|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  981 982 [983] 984 985   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Bebe 2009/2010
15.7.2010 11:03:38   
Mya_81 RR
Bambi, i ja bih rekla da su zubići...sigurno mu smeta kad staviš kašikicu u usta user posted image

Marinčii, ja ne vidim zašto ne bi palila klimu...kod je nje je najgore recimo kad stalno ulaziš izlaziš i soba gdje je velika razlika u temperaturi...naravno, nećeš staviti neku nisku temperaturu, ali nekoliko stupnjeva manje će vam već olakšati...i namjestiš da ne puše prema vama, imaš tih razlišitih opcija...

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 24551
15.7.2010 11:58:09   
Srculence
Evo da se i mi javimo.Bolesni smouser posted image user posted image user posted image user posted image sad još i višeuser posted image Kašljemo kišemo...jedva dišemouser posted image user posted image user posted image .Vodila ga jutros ponovo doktoru..jer umjesto da mu bude bolje od Zinata dijete počelo da kašlje i da sliniuser posted image .Dr kaže upala nije nikako prošlauser posted image ...ista kao i u ponedjeljak.Rekla da mu trebaju pencilini   i odemo gore kod njegove pedijatrice i ona kaže da ga ne bi baš bocala bez velike potrebe...i dadne nam da uradimo nalaz krvi Leukocite..Leukociti kaže nisu previše povišeni i ne trbaju mu penciliniuser posted image Dala mu je Ospen i 2 puta inhalaciju.Jednu smo jutros primili a jednu ćemo večeras u 6...ma eto muke žive s Dinozijemuser posted image Ponovo ne jede..plače puno...kašlje i iskašljava..pa vidjet ćemo....Raspoloženje je user posted image i meni i njemu.....

Blaženstvo se nalazi u ukusu, a ne u stvarima, i čovjek je sretan kad dobije ono što voli, a ne kad dobije ono što drugi smatraju da treba voljeti.

(odgovor članu Mya_81 RR)
Neposredna veza do poruke: 24552
15.7.2010 12:30:20   
Apotekarka
Dan...
Evo ja na poslu,kad ce sestttttttttttttttt,pozelila sam dijete...
Jutros je do 9 spavaouser posted image user posted image
Ja opet prehladjena grlobolja i puna mi usta afti opet septolete uzela,bas me brine ovo nije mi valjda imunitet tako nikakav...
Najradje bi sd zaspala...Jos sam se sva iscviljal a kasni i 15 dan...budu li opet ciste uf...
Zaboravila sam se neki dan pohvalit Antonio dv koraka sam presao od stola do tete...
Joj vidim ima osim mene i bolesn bebica A je bolje kako ne izlazi po danu...

Nase malo zlato Antonio stiglo je 30.06.2009
Nasa mala princeza Ana stigla 14.04.2013

(odgovor članu Srculence)
Neposredna veza do poruke: 24553
15.7.2010 12:52:57   
marinčii
srculence baš mi je žao pa kako više te upale stalno hvataju Dineta miša mu više,mogu misliti kako se muči duša mala,nadam se da će taj antibiotik pomoći i da će brzo biti bolje,user posted image user posted image
apotekarka i tebe opet zezaju žlijezde ,svašta nadam se da će brzo to proći da malo odahneš,bravo za Antonia kod nas još ništa od hodanja ,al neka iovako me izmori živu šta će bit tek kad prohoda
bambi ah da ti ne pričam kako je vrućeuser posted image užas živi,ja dosad palim samo kad on nije u dnevnoj al opet me strah da mu ne naškodi..evo meni čim je upalim svaku noć mi se nos začepi a on još tako malen kontam njemu će još gore smetat pa izbjegavam dok mogu,ljubi mi N aneta 

Matej 10.7.2009.
Andrej 9.12.2014.
Danas je,možda više nego ikad prije,istina da će način na koji se ponašamo prema djeci odrediti budućnost svijeta!

(odgovor članu Apotekarka)
Neposredna veza do poruke: 24554
15.7.2010 13:08:39   
chuci
baš mi je žao bolesnih bebica, nadam se da će sve brzo brzo brzo ozdraviti i biti vesele.
marinčii ne bih ni ja palila klimu ak ose baš ne mora, i mene je toga strah. npr moj tata je isto jako osjetljiv na klimu, odmah se prehladi, a i mene nekad zna ''uhvatiti'' od klime. ako i budeš palila njega u drugu sobu i nemoj prenisku temp.

mi hodamo mašAllah pravo dobro, jučer je počela sama da šuta loptu, ja sam ubjeđena pošto je to niko nije učio ni pokazao joj ikada, da je to skontala sa baby einsteina jer tamo ima u jednoj epizodi ona djeca šutaju loptu. pametnica naša.user posted image
sad se spremamo za more, jer sutra idemo, pa je mama na sto strana. sad idem u dm pokupovati šta mi još fali, pa kod mame na ručak. user posted image user posted image user posted image user posted image za mame

mrvica 22.9.2009.
mravić 4.6.2012.
ako ih ne čujem... u zijanu su garant

(odgovor članu marinčii)
Neposredna veza do poruke: 24555
15.7.2010 13:11:32   
chuci
joj bambi vidim tek sad da se i vi mučite sa zubćima. nama su tek nedavno nikla prva dva, u 3-4 dana oba. hB nije odbijala hranu ništa, ali se zato svako malo zaplače iz čista mira, ili kad glođe neku igračku udari u plač, valjda se uvrijedi.
i počela mi je evo par noći da plače iza sna, jedva je umirimo, i nastavi spavati ko da ništa nije bilouser posted image

nadam se da će kod vas muke brzo proći.

mrvica 22.9.2009.
mravić 4.6.2012.
ako ih ne čujem... u zijanu su garant

(odgovor članu chuci)
Neposredna veza do poruke: 24556
15.7.2010 13:18:32   
Meri29
jooooj umrijecu od vrucine, klime i mene strah pa je vise ne palim nego sto palim. Sad cemo da se kupamo na balkonu, samo steta sto i mama ne moze uskocitiuser posted image user posted image user posted image

Bambolini i kod vas zubiciuser posted image Moja ce kao Anel docekati prvi rodendan bez zubica, ma ni na pomolu, nikakve takve simptome nemamo. A ja kupila ogrlicu od cilibara jos kad je Majda imala 3 mjeseca, sve sad ce, sad ce zubici user posted image user posted image user posted image user posted image

< Poruku je uredio Meri29 -- 15.7.2010 13:19:07 >

Stigla sam 25.11.2009
Mama i tata su sad najsretniji na svijetu ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

(odgovor članu chuci)
Neposredna veza do poruke: 24557
15.7.2010 13:20:22   
Meri29
Chuci mozda sta ruzno sanjauser posted image Tako se i Majda budila dok je bila bolesna, proslo je sva sreca, ja sam sva istrzana od nje bila

Stigla sam 25.11.2009

(odgovor članu Meri29)
Neposredna veza do poruke: 24558
15.7.2010 13:22:08   
Meri29

IZVORNA PORUKA: Apotekarka

Zaboravila sam se neki dan pohvalit Antonio dv koraka sam presao od stola do tete...

Prvi mali samostalni koracici user posted image Cestitamouser posted image

Stigla sam 25.11.2009

(odgovor članu Apotekarka)
Neposredna veza do poruke: 24559
15.7.2010 14:13:51   
amela2208
evo i nas dvije dosle smo da vas pozdravimo... user posted image user posted image user posted image user posted image
opet smo uzasno spavale...i ja sam sva nıkakvauser posted image user posted image user posted image vani se ne moze jer sve zivo gori.
malom drugu sa srecom prvı koracı ı uskoro skroz da prohoda...
meri29: pazi  se klime ja evo par dana idem ka robot, vrat mi se ukocio od nje
bambinouser posted image user posted image user posted image user posted image Sta se muci to Nane? Nadam se da su to samo zubıcı ı da ce sto prıje to proci. pusa za njega i Sabinu

Sara&Mohammad

(odgovor članu Meri29)
Neposredna veza do poruke: 24560
15.7.2010 15:04:02   
Anoniman
e drage moje krasotice...
prvo cestitamo Antoniu te male velike korake... a i drugarici sutanje lopte... ma samo naprijed... user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

marincii sve kako se ti osjecas tako je i Mateju sigurno... znaci ako tebi smeta smetace i njemu... zato ti kazem ako ces upaliti klimu (a vi ne mozete izdrzati bez klime) vi budite u drugoj sobi, a kad hoces u sobu s klimom, prvo je izgasi jedno 10-ak minuta ranije da se malo ujednaci temperatura pa tek onda mozes i druga tamo... a vjerujem i mogu pretpostaviti kako vam je grozno...
evo kod nas je u 12 sati bilo 31 stepen, sad ne smijem ni pomisliti koliko je... user posted image user posted image user posted image user posted image

Meri ma bice zubica lagano samo, kad krenu vidjeces sve jedan za drugim...

Apotekarko jutros bas nesto razmisljam, ne znam kome je gore, ili tebi koja si u sred ljeta pocela raditi ili ce biti meni u sred zime (januar)... bljakica... ne daj se...

Nane evo ga u hodalici, skinula ga samo u pelene... dijete svo mokro... bili malo kod moje sestre, ona ga istusirala i spavao je skoro 2 sata... zamracili mu sobu i stavili ga na bracni krevet, pokrili samo peskiricem... dijete se malo rashavizalo... a za nekih sat vremena ce preci sunce na tarasu pa cemo opet u bazen... sto kaze Meri eh da moze i mama uskociti... user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu amela2208)
  Neposredna veza do poruke: 24561
15.7.2010 15:16:01   
amela2208
bambi ti nas ne volishuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Sara&Mohammad

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 24562
15.7.2010 16:32:46   
samedi
Dobar dan zenice,ja vam uvijek uletim ko padobranac. Imam pitanje: danas mi je beba skroz nesto mlitava i samo spava,slabo jede skroz ,nece da popije do kraja flasicu,ostane pola. Juce je isto slabo jela a puno spavala,a sinoc je popila pola flasice u pola 9 i tek se probudila u 5 ujutro i onda je popila svo mlijeko,napravila sam 120ml kao i obicno. Nismo nista novo radili,ja mislim da je to od vrucine. Mi nemamo klimu a u sobi je oko 30C. Kupala sam je,hladila ali ne mogu je stalno drzati u vodi,a napolju je jos toplije. Kad spava,dio glavice na kojem lezi bude skroz mokar od znoja. Sta vi mislite,ta mlitavost i to sto slabo pije,je li to od vrucine? Imam li razloga za zabrinutost? Sta da radim?

Moja ljubicica-bubicica N. 5.5.2010. 2850gr 51cm 18:25
Prohodala 6.6.2011.<3
Bubamara A. je stigla 15.11.2012. 3400gr 55 cm 02:45

(odgovor članu amela2208)
Neposredna veza do poruke: 24563
15.7.2010 16:45:50   
Meri29
Samedi cesto je brisi mokrom pelenom i nemoj je puno oblaciti. Bodi je i previse na ovim temperaturama. Kod mene Majda u peleni provede dan, tvoja bebica je malo manja pa eto bodic je onda taman. To sto ne jede je normalno kada je vruce, ali bi trebala piti. Ne smije gubiti tekucinu, a gubi je jer se znoji. Znaci probaj i mlijeko i caj i vodu... nesto od toga ce htjeti. U caj mozes dodati samo malo secera, ako nece na flasicu daj na ksikicu, ali mora uzimati tecnost

(sad kad citam ovo zvuci cudno, pisac mislio reci da je normalno da bebice jedu manje na vrucini, a ne nikako, joj meneuser posted image )

< Poruku je uredio Meri29 -- 15.7.2010 17:00:21 >

Stigla sam 25.11.2009

(odgovor članu samedi)
Neposredna veza do poruke: 24564
15.7.2010 18:37:39   
Anoniman
a jooooojjjjjjjj... amelaaaaaaa... sorry draga... udarila mi vrucina u glavu pa ne vidim bas dobro... a bas jutros u sebi kontam pa gdje li mi je ovo amela... joj izvini mila 1000x user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  kako mi je drugarica S... kako ona podnosi ove vreline... mogu misliti kako je kod vas jos vise... ljubi je puuuuno od mene... malo je i gricni za nogicu... user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

samedi draga, evo ja bas jutros pomagam nece Nane da mi jede, ja kontala da je od zubica al Boga mi ovo je od vrucine... danas mi je 2 puta spavao po 2 sata, samo u peleni stavim ga u krevetac a svaki put mu stavim novi carsaf da mu je hladnije... prekrijem ga samo preko stomacica pelenom pamucnom... eh maloprije su on i seka se brckali u bazenu nekih sat vremena i sada mi je pojeo masallah... punu zdjelu grasak, krompir, mrkva i piletina... spucao je bas u slast... valjda se malo rashladio... eh jedino sta me tjesilo je sto je danas citav dan dojio... malo malo pa doji... cak i u snu je trazio i dojio... znaci zedan nije bio... a i vode je popio danas sto nije za posljednjih 10 dana...

(odgovor članu Meri29)
  Neposredna veza do poruke: 24565
15.7.2010 21:34:30   
Mya_81 RR
Samedi, obavezno bebici daji i drugu tekućinu...čaj ili vodu...

Fakat je prevruće user posted image

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 24566
15.7.2010 22:22:58   
Anoniman
Samo da pozdravim  svoju ekipu, malu i velikuuser posted image user posted image user posted image
Mi smo dobro, malo nam je vruce ali zasad bez ozbiljnijih tegoba, A polako ponavlja skoro svaku rijec koju mi kazemo, naravno nepravilno ali sad moramo paziti sta pricamouser posted image

Neposredna veza do poruke: 24567
15.7.2010 22:41:36   
Mya_81 RR
Joooj, ja sam sad već malo u panici koliko moja malo priča...mislim znam da je to sve individualno, a i ja sam počela pričati tek sa 2,5 godine, ali vrag mi nekad ne da mira pa me to baš živcira user posted image

Uglavnom, ona samo kad vidi cuku viče av av, kad hoće crtić bumbu viče nešto u tom stilu i još na svom repertoaru ima samo ba ba ba ba...i to je to...

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 24568
15.7.2010 23:08:59   
iv@ncica
cao  mame...evo  pozdrav  i  od nas...

mi  dosli  ko  fol s  mora,  bili  na  jedan  danuser posted image user posted image ..isli  smo  ko  fol  malo  odmorit,i  jer  je  ovdje ko  u  paklu   vruce..pa  da  vidimo  kako  ce  se  A.  ponasati  i  da  si  usput  negdje  rezerviramo smjestaj  za  vise  dana....uglavnom,  ja  sam  poluluda  vise  od  trke  za  njim  i  vriske,  jedva  cekala  kad  ce  mo  kuci..bio  je  zlocesssstttt...i  tvrdoglav...ma  vristao  je  uzas,,,za  svaku  sitnicu...nece  iz  vode....neda  kamenje....nece  da  se  presvuxce,  namaze...jede..spava...ma  nista, samo  na  sunce.....pored   toliko  bebaca  dobrih  koji  se  igraju  u  hladu i  spavaju   na  plazi    lijepo  me  bilo  stid  mog   ramba....vidim  da  su  me  mnoge  mame  saozaljivo  pogledavale..a   kontam  doci  ce  te  i  vi  u  ovu  fazu  majko moja....i  jos  smo  otkrili   da   ne  podnosi  duzu  voznju..povracao  je u  oba  smijerauser posted image user posted image ..nije  ni  tu  na  mamu  putnicu  koja  je  proputovalallaaaaa   sve..  jooojjjj zloco  moj  gagi....bas  smo  se  smorili.  i  izgorili   stiteci  njega....da  mu  vise  nema  mora  dok  ne  poskoci  malo  brate    ovo  je  uzas....  od  sada  samo  balkon  i  bazen....u  kuci  klima...najbolji  je  kuci   gdje  ima  svoj  red...i  on ga  zna i  voli...
svima    veliki  pozdrav.....i  izdrzite   more  i  vrucineuser posted image user posted image ...ja  se   kupam  sa  A.  na  balkonuuser posted image user posted image

Andrej-06.04.2009 ♥❤♥❤♥

Einstein je umro, Newton je umro, Tesla je umro, a ni ja se ne osjećam baš najbolje!

Neposredna veza do poruke: 24569
15.7.2010 23:14:20   
Anoniman
iv@ncice, joj mogu misliti kako si se u stvari samo napatila... ali sta ces, kad je drug takav... jednostavno zivahan... ma hajde neka je on zdrav... jel tako... pa bice i mirnih odmora na moru i sve ostalo... a zao mi sto se umorio tako i sto je povracao... dusa mala gaga... 

(odgovor članu iv@ncica)
  Neposredna veza do poruke: 24570
15.7.2010 23:16:10   
Mya_81 RR
Joooooooj, Ivančice user posted image U potpunosti se slažem s tobom da je kuci najljepše...tačno se zna raspored kad i kako, a ovako kad odemo negdje malo duže sve mi se poremeti user posted image A baš si nešto mislim da će i moja biti takva...pa, nam je još uvijek svako presvlačenje u suzama...nakon kupanja borba j eživa da je namažem s mlijekom...a udaranje glavom od zid ili pod nam je isto dobro poznat user posted image

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu iv@ncica)
Neposredna veza do poruke: 24571
15.7.2010 23:17:28   
Mya_81 RR
Eh, da, to za povraćanje...je li smiju oni piti one tablete za put user posted image user posted image user posted image user posted image

Ljubav, 25.06.2009.

Neposredna veza do poruke: 24572
15.7.2010 23:26:06   
iv@ncica
sta  da  vam  kazem..ali   kad  mi  kazu  idemo  s  djecom  odmorit  na  more...pa  onda  stvarno  ta  djeca    moraju  biti  anđeli  da  ih  zakace na  bor na  plaziuser posted image ...naravno  da  nisam  mislila  da  ce  biti   divan...ali  ovo  danas  je  preslo  svaku  mjeru...ko  da  ga  nicemu  ne  ucim,  tako  se  oslobodio  i ubezobrazio...uzas...a  urlikanje  je  odgovor  na  sve....uh  jos  se  nicega  ne  boji....psnina  velikih,  sto  gazde  puste  po  plazi...djece..baba..ljudi...zivina  svakakvih...mora...dubine....valova...njemu  je  sve  to   idealno  za  lopovluke  njegove  lopuza  jedna....a  sve  djeca  zaspu  u autu..pa  ja kontala  ako  nista  tako ce  mo  odmoriti...ma  on  oka  ne  sklapa..i  onda  jos  poceo  povracati...jojjjj.pa  mi  da   slanu   nogu  da  mu  ljubim  iz  as...  da  nije  moj  bacila  bih  gauser posted image user posted image user posted image .....za  tablete  nemam  pojma   smiju  li  piti............aaaaaa  sad   je  zaspao,  ja  sve  oprala  i  sredili   i sebe  mackam  losionima..jer  od  mora  nema  vise  nista....sveta  kucauser posted image user posted image

Andrej-06.04.2009 ♥❤♥❤♥

Einstein je umro, Newton je umro, Tesla je umro, a ni ja se ne osjećam baš najbolje!

Neposredna veza do poruke: 24573
16.7.2010 8:50:14   
Mya_81 RR
Jutro generacijo user posted image

Nadam se da ste nam imali mirnu noć user posted image

Jedino što ne možemo u šetnjicu do večeras user posted image

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu iv@ncica)
Neposredna veza do poruke: 24574
16.7.2010 9:11:37   
Meri29
Jutrouser posted image Mi smo poceli da se budimo u 7 sati, to nam je sada valjda termin budenja, ali ne smijem da se zalim zato sto u 9 navecer vec spava i mirna sam do ujutro, pametnica mamina user posted image
Moja curica vec seta, dajdza je spremio i odose oni, a mama da jednom u miru napravi dorucak. Ma super, bas me je spasio da ne trcim da bih stigla sve.

Stigla sam 25.11.2009

Neposredna veza do poruke: 24575
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  981 982 [983] 984 985   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  981 982 [983] 984 985   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Da li su vam menstruacije bolne?
пеперутка16

U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *