Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
Kod nas je moulinexov manji, onaj sto pravi od 700 i 900 g.
I npr pravila sam francuski hljeb po njihovom receptu, sa odgodjenim startom. Samo pravljene traje 3 sata i 50 minuta,
Na kraju, kad sam ujutro izvadila hljeb, sve je bilo super.
Ali, sada mi svaki put samo kad ukljucim pekac, da pokusam namjestiti program, one mutilice same pocnu da vrte, kao da je vec sve namjesteno za pripremu hljeba, i stoji i dalje ono vrijeme potrebno za pripremu hljeba, od 3 sata i 50 minuta,
Nikako ne mogu da restartujem, znaci da bude od nule. Jel me razumijete?? Joj, bas se nadam da cete mi vi pomoci
To bi se moglo desavati ako prvo pritisnes power dugme pa onda namjestas, koliko znam restar je moguc jedino ako ga isključiš iz struje Nakon uključenja u struju prvo namjestiš program pa pritisneš dugme za paljenje, ja se nekad zeznem u brzini prvo power dugme pritisnem, a nisam program namjestila koji mi treba, i u tom slučaju ide restart iz struje
ja i mm sad u Hr-u vidjeli u jednoj trgovini,ima sve programe i 3 godine garancije i kosta oko nekih 70-80 km,to mi stvarno nije puno,al jos cekam tetku da se javi iz Njemacke jer gore imaju do 30 eura samo ne znam koja marka
i koje je vrijeme pecenja kruha?3 sata-jel istina?potrosnja struje?
Ja imam drugog proizvođača, ali kod svih je osnovni program oko 3 sata, ali svi imaju i tzv. brze programe kod mene oko 1h i 20 min, što najčešće i koristim Što se tiče potrošnje, neznam tačno kolika je, ali ja nisam osjetila neko posebno povečanje na računu.
ja i mm sad u Hr-u vidjeli u jednoj trgovini,ima sve programe i 3 godine garancije i kosta oko nekih 70-80 km,to mi stvarno nije puno,al jos cekam tetku da se javi iz Njemacke jer gore imaju do 30 eura samo ne znam koja marka
i koje je vrijeme pecenja kruha?3 sata-jel istina?potrosnja struje?
Ja imam drugog proizvođača, ali kod svih je osnovni program oko 3 sata, ali svi imaju i tzv. brze programe kod mene oko 1h i 20 min, što najčešće i koristim Što se tiče potrošnje, neznam tačno kolika je, ali ja nisam osjetila neko posebno povečanje na računu.
Isto ovako, nisam osjetila na potrosnji, a program koji traje 3 sata ukljucuje mijesanje, odmaranje - to ne zahtijeva puno struje, a pecenje traje 1h
Dijete uvijek može odraslog naučiti trima stvarima: Da bude veseo bez razloga, da bude uvijek nečim zabavljen i da se zna svom snagom zauzeti za ono što želi
IZVORNA PORUKA: saso Mi imamo moulinexov pekac,predobar je,nisam puno nista experimentisala,samo jedina zamjerka mi je sto se hljeb za moj pojam malo previse mrvi .Cula sam ako se malo vise mlijeka stavi da je bolje.Dali neko zna neki recept koji je vec provjeren,bitno mi je samo da se manje mrvi kad se reze. Poslije svakog rucka redovno usisavam
Zavisi šta se mrvi. Ako ti je kora suviše hrskava za tvoj ukus , ti lijepo hljeb nakon vađenja iz korpice pekača zamotaj u blago vlažnu kuhinjsku krpu (kao domaći hljeb) da malo omekne i dobije elasticitet. Ako ti se mrvi tjesto unutar vjerovatno je suho, ili je korišteno neko krupnije mljeveno brašno. Probaj ovaj recept koji sam ja stavila par postova iznad.
ovo je upravo bio i nas problem, isti pekac i isti problem, na kraju smo prestali da ga koristimo,. probala sam razne recepte i razne vrste brasna i opet isto, bilo je gotovo nemoguce namazati krisku, jer se sredina mrvila, iako je bio ukusan
_____________________________
Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .
IZVORNA PORUKA: saso Mi imamo moulinexov pekac,predobar je,nisam puno nista experimentisala,samo jedina zamjerka mi je sto se hljeb za moj pojam malo previse mrvi .Cula sam ako se malo vise mlijeka stavi da je bolje.Dali neko zna neki recept koji je vec provjeren,bitno mi je samo da se manje mrvi kad se reze. Poslije svakog rucka redovno usisavam
Zavisi šta se mrvi. Ako ti je kora suviše hrskava za tvoj ukus , ti lijepo hljeb nakon vađenja iz korpice pekača zamotaj u blago vlažnu kuhinjsku krpu (kao domaći hljeb) da malo omekne i dobije elasticitet. Ako ti se mrvi tjesto unutar vjerovatno je suho, ili je korišteno neko krupnije mljeveno brašno. Probaj ovaj recept koji sam ja stavila par postova iznad.
ovo je upravo bio i nas problem, isti pekac i isti problem, na kraju smo prestali da ga koristimo,. probala sam razne recepte i razne vrste brasna i opet isto, bilo je gotovo nemoguce namazati krisku, jer se sredina mrvila, iako je bio ukusan
Ja zamjenim, umjesto propisane količine vode stavim toliko mlijeka, i malo smanjim propisnu količinu brašna, pa time izbjegnem i mlijeko u prahu, i bude mi super
_____________________________
21.04.2009. - mamina princeza 21.01.2013.- mamin princ
Nedavno sam dobila pekač, durabrand, ali bez recepata.Pokušala sam sama napraviti, ali nisam baš zadovoljna kao je uspjelo.Molim vas za recepte za hleb
i ja sam dobila juče ovaj od frendice da probam ali nista ga nekuzim jer nema upute spdt ako moze malo duze objašnjenje .Inače naručili Moulinex dolazi za 10 -15 dana ali sam nestrpljiva i ovaj bi probala pa ga bar mami dala
Na par stranica ispred ima link jednog sajta sa retaljim receptima od hljeba da kolača
_____________________________
Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......
Ziki, koja je velicina vekne, Od 1kg ili više? Danas sam kupila Daewoo pekac, vekne su od 750 i 1000grama, a recepti, užas, kad sve sabereš, jedva se skupi 800gr, za tu veću. Prvi hleb sam pravila po receptu iz knjižice, , osnovni program, ispao je nekako jadan i mali, ne znam gde sam se prešla!
640 gr brašna (glatkog ili 400 glatkog 240 oštrog) 2 ravne čajne žličice soli 2 ravne čajne žličice secera 4 ravne čajne žličice suhog kvasca (ili u osnovnoj vodi razmućeno 30gr svježeg kvasca) 2-3 žlice ulja 2-3 žlice mlijeka 400ml mlake vode
Pomješajte sastojke, redoslijed nije toliko bitan kad program starta odmah.. Uključite program za brzi kruh ( ovisno o modelu pekaca) Ako pečete normalan program smanjite kvasac na 2 mž , takodjer moze se zamjenit dio vode mlijekom (onda bez dodatnog mlijeka u prahu ili običnog) Uživajte, dobar je nekoliko dana
Ljudi, napišite za koliki hleb je recept, ovo mi izgleda više od 1kg, a mnogo manje od 1,5kg?
Drage moje imam namjeru da kupim ovaj pekac ako me mozete malo uputit kako funcionise i koliko je bitno brasno jer sam sad uzela tip 400 i zadovoljna sam pravo jer sad pecem u rerni hljeb a koliko je bitno za pekac kakvo je brasno
breskvica, i ja trenutno koristim tip 400, i sve je ok. ja najcesce pravim hljeb sa pola bijelog brasna, i druga polovina malo razevog, malo crnog psenicnog i hljeb bude fin. jedina mana mujej sto se mrvi,, ali kod mene nikad ne ostane bas dugo tako da smo i taj problem rijesili . meni je pekac ok, koristim ga maksimalno, pored hljeba zakuhavam i tijesto za picu i super bude, domacu tjesteninu u njemu isto zakuham. meni je ok, ali znam i jako puno zena da su ga kupile i vrlo brzo spremile negdje a sto se tice hljeba, najbitnije je da pratis bas po receptu, ono u gram sto se kaze. pekac je lagan za rukovanje, lagan za pranje eto to je to otprilike.
Ja imam Moulinex pekac XXL za hljeb i kostao je nesto oko 260km. To mi muz kupio kao ali po svemu sudeci je vise sebe obradovao jer slabo i jedem hljeb. Inace, hljeb je izrstan. Uz pekac i dosla kniga recepata pa smo tako jedno vrijeme experimentisali, ja ili muz ali...onda sam se nesto ulijenila pa u zadnje vrijeme cesto kupujem zvijezdu ili sl. cccc.....
Ja u zadnje vrijeme više koristim pekač za zakuhati nego za samo pečenje. Kakvo god mi tijesto naumpadne, pizza, pita, torilje, slani lokumi, kifle ja samo sastojke po propisanom redu i navijem. U njemu sam pekla đem i ajvar.
Moram vam reči da sam jednom ubacila sastojke po pogrešnom redosljedu, prvo brašno pa tekućinu i lopatice su samo zablokirale. Mislila sam da sam ga pokvarila, no nakon pranja je sve opet OK. Tjesto sam naravno zakuhala na ruke
_____________________________
Velika princeza E 2005 Maleni veseljak N 2008 I ovo su moja DjeCa pored djece, i moje Dojenje nakon dojenja
kupila sam pekač mulinex-ov baguette and co,i bas sam ga dosta platila ali ukus hljeba je divan samo sto mi je kora potvrda i mrvi se,ali je ukusan i znam sta edem. Kako rjesavate problem tvrde korejer djeca mi nece pa mi ostaje
Možda da promjenis recept za hljeb, ja svoj nisam odavno koristila ali znam da mi korica nikad nije bila tvrda, naprotiv bude bas mekana. Možeš umotati u vlaznu krpu vruc hljeb pa u još jednu suhu i ostaviti da se prohladi, trebalo bi omeksati.
Nije loše ni kad ostane u pekaču dok se ne ohladi malo. Tad korica omekne. ja radim po ovom receptu :http://www.coolinarika.com/preview/recept/domaci-hljeb-iz-pekaca/
_____________________________
Velika princeza E 2005 Maleni veseljak N 2008 I ovo su moja DjeCa pored djece, i moje Dojenje nakon dojenja
od 100 ljudi koji imaju pekač čula sam jednu zajedničku primjedbu: da se hljeb mrvi, ima li neko da nema ovaj problem, je li to do vrste pekača ili . planioramo ga kupiti a totalno sam zbunjena
Evo mog nekadašnjeg hljeba iz pekača, ne mrvi se, a pravim ga po svom receptu:
2 kašikice ulja maslinovog 270 ml vode 1,5 kašikica soli 2 kašikice šećera 140 g brašna tip 500 110 g raževog brašna 160 g integralnog pšeničnog 40 g mekinja kvasca jedna vrećica Na vrhu dodam sjemenki (lan, suncokret, bundeva, susam, ražene pahuljice, zobene etc), a kad završi mješanje, premažem bjelancem i pospem lanom i susamom. Pečem na programu tri, i to težina za 1000 g (ovo je seljački hljeb, malo modifikovala recept, mjere su za 750 g i ne ispeče se dobro na 750 pa idem na 1000). Imam moulinexov XXL bez dodataka za baget.
Ovaj hljeb je baš ukusan, obožavala sam ga jesti, aparat mi non stop bio u funkciji... i onda postanem alergična na brašno, dobijem astmatični napad kad radim sa njim, i sad skuplja prašinu