Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
Nije losa stvar kad smo zivjeli kod sveki svekar je cesto pravio razno razne recepte i pravo je fin dok je vruc pogotovo al nekako meni staromodnoj ljepsi hljeb iz rerne hehhe neuspijem ga napraviti svaki dan ali volim cesto
u Merkatoru nekadasnjem Gadji na Alipasinom polju na spratu ima radnja Merkatorova gdje se prodaje njihova tehnika koja je u transportu malo unistena ili ima neku gresku.Tako Tefalovi pekaci umjesto 190km kostaju 99km a njihova greska je tri crne tacke na plastici sa vanjske strane.Moja mama uzela i ekstra je,kao prijateljica.Nista mu ne fali.Odmah pored imate i Modijanu outlet http://mbh.mercator.ba/o_mercatoru/mediji/saopstenja_za_javnost/clanak?aid=6119
u Merkatoru nekadasnjem Gadji na Alipasinom polju na spratu ima radnja Merkatorova gdje se prodaje njihova tehnika koja je u transportu malo unistena ili ima neku gresku.Tako Tefalovi pekaci umjesto 190km kostaju 99km a njihova greska je tri crne tacke na plastici sa vanjske strane.Moja mama uzela i ekstra je,kao prijateljica.Nista mu ne fali.Odmah pored imate i Modijanu outlet http://mbh.mercator.ba/o_mercatoru/mediji/saopstenja_za_javnost/clanak?aid=6119
ja sam danas isla u tu radnju od tehnike imaju 2 ventilatora i jednu mehanicku kuhinjsku vagu ......ne idite bezze sve ostalo su gluposti .
htjela sam pekac kupiti svekrvi i mami ali sipak....
evo jedan recept sama skontala i extra je : 2 kasike ulja 175 ml mlijeka 175ml vode 1,5 mala kasika soli 1 velika kasika secera 530gr bijelog brasna 1 velika kasika heljdinog brasna
sjemenke koje imam po kasicicu mali (suncokret, lan, susam itd) po zelji
Ja se omišljam već duže koji pekač kupiti. Ono što me interesuje to je program za integralni hljeb, jer samo takav i jedemo i da pravi manji hljeb, dakle ne velike količine. Ima li neko nešto da preporući, iskreno nekako najpopularniji je moulinex, vjerovatno ima razlog, a otprilike mogla bih izdvojiti oko 200 km za ovu spravicu.
ja mislim da su tefalovi najbolji jer imaju grijac i sa gornje strane. Ja imam moulinex vec duze vrijeme i bas sam zadovoljna.Na njemu imam 12 programa za pecenje pa do tebe je koji ces koristiti i kakve ces sastojke staviti. Ja recimo uvijek dodam integralno brasno ili mekinje iako po receptu ne ide. Sto se tice velicine imaju dvije vrste, sa jednom mjesalicom (750 g) i dvije (do 1500 g)
Interesuje me moulinex xxl tj.OW 5000, vidjela sam u tehnoshopu za 209km, pretpostavljam da je onaj bez bageta ali bageti mi i nisu prioritet. Sad me zanima da li ovaj pekač ima program za integralni, kad sam pitala u prodavnici rekli su da svi oni to imaju. Medjutim, malo istraživanja po internetu i dolazim do zaključka da nemaju baš svi, recimo OW2000-tako je na Moulinexovoj stranici, dok OW3000 ima. Koliko sam shvatila, pretraživajući forume intenzivno, da nije isto praviti crni hljeb na klasičnom programu za bijeli i na programu za crni, jer crno brašno se drugačije ponaša, naime potrebno je više miješanja i podizanja za crni nego za bijeli.
Ja imam moulinex xxl i u knjizici recepata koju sam dobila ima najmanje 6-7 recepata za integralni hljeb. A vec sam ti rekla da ja i u svaki bijeli dodam integralno brasno a smanjim kolicinu bijelog. I u 95% slucajeva sve hljebove pecem na brzom programu koji traje 1 sat i 20 minuta. Na ovom linku imas recepte za pekace pa mozes kombinovati http://www.club-paneo.com/cr_cr/recepti.html
U mulinex-u xxl, ima program za tzv.brzi hljeb za sat i 20 minuta i tu ide bijelo 640 gr bijelog brasna, ja pravim samo sa integralnim, sve po receptu, samo umjesto bijelog stavim crno, a nekad skroz polovim smjesu tj stavim pola manje. Pravim kombinaciju npr. stavim 200 gr integralnog brasna i 120 gr razenih, zobenih, pcenicnih i jecmenih pahuljica...the best...vjeruj mi
Evo da prijavim, drugi hljeb se mijesi, prvi je bio extra-doduše recept je za bijeli koji ja baš i ne volim...zatim je kolač pao, ma nema dalje zaova je već naručila da njoj napravim jedan...
eh da vam prijavim moje "otkrice" ja nisam znala niti dan danas ne znam fino zakuhat jufke za pitu, a ja fino u pekac stavila sve sastojke kao za picu osim germe.....zakuho mi jufke extraaaa i evo pita se pece
Imam Moulinexov. Zaista je odlicna stvar. Kada sam ga tek uzela non-stop sam pravila,pekla... Sjecam se da je zima bila,snijeg,udjem u kucu a ona sva mirise ... Hljeb vruc,jela sam ga samo sa Meggle kajmakom... A sad sam i zaboravila da ga imam,prestala sam i peci,manje vremena,vise obaveza.... A i dani topli. Cim prvi snjeg padne "vadim ga iz sehare".
Super da nadjoh ovu temu,imam zelju odavno da kupim pekac,jer volimo domaci hlijeb,ja sam gledala Bekov on kosta 100km,ne znam da li ga neko ima,a svidjaju mi se ti vasi sto imaju vise programa,mmmm osjetim vec miris svjezeg hlijeba sa ove teme
Ja u zadnje vrijeme koristim pekač za sve drugo osim hljeba. Dizana tijesta obavezno u njemu mješam, gotovo da više ništa ne zakuhavam na ruke. U njemu sam pekla ajvar i đem. Joj odavno nisam hljeb ispekla, baš bih mogla :)
Ja hljeb skoro da i ne kupujem više, samo domaći pečem integralni ražev sa lanom i suncokretom mmmm. I jesenas sam pravila džem u njemu i već je puko . uz ekspres lonac on mi je omiljeni predmet u kuhinji
Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......
Ima li neko info gdje se moze kupiti i koliko kosta moulinex pekac za 1,5 kg, znaci model XXL ili baguette (koliko sam mogla proanalizirati modele). Gledala sam ja neke modele u Beko trgovini i u Robotu ali tad se nisam razumjela u modele pa mi samo cijena nije potpuna informacija.