|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  43 44 [45] 46 47   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Zene sa Hidzabom
27.7.2010 15:48:02   
jasmin
Nisam uopce iskljucila da se neko moze sakriti na taj nacin,kao ni na bezbroj drugih modnih nacina koji su kod nas prisutni(perike,naocale,kape,maske,razne vrste odijela-tip je opljackao banku odjeven u detektiva s potrebnom iskaznicom a sve je bilo lazirano...i td).Apoteke sadrze lijekove i pomagala koja neki koriste za ubistva i samoubistva.Ma ima mnostvo primjera kako se nesto koristi u lose,a sluzi za dobro :).Ali necemo sve zabraniti zato sto to neko moze iskoristiti u lose.Strogo se treba kazniti onaj ko cini lose,a ne kazniti ono sto on odijeva.

”A robovi Milostivog su oni koji po zemlji mirno hodaju, a kada ih bestidnici oslove; odgovaraju: - Mir vama”!

Cvijete...šta od tebe miriše ljepše?- Dijete!

2007, 2008 ( dva puta moje sve )

(odgovor članu hanabanana)
Neposredna veza do poruke: 1101
27.7.2010 15:50:47   
hanabanana
IZVORNA PORUKA: Hanady RR

IZVORNA PORUKA: hanabanana

Jasmin, kad već povlačiš paralelu nemojmo zaboraviti da su se upravo pod nikabom krili Dumond i Zefferini, uhapšeni u Zenici 1997.

sad će mi reći da se kod nas ne kriju kriminalci serbez bez nikaba....
pa hodaju nam po ulici....
oko nas...
znamo im imena , prezimena i čime se bave....

Ne razumijem. Ja nisam ništa slagala, niti rekla nešto što se nije desilo.

to nema veze sa nikabom....

mislim da ovakvim komentarima nema mjesta.......

Zašto Hanady?!
Jesam li ja možda rekla nešto što nije tačno?!
Ja ne tvrdim da to ima veze sa nikabom, ali je tačno kako su se ta dvojica bjegunaca krila i kretala po Zenici. 

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 1102
27.7.2010 15:55:11   
jasmin
hanice ponavljam da se slazem u tome da nikab moze biti na ruzan nacin iskoristen,medjutim...losi ljudi sve koriste u svojim zlim nakanama.Sjetimo se kako se vjesto skrivao Radovan Karadzic>>bese gospon doktor<<.

”A robovi Milostivog su oni koji po zemlji mirno hodaju, a kada ih bestidnici oslove; odgovaraju: - Mir vama”!

Neposredna veza do poruke: 1103
27.7.2010 16:01:43   
aazra
Hanabanana je samo rekla nešto što je istina - razni ljudi se kriju na razne načine (ili se ne kriju) - na kraju krajeva u BiH ima različitih grupa ljudi koji smatraju da su njihova prava ugrožena ( queer grupe, oboljeli od AIDS-a, invalidi sa slabim inavliditetom koji nemaju prava na naknade...) pa na kraju krajeva i žene pod nikabom. To se ne može porediti na isti način kao što se ne mogu porediti različiti oblici kriminaliteta, skrivanja...No, ova dvojica su to učinila tako što su se krili pod nikabom i to je istina.

Ipak u svim zemljama se demokracija pokazuje zaštitom manjina pa tako bi trebalo biti i u ovom slučaju.

Zbog toga nisam za zabranu nikaba iako privatno mogu i ne moram o njemu imati pozitivno mišljenje.

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 1104
27.7.2010 16:05:29   
hanabanana
Ma da me se ne shvati krivo, ja sam vrlo liberalna.
Meni ne smataju ni žene sa nikabom, tj. feredžom, niti ove koje prodju u minjaku koji sjeva do guze, niti mi smetaju homoseksualci, a nemam problem niti sa biseksualcima.
Sve dok time ne ugrožavaju se moja prava, niti me zanima ko kako hoda, ili ne hoda, niti ko s kim spava ili ne spava.

Isto tako ne mislim da ćemo biti sigurniji ako zabranimo nošenje nikaba.
Avaj bosno ako nam je nikab najveća prijetnja.
Ma mene je strah ovih kravataša i onih što od jutra do mraka piju kafu ( ili šta već ), zvanično ne rade ništa, hodaju u trenerkama i vozaju auta sa zatameljnim staklima. ( obično Audije ili passate ).
Mene je takvih strah, bili oni otkriveni ili pokriveni.

< Poruku je uredio hanabanana -- 27.7.2010 16:06:39 >

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 1105
27.7.2010 16:05:46   
mama_debeljuca
Ja samo želim da vas poselamim sve, drage sestre user posted image Nisam pod hidžabom, ali rado vas čitam i pratim. Ova i tema o Ramazanu su mi najdraže na ovom forumu trenutno. Jako pametnih i korisnih stvari pročitam na ovoj temi, sve ste tako tople i pametne. Ljubim vasuser posted image user posted image user posted image

:-)

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 1106
27.7.2010 16:12:40   
jasmin

IZVORNA PORUKA: mama_debeljuca

Ja samo želim da vas poselamim sve, drage sestre user posted image Nisam pod hidžabom, ali rado vas čitam i pratim. Ova i tema o Ramazanu su mi najdraže na ovom forumu trenutno. Jako pametnih i korisnih stvari pročitam na ovoj temi, sve ste tako tople i pametne. Ljubim vasuser posted image user posted image user posted image

I tebi draga mahsuz selam.Drago mi je sto ti je lijepo s nama.

mamina princeza...da,ja nosim nikab hvala Allahu i bilo bi mi jako zao da se zabrani.: (

(odgovor članu mama_debeljuca)
Neposredna veza do poruke: 1107
27.7.2010 16:43:27   
Hanady RR

Jasmin, kad već povlačiš paralelu nemojmo zaboraviti da su se upravo pod nikabom krili Dumond i Zefferini, uhapšeni u Zenici 1997.

sad će mi reći da se kod nas ne kriju kriminalci serbez bez nikaba....
pa hodaju nam po ulici....
oko nas...
znamo im imena , prezimena i čime se bave....

Ne razumijem. Ja nisam ništa slagala, niti rekla nešto što se nije desilo.

to nema veze sa nikabom....

mislim da ovakvim komentarima nema mjesta.......

Zašto Hanady?!
Jesam li ja možda rekla nešto što nije tačno?!
Ja ne tvrdim da to ima veze sa nikabom, ali je tačno kako su se ta dvojica bjegunaca krila i kretala po Zenici. 

isfurstirana sam ....
ova mi je rečinaca falila kad si prvi post stavila...user posted image
sve ok...isto  mislimo samo različito kažemo...

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

Neposredna veza do poruke: 1108
27.7.2010 17:34:16   
mamaajna

IZVORNA PORUKA: mamina princeza

Praktično, ta zabrana već postoji u BiH.
Sada će je samo legalizirati.

ne razumijem ? kako postoji vec ... svaki dan vidjam par zena po d nikabom  ...??

postoji jos od 195...i neke,zabrana nosenja nikaba u Bih,posto je nasa drzava preuzela zakone od bivse Yuge preuzela je i taj

(odgovor članu mamina princeza)
Neposredna veza do poruke: 1109
27.7.2010 17:37:05   
mamaajna

Sama činjenica da se tako ne mogu slikati za lični dokument meni govori da zabrana postoji.

hahaha pa kako ce vidjeti ko je ako nosi nikab.i u arapskim zemljama se slikaju bez nikaba,samo sto kod pregleda dokumenata gleda zena dokument i osobu ispod nikaba,naravno da nije prisutan muskarac koji nije zeni mahrem.

ma to su sestre u Francuskoj lako rijesile,nose hiruske maske na ulicamauser posted image user posted image user posted image

nedim 23.05.1999
iman 20.09.2009

nedim-drugi put u pubertetu uhhh ovaj je tezi
iman-poceli smo da pricamo uhhh puno da pricamo
trudimo se za trece

Neposredna veza do poruke: 1110
27.7.2010 17:45:07   
mamaajna
sve u svemu sestre Allah stavlja na iskusenje,a do njih je kako ce se nositi s istim.samo znam da nijedan insan nemoze stati izmedzu Allaha i mene,tj.meni je draze Allahovo zadovoljstvo nego zadovoljstvo ljudi.ja se ne stidim sto sam muslimanka,sto nosim hidzab.zato pustite politiku,bice kako Allah odluci a mi ce mo nagradu ubrati na Sudnjem danu za sve lose postupke ljudi.

molim Uzvisenog Allaha s.w.t.a da nas uputi ,da nam pojaca iman,da nam da sabura i da nas sastavi u Dzennetu

Amin

nedim 23.05.1999
iman 20.09.2009

nedim-drugi put u pubertetu uhhh ovaj je tezi
iman-poceli smo da pricamo uhhh puno da pricamo
trudimo se za trece

(odgovor članu mamaajna)
Neposredna veza do poruke: 1111
28.7.2010 10:23:50   
aazra
IZVORNA PORUKA: mamaajna

Sama činjenica da se tako ne mogu slikati za lični dokument meni govori da zabrana postoji.

hahaha pa kako ce vidjeti ko je ako nosi nikab.i u arapskim zemljama se slikaju bez nikaba,samo sto kod pregleda dokumenata gleda zena dokument i osobu ispod nikaba,naravno da nije prisutan muskarac koji nije zeni mahrem.

ma to su sestre u Francuskoj lako rijesile,nose hiruske maske na ulicamauser posted image user posted image user posted image

E ovo je stavrno pretjerivanje i niko me ne može ubijediti da ima ikakve veze s vjeromuser posted image

(odgovor članu mamaajna)
Neposredna veza do poruke: 1112
28.7.2010 10:33:49   
moja barbika

sve u svemu sestre Allah stavlja na iskusenje,a do njih je kako ce se nositi s istim.samo znam da nijedan insan nemoze stati izmedzu Allaha i mene,tj.meni je draze Allahovo zadovoljstvo nego zadovoljstvo ljudi.ja se ne stidim sto sam muslimanka,sto nosim hidzab.zato pustite politiku,bice kako Allah odluci a mi ce mo nagradu ubrati na Sudnjem danu za sve lose postupke ljudi.

molim Uzvisenog Allaha s.w.t.a da nas uputi ,da nam pojaca iman,da nam da sabura i da nas sastavi u Dzennetu

Amin

Amin...
Potpuno se slazem s tobom,istog smo misljenjauser posted image

(odgovor članu mamaajna)
Neposredna veza do poruke: 1113
28.7.2010 10:40:05   
moja barbika
IZVORNA PORUKA: aazra

E ovo je stavrno pretjerivanje i niko me ne može ubijediti da ima ikakve veze s vjeromuser posted image

Ako mislis da je pretjerivanje i da nema veza sa vjero to sto zene u Francuskoj umjesto vela nose hiruske maske,to je dokaz da zene stoje pri svome,pri ocuvanju svoje odluke da se skanjaju od muskih pogleda.InsAllah tako ce biti i kod nas ako nam zabrane nikabe.Ako neka zena zeli da se ugleda na zene naseg Poslanika Muhammeda s.a.w.s,s tim da nosi veo to joj niko ne moze da uskrati pa makar se morala sakrivatii ispod hiruske maske

(odgovor članu aazra)
Neposredna veza do poruke: 1114
28.7.2010 10:42:07   
aazra
Dijelom si u pravu - ne može se zabraniti ni nekom da ima probušene obrve i pupak...Pa ne može ni to.
Ali lijepo je znati da Islamska zajednica u BiH te stvari ne "propagira niti smatra obaveznim" - i drago mi je bar zbog toga.

(odgovor članu moja barbika)
Neposredna veza do poruke: 1115
28.7.2010 10:45:20   
moja barbika
Islamska zajednica to ne smatra obaveznim,to je samo izbor zene kao pojedinke

(odgovor članu aazra)
Neposredna veza do poruke: 1116
28.7.2010 11:00:48   
mamina princeza
Procitah na muslimaka.net tekst pod naslovom : Nije podržan Prijedlog zakona o zabrani odjeće koja onemogućava indetifikaciju

Mislim da je odbijanjem ovog prijedloga samo trenutacno rjesena situacija jer moje prognoze su da ce se opet spomenuti isto za neko vrijeme. I zaista mislim da bih bilo dobro da se naglasi pismeno zakonom da je onda dozvoljeno nosenje - s obzirom da ce se vjerovatno kasnije pozivati i na zakon iz 195i neke i opet dovesti do ovog problema. Opet sve su to iskusenja i dace dragi Allah dz.š.  da sve bude onako kako je najbolje.

A sto se tice Francuske ovako na prvu zaista izgleda kao pretjerivanje ali ... prije svega moramo se zapitati - da ja nosim nikab godinama i da je onda zbranjen u zemlji u kojoj zivim kako bi se osjecale kako bi postupila?

Moja princeza 04.07.2008
Moj princ 26.02.2012

(odgovor članu moja barbika)
Neposredna veza do poruke: 1117
28.7.2010 12:12:15   
sara.at
znate kako mi je lijepo vidjeti zenu pokrivenu tako lijepo obucena,tako mi cista izgleda da mi je srce puno.
Imala sam ih dosta koje su radile kod mene i nikad nisam zbog posla ja il moji klijenti zahtijevali da se marama skine,postovali su ih kao i druge otkrivene zene,al zene sa potpuno pokrivene iskreno ne..
ja prvo nisam mogla da zaposlim te zene, jer ja kao osoba volim kontakt lice u lice,kao drugo nijedan klijent mi nije htio takvu zenu da primi,jer i sami oni znaju da to islamom nije propisano...
tako da iskreno kazem neznam cemu svrha toga,postoje jasno napisani islamski propisi a takodje kako se jadna muslimanka treba oblaciti al jos nigdje nisam procitala da stoji da i lice treba pokriti tako da joj se ni oko nevidiuser posted image

Malena dusa 01.10.2009 melek i andjeo
Arian 23.08.2010g u 23:11h mamino i tatino veliko srce
Armin 22.07.2012 u 15:47 Nase maleno zlato

(odgovor članu mamina princeza)
Neposredna veza do poruke: 1118
28.7.2010 12:35:08   
moja barbika
Allahov Poslanik, a.s., je rekao: "Ko posvjedoči da je samo Allah Bog i da nema druga, da je Muhammed Njegov rob i Poslanik, da je Isa Njegov rob i Poslanik, i Njegova riječ koju je Merjemi dostavio i život mu udahnuo, i da su Džennet i Džehennem istina, Allah će ga uvesti u Džennet pa šta god uradi (od grijeha)." (Muttefekun 'alejh)

(odgovor članu sara.at)
Neposredna veza do poruke: 1119
28.7.2010 12:47:47   
jasmin

IZVORNA PORUKA: sara.at

znate kako mi je lijepo vidjeti zenu pokrivenu tako lijepo obucena,tako mi cista izgleda da mi je srce puno.
Imala sam ih dosta koje su radile kod mene i nikad nisam zbog posla ja il moji klijenti zahtijevali da se marama skine,postovali su ih kao i druge otkrivene zene,al zene sa potpuno pokrivene iskreno ne..
ja prvo nisam mogla da zaposlim te zene, jer ja kao osoba volim kontakt lice u lice,kao drugo nijedan klijent mi nije htio takvu zenu da primi,jer i sami oni znaju da to islamom nije propisano...
tako da iskreno kazem neznam cemu svrha toga,postoje jasno napisani islamski propisi a takodje kako se jadna muslimanka treba oblaciti al jos nigdje nisam procitala da stoji da i lice treba pokriti tako da joj se ni oko nevidiuser posted image

sara,at,ja te zaista iskreno postujem i cijenim :).Kako sam vec negdje pisala i prenijela mudre rijeci jednog profesora...npr:kako da od automehanicara ocekujemo da izvrsi jednu hirursku intervenciju kad covjek nije specijalista za to,on ustvari ne zna ni sta bi uopce radio u operacionoj sali,a pogotovo kako da se prihvati tako zahtjevnog posla kad nije kompetentan.Shodno tome,molim sve one koji nisu specijalizirani da govore o propisima islama i one koji ne prenose jasne i tacne stavove ucenjaka islama,da se toga ne doticu sa strane da kazu je li nesto propisano ili ne.
Pokrivanje lica jeste propisano islamom i to je poznato u sva cetiri priznata mezheba(pravne skole).Samo sto se ucenjaci razilaze je li pokrivanje lica vadzib(obavezno) ili pohvalno.Nema trece stvari zbog koje se razilaze :).
U ovoj vjeri sve ima svoju svrhu,svoje zasto i svoje zato.To je sirok pojam da ga sad ovdje pisem.Ja nisam osoba koja zivi ko muha bez glave da ne zna zasto,i jasno znam sta je svrha onoga sto sam svojom voljom rado prihvatila i u cemu uzivam-to je pokornost Stvoritelju kroz ono sto je naredio zenama iz Svoje milosti i mudrosti.

(odgovor članu sara.at)
Neposredna veza do poruke: 1120
28.7.2010 12:59:11   
sara.at
IZVORNA PORUKA: jasmin

Shodno tome,molim sve one koji nisu specijalizirani da govore o propisima islama i one koji ne prenose jasne i tacne stavove ucenjaka islama,da se toga ne doticu sa strane da kazu je li nesto propisano ili ne.

mislim da sam bila jasna kad sam rekla "da postoje islamski propisi" i izvini molim te ja koja sam hatmu davala
nigdje jos nisam procitala da je "obaveza" pokrivanja lica vec licno opredjeljenje i necemo sad govoriti ko je komponentan a tko nije da o nasoj vjeri govori.. ovo kazem sa tim da sam imala priliku da se uvijerim da i ljudi druge vjere vole nesto i o drugim vjerama da nauce i procitaju,tako da sam bila svijedok kad je jedan stari njemac govorio o Muhamedu a.s i vjeruj rekao je to tim rijecima kao sto u nasem Kuránu zapisano....
A to da te zene nemogu lako naci posao nemogu da krijem jer je tako...
Danasnje vrijeme se svelo na sve i svasta da rijetko tko kome vjeruje i naravno da se odvodi u pitanje cestitos potpuno pokrivenih zena....
zao mi je ako sam tebe Jasmin licno uvrjedila al ja iskreno kazem meni je moje srce puno i ponosno na svoju vjeru kad vidim lijepo pokrivenu zenu, one su mi toliko njezne i ciste i lice im sija od ponosauser posted image

Malena dusa 01.10.2009 melek i andjeo
Arian 23.08.2010g u 23:11h mamino i tatino veliko srce
Armin 22.07.2012 u 15:47 Nase maleno zlato

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 1121
28.7.2010 13:07:49   
jasmin

IZVORNA PORUKA: jasmin

Shodno tome,molim sve one koji nisu specijalizirani da govore o propisima islama i one koji ne prenose jasne i tacne stavove ucenjaka islama,da se toga ne doticu sa strane da kazu je li nesto propisano ili ne.

mislim da sam bila jasna kad sam rekla "da postoje islamski propisi" i izvini molim te ja koja sam hatmu davala
nigdje jos nisam procitala da je "obaveza" pokrivanja lica vec licno opredjeljenje i necemo sad govoriti ko je komponentan a tko nije da o nasoj vjeri govori.. ovo kazem sa tim da sam imala priliku da se uvijerim da i ljudi druge vjere vole nesto i o drugim vjerama da nauce i procitaju,tako da sam bila svijedok kad je jedan stari njemac govorio o Muhamedu a.s i vjeruj rekao je to tim rijecima kao sto u nasem Kuránu zapisano....
A to da te zene nemogu lako naci posao nemogu da krijem jer je tako...
Danasnje vrijeme se svelo na sve i svasta da rijetko tko kome vjeruje i naravno da se odvodi u pitanje cestitos potpuno pokrivenih zena....
zao mi je ako sam tebe Jasmin licno uvrjedila al ja iskreno kazem meni je moje srce puno i ponosno na svoju vjeru kad vidim lijepo pokrivenu zenu, one su mi toliko njezne i ciste i lice im sija od ponosauser posted image

U podvucenom se vidi da si navela da postoje islamski propisi ali da ti nisi nigdje procitala o potpunom pokrivanju,a islamski ucenjaci su napisali more i more knjiga o potpunom pokrivanju lica.Znas li mozda ko je bio Abdullah ibn Abbas?!Bio je amidzic naseg Poslanika koji je u islamu prozvan kao `tumac Ku`rana` zbog svog besprijekorno cistog poznavanja Kur`ana i njegovih propisa onako kako je to i dostavljeno.Kada su ga upitali o ajetu koji govori o pokrivanju zena,uzeo je platno i prekrio cijelo tijelo otkrivsi samo jedno oko i kaze da je u slucaju potrebe to oko dozvoljeno otkriti.I zato me ljuti,mila moja,kad neko kaze da ne zna za tako nesto.Ne zna vjerovatno jer se uopce nije bavio time,mozda ga ni ne interesuje,ali meni to nije bitno interesuje li ga ili ne.Bitno je samo da o islamu ne govori ono sto nije tacno.Ako te nesto vise zanima procitaj knjigu >Cuvanje cednosti<,prevedena je na bosanski jezik,pa ce ti akobogda pojam pokrivanja lica biti vise poznat.Mozda tek toliko da znas da je to u islamu poznato koliko i sam hidzab.:)

< Poruku je uredio jasmin -- 28.7.2010 13:09:50 >

(odgovor članu sara.at)
Neposredna veza do poruke: 1122
28.7.2010 13:17:56   
nata86
Problem i leži u tome što mnogi misle da su oni davanjem hatme upotpunili svoj iman,žalosno!
I nakon što završe s hatmom okače diplomu na zid,i to je to.A život žive mimo svih islamskih propisa,krše haman sve zabrane ali se brane onom standardnom "ja sam u srcu vjernik i to je bitno"  aa-haa

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 1123
28.7.2010 13:31:35   
mamine oci

IZVORNA PORUKA: mamine oci

Prije svega na samom pocetku da razjasnim naslov ove teme:nije mi cilj da nekog provociram niti je tema na nacijonalnoj osnovi,i ako moderatori smatraju da tema nije na mjestu nek izbrisu razumjecu:postujem i cjenim svacije misljenje,sto nemora da znaci da se sa svima i slazem,ali razlog otvaranja ove teme je samo jedan,znam da ima na forumu dosta zena koje su pokrivene-nose hidzab,a s obzirom da sam ja tek od skora pokrivena,sto bi rekli tazeuser posted image a da budem iskrena nemam i neko islamskog obrazovanja,a zelim da naucim sto vise da razmjenim iskustva sa svojim hanumama,mozemo o svemu pisati od marama koje nosimo pa do knjige koju citamo podjeliti jedne drugoj savjet,ili ukazati na problem ako ga ima,znam da ima tema hanuma ggrad za caskanje,ali ja sam htjela podjelit svoje druzenje na ovoj temi sa pokrivenim hanumama,i nadam se da je to ok sto nekazem da netreba i da u raspravi ucestvuju i druge hanume, ako znaju vise i imaju dobronamjeran savjet,jos jednom pazljivo procitajte tekst prije neko sto nesto osudite,cilj je iskljicivo druzenje,nista sto bi nekog vredjalo ili iritiralo...

otvaranjem ove teme moj cilj je bio iskljucivo druzenje i razmjena iskustava,zato drage sestre smanjite tenzije tema ide u pogresnom smjeru jer kako kazu blago onom ko bjezi od rasprave svako nek radi i misli kako je za njega bolje jer svi cemo odgovarati za svoja djela kao pojedinci

Haris 28.10.1999
Fatih 25.01.2008
Iman 13.01.2013

(odgovor članu mamine oci)
Neposredna veza do poruke: 1124
28.7.2010 13:33:26   
jasmin
mamine oci...user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu mamine oci)
Neposredna veza do poruke: 1125
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  43 44 [45] 46 47   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  43 44 [45] 46 47   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *