Anoniman
|
Cao cure, kako ste. Bebano, bas si u pravu za ono, kafica, sokic i pidzama, definitivno najbolja kombinacija. Dobro sam sad hvala Bogu, i dr mi svaki put kaze kako sam disciplinovana, sto se tice svega, hrane terapije i jos svega cega se treba pridrzavat. Ali mene je jednostavno nesto spucalo u nedjelju i u osam sam zaspala i probudim se oko pola 10, vidim mrak, ono sva nekako bila izgubljena. Umijem se, nista, hajde reko da pojedem nesto slatko, i to nista, pa malo soka, a sve mi gore i gore, kao da cu past, I ja kontam ma reko sigurno mi nizak pritisak, odo ja obuc pidzamu i spavat. Ja izmjerim 150/100. E sad gornji nie bio strasan ali donji jeste visok. I meni muz kaze da ne bi sad kontala sta i kako da odemo na kliniku pa nek snime bebu nek vide je li ok i da vidim hocu li uzet jos jednu dozu terapije, mi smo dosli gore bilo je 11 navece, jer sam se ja pokusala malo smirit pa izasla na terasu malo na zrak, pokusala sve ali pritisak se nije promijeniio. Gore su rekli da bi trebala ostat, i ujutro kad je dosla moja dr ja je odma nazovem i javim da sam na odjeljenju, kaze ona da ne brinem, da ce mi sve taj dan uradit nalaze i da ce me pustit kuci u utorak ako pritisak ne bude vise visok. Tako je i bilo. A ovo nije preeklampsija, ja hvala Bogu nemam proteine u urinu i edeme, to je ves opasno kad se to troje sastavi, to je sve EPH gestoza( E-edemi, P-proteini, H-hipertenzija) a kod mene je samo H-gestoza. Kad je bila vizita dr je prenijela dr Nikulinu moj slucaj i rekla da to ide na komisiju, on je kimnuo glavom i mislim da nece bit problema. Evo Suzana, pocela i ja pisat referate. Bebano nazalost imam iskustva, ali nek sam na kraju pa makar, bit ce ok akobogda. Pozdravljam vas sve i cuvajte se.
|