|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  40 41 [42] 43 44   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Zene sa Hidzabom
28.6.2010 7:37:35   
merima_s
IZVORNA PORUKA: dadada

e ovo i mene interesuje...a i jos, zasto "nije dozvoljen" vinski ocat a jabucni jesteuser posted image ...i zasto je dozvoljen lov na divlje svinje a svinjetina se ne jede tj zabranjena je? ...ma ima dosta toga sto meni fakat nije jasno...a koga god sam od vjernika pitaala nije mi znao objasniti

svo sirce je dozvoljeno, evo ti link sa odgovorom i objasnjenjem

http://eathalalfood.blogspot.com/2010/03/balsamic-vinegar-and-alcoholhalal-or.html

a i ovde ima super stvari  http://www.gmwa.org.uk/foodguide2/index.php

< Poruku je uredio merima_s -- 28.6.2010 7:38:41 >

Mamino srce kuca samo za vas dvoje....moje sve H&H

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 1026
29.6.2010 14:24:58   
mamine oci
Ona je vjernica:

Svojom vanjštinom i nutrinom manifestuje revnost u
Allahovoj vjeri, bez oklijevanja, daleko je od kolebanja, lijenosti,
odlaganja i povođenja za ličnim prohtjevima; pokornost Allahu, subhanehu
ve te'ala, i Njegovom Poslaniku, sallallahu alejhi ve sellem, nikada
nije predmet spora između nje i njenog mu...ža; ispunjava Allahove naredbe,
a zabranjene stvariizbjegava; poviš svega ona je ambiciozno pripravna
za svaki vid hajra.

Ona je lijepog morala, blage naravi, prijatnog govora, umjerenog
karaktera, pravilnog ponašanja. U sebi nema zlobe niti želje za osvetom.
Nema prkosa i oholosti s kojom bi mužu zagorčavala život.Čestita
supruga vjernica traga za šerijatskim znanjem. Ona poznaje njegovu
vrijednost, odlike i značaj, i zato posebnu pažnju poklanja njegovom
traženju. Ona posjeduje razrađen znanstveni program kojeg se pridržava i
od kojeg ne odstupa. Majke vjernika i žene selefa ovog ummeta pružaju
joj divan primjer u traženju znanja i rada po njemu.
Njeno ophođenje prema mužu odraz je poštovanja prema njegovom velikom
ugledu kojeg mu je Islam dodjelio. Sva njegova prava ona izvršava na
najpotpuniji način, jer na ta prava ona gleda kao na ibadet putem kojeg
se približava Uzvišenom Allahu, a ne kao običnu svoju obavezu.

Čestita supruga vjernica plijeni svojim osjećajem, jasno se zapaža njeno
traženje muževljeva zadovoljstva. Snažnih je emocija i prefinjenih
osjećaja. Veseo izraz lica i osmjeh sa usana njen dom ispunjava
blaženstvom i bračnom srećom...

Haris 28.10.1999
Fatih 25.01.2008
Iman 13.01.2013

(odgovor članu merima_s)
Neposredna veza do poruke: 1027
29.6.2010 15:43:32   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: merima_s

IZVORNA PORUKA: dadada

e ovo i mene interesuje...a i jos, zasto "nije dozvoljen" vinski ocat a jabucni jesteuser posted image ...i zasto je dozvoljen lov na divlje svinje a svinjetina se ne jede tj zabranjena je? ...ma ima dosta toga sto meni fakat nije jasno...a koga god sam od vjernika pitaala nije mi znao objasniti

svo sirce je dozvoljeno, evo ti link sa odgovorom i objasnjenjem

http://eathalalfood.blogspot.com/2010/03/balsamic-vinegar-and-alcoholhalal-or.html

a i ovde ima super stvari  http://www.gmwa.org.uk/foodguide2/index.php

Hvala, tako sam i mislila...moram ovo isprintatala i nekome dati ;)

jedino bih jos voljela da nadjem odgovor sto se tice lova na divlje svinje

a i jos nesto sto sam primjetila...voljela bih da znam zasto...naravno ne svi ali vecina ljudi (vjernika..islamske vjeroispovjesti) medju njima je i moj jako dobar prijatelj...imaju averziju prema psima...macama ne a prema psima da...zasto?

(odgovor članu merima_s)
  Neposredna veza do poruke: 1028
29.6.2010 15:53:18   
mamaajna
nije to averzija,nego ako te dotakne pseca slina po odjeci nemozes klanjati u toj odjeci i moras je oprati.recimo iz posude iz koje je jela macka dovoljno je samo obrisati i mozes piti vodu iz nje a dok posudu psa moras oprati 7 puta bas prosle sedmice prof Kuduzovic je drzao ders o toj temi u Fahdoivoj dzamiji.

i imas stranicu www.fetve.org pa tamo mozes potraziti odgovor uz dokaze,a i ja cu kad budem imala vremena poslat ti hadis ili ajet koji dokazuje ovo moje receno gore

da te Allah nagradi i uputi sto se interesujes za islam

nedim 23.05.1999
iman 20.09.2009

nedim-drugi put u pubertetu uhhh ovaj je tezi
iman-poceli smo da pricamo uhhh puno da pricamo
trudimo se za trece

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 1029
29.6.2010 21:48:53   
Medić*

Islam kategorički zabranjuje držanje pasa u kućama, jer shodno hadisu Poslanika a.s. meleci ne ulaze u kuće u kojima se drže psi.
Međutim, bez obzira na to što ostale životinje nisu spomenute kao zabranjene, pitanje je koja je korist njihovog držanja, zašto da čovjek toliku ljubav, novac i pažnju poklanja životinji, a da sa druge strane zapostavlja svoju rodbinu ili izbjegava brak i potomstvo. Ako su kućni ljubimci i bračna veza i potomstvo pitanje izbora, onda svakako porodica mora imati prednost i ona ne smije, niti može, biti zamijenjena bilo kojim stvorenjima koja se drže u kući.
Druga stvar koja je bitna jeste da čovjek, držeći određenu životinju u kući, istoj uskraćuje ili ograničava pravo na ono što joj je njenom prirodom učinjeno svojstvenim. Ptice se, naprimjer, ograničavaju kavezima, što vrlo često može rezultirati time da, zbog obaveza vlasnika, njima bude uskraćena hrana i piće, a nekada mogu i uginuti zbog propusta prema njima, što je razlog da će čovjek na Sudnjem danu biti odgovoran za to. Poslanik a.s. kaže: „Neka je Allahovo prokletstvo na one koji zlostavljaju životinje.“ (Buhari i Muslim) U drugom hadisu Poslanik a.s. kaže: “Žena koja zatvori mačku, pa ugine od gladi, bit će kažnjena Džehenemom.“ Ili kako stoji u drugoj predaji:  „Žena će biti bačena u vatru ako sveže mačku, a ne bude je hranila, niti pustila da se hrani zemaljskim gmizavcima.“ (Buhari i Muslim)
Ukoliko osoba, i pored svega pomenutog, smatra da držanje kućnih ljubimaca neće negativno uticati na ispunjavanje njenih obaveza, koje ima prema domu, ukućanima, djeci, školi, poslu i sl., da će biti u stanju da vodi punu brigu o njima bez ugrožavanja njihovih prava, zašta će odgovarati na Sudnjem danu, onda u svom životnom okruženju može imati i neku od životinja koje su muslimanu dozvoljene.

Nema vece institucije od roditelja!

(odgovor članu mamaajna)
Neposredna veza do poruke: 1030
29.6.2010 22:59:42   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: medic slatki

Islam kategorički zabranjuje držanje pasa u kućama, jer shodno hadisu Poslanika a.s. meleci ne ulaze u kuće u kojima se drže psi.
Međutim, bez obzira na to što ostale životinje nisu spomenute kao zabranjene, pitanje je koja je korist njihovog držanja, zašto da čovjek toliku ljubav, novac i pažnju poklanja životinji, a da sa druge strane zapostavlja svoju rodbinu ili izbjegava brak i potomstvo. Ako su kućni ljubimci i bračna veza i potomstvo pitanje izbora, onda svakako porodica mora imati prednost i ona ne smije, niti može, biti zamijenjena bilo kojim stvorenjima koja se drže u kući.
Druga stvar koja je bitna jeste da čovjek, držeći određenu životinju u kući, istoj uskraćuje ili ograničava pravo na ono što joj je njenom prirodom učinjeno svojstvenim. Ptice se, naprimjer, ograničavaju kavezima, što vrlo često može rezultirati time da, zbog obaveza vlasnika, njima bude uskraćena hrana i piće, a nekada mogu i uginuti zbog propusta prema njima, što je razlog da će čovjek na Sudnjem danu biti odgovoran za to. Poslanik a.s. kaže: „Neka je Allahovo prokletstvo na one koji zlostavljaju životinje.“ (Buhari i Muslim) U drugom hadisu Poslanik a.s. kaže: “Žena koja zatvori mačku, pa ugine od gladi, bit će kažnjena Džehenemom.“ Ili kako stoji u drugoj predaji:  „Žena će biti bačena u vatru ako sveže mačku, a ne bude je hranila, niti pustila da se hrani zemaljskim gmizavcima.“ (Buhari i Muslim)
Ukoliko osoba, i pored svega pomenutog, smatra da držanje kućnih ljubimaca neće negativno uticati na ispunjavanje njenih obaveza, koje ima prema domu, ukućanima, djeci, školi, poslu i sl., da će biti u stanju da vodi punu brigu o njima bez ugrožavanja njihovih prava, zašta će odgovarati na Sudnjem danu, onda u svom životnom okruženju može imati i neku od životinja koje su muslimanu dozvoljene.

Za ovo bih voljela da mi das ajet...gdje to tacno pise

A ja bih tebe zamolila da procitas ovo ...to je edukacioni materijal koji djelimo....izvini, slabo se vidi jer je skeniran

(odgovor članu Medić*)
  Neposredna veza do poruke: 1031
29.6.2010 23:10:24   
mamaajna
musliman moze drzati zivotinju ali se o njoj mora brinuti .imate brate hadis ja gore postavih link,niko nista PROCITAJTE U TOMU 4 STRANA OD 75 DO 112 moze se i pas drzati ali za lov .u islamu je govor o cistoci zivotinja da nesmije pseca slina dohvatiti odjecu u kojoj obavljas namaz.islam je tako jednostavan da ga i budala moze ziviti po serijatu,samo sto neki izvrcu i uvelicavaju.neki dan u parku bile nas 3 sestre i pored toliko naroda jedan pas ,onako cupav,poveci,vidi se da je "kucni"negdje bio leze pored nase klupe i sad smo nas tri trebale vristati i skikati sto je pas tu i tjerati ga.znaci u buharijevoj zbirki hadisa imate objasnjenje.

namaz ljudi namaz,a to ko voli zivotinje ili ne negdje pri kraju
prvo za sta ce mo biti pitani je namaz a valja nam svima u kabur leci,a niko jos nije izbjegao to

nedim 23.05.1999
iman 20.09.2009

trudimo se za trece

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 1032
29.6.2010 23:13:30   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: mamaajna

musliman moze drzati zivotinju ali se o njoj mora brinuti .imate brate hadis ja gore postavih link,niko nista PROCITAJTE U TOMU 4 STRANA OD 75 DO 112 moze se i pas drzati ali za lov .u islamu je govor o cistoci zivotinja da nesmije pseca slina dohvatiti odjecu u kojoj obavljas namaz.islam je tako jednostavan da ga i budala moze ziviti po serijatu,samo sto neki izvrcu i uvelicavaju.neki dan u parku bile nas 3 sestre i pored toliko naroda jedan pas ,onako cupav,poveci,vidi se da je "kucni"negdje bio leze pored nase klupe i sad smo nas tri trebale vristati i skikati sto je pas tu i tjerati ga.znaci u buharijevoj zbirki hadisa imate objasnjenje.

namaz ljudi namaz,a to ko voli zivotinje ili ne negdje pri kraju
prvo za sta ce mo biti pitani je namaz a valja nam svima u kabur leci,a niko jos nije izbjegao to
user posted image user posted image user posted image user posted image

ja cak mislim da se islam, sto se prava zivotinja tice, izdigao iznad svih religija...pa mi bas zato "nas" odnos prema njima nije najjasniji

(odgovor članu mamaajna)
  Neposredna veza do poruke: 1033
29.6.2010 23:13:47   
mamaajna
eeee ima kod mene u haustoru malo mace i svi ga stanari hrane svi 15spratova a on dole u prizemlju ispraca i docekuje stanare.mislim da ce biti veoma debeo macak jer ga svi kljukaju hranom

nedim 23.05.1999
iman 20.09.2009

trudimo se za trece

(odgovor članu mamaajna)
Neposredna veza do poruke: 1034
30.6.2010 17:58:11   
mamine oci
Kad je Allah stvarao ženu morala je biti posebna.
Dao joj je ramena,dovoljno jaka da nose svu težinu ovoga svijeta, a opet dovoljno nježna da mogu pružati utjehu.

Dao joj je unutrašnju snagu da podnese porod i odbijanje koje joj toliko puta stiže od njene djece.

...Dao joj je čvrstinu koja joj omogućuje da ide dalje kad svi drugi odustanu, i da se brine za svoju familiju za vrijeme bolesti i nevolje, bez prigovora.

Dao joj je osjećajnost da voli svoju djecu bez obzira na sve, čak i ako ju je njezino dijete veoma povrijedilo.

Dao joj je snagu da nosi svoga muža kroz njegove greške i načinio je od njegovog rebra da bi štitila njegovo srce.

Dao joj je mudrost da zna da dobar muž nikada ne bi povrijedio svoju ženu, ali povremeno testira njenu snagu i odlučnost da bude uz njega.I napokon, dao joj je suzu da je isplače.

To je samo njeno na korištenje kad god joj zatreba.... ali ti Budi jako oprezan da ne rasplaces zenu jer Bog broji njene suze..Zena je nastala od muskarceva rebra,a ne od njegovih stopala da se po njoj gazi.Ne od njegove glave da se njome vlada,nego od boka da mu bude jednaka.Ispod ruke da bude zasticena i pokraj srca da bude voljena"...

jasmin user posted image nedostajes mi i na ovoj temi i na rr  jedan velikiuser posted image user posted image za tebe

Haris 28.10.1999
Fatih 25.01.2008
Iman 13.01.2013

(odgovor članu Behar)
Neposredna veza do poruke: 1035
30.6.2010 23:34:27   
Saraya
Nedostajem li ja nekome??? Maloprije je Jasmin bila na MSN-u, ne znam sto je nema na RR... user posted image

Ne znam odakle vam to da vinsko sirce nije halal... To sto se nesto zove "vinsko" ne mora znaciti da je vrsta alkohola; koliko je meni poznato cak i kad bi se alkohol odredjenim postupkom pretvorio u sirce bio bi halal.

Sto se tice lova na divlje svinje, mozda je dozvoljen, ali ne s ciljem da se jedu, nego da se sprijeci steta koju mogu prouzrociti. To nije klasicni lov, nego vise kao hajka/istrebljivanje. A inace, muslimanima nije dozvoljeno jesti nista "sto ima kandze, niti zivotinje sa ocnjacima". (Ovako stoji doslovno u hadisu, a misli se na ptice grabljivice i divlje zvijeri)

Sto se tice psa, nije ga dozvoljeno drzati osim iz nuzde(za lov, kao vodic slijepcu, za cuvanje stoke i usjeva...), ali mora biti obucen za ove poslove(dresiran).

(odgovor članu mamine oci)
Neposredna veza do poruke: 1036
30.6.2010 23:53:44   
Saraya
Sto se tice arome ruma, sad sam postavila pitanje na fetve.org, ali ne vidim razloga zasto bi bilo zabranjeno, s obzirom na ovu fetvu:

SLATKIŠI U KOJIMA IMA ALKOHOLA  

Pitanje: U našim trgovinama mogu se kupiti lijekovi i slatkiši u kojima ima izuzetno mala količina alkohola. Je li dozvoljeno konzumirati te proizvode? Treba naglasiti, da je procenat alkohola u tim proizvodima toliko zanemariv da čovjek, ako bi pojeo izuzetno mnogo spomenutih proizvoda, ne bi osjetio tragove alkohola?

Odgovor: Ako bi prisustvo alkohola u tim proizvodima bilo u toliko malom procentu da čovjek ne bi osjetio djelovanje alkohola pa makar pojeo mnogo spomenutih artikala, u tom slučaju je dozvoljeno da konzumira i prodaje spomenute proizvode, zato što u tim situacijama alkohol ne ostavlja nikakve posljedice na hranu, niti na boju niti na miris, zato što se preobrazio u nešto što je čisto.
Treba napomenuti da muslimanu nije dozvoljeno da proizvodi takve proizvode, niti da stavlja alkohol u hranu muslimana, niti da pomaže onima koji to čine.
(Fetve Stalne komisije: fetva broj 18615, 22 tom, str. 297)

Ako je ovakav propis za alkohol, sta je onda sa aromom koja ne sadrzi alkohol?!

< Poruku je uredio Saraya -- 30.6.2010 23:55:10 >

(odgovor članu Saraya)
Neposredna veza do poruke: 1037
1.7.2010 0:27:03   
Saraya
IZVORNA PORUKA: Sarajkica

Selam drage

Molim vas da ispunite kratki upitnik u svrhu istrazivanja za magistarsku tezu ''Hidzab u Evropi- Pitanje kulture, vjere ili politike? ''

https://spreadsheets.google.com/viewform?formkey=dGs3TFk3YzFQd0pKTVZOelpSSWRzS3c6MQ

Molim vas i da link proslijediti svojim kontaktima kako bih prikupila sto vise korisnih informacija i napravila sto korisniji rad.

Unaprijed hvala :)

Evo i ja popunila, nadam se da ce ti biti od koristi, koliko- toliko, i sretno ti, mila... user posted image

(odgovor članu Sarajkica)
Neposredna veza do poruke: 1038
1.7.2010 11:16:15   
mamine oci

IZVORNA PORUKA: Saraya

Nedostajem li ja nekome??? Maloprije je Jasmin bila na MSN-u, ne znam sto je nema na RR... 

naravno da nedostajesuser posted image

Haris 28.10.1999
Fatih 25.01.2008
Iman 13.01.2013

(odgovor članu Saraya)
Neposredna veza do poruke: 1039
1.7.2010 11:18:43   
muslimanka
Selam i pozdrav dragi moji!
Drago mi je da sam sto sam pronasla vasu stranicu.
Ja sam se pokrila u ponedjeljak(28.6),i zelim da to cjelom svijetu kazem::))))
Nazalost moja familija me i ne podrzaje u ovoj odluci,a majka me vrijedja tako da mi srce krvari.
Naravno ja sa njima na najljepsi nacin razgovaram,ali kada se osamim jako sam tuzna zbog njihovih rijeci.
Molim dragog Allaha dz.s. da mi ovaj put olaksa..

(odgovor članu Lalana)
Neposredna veza do poruke: 1040
1.7.2010 11:21:45   
mamine oci

IZVORNA PORUKA: muslimanka

Nazalost moja familija me i ne podrzaje u ovoj odluci,a majka me vrijedja tako da mi srce krvari.
Naravno ja sa njima na najljepsi nacin razgovaram,ali kada se osamim jako sam tuzna zbog njihovih rijeci.

prije svega dobro dosla na forumuser posted image Allah.dz.s.,da te nagradi sto si se pokrila i da ti da snagu i sabur da izdrzis i ne posustanes jer nemas podrsku samo budi jaka i istranja na roditelje se ne culji nego uputi dovu za njih bicee insAllah sve dobro strpljen spasen...

Haris 28.10.1999
Fatih 25.01.2008
Iman 13.01.2013

(odgovor članu muslimanka)
Neposredna veza do poruke: 1041
1.7.2010 13:22:35   
mamaajna

ALEJKUMU SELAM,duso vecina nas je sve to prosla ili prolazi ,ti si na pravom putu,to samo sejtan prilazi da te omete,ako budes cvrsta on ce s vremenom popustiti i tvoj odnos s roditeljima ce biti ok.a s druge strane i ti svojim primjerom moras pokazati njima kako je islam ljep.

ooooo saraya pa gdje si zeno,da nisi gdje na godisnjem bila,kako mala raja

nedim 23.05.1999
iman 20.09.2009

trudimo se za trece

Neposredna veza do poruke: 1042
1.7.2010 20:48:10   
moja barbika

Draga nasa,molim Allaha dz.s da ti da samo najbolje u zivotu.Elhamdulillah pa si ispunila ono sto je Allah naredio jednoj zeni.Nemoj biti tuzna sto se tice tvojih porodice jer Allah s.w. je na strani vjernika i popustit ce majka insAllah,vjeruj mi jer ti si njeno djete.Samo budi blaga i njezna i nikako se nemoj svadjati,budi ustrajna.Moji su se mene bili odrekli kada sam se pokrila,ali sada je sve u redu hvala Uzvisenom!

Neposredna veza do poruke: 1043
1.7.2010 22:07:11   
Behar

Draga... blago tebi pa si skupila hrabrosti da to uradiš i protiv njihove volje. I ja molim Allaha dž.š. da ti olakša i znam da će ti olakšati jer On je na strani vjernika.
user posted image

Allah gives and forgives, man gets and forgets...

Neposredna veza do poruke: 1044
1.7.2010 23:09:12   
Medić*

We alejkumu sellam, da te Allah inshalah nagradi sto si se pokrila, mnoge su imale probleme s porodicom kao i ti draga moja ali ipak su svojim pokrivanjem dokazale kao i ti vecu ljubav prema Allahu dz.s. nego prema svojim roditeljima. Molim plemenitog Allaha da ti podari sabur tebi i tvojim roditeljima , uz Allahovu pomoc i cvrst iman vi cete to uspjesno akobogda prebroditi. Da nas sviju Allah uputi na pravi put, na put onih kojima je svoje blagodati dao a ne na put onih koji su zalutali i na koje se On rasrdio. Hvala Allahu jos jednom pa ja nisam morala kroz takvo iskusenje proci.

Nema vece institucije od roditelja!

Neposredna veza do poruke: 1045
2.7.2010 10:58:15   
Saraya
Muslimanka, molim Allaha da ti olaksa, da tvoji roditelji shvate obaveznost i ljepotu hidzaba. Amin!

Ja bih te ovom prilikom savjetovala da pazis na svoj odnos s roditeljima, pokazi im da se izmedju vas nista nije promijenilo, cini im dobrocinstvo jos vise nego obicno, pokusaj da razgovaras s njima samo kada su smireni i odmorni, primiri se neko vrijeme u kuci sa jasnim stavom da hidzab neces skinuti... znaj draga sestro da svaki pogresan korak je samo dolijevanje ulja na vatru, a to ti ne treba... Dovi Allahu Uzvisenom i ustraj... Osloni se na Allaha i znaj da iskusenja te mogu samo ucvrstiti i povecati ti stepene u dzennetu, insallah...

Sestro moja, ako si na Istini, ne moze ti stetiti sta neko misli ili govori... Mnogo je primjera gdje su se roditelji protivili hidzabu, a da su poslije i sami posli klanjati i praktikovati druge islamske propise... Zato pamet u glavu, sjeti se kako je bilo muslimanima Mekke pa su ustrajali... Esselamu alejkum

Ajna, draga moja, kanim se da ti svratim, al sve kontam doci ces ti meni user posted image user posted image user posted image Mi nikako da se uganjamo... Ma nisam ja plaho hodala, djeca su mi bila 20 dana u Mostaru, isli na more... a ja kuci... pa dodji mi...

(odgovor članu Medić*)
Neposredna veza do poruke: 1046
2.7.2010 22:41:03   
moja barbika

< Poruku je uredio moja barbika -- 2.7.2010 22:43:55 >

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 1047
4.7.2010 17:38:20   
muslimanka
Hvala vam svima na podrsci...
Bit ce Insallah sve u redu,ne gubim ja nadu,a Allah dragi mi je podario sabur
tako da sam se malo smirila..naravno i za mene je ovo nova situacija i ja se moram
naviknut na zivot sa hidzabom...
puno selama i pozdrava,ljubim vas...

(odgovor članu moja barbika)
Neposredna veza do poruke: 1048
4.7.2010 18:25:43   
Anoniman
Muslimanka,dobro nam došla!user posted image
Biće to sve ako Bog da uredu,treba i njima sad vremena dok ne priviknu,a ti samo polahko i fino s njima....
Neka te Allah dž.š. nagradi!

Neposredna veza do poruke: 1049
13.7.2010 23:43:20   
malena sharena
Dobih na mail jedan hadis koji me se bas dojmio i hocu da ga podijelim sa svim mamama i onima koje ce to ako Bog da postati.

Sellama, dadilja Poslanikovog s.a.v.s. sina Ibrahima je upitala:
"O, Allahov Poslaniče, obradovao si muškarce svakim hajrom, a nisi žene?"
Poslanik s.a.v.s. upita:
"Jesu li te tvoje prijateljice nagovorile da to pitaš?"
Ona reče: "Jesu, one su me nagovorile."

On odgovori:
"Zar nije zadovoljna jedna od vas da kada je trudna od svog muža, a on je njom zadovoljan,
da ima nagradu poput postača, klanjača na Allahovom putu?
A kada je zadese porođajni bolovi, ne znaju stanovnici ni Nebesa ni Zemlje kakve je skrivene radosti čekaju.
Pa kada rodi, ne izađe iz nje kap njenog mlijeka, niti će (dijete) posisati gutljaj, a da neće imati za svaki gutljaj i usisaj dobro djelo,
pa ako noć probdije zbog njega, imaće nagradu kao da je oslobodila sedamdeset_ robova na Allahovom putu."

< Poruku je uredio malena sharena -- 13.7.2010 23:46:36 >

Ne znas ti majko, kako je dijete roditi

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 1050
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  40 41 [42] 43 44   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  40 41 [42] 43 44   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *