|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  42 43 [44] 45 46   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Zene sa Hidzabom
27.7.2010 12:08:13   
Hanady RR
ma nije srupio ali je donešen zaključak da ide u parlamentarnu porceduru...user posted image

znači raspravljat če o tome dali da ga usvoje...
ja poznajući sastav parlamenta bojim se malo za ishoduser posted image

ali danas su žene sa hidžabom bile pred parlamentom i protestiraju

tako mi je krivo što su dovedene u poziciju da od doma za ljudka prava traže zaštitu svoga vjerskog identiteta....
uažs....
sve ke to politička volja...
ali ne mogu da vjerujem da je do ovoga došlo...
kakvo licmjestvo naše vlasti...fuj fuj...
dirati u osnovno pravo na vjeru i na način života....

a kad goli hodaju po cesti i kada homoseksualci imaju nešto da kažu onda je u pitanju njihova sloboda izražavanaj...nemama ja ništa prootiv njih ali ovakvan način zabrane mi je strašan , strašan....user posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 1076
27.7.2010 12:11:49   
jasmin

IZVORNA PORUKA: Hanady RR

ma nije srupio ali je donešen zaključak da ide u parlamentarnu porceduru...user posted image

znači raspravljat če o tome dali da ga usvoje...
ja poznajući sastav parlamenta bojim se malo za ishoduser posted image

ali danas su žene sa hidžabom bile pred parlamentom i protestiraju

tako mi je krivo što su dovedene u poziciju da od doma za ljudka prava traže zaštitu svoga vjerskog identiteta....
uažs....
sve ke to politička volja...
ali ne mogu da vjerujem da je do ovoga došlo...
kakvo licmjestvo naše vlasti...fuj fuj...
dirati u osnovno pravo na vjeru i na način života....

a kad goli hodaju po cesti i kada homoseksualci imaju nešto da kažu onda je u pitanju njihova sloboda izražavanaj...nemama ja ništa prootiv njih ali ovakvan način zabrane mi je strašan , strašan....user posted image

Iskreno se nadam da nece doci do zabrane...iskreno.: (

”A robovi Milostivog su oni koji po zemlji mirno hodaju, a kada ih bestidnici oslove; odgovaraju: - Mir vama”!

Cvijete...šta od tebe miriše ljepše?- Dijete!

2007, 2008 ( dva puta moje sve )

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 1077
27.7.2010 14:01:08   
aazra
Ja stvarno moram još jednom da reagujem jer mislim da neke informacije mogu (bespotrebno) uznemiriti mnoge forumašice.

Dakle, nije riječ o zabrani hidžaba, već o zabrani nikaba, odnosno pokrivanja lica na javnim mjestima.
Mislim da bi (kada je riječ o zakonima) trebali provjeriti informacije i podatke prije nego što ih plasirate...
Ta zabrana već postoji u mnogim zemljama, čak i Islamska zajednica u BiH ne propagira niti smatra obaveznim nošenje nikaba (provjereno iz prve rukeuser posted image ) ali naravno niko nije za to da se ta zabrana uvede kod nas i tim zenama treba dopustiti da se nose kako zele.

Ali mislim da bi najbolje bilo da neka od zenica detaljnije pojasni ove termine - hidžab i nikab da ne bi nastajale ovakve zabune....

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 1078
27.7.2010 14:12:08   
frenkoza
bilo kako bilo draga aazra mi se svi trebamo dici.... bjedno je sto je prijedlog otiao u proceduru.... a jos mi je bjednije sto sam na vjestima sinoc gledala onih 50-tak muskaraca i zena pred parlamentom.... tamo nas je jucer trebalo biti bar 50 000 muslimana i muslimanki... bez obzira da li nosimo nikab, hidzab ili smo otkrivene....  mi se moramo izboriti za njih.... jer ako uspiju usvojiti ovaj zakon - sljedeci je definitivno hidzab, kao i u Turskoj, gdje je zabranjeno studirati na drzavnim univerzitetima pokrivenim djevojkama, sa hidzabom.... sta je onda sljedece???' Klanje kurbana - zabranice "nasilje nad zivotinjama"... pa onda ezan - uzurpira evropljane.... pa onda munare... pa ovo pa ono....

na prvoj stanici treba reci NE!!!! mislim da se trebaju organizirati masovni protesti i pozvati SVE ljude koji u Jednog Boga vjeruju da pomognu nasim sestrama...

"Postoji trenutak u zivotu zene u kome je svaka suza zlatna,trenutak kad sunce obasja dusu i nestane mraka.Trenutak kada znamo da mozemo,da smo istovremeno i nezne i jake,kad ugledamo dva oka najmilija,Trenutak kada postanemo majke"
10.11.2009.
30.0

(odgovor članu aazra)
Neposredna veza do poruke: 1079
27.7.2010 14:20:07   
mamina princeza
Govorite o zabrani nosenja nikaba kod nas???
mozda sam neinformisana al zaista meni je to toliko i cudno i bezobrazno i van svake pameti.

Ipak smo mi u velikom broju muslimani i ja iako ne mstram da je nikab obaveza znam da mnogo nasih sestara nosi nikab i postujem to i zasto sad to zabranjivati.
Bas sam se iznenadila stvarno.

Moja princeza 04.07.2008
Moj princ 26.02.2012

(odgovor članu frenkoza)
Neposredna veza do poruke: 1080
27.7.2010 14:21:39   
frenkoza
da draga... nazalost prjedlog je u proceduri.... ocito da u nasoj vlasti nema mnogo muslimana.... mozda ih ima hrpa koji nose muslimanska imena, ali to je sve user posted image

"Postoji trenutak u zivotu zene u kome je svaka suza zlatna,trenutak kad sunce obasja dusu i nestane mraka.Trenutak kada znamo da mozemo,da smo istovremeno i nezne i jake,kad ugledamo dva oka najmilija,Trenutak kada postanemo majke"
10.11.2009.
30.0

(odgovor članu mamina princeza)
Neposredna veza do poruke: 1081
27.7.2010 14:27:02   
hanabanana
Praktično, ta zabrana već postoji u BiH.
Sada će je samo legalizirati.

(odgovor članu frenkoza)
Neposredna veza do poruke: 1082
27.7.2010 14:48:32   
mamina princeza
IZVORNA PORUKA: hanabanana

Praktično, ta zabrana već postoji u BiH.
Sada će je samo legalizirati.

ne razumijem ? kako postoji vec ... svaki dan vidjam par zena po d nikabom  ...??

Moja princeza 04.07.2008
Moj princ 26.02.2012

(odgovor članu hanabanana)
Neposredna veza do poruke: 1083
27.7.2010 15:07:07   
hanabanana
Sama činjenica da se tako ne mogu slikati za lični dokument meni govori da zabrana postoji.

Neposredna veza do poruke: 1084
27.7.2010 15:13:37   
mamina princeza
To mi je poznato... al opet mislim da to nije opet ista stvar. Cula sam milion prica da se nosenjem nikaba narusava sigurnost da moze neko namjerno staviti zbog nekog cina i svasta nesto
al opet smatram da je za zenu koja nosi nikab i koja smatra da joj je to duznost strasno uvodjenje ovog zakona. Nije mi ok jer ipak jedan od vecinskih naroda su u BIH Bosnjaci - muslimani ukljucujući i žene s nikabom.

Opet naglasavam ... premam mom misljenju nije obaveza ( mada mi je poznato da ima tumacenja i da jeste) al postujem odluku onih koji ga nose. 

Moja princeza 04.07.2008
Moj princ 26.02.2012

Neposredna veza do poruke: 1085
27.7.2010 15:18:03   
Hanady RR
ja ću danas dobiti prijedlog zakona...poslijepodne...ok o zabrani nošenja nikaba je....

međutim sada me zanima dali se ta zabrana odnosi samo u slučaju slikanja za domunet ili ne...nisma sigurna dok ne dođem do prijedloga zakona.

U francuskoj i Belgiji je zakon u vezi sa istim  donešen ali malo mi je smiješno da nam se pored milionskih porblema u državi političari bave ovim pozivajući se na Ustav i upoređujući nas sa belgijom i Francuskom.

Uglavnom lijepo sam rekla dok ne dođem do prijedloga zakona koji me jako zanima moći ću više o istom govoriti...a da me ljuti ljuti me ...iz više razloga.

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

Neposredna veza do poruke: 1086
27.7.2010 15:22:43   
aazra
IZVORNA PORUKA: mamina princeza

To mi je poznato... al opet mislim da to nije opet ista stvar. Cula sam milion prica da se nosenjem nikaba narusava sigurnost da moze neko namjerno staviti zbog nekog cina i svasta nesto
al opet smatram da je za zenu koja nosi nikab i koja smatra da joj je to duznost strasno uvodjenje ovog zakona. Nije mi ok jer ipak jedan od vecinskih naroda su u BIH Bosnjaci - muslimani ukljucujući i žene s nikabom.

Opet naglasavam ... premam mom misljenju nije obaveza ( mada mi je poznato da ima tumacenja i da jeste) al postujem odluku onih koji ga nose. 

Različita su tumačenja...Meni je iskreno drago što Islamska zajednica nikab ne smatra "obaveznim", ali opet treba poštivati pravo žena koje su izabrale da ga nose...E, sad zakoni ove države su takvi ja sam lično prisustvovala situacijama gdje jedna takva osoba nije željela pokazati lice kada je predavala ličnu i to u Zavodu za zaštitu zdravlja žena i materinstva...I također znam nekoliko primjera žena koje su ostavile nikab i izabrale hidžab...
Ali opet - takve rigorozne zabrane ne vode nikuda posebno ne međusobnoj tolerancijiuser posted image
Ipak moramo zanti da je vrijeme pred izbore i ne samo da jedna takva inicijativa neće proći, već možemo očekivati još svašta (pred prošle izbore su prijetili da će izbrisati Hrvate iz ustava) samo ne žele da se pominje njihov nerad i neodgovornost prema narodu...Ja ipak mislim da od toga neće biti ništa i da ne bi trebali širiti "paniku"user posted image   

< Poruku je uredio aazra -- 27.7.2010 15:23:52 >

Neposredna veza do poruke: 1087
27.7.2010 15:25:16   
jasmin

Sama činjenica da se tako ne mogu slikati za lični dokument meni govori da zabrana postoji.

Draga sasvim je logicno da se pokrivenog lica niko ne moze slikati za licni dokument,postojala zabrana ili ne.

Sto se tice narusavanja sigurnosti nije nikakav dokaz da se treba zabraniti,jer npr.Denisa Mrnjavca sigurno nije ubila zena koja nosi nikab.Slicnih primjera je more.Bilo bi jako nepravdeno da zabrana stupi na snagu,jer se takvom zabranom udara na vjerske slobode i opcenito odabir odijevanja.Zalosno je sto bi dosta bh zenica bile prisiljene krsiti zakon.: (

”A robovi Milostivog su oni koji po zemlji mirno hodaju, a kada ih bestidnici oslove; odgovaraju: - Mir vama”!

Neposredna veza do poruke: 1088
27.7.2010 15:28:07   
aazra
IZVORNA PORUKA: jasmin

Draga sasvim je logicno da se pokrivenog lica niko ne moze slikati za licni dokument,postojala zabrana ili ne.

Sto se tice narusavanja sigurnosti nije nikakav dokaz da se treba zabraniti,jer npr.Denisa Mrnjavca sigurno nije ubila zena koja nosi nikab.Slicnih primjera je more.Bilo bi jako nepravdeno da zabrana stupi na snagu,jer se takvom zabranom udara na vjerske slobode i opcenito odabir odijevanja.Zalosno je sto bi dosta bh zenica bile prisiljene krsiti zakon.: (

Ubice Denisa Mrnjavca su dobile zaslužene kazne...Ja ove stvari ipak ne bih miješala...Ovdje se radi o maloljetničkoj delikvenciji.

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 1089
27.7.2010 15:29:11   
jasmin

IZVORNA PORUKA: Hanady RR

ja ću danas dobiti prijedlog zakona...poslijepodne...ok o zabrani nošenja nikaba je....

međutim sada me zanima dali se ta zabrana odnosi samo u slučaju slikanja za domunet ili ne...nisma sigurna dok ne dođem do prijedloga zakona.

U francuskoj i Belgiji je zakon u vezi sa istim  donešen ali malo mi je smiješno da nam se pored milionskih porblema u državi političari bave ovim pozivajući se na Ustav i upoređujući nas sa belgijom i Francuskom.

Uglavnom lijepo sam rekla dok ne dođem do prijedloga zakona koji me jako zanima moći ću više o istom govoriti...a da me ljuti ljuti me ...iz više razloga.

Ne Hanady,ne odnosi se zabrana samo u slucaju slikanja.Ja imam sve potrebne dokumente a vadila sam ih zadnji put kad sam vec bila pokrivena nikabom.Slikanje sam imala,naravno,otkrivenog lica i srecom,fotograf je bila zena.

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 1090
27.7.2010 15:31:57   
hanabanana

Meni nije logično.
Naročito kada žena mora skinuti veo kad je policajac zaustavi i nema pravo ( bez posljedice ) reći da to ne želi.

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 1091
27.7.2010 15:36:33   
jasmin

IZVORNA PORUKA: aazra

Ubice Denisa Mrnjavca su dobile zaslužene kazne...Ja ove stvari ipak ne bih miješala...Ovdje se radi o maloljetničkoj delikvenciji.

Nisam uopce htjela pisati o tome je li neko kaznjen za pocinjeno djelo ili ne,samo sam zeljela istaci da prijetnja sigurnosti nema atribut.Ubijenog decka sam samo navela kao primjer,bez obzira sto se radilo o maloljetničkoj delikvenciji,jer paznja se odvodi na to da je sigurnost narusena,ali ne od strane pokrivene zene kao sto politicari navode razlog zbog cega bi nikab trebao biti zabranjen.Razumijemo li se :)?

(odgovor članu aazra)
Neposredna veza do poruke: 1092
27.7.2010 15:39:36   
aazra
Razumijem te jasmin i znam da te to pogađa jer i ti si jedna od njih...I to je sve politička propaganda..kakva sigurnost?!!!

Bilo je drugih pitanja (i zakona) kada su svi mogli da su htjeli pokazati svoju zabrinutost za sigurnost, ali oni su našli upravo ovaj...Jer oni koji su ga predlozili dobit ce poene kod svog a oni koji ce to zaustaviti kod svog naroda...za dva mjeseca su izbori...

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 1093
27.7.2010 15:39:49   
jasmin

Meni nije logično.
Naročito kada žena mora skinuti veo kad je policajac zaustavi i nema pravo ( bez posljedice ) reći da to ne želi.

Vjerujem da bi u slucaju identifikacije i osoba koja nosi zastitnu masku za lice u periodu epidemije definitivno trebala skloniti masku s lica ako policajac to zatrazi,sto uopce ne znaci da je maska zabranjena za nositi :).

Neposredna veza do poruke: 1094
27.7.2010 15:41:01   
hanabanana
Jasmin, kad već povlačiš paralelu nemojmo zaboraviti da su se upravo pod nikabom krili Dumond i Zefferini, uhapšeni u Zenici 1997.

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 1095
27.7.2010 15:43:09   
Hanady RR
IZVORNA PORUKA: aazra

Razumijem te jasmin i znam da te to pogađa jer i ti si jedna od njih...I to je sve politička propaganda..kakva sigurnost?!!!

Bilo je drugih pitanja (i zakona) kada su svi mogli da su htjeli pokazati svoju zabrinutost za sigurnost, ali oni su našli upravo ovaj...Jer oni koji su ga predlozili dobit ce poene kod svog a oni koji ce to zaustaviti kod svog naroda...za dva mjeseca su izbori...

ovo je ključ svega....
u svrhu politike raditi nešto što meni logično nije nikakako.
i ovo me ljuti....

logika u svemu ovome mjesta nema ni pod razno....

zaista im je ružan prijmer dokaza da nam žele dobro.user posted image

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu aazra)
Neposredna veza do poruke: 1096
27.7.2010 15:43:33   
koka i po
Meni nikako nije jasno zašto nekome smetaju pokrivene ženeuser posted image

To je njihovo pravo,dobra volja,a ja im lično kapu skidam,jer to zahtjeva velika odricanja.

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 1097
27.7.2010 15:46:31   
aazra

Jasmin, kad već povlačiš paralelu nemojmo zaboraviti da su se upravo pod nikabom krili Dumond i Zefferini, uhapšeni u Zenici 1997.

Hanabanana - ovo je baš dobra paralela, gdje se toga sjetiuser posted image

Neposredna veza do poruke: 1098
27.7.2010 15:46:36   
mamina princeza
Licno ne mislim da  zene s nikabom predstavljaju neke teroriste i slicno... samo naglasavam da ne budem shvacena pogresno. Samo sam navela da sam to cula vec ranije kao umjesto zene moze biti i muskarac i svasta uraditi  ...
Opet na neki nacin razumijem da se mora slikati bez nikaba a l mislim da je ok da se za to obezbjedi zena pa ako se koji put nikab bude i morao skinti radi policajca ili sta ja znam u nekim ruznim situacijama opet i to bolje nego da se zabrani..

Sto se tice skidanja u Zavodu za k.zdravstvo to ne razumijem - j aponesem licnu od mog muza i ovjeruim na osnovu nje njegocu zdravstvenu - bitno im je da se ime na knjizici i licnoj slazu.
Sta njih onda i briga jel ta zena ispod nikaba ta sto ovjerava zdravstvenu knjizicu. Mozda se zena zato i bunila......

Jasmin - shvatam kako se osjecas - ja sam nekako tuzna a ne ti  - koliko sam upratila nosis nikab.
nadam se da je ovo samo prica i da se nista nece dogoditi.

< Poruku je uredio mamina princeza -- 27.7.2010 15:47:12 >

Moja princeza 04.07.2008
Moj princ 26.02.2012

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 1099
27.7.2010 15:46:48   
Hanady RR

sad će mi reći da se kod nas ne kriju kriminalci serbez bez nikaba....
pa hodaju nam po ulici....
oko nas...
znamo im imena , prezimena i čime se bave....

to nema veze sa nikabom....

mislim da ovakvim komentarima nema mjesta...

naša država ima niz zakona i mogućnosti da se identifikacija žene sa nikabom obavi propisno od strane službenice i u saobraćaju i na granici i u slučaju potrebe na nekim drugim mjestima.

ovo je politički atak na kompletnu zemlju...na nas na narod koji stoji i bleji i čeka sad da ga ''spasitelj'' spasi i da ga onda ''spašeni'' u oktobru zaokruži

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

Neposredna veza do poruke: 1100
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  42 43 [44] 45 46   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  42 43 [44] 45 46   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *