|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  937 938 [939] 940 941   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Bebe 2009/2010
18.6.2010 11:13:40   
Anoniman
eee moja aida... tako ti je to danas... ako si "snaha od..." ili "sestra od... " ima svega... ako kazes "ja sam... " izvinite ali nema... user posted image user posted image user posted image user posted image

zaha, ma tako ti je uvijek kod nas zena... da je sve cakum pakum uvijek nakog posla sebi nadjemo... ako nema nista onda sjedimo i razmisljamo sta bi moglo da se jos uradi... user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  ma pjesma moja draga... i ona pjeva pred spavanje... i Nane tako, po pjesmi znamo kad ce zaspati... a na Drinu jos ne idemo jer je od brda do brda... a nesto su nam pokvarili plazu tako da ne vjerujem ni da cemo ici ove godine... mozda do bazena da prosetamo, ali i to je pod ???

(odgovor članu Honey3)
  Neposredna veza do poruke: 23451
18.6.2010 11:17:31   
Honey3
ma hajde Bambi ti mozes u Nanetov bazencic na balkonu,tako cu se i ja hladiti sa Esmom dok ne odemo na moreuser posted image user posted image user posted image

Moj muž je pametniji od mene. Bolje se on oženio, nego što sam se ja udala. :))))

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 23452
18.6.2010 11:19:34   
aida.

IZVORNA PORUKA: Bambi09

eee moja aida... tako ti je to danas... ako si "snaha od..." ili "sestra od... " ima svega... ako kazes "ja sam... " izvinite ali nema... user posted image user posted image user posted image user posted image

zaha, ma tako ti je uvijek kod nas zena... da je sve cakum pakum uvijek nakog posla sebi nadjemo... ako nema nista onda sjedimo i razmisljamo sta bi moglo da se jos uradi... user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  ma pjesma moja draga... i ona pjeva pred spavanje... i Nane tako, po pjesmi znamo kad ce zaspati... a na Drinu jos ne idemo jer je od brda do brda... a nesto su nam pokvarili plazu tako da ne vjerujem ni da cemo ici ove godine... mozda do bazena da prosetamo, ali i to je pod ???

ma tako me huja uhvatila...znaci da ja nisam rekla cija sam snaha moze se dijete bost nekoliko puta, a ovako bolje da ga ne bodemo vise put... aaaaaaauser posted image user posted image user posted image user posted image pa kako mogu bit tako pokvareni da mi je znat..... fujjjj.,.........

14.03.2010. :-) Erol

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 23453
18.6.2010 11:57:28   
Nejrica
Caooooo!
Otkad nas nije biloooo!
Moramo prvo cestitati sve propustene rodjendane i lijepe trenutke svih bebica!user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
Bas sam vas pozelila...al sam slabe volje i nesto mi se nije dalo pisatiuser posted image ,citala sam ponekad (sad se ja kao vadim)user posted image user posted image user posted image
Moj momcina je masallah super,raste,zdrav je,pravi haos po kuci,vadi zemlju iz cvijeca-to je najnovija zanimacija,vristi,svadja se sa mnom kao veliki,ma jakooo je zanimljiv,ali gospodin nece nista da pricauser posted image user posted image user posted image pokazuje prstom ako zeli negdje ici ili da mu se nesto dadne,ako mu kazem da idemo vani,ljubi me,ali je nezainteresovan za razgovor.user posted image Nadam se da ce sve biti ok,pomalo me strah!
Puuuno vas sve pozdravljamo,sretno svim putnicima u juznije krajeve,a nama ostalima ne preostaje nista nego lavor i nogice buc!

Veliki decko 24.02.2009.
Mala mrva 06.06.2014.

Sad je to, to!

(odgovor članu aida.)
Neposredna veza do poruke: 23454
18.6.2010 12:22:51   
Leena
joj, ja morala prekinuti u pola posta, morala sam nesto zavrsiti... sad sam i zaboravila sam sam pisala, pa cu kratko...
lilix, ne znam ni ja nista za vakcine, zvat cu ih kad dodjem kuci.
bambi, mene Esma isto ujeda ako iko ista progovori, uđe u sobu ili bilo kakav zvuk ako čuje dok doji (a trenutno smo privremeno kod mojih, morali smo iseliti iz stana u kojem smo bili podstanari, a nasa kuca ce biti useljiva tek u septembru aBd, pa nas je trenutno 7 u kuci i nemoguca je potpuna tisina). Desnu bradavicu je toliko izujedala da joj sada dajem samo lijevu da doji, a iz desne joj izdojim na pumpicu, pa dam iz flašice... tako cu dok ne zacijeli malo... šta ću... užasno izgleda i užasno boli, tacno tako frcaju suze na sve strane. A jos nema zubice, mogu samo zamisliti sta ce biti kada joj aBd narastu...
samedi, kod nas bebu moras skinuti potpuno golu da je izvagaju i jos oduzmu 100 grama zbog pamucne pelene koju stavis na vagu ispod bebe.
......opet posao zove

<3 Ljubičica <3 21. 4. 2010. u 15:10h (3400g, 52cm)

*Pahuljica* 7. 1. 2014. u 20:15 (3450g, 54cm)

Macak mali 23.12.2015. u 21:20 (4100g, 57cm)

All I ever wanted
All I ever needed
Is here in my arms

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 23455
18.6.2010 12:29:37   
Meri29
E Aida radi takvih stvari sam se ja zadnji put debelo sa njima posvadala. Prvo nazvala da provjerim je li imaju vakcina i kazu stigle su. Ja dijete spremim i zapucam dole, a DZ mi je na skroz drugom dijelu grada, dosla kazu nema. Pa rekoh ja maloprije zvala, kaze pa nema ih dovoljno, pa za koga ima, ko je to prioritet, kaze ona pa hajde kada si vec dosla dobice, ali inace ne biuser posted image Ma nisam malo galamila, sram ih bilo, zar da se ulijece sestrama i za vakcine, sramota

Stigla sam 25.11.2009
Mama i tata su sad najsretniji na svijetu ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

(odgovor članu Leena)
Neposredna veza do poruke: 23456
18.6.2010 12:33:24   
marinčii
evo nas vratili se iz doma zdravlja,malo smo anemični al nije strašno hemoglobin mu 103 a valjda od 119 je normalno,dao nam sirup ferrum lek i za mjesec dana opet ponovit nalaz,ostalo sve uredu i urin hvala bogu,kaže malecki jednostavnotakav od sebe mršav i eto ti ga...ma na mamu se bacio,nažalost i ja se mučim s tom anemijom svako malo,reče nam da ne konzumiramo slatko mlijeko samo jogurt može kao nije dobro zbog anemije jer on usporava resorpciju željeza,,,
bambi sreća pa mene M  ne ujede često inače bi izludila , ja sam jednom tako vrisnula i gospodinu ne bi pravo i nije htio dojit taj dan,lopuža malo sad većinom pretrpim jer nije toliko često,ja to mažem onom kremom za bradavice....
nejrice ma ne brini muškići su takvi malo su lijeniji od cura glavno da on razumi ,a imat još fore da propriča ..

Matej 10.7.2009.
Andrej 9.12.2014.
Danas je,možda više nego ikad prije,istina da će način na koji se ponašamo prema djeci odrediti budućnost svijeta!

(odgovor članu Leena)
Neposredna veza do poruke: 23457
18.6.2010 13:15:44   
ivanak
Pusa i pozdrav svim mamama i bebama od nas.
Imamo problem: jeli kome iskočilo crvene pufice- više kao osip, ne pufica i to po rukama i na vrhu prsa i leđa.
Nije od hrane, jer je jeo uobičajenu hranu. Znači, jedino da je od vrućine.... jeli to moguće.
Kupamo ga svaki dani namažem sudoku kremom....

-> 17.06.2009. je došao mamin i tatin frajer - mali Antonio

-> 21.07.2010. je mali Antonio dobio sestru Paulu :-)

(odgovor članu marinčii)
Neposredna veza do poruke: 23458
18.6.2010 13:21:57   
marinčii
ivanak i kod nas je isto na vratu prsima i malo na rukama pitala sam pedijatra veli da je od vrućine ja mažem bephantenom malo se smiri al svaki dan nanovo se vraća ,kako prođe proslava?

Matej 10.7.2009.
Andrej 9.12.2014.
Danas je,možda više nego ikad prije,istina da će način na koji se ponašamo prema djeci odrediti budućnost svijeta!

(odgovor članu ivanak)
Neposredna veza do poruke: 23459
18.6.2010 13:28:56   
idacha
caos, lijepe moje... kako ste nam danas? sitam da ste malko bolje, mada odredjene frustracije i dalje stoje... valjda je to ''normalno''.. ne po odluci, nego po DNK.. bes mu misha.. moj lijepi muzic jutros dosao iz nocne, pustila ga da odspava i tutnem mu Imrana.. kaze on meni ''pa ja sam nocnu radio''.. rekoh ''jubavi, ja duplu radim, svaki dan..''ni rijeci nije rekao.. mene uhvatila krsta.. nije ni cudo..
ja Imrana presvlacim po noci samo kada se ukaki.. jer se on BAS ukaki.. danas sam definitivno skontala da mu trebaju vece pelenice.. svaka ''nuzda'' procuri..  inace ga ne presvlacim ako nema potrebe.. navece legne cist i suh, i kada se porbudi ujutro, presvucem ga prije dojenja..
svima koji idu na more, zelimo lijep provod i sretan put... blago vama, pravo vam zavidim.. ja more tj ljetovanja prosto obozavam i jedva cekam da idemo i mi... sledece godine aBd.. nema mi nista sladje nego kada beba gola trci po plazi sa svojom guscicom...
ah, da.. i malom princu Antoniu zelimo duuuuug i sretan zivot...

odoh sada da ukljucim masinu za ves, skinem onaj suhi sa strika, i pomotam onaj sto je sinoc skinut.. :) ljepota :)
kisssssssss

21.04.2010. rodila se moja ljubav, moj zivot, moje sve...Imran moj..
28.06.2011. docekasmo drugog princa.... :)

(odgovor članu ivanak)
Neposredna veza do poruke: 23460
18.6.2010 13:35:10   
pocahontas
dadadauser posted image user posted image hvala sto pitas..jutros ja uzele dan bolovanja i lijepo put urologa, da mu pergleda bubrege da sam mirna i da mu prepise terapiju radi bakterija..sve ok hB, bubrezi i tako to, sretna sam zbog toga, samo ima fimozu - sljepljenu kozicu na penisu i tu se skupljaju bakterije koliko god da smo cisitili, tako da je preporuka i trajno rjesenje cap carap čundarakisa (sto moj muz kaze - ode mu rolka user posted image user posted image )..ali eto, hB ima rjesenje..obzirom da mu je proteus 10 na 7 pa 10 na 3 pa onda opet 1o na 7, prepisali mu Zinat..nema temp. hB ali eto, ide antibiotik pa onda opet ponoviti nalaze....
Ivanak, i Cici je imao par dana taj osip blagi po vratu i u dnu ledja...ja ga samo tusirala nekoliko puta dnevno (bukvalno), dobro posusim cistom pelenom i malo hipp kreme sa cinkom natrackam i proslo....i tako sad stalno radim..samo tuš i da je suh....

ostalima saljemo veliki kiss i cestitamo rodjendane user posted image

Bilježim se sa štovanjem

(odgovor članu idacha)
Neposredna veza do poruke: 23461
18.6.2010 13:38:42   
škorpija
hej pa nisma znala da nam je drug rafio bolestanuser posted image , meni je sinoć izgledao finouser posted image , ljubimo ga

Ajdin 22.4.2009. - čojkić :-))))

Alina 20. 2. 2016 - maća :)

(odgovor članu pocahontas)
Neposredna veza do poruke: 23462
18.6.2010 13:41:22   
pocahontas
ama sto je cudno uopste nije bolestan, nego eto jednostavno radili nalaz urina i urinokulture i nadjose mu proteus..nidje veze..a dijete super zdravo, pravo..nikakvih simptoma, temp., jede spava..sve pet..ali opet uvedose mu Zinat u inatuser posted image user posted image i moramo na cap carap user posted image (a tajo bi stavio ovaj tuzni smajli user posted image i ovaj user posted imageuser posted image

Bilježim se sa štovanjem

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 23463
18.6.2010 13:42:09   
aida.
idacha vidim virkas kako nam je drug??? user posted image user posted image user posted image

Neposredna veza do poruke: 23464
18.6.2010 13:45:35   
Visnja RR
IZVORNA PORUKA: pocahontas

ama sto je cudno uopste nije bolestan, nego eto jednostavno radili nalaz urina i urinokulture i nadjose mu proteus..nidje veze..a dijete super zdravo, pravo..nikakvih simptoma, temp., jede spava..sve pet..ali opet uvedose mu Zinat u inatuser posted image user posted image i moramo na cap carap user posted image (a tajo bi stavio ovaj tuzni smajli user posted image i ovaj user posted imageuser posted image

reci taji da on nema pojma ...i da mu njegov brat porucuje da bi da ima sina i on svog  cap-cap user posted image  (sad se sjetih price tvoje "iskusne" kolegice sa posla user posted image )
nego ne prolazi mi sms ...jel tajo radi danas ...da se vidimo?

Asja = duša duše moje :)
03.04.`08

Neposredna veza do poruke: 23465
18.6.2010 13:48:37   
pocahontas
ama tajo radi, ode sad na posaouser posted image , ako ste horni opet kod hotela da setamo čeveras tj. ako je Zoks horan da dodje po nas dvoje, mi smo ZA user posted image
Cici i ja skapavamo od vrucine, tetu poslali kuci..poslala sam ti maloprije sms sa izvjestajem od doktora..vidim na odgovaras user posted image user posted image sta radi Cicika? ljubi je njen Mimi....

Bilježim se sa štovanjem

(odgovor članu Visnja RR)
Neposredna veza do poruke: 23466
18.6.2010 13:50:29   
pocahontas
IZVORNA PORUKA: škorpija

hej pa nisma znala da nam je drug rafio bolestanuser posted image , meni je sinoć izgledao finouser posted image , ljubimo ga

ma ja, vidiš odmah da je Rafi super i u elementu čim ima svoje čarape user posted image user posted image

Bilježim se sa štovanjem

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 23467
18.6.2010 13:57:49   
idacha
ej, imenjakinjo moja... :) virkam po malo, izmedju poslova :) druga vam je zlato, kao i obicno.. nahranila ga maloprije i ostavila u dnevnoj, a ja u kuhinji.. kod nas je to razdvojeno jednom pregradom.. i cujem ja on nesto guguce i virnem da vidim sta radi, a on bona gleda vijesti, i kako ciko prica na tv-u on, srce lijepo, konta da prica njemu i sturio se.. sve on njemu nesto guguce, smije se.. haos je ovo moje dijete.. da kucnem u drvo, da ga ne ureknem, ali sa njim pola brige nemam..
kako nam je drug Erol????

Neposredna veza do poruke: 23468
18.6.2010 14:04:17   
idacha
e, da pitam sve mamice koje imaju deckice jedno pitanjce.. malko sam u dilemi.. kako vi ''odrzavate'' kitice kod vasim momaka?! ja sam negdje citala da se ne smije (bar u pocetku) navlaciti kozica i cistiti, jer bi moglo doci do iritacije i povreda.. mada, mi kada smo bili na kontroli, pedijatrica mu je navukla kozicu i rekla da bas ima dosta kozice.. mm i ja smo rekli da i onako planiramo, aBd, da ga osunetimo za 2-3 mjeseca, a ona je rekla da je neophodno bas zbog toliko kozice.. medjutim, tu istu noc kada sam ga kupala, primjetila sam na vrhu kitice malo krvi ispod kozice, a to se do sutra smirilo... e, sada ne znam da li bih ja trebala nekada navlaciti kozicu i cistiti.. malo me je strah, iskreno, ali opet ne bih da navuce neku infekciju ili bakterije, ne daj Boze.. bas me pocahontas podsjeti na tu dilemu... mi cemo u ponedjeljak 2 mjeseca imati..

(odgovor članu idacha)
Neposredna veza do poruke: 23469
18.6.2010 14:19:02   
koka i po
Kožica se mora navlačiti jer se ispod nje skupljaju nečistoće.Krv koju si primjetila je možda znak da kožica "prirasta" za mišić.Nemoj da se brineš,navuci kožicu toliko da glavić izviri i nježno očisti.Ja sam to radila svaki dan po dva puta.

(odgovor članu idacha)
Neposredna veza do poruke: 23470
18.6.2010 14:25:57   
pocahontas
evo mi smo do godine dana uspjevali odrzavati čundaraksi čistim i urin sterilnim..sve dok se nije počo vrtiti i samo presvlacenje pelene je abs problem jer jednostavno nema on kad da ceka i lezi dok mu ja kao mijenjam pelenu, a kamoli da mu jos revnosno čistim čunu..tako da, ipak je skidanje rolke rjesenje na kraju...user posted image

Bilježim se sa štovanjem

(odgovor članu koka i po)
Neposredna veza do poruke: 23471
18.6.2010 14:28:06   
aida.

IZVORNA PORUKA: idacha

e, da pitam sve mamice koje imaju deckice jedno pitanjce.. malko sam u dilemi.. kako vi ''odrzavate'' kitice kod vasim momaka?! ja sam negdje citala da se ne smije (bar u pocetku) navlaciti kozica i cistiti, jer bi moglo doci do iritacije i povreda.. mada, mi kada smo bili na kontroli, pedijatrica mu je navukla kozicu i rekla da bas ima dosta kozice.. mm i ja smo rekli da i onako planiramo, aBd, da ga osunetimo za 2-3 mjeseca, a ona je rekla da je neophodno bas zbog toliko kozice.. medjutim, tu istu noc kada sam ga kupala, primjetila sam na vrhu kitice malo krvi ispod kozice, a to se do sutra smirilo... e, sada ne znam da li bih ja trebala nekada navlaciti kozicu i cistiti.. malo me je strah, iskreno, ali opet ne bih da navuce neku infekciju ili bakterije, ne daj Boze.. bas me pocahontas podsjeti na tu dilemu... mi cemo u ponedjeljak 2 mjeseca imati..

Lokacija:Forum > [Beba] > Roditeljski razgovori > RE: Bebe 2009/2010

idacha meni su rekli kad sam izlazila iz porodilista, kad ga je babica oblacila da moramo navlaciti kozicu do sunecenja i ako je beba napredna da je bolje da se beba prije osuneti... ma ja bih ti preporucila sto prije, pogotovo ako si primjetila malo krvi... nije to nista opasno, ali sta ja znam...jest da je tesko...ali vjeruj, poslije si rahat skroz... pusek..

(odgovor članu idacha)
Neposredna veza do poruke: 23472
18.6.2010 15:06:25   
Apotekarka
dAN...
evo da vas malo virnem s posla...mrzim petke nma specijalista pa ni toliko posla evo sad papirologiju zavrsila i odmaram...
Ivanak i mog je izasulo od vrucene ali ujutro se povuce kad prespava...
Marinci anelko ce se popraviti zeljezom,daj mu borovnice,jaje,teletinu mi smo uspjeli prehranom poprtaviti hemoglobin na 123 a bio 106...
Moj Antonio je mali zafrkant slusa tetu,zadovoljna sam,teta rekla nista nece raditi samo njega cuvati a bome vec mi je par puta opeglala vesuser posted image user posted image user posted image ,a ja nekako stizem ostalo...Evo kod nas pljusak...
a mi veceras kontali na haineken party u gradu i to s Antoniom valjda ce prestati...
A to za navlacenje mi cemo izgleda sad kad prođe godina morat je capnuti jer kozica se vrlo malo moze svuci a on se ne da sad cestito ni obuci odmah se okrene potrbuske...

Nase malo zlato Antonio stiglo je 30.06.2009
Nasa mala princeza Ana stigla 14.04.2013

(odgovor članu aida.)
Neposredna veza do poruke: 23473
18.6.2010 15:09:38   
aida.

IZVORNA PORUKA: Apotekarka

dAN...
evo da vas malo virnem s posla...mrzim petke nma specijalista pa ni toliko posla evo sad papirologiju zavrsila i odmaram...
Ivanak i mog je izasulo od vrucene ali ujutro se povuce kad prespava...
Marinci anelko ce se popraviti zeljezom,daj mu borovnice,jaje,teletinu mi smo uspjeli prehranom poprtaviti hemoglobin na 123 a bio 106...
Moj Antonio je mali zafrkant slusa tetu,zadovoljna sam,teta rekla nista nece raditi samo njega cuvati a bome vec mi je par puta opeglala vesuser posted image user posted image user posted image ,a ja nekako stizem ostalo...Evo kod nas pljusak...
a mi veceras kontali na haineken party u gradu i to s Antoniom valjda ce prestati...
A to za navlacenje mi cemo izgleda sad kad prođe godina morat je capnuti jer kozica se vrlo malo moze svuci a on se ne da sad cestito ni obuci odmah se okrene potrbuske...

Jesi li se navkla na poslu? Mora da je puno neobicno... cuval teta fino malisu user posted image

(odgovor članu Apotekarka)
Neposredna veza do poruke: 23474
18.6.2010 15:13:12   
Apotekarka
Navikajem se jos,iskreno ne volim drugu smjenu al sta cu...
Teta je ok Antonio je slusa bolje nego mene...

Nase malo zlato Antonio stiglo je 30.06.2009
Nasa mala princeza Ana stigla 14.04.2013

(odgovor članu aida.)
Neposredna veza do poruke: 23475
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  937 938 [939] 940 941   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  937 938 [939] 940 941   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Raspoloženje u trudnoći.
пеперутка16

Da li ste tokom trudnoće imali nagle promene raspoloženja?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *