|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  39 40 [41] 42 43   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Zene sa Hidzabom
24.6.2010 22:10:14   
Behar
IZVORNA PORUKA: moja barbika

Behar imas ppuser posted image

hahahahahahahah!!!!!! jel ovo pp znači privatna poruka??? ja mislila da znači puno pozdrava il nešto tako, kad sad čitam nešto na drugoj temi i vidim opet to pp i skontala sam tek tad, haha, malo sam smotana user posted image user posted image user posted image

Allah gives and forgives, man gets and forgets...

(odgovor članu moja barbika)
Neposredna veza do poruke: 1001
24.6.2010 22:11:18   
Behar
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image zamisli da sam ti napisala "imaš i ti pp" (u smislu - puno pozdrava) user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Behar)
Neposredna veza do poruke: 1002
24.6.2010 22:11:19   
moja barbika
IZVORNA PORUKA: Behar

A sad imam još jedno pitanje: za nekoliko dana, ako Bog da, idem u Njemačku, putovanje traje oko 24 sata i drugarica mi je rekla da se u tom slučaju može klanjati "u mislima", zvuči možda smiješno ali nadam se da kontate šta mislim, ono da sjediš u autobusu i skoncentrišeš se i klanjaš bez pokreta... ja to nigdje nisam pročitala, pa ako znate je li to dozvoljeno, napišite user posted image

Draga posto ces ti biti insAllah za koji dan putnik,ti mozes da skracujes namaze i da ih spajas,tj.sabah klanjas normalno dva rekata,podne i ikindiju klanjas zajedno po dva rekata i isto tako sastavis aksam i jaciju isto po dva rekata.U  mislima se klanja samo kada je covjek toliko bolestan ili nepokretan.

(odgovor članu Behar)
Neposredna veza do poruke: 1003
24.6.2010 22:12:15   
moja barbika
IZVORNA PORUKA: Behar

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image zamisli da sam ti napisala "imaš i ti pp" (u smislu - puno pozdrava) user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

hahahahahahahah

(odgovor članu Behar)
Neposredna veza do poruke: 1004
24.6.2010 22:13:57   
Behar
ma i meni je to logičnije, samo ne znam kako ću to izvest s obzirom na to da ću bit sama u autobusu, pauze će bit vjerovatno na benzinskim pumpama i sl... Ima li neko iskustva s ovim?

(odgovor članu moja barbika)
Neposredna veza do poruke: 1005
25.6.2010 10:32:46   
Sarajkica
Selam drage

Molim vas da ispunite kratki upitnik u svrhu istrazivanja za magistarsku tezu ''Hidzab u Evropi- Pitanje kulture, vjere ili politike? ''

https://spreadsheets.google.com/viewform?formkey=dGs3TFk3YzFQd0pKTVZOelpSSWRzS3c6MQ

Molim vas i da link proslijediti svojim kontaktima kako bih prikupila sto vise korisnih informacija i napravila sto korisniji rad.

Unaprijed hvala :)

Ilhan- moja mala pčelica zujalica
14.06.2009. godine

(odgovor članu Behar)
Neposredna veza do poruke: 1006
25.6.2010 16:54:47   
mamine oci
popunila

Haris 28.10.1999
Fatih 25.01.2008
Iman 13.01.2013

(odgovor članu Sarajkica)
Neposredna veza do poruke: 1007
25.6.2010 17:01:13   
mamaajna
ejjj behar de uputi dovu Allahu kad budes na putu "da mamuajnu posalje na hadz"insaAllah.dova putnika se ne odbija

nedim 23.05.1999
iman 20.09.2009

nedim-drugi put u pubertetu uhhh ovaj je tezi
iman-poceli smo da pricamo uhhh puno da pricamo
trudimo se za trece

(odgovor članu mamine oci)
Neposredna veza do poruke: 1008
25.6.2010 17:03:41   
mamaajna
ma mi smo ti medzu prvima popunile
user posted image

nedim 23.05.1999
iman 20.09.2009

trudimo se za trece

(odgovor članu mamaajna)
Neposredna veza do poruke: 1009
25.6.2010 17:07:58   
mamaajna
behar pa dali znas da zensko nemoze putovati bez mahrema.recimo ja sam u Sarajevu a najdalja destinacija do koje ja smijem ici je negdje iza Kaknjauser posted image .ma kad stanu i svi izadzu iz autobusa klanjaj u autobusu,poneses sebi serdzadu ili peskir i klanjas.sto ja i suprug smo znali klanjati pored puta na livadi

nedim 23.05.1999
iman 20.09.2009

trudimo se za trece

(odgovor članu mamaajna)
Neposredna veza do poruke: 1010
25.6.2010 18:09:28   
ElmaB
Ja sam je zaklučala, jer je na ovoj temi postavljen link za upitnik i nema potrebe da se otvara i nova tema zasebno. A na onoj zaključanoj sam ostavila poruku na kojoj temi je link za upitnik!

LP

Mamina zlata:
Tea, 11.02.2005.
Lana, 31.03.2008.
Deni, 31.03.2008.

(odgovor članu mamaajna)
Neposredna veza do poruke: 1011
25.6.2010 23:02:39   
mamaajna
aaaaaaaaaa sory

nedim 23.05.1999
iman 20.09.2009

trudimo se za trece

(odgovor članu ElmaB)
Neposredna veza do poruke: 1012
26.6.2010 13:59:10   
Behar
IZVORNA PORUKA: mamaajna

ejjj behar de uputi dovu Allahu kad budes na putu "da mamuajnu posalje na hadz"insaAllah.dova putnika se ne odbija

Hoću, ako Bog da.   user posted image

(odgovor članu mamaajna)
Neposredna veza do poruke: 1013
26.6.2010 14:00:41   
Behar

behar pa dali znas da zensko nemoze putovati bez mahrema.recimo ja sam u Sarajevu a najdalja destinacija do koje ja smijem ici je negdje iza Kaknjauser posted image

Eh draga mamiceajna user posted image , znam, i jedva čekam dan kad ću sve što znam moći i primjeniti.

(odgovor članu mamaajna)
Neposredna veza do poruke: 1014
26.6.2010 16:56:14   
mamaajna
DA te Allah pomogne.

nedim 23.05.1999
iman 20.09.2009

trudimo se za trece

(odgovor članu Behar)
Neposredna veza do poruke: 1015
26.6.2010 22:47:05   
Behar

suprug i ja imamo web radi sa dosta ljepih predavanja a subotom od pola osam idu dersovi u zivo pa ako ima ko pitanja moze postaviti direktno tom predavacu,za link na private da nebude reklama

mamaajna molim te da mi, ako nije problem, posaljes taj link privatnom porukom user posted image

(odgovor članu mamaajna)
Neposredna veza do poruke: 1016
27.6.2010 2:13:19   
scarlett
Vidim iz ranijih postova da ste razgovarale o medicinskom alkoholu, pa me to asociralo da vas pitam za aromu ruma u kolačima, da li je dozvoljeno?

"Ne hodaj po zemlji nadmeno, jer zemlju ne možeš probiti ni planine u visini dostići."

(odgovor članu Behar)
Neposredna veza do poruke: 1017
27.6.2010 2:16:28   
veeseelaa
Nema opravdane potrebe da se miješa dozvoljeno i nedozvoljeno bez stanja prijeke potrebe! Alkoholna pića se smatraju ne čistim, te bi miješanjem sa čistim materijalom onečistilo isti! Znači NE

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu scarlett)
Neposredna veza do poruke: 1018
27.6.2010 20:32:44   
scarlett
Hvala vesela, ali nisam to pitala. Alkohol nije upitan, nego me zanima aroma. Evo karikiram svoje pitanje: Nisam nikad pila rum, ali sam jela čokoladnu rum pločicu (sa aromom ruma- ne sadrži alkohol) pa me zanima jeli to isto u smislu grijeha - kao da sam popila čašu ruma?

< Poruku je uredio scarlett -- 27.6.2010 20:35:20 >

"Ne hodaj po zemlji nadmeno, jer zemlju ne možeš probiti ni planine u visini dostići."

(odgovor članu veeseelaa)
Neposredna veza do poruke: 1019
27.6.2010 20:59:19   
mamaajna
ja ne jedem rum plocice niti koristi extrat ruma u kolacima.u vjeri ima dosta ljepih stvari da je to zadnja stvar za razmisljati.samo kad se sjetim sta sve ima u Dzennetu da o alkoholu i rumi i ne razmisljam niti mi nedostaje.Jedemo samo sto je halal recimo meso,zivotinja zaklana u ime Allaha iliti sa Bismilom,a alkohol nije hallal

nedim 23.05.1999
iman 20.09.2009

trudimo se za trece

(odgovor članu scarlett)
Neposredna veza do poruke: 1020
27.6.2010 21:05:44   
maja78 RR
evo mene malo sa pitanjem
ovo sto je scarlet rekla u aromi ruma nema alkohola znaci da to uposte nije ne cisto i zasto to onda preuvelicavati i izbjegavati?

evo jedan jos primjer kako se alkohol ne pije a obicni sok od grozdja jako brzo fermentira i ima procenat alkohola, istima jako mali ali ipak ima, isto kao i sok od kruske itd.

"Svi mi živimo pod istim nebom, ali nemamo isti horizont." - Konrad Hermann Josef Adenauer

(odgovor članu mamaajna)
Neposredna veza do poruke: 1021
27.6.2010 21:13:32   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: maja78 RR

ovo sto je scarlet rekla u aromi ruma nema alkohola znaci da to uposte nije ne cisto i zasto to onda preuvelicavati i izbjegavati?

evo jedan jos primjer kako se alkohol ne pije a obicni sok od grozdja jako brzo fermentira i ima procenat alkohola, istima jako mali ali ipak ima, isto kao i sok od kruske itd.
e ovo i mene interesuje...a i jos, zasto "nije dozvoljen" vinski ocat a jabucni jesteuser posted image ...i zasto je dozvoljen lov na divlje svinje a svinjetina se ne jede tj zabranjena je? ...ma ima dosta toga sto meni fakat nije jasno...a koga god sam od vjernika pitaala nije mi znao objasniti

(odgovor članu maja78 RR)
  Neposredna veza do poruke: 1022
27.6.2010 23:31:55   
mamaajna
ma necete biti pitane za to na Sudnjem danu,prvo sto ce mo biti pitani je namaz,ma da se meni kotarisati grijeha.a za ta pitanja pitajte na fetve.org
odnosno pitajte koga ucenijeg.ako nosimo hihzab nemora znaciti da smo zavrsile fakultet islamskih nauka

http://buharijevazbirka.com/najveca zbirka sahi hadisa na netu.pa mozda tu nadzete odgovor

nedim 23.05.1999
iman 20.09.2009

trudimo se za trece

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 1023
27.6.2010 23:43:46   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: dadada

IZVORNA PORUKA: maja78 RR

e ovo i mene interesuje...a i jos, zasto "nije dozvoljen" vinski ocat a jabucni jesteuser posted image ...i zasto je dozvoljen lov na divlje svinje a svinjetina se ne jede tj zabranjena je? ...ma ima dosta toga sto meni fakat nije jasno...a koga god sam od vjernika pitaala nije mi znao objasniti

Šteta što nema naše Jasmin,vjerujem da bi ona to sad lijepo objasnila.
Ja samo mogu reći da meni razlog nije pretjerano ni bitan,hoću reći ako znam da je nešto zabranjeno onda i znam da je to za naše dobro,odnosno da je to štetno ili da nanosi više štete nego koristi,i meni je to dovoljno,pokušavam se toga kloniti.
Jednom sam dobila keks s aromom ruma,i sama sebe pitala šta sad?Nisam bila sigurna da li je to dozvoljeno ili zabranjeno,ali keks je ipak završio u smeću user posted image ma nisam ga mogla otvoriti ne kamoli jesti,nekako bi mi to došlo kao da žudim za tim,ne daj Bože,pa eto kad ne mogu okusiti pravi rum da bar ovako vidim kakav je okus,a to me stvarno ni najmanje ne zanima.

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 1024
28.6.2010 1:03:52   
moja barbika
sve ono u sto sumnjamo,tj.da li je to dozvoljenio ili ne,bolje je da se klonimo toga

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 1025
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  39 40 [41] 42 43   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  39 40 [41] 42 43   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *