama
sladoled

”A robovi Milostivog su oni koji po zemlji mirno hodaju, a kada ih bestidnici oslove; odgovaraju: - Mir vama”!

Cvijete...šta od tebe miriše ljepše?- Dijete!

2007, 2008 ( dva puta moje sve )

(odgovor članu abh)
Neposredna veza do poruke: 352
11.8.2010 16:05:34   
moja barbika
Trahana
Burek
i hurmasice

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 353
11.8.2010 16:21:42   
niki83
I ja sam se danas potrudila vise nego uobicajeno user posted image
Za sehur smo imali: ja - sirnicu, a mm - burek (mojih ruku djelouser posted image )
Za iftar cemo aBd: junecu juhu (domaca), pa junetina zapecena sa povrcem, somuni, salata ili jogurt (po zelji) i desert puding (domaci - od gustina i mlijecne cokolade, mi bas volimo)

N&N

(odgovor članu moja barbika)
Neposredna veza do poruke: 354
11.8.2010 16:23:47   
brzamala
Ja sam za ovaj Ramazan odlučila da ne kuham puno. Inače svaki Ramazan mnogo skuham a sami mm i ja, pa mi uvijek ostaje previše hrane, a osim toga ne želim da mi glavna preokupacija u toku posta bude šta za iftar, koliko jela, kakve kolače.... Tako ću za sehur pripremati ono što obično pripremam za doručak, ili što ostane od iftara a za iftar danas imam:
limunada,
pileća supa,
topa,
teleća đigerica, pomfrit (za mm), a za mene samo paprikaš,
zelena salata.
za desert lubenica.

Uh, sad kad vidim ovaj spisak, ipak se nakupilouser posted image

(odgovor članu moja barbika)
Neposredna veza do poruke: 355
11.8.2010 16:36:47   
Ilhana RR
Brzamala i mi smo odlucili isto ko i vi... da nepravimo previse jer nas troje i nejedemo toliko za vrijeme iftara...

Hej ja se sad sjetila da danas pocinje Ramazanski program na Hayatu (jedino vrijeme osim kad je RR na tv kad gledam nase kanale )

~~~ Living the dream ~~~

* Lamija 6 maj 2008
* Vedad 20 decembar 2014

(odgovor članu brzamala)
Neposredna veza do poruke: 356
11.8.2010 17:34:43   
Honey3
za sehur bila sirnica,kornfleks za malog i kahvicauser posted image za iftar:tarhana, mantije(recept mamine oci)i puding a zahladit cemo limunadomuser posted image

Moj muž je pametniji od mene. Bolje se on oženio, nego što sam se ja udala. :))))

(odgovor članu Ilhana RR)
Neposredna veza do poruke: 357
11.8.2010 17:38:10   
Hanady RR
IZVORNA PORUKA: zaha

za sehur bila sirnica,kornfleks za malog i kahvicauser posted image za iftar:tarhana, mantije(recept mamine oci)i puding a zahladit cemo limunadomuser posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
i kod mene će ubrzo mantije....samo ja razvijam pa moj recept ne tražite zahmetli je...njen je super..akad se sjetim slika od prošlog ramazana tačno žena je zmaj...obavezno u biznis sa manzijama morauser posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Honey3)
Neposredna veza do poruke: 358
11.8.2010 17:48:57   
ljubičica 28
IZVORNA PORUKA: jasmin

Draga,ako imas dugu kosu koju mozes splesti u pletenicu,potrebno je dobro nakvasiti korijen,pletenica ce se svakako sama skvasiti.Mada,ja jos nisam koristila taj nacin.user posted image

Jasmin, mila, halali ali ja se moram nadovezati na ovaj tvoj post. user posted image

Ovako možeš postupiti samo u slučaju da inače vežeš kosu u pletenicu (onako kako su naše nane radile), pa da ne bi stalno raspletala kosu, imamo ovu olakšicu.

I tada je dovoljno da na kosu pospeš tri pregršta vode i potom se opereš po cijelom tijelu.
Međutim, najbolje je iz predostrožnosti rasplesti svoju kosu prije kupanja nakon menstruacije i spolnog odnosa. user posted image

Gospodaru moj,
ne dopusti da me zavara uspjeh, niti poraz baci u očaj. Podsjećaj me stalno da je neuspjeh iskušenje koje prethodi uspjehu...

asthenozoospermia, produženi ciklusi

01.04.2011. mamino proljetno sunce

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 359
11.8.2010 17:55:29   
ljubičica 28
A ja sam ovaj ramazan bez svog dragog. user posted image

Međutim, imam društvo na sehuru, a za iftar sam odlučila da se iftarim sa svojim roditeljima.

Za sehur sam jutros imala:

za sebe:
tarhanu
banana s jogurtom (moja verzija jogobele user posted image )
malo pirea sa pilećim šniclama
desert izbjegavam

za brata:
tarhanu
pire s pljeskavicom i pilećim šniclama
burek (stavila mu mama da ne bi ostao gladan user posted image )
desert izbjegava i on user posted image

Za iftar smo planirale:
tarhanu
sogan-dolmu
musaku
desert lubenicu i dinju, a ima i nekog kolača koji je ona pravila
a napravit će i sirnicu da joj se nađe user posted image

Gospodaru moj,
ne dopusti da me zavara uspjeh, niti poraz baci u očaj. Podsjećaj me stalno da je neuspjeh iskušenje koje prethodi uspjehu...

asthenozoospermia, produženi ciklusi

01.04.2011. mamino proljetno sunce

(odgovor članu ljubičica 28)
Neposredna veza do poruke: 360
11.8.2010 18:15:31   
mama_debeljuca
Mi smo za sehur imali Lahmaćun (turska pica), a za iftar će biti domaća supica, lepine i paprike u kajmaku, lubenica. I ja ove godine neću puno da kuham, više ću pažnje posvećivat sehurima, aza iftar mi je najvažnije nek ima supice, salata i voće.

:-)

(odgovor članu ljubičica 28)
Neposredna veza do poruke: 361
11.8.2010 18:34:40   
Hannica
Joj meni nije dobro ni malo....imam migrenu,nije me uhvatila vec godinu i po i evo sad ponovo.Mislim da cu povratiti uskoro....a joj...sta da radim...user posted image user posted image user posted image

"Ako se ikada budeš konsultovao sa svojim egom, postupi suprotno od onog što ti kaže taj pokvarenjak."

(odgovor članu mama_debeljuca)
Neposredna veza do poruke: 362
11.8.2010 18:37:49   
Ilhana RR

IZVORNA PORUKA: Hannica

Joj meni nije dobro ni malo....imam migrenu,nije me uhvatila vec godinu i po i evo sad ponovo.Mislim da cu povratiti uskoro....a joj...sta da radim...user posted image user posted image user posted image

Ako imas mogucnost lezi malo, zatamni sobu i pokusaj da malo odspavas...

Bas mi je zao sto te je ufatila

~~~ Living the dream ~~~

* Lamija 6 maj 2008
* Vedad 20 decembar 2014

(odgovor članu Hannica)
Neposredna veza do poruke: 363
11.8.2010 19:09:07   
Anoniman
Hannice, mora da ti je pritisak opao, lezi malo kako ti je rekla Ilhana i svezi glavu maramom, ono preko cela ko indijanci (joj ne znam kako drugacije opisati user posted image ) evo jos manje od sat vremena pa ce iftar... izdrzi mila kad si cijeli dan izdrzala... 

Neposredna veza do poruke: 364
11.8.2010 19:19:50   
Hannica
Rado bih legla ali ne mogu,moram iftar spremat a i Hana je budna a mm nije kuci.Maloprije sam povratila...eh sad nisam sigurna kako to utice na post.Kako god ja cu nastaviti postiti,pa...Allah najbolje zna.

"Ako se ikada budeš konsultovao sa svojim egom, postupi suprotno od onog što ti kaže taj pokvarenjak."

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 365
11.8.2010 19:27:02   
Anoniman
- Nenamjerno povraćanje ne kvari post za razliku od namjerno izazvanog povraćanja. Rekao je Poslanik, sallallahu 'alejhi ve sellem: "Nije dužan napaštati onaj koga nadvlada povraćanje, dužan je napostiti onaj ko namjerno izazove povraćanje." (Ahmed, Ebu Davud, Tirmizija, Nesai, Ibnu Madže, sahih)

evo ovo nadjoh, a koliko se sjecam i ja da nenamjerno povracanje ne kvari post i ako se ne desi vise od tri puta u toku dana...

(odgovor članu Hannica)
  Neposredna veza do poruke: 366
11.8.2010 19:33:42   
Saraya
IZVORNA PORUKA: Hannica

Rado bih legla ali ne mogu,moram iftar spremat a i Hana je budna a mm nije kuci.Maloprije sam povratila...eh sad nisam sigurna kako to utice na post.Kako god ja cu nastaviti postiti,pa...Allah najbolje zna.

Sutra, obaveyno, ustani na sehur... user posted image Da ti Allah olaksa da ispostis do kraja danasnji dan...

(odgovor članu Hannica)
Neposredna veza do poruke: 367
11.8.2010 19:44:23   
DM
Ramazan šerif mubarek olsun!!!!!!!!!!!!!
Ja vam bila na planini i nogu iščašila, morala pješačiti sat i po dpo auta sa oteknutom i bolnom nogom....nemogu nešto posebno ni kuhati moram mirovatiuser posted image pa se sa sveki nadopunjujem!
Za sehur smo imali: Ćevap(šiš)
                            šnicle pohovane
                            polaganu sirnicu
                            rižu
                            sok od zove
                            halva (od sinoć) kahva

a za iftar: tarhana
              paprike u kajmaku
              tikvenica
              domaći hljeb (vruć)
              opet sok od zove
              sutlija ! I dosta
user posted image user posted image user posted image user posted image
Da hairli ispostimo ovaj Ramazan i dočekamo  Bajram!

Čim želja prestane biti želja,
čim minu čežnja, ni slasti više nema!

(odgovor članu Saraya)
Neposredna veza do poruke: 368
11.8.2010 19:49:44   
jasmin

IZVORNA PORUKA: doublemum

Ramazan šerif mubarek olsun!!!!!!!!!!!!!
Ja vam bila na planini i nogu iščašila, morala pješačiti sat i po dpo auta sa oteknutom i bolnom nogom....nemogu nešto posebno ni kuhati moram mirovatiuser posted image pa se sa sveki nadopunjujem!
Za sehur smo imali: Ćevap(šiš)
                            šnicle pohovane
                            polaganu sirnicu
                            rižu
                            sok od zove
                            halva (od sinoć) kahva

a za iftar: tarhana
              paprike u kajmaku
              tikvenica
              domaći hljeb (vruć)
              opet sok od zove
              sutlija ! I dosta
user posted image user posted image user posted image user posted image
Da hairli ispostimo ovaj Ramazan i dočekamo  Bajram!

Zao mi je zbog noge,al draga,kako onda tek kuhas kad je sve kako treba,kad si sad ovoliko spremila?!
Mi smo iftarili prije sahat i 20 minuta i odlucili da za iftar bude nesto skroz malo,a za sehur malo bogatija trpeza.
Hannice,da ti Allah olaksa.

”A robovi Milostivog su oni koji po zemlji mirno hodaju, a kada ih bestidnici oslove; odgovaraju: - Mir vama”!

(odgovor članu DM)
Neposredna veza do poruke: 369
11.8.2010 20:04:41   
Ilhana RR
Evo hodza uci, vrijeme iftara u Sarajevu... meni suze u ocima...

~~~ Living the dream ~~~

* Lamija 6 maj 2008
* Vedad 20 decembar 2014

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 370
11.8.2010 20:51:58   
jasmin
Evo kako je prosle godine izgledala jedna od ramazanskih noci na teraviji u mesdzidu Allahovog Poslanika u Medini.
http://www.youtube.com/watch?v=yga029Lt_l0&feature=related

< Poruku je uredio jasmin -- 11.8.2010 20:52:36 >

Neposredna veza do poruke: 371
11.8.2010 21:31:53   
Anoniman
masallah ispostih ovaj dan bez problema... bas mi je dusa puna i vesela sto mi je lahko bilo... iftarila sam malo, ali sam izgleda popila malo vise soka, pa mi je malo mucno, ali slegnut ce se to sve... ako Bog da imsallah sutra bi trebalo biti jos lakse...

doublemum, zao mi je sto si nogu povrijedila, nadam se da ces brzo ozdraviti i da ce ti biti bolje...

Ilhana mila, mogu zamisliti kako ti je... znam taj osjecaj, jer tako sam tugovala i ja kad sam bila u Sarajevu, a moje Gorazde mi bilo daleko... a tek kako je tebi... ali ako Bog da imsallah jos malo pa ces i ti slusati ezane sa Sarajevskih dzamija... user posted image

eh drage moje, ja da se posellamim s vama, sutra ako Bog da imsallah odoh na selo i ne znam koliko cu se zadrzati... dan dva tri pet ne znam... koliko budem mogla... nedostajat cete mi puno... zelim vam sve najbolje a najvise zdravlja pa svega ostalog...

(odgovor članu jasmin)
  Neposredna veza do poruke: 372
11.8.2010 21:57:02   
Ilhana RR
Evo malo slikica sa mog iftara danas =)

user posted image

Zaboravila sam slikati lepinje a masala predobre su mi ispale...

Evo i dezert =) iz glave

user posted image

~~~ Living the dream ~~~

* Lamija 6 maj 2008
* Vedad 20 decembar 2014

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 373
11.8.2010 22:03:09   
Honey3
Hanady obavezno stavljaj recept mantija nije od viska da znamo i ja sam razvijala jufke,lisnato koristim na brzinu kad treba mada bude super ukusnoBambita sretan put i falit ces namHannica prestade li glavobolja??

< Poruku je uredio zaha -- 11.8.2010 22:09:07 >

Moj muž je pametniji od mene. Bolje se on oženio, nego što sam se ja udala. :))))

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 374
11.8.2010 22:03:58   
Ilhana RR
da samo dodam da sam zaboravila salatu u frizderu hahahaha =)

~~~ Living the dream ~~~

* Lamija 6 maj 2008
* Vedad 20 decembar 2014

(odgovor članu Honey3)
Neposredna veza do poruke: 375
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  13 14 [15] 16 17   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  13 14 [15] 16 17   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *