|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  935 936 [937] 938 939   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Bebe 2009/2010
17.6.2010 22:15:20   
mala86
vece cure...
mi smo danas bili malo kod moje mame,pa kupanjac,ja nam pakovala stvari,sutra cemo do Splitauser posted image user posted image user posted image ,ali se vracamo odmah navece!sljed.mjesec planiramo ostat duze koji dan!Leon ce mi na kontrolu,joj jedva cekam da vidim koliki je,i naravno njegov prvi kupanjac u moru!s obzirom koliko voli u kadi,nadam se da ce odusevljenje bit podjednako!
eno ga sad spava na stomaku...

idem i ja na spavanje,pa se cujemo sutra navece...

veliki user posted image user posted image user posted image za sve mamice i bebarice

Dijete uvijek može odraslog naučiti trima stvarima:
Da bude veseo bez razloga, da bude uvijek nečim zabavljen i da se zna svom snagom zauzeti za ono što želi

moje sunce 19.09.2009 ¦ ¦

(odgovor članu aida.)
Neposredna veza do poruke: 23401
17.6.2010 22:20:33   
aida.
mala sretan put vam zelim.. Sigurna sam da ce Leon bit odusevljen u kupanju user posted image bucni i za nas user posted image user posted image user posted image

14.03.2010. :-) Erol

(odgovor članu mala86)
Neposredna veza do poruke: 23402
17.6.2010 22:57:56   
Apotekarka
Vecer...
Nasem imenjaku sretan rođendan i sve najbolje od srca...
Idu idu ovi rođendsani u 6 mj...i nas se blizi...
Ja umorna,Antonio i dalje slabo spava,nestasan i to je to...ostalo sve isto...
ljubim vas

Nase malo zlato Antonio stiglo je 30.06.2009
Nasa mala princeza Ana stigla 14.04.2013

(odgovor članu aida.)
Neposredna veza do poruke: 23403
17.6.2010 23:06:55   
Anoniman
ma nema sanse da bih mogla sve odgovoriti ili prokomentarisati... user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

uglavnom, mi smo danas bili na vikendici kod mojih roditelja... uzivali do krajnjih granica... user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  ja se malo cvarila na suncu, pa tek sada vidim da sam malkice i pricvarila... user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  Sabina se kupala u bazenu i mislim da je dedu ispraznila bunar... user posted image user posted image user posted image user posted image  Nane se razgolotio cijeli dan pa mu milina bila... al hadzija u hladovini jos mu samo trebao onaj jedan malikan sa onom velikackom liskom da ga hladi... user posted image user posted image user posted image user posted image  helem, pred mrak dosli kuci, jos malo prosetali do "plavog cvijeta" igraliste koje je skoro napravljeno za djecu... setajuci zamisljala sam kako bi bilo divno da se organizujemo i da mi dodjete onako dzuturile u taj "plavi cvijet" da se djeca igraju i da se druzimo... user posted image user posted image user posted image user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

ovo je samo jedan dio "plavog cvijeta" user posted image

(odgovor članu Apotekarka)
  Neposredna veza do poruke: 23404
17.6.2010 23:39:30   
megi
Antoniu sretan 1. rodjendanuser posted image user posted image user posted image user posted image

i nas se priblizava a jos ne znamo ni sta ni kako user posted image

Marinci  kakvi su M nalazi jeste bili kod dr

mi evo veceras malo setali, nije vise tako sparno pa smo se rashladili i adna naravno u povratku zaspi u autu u AS pa sam je razbudila dok sam je izvadila al je opet zaspala a do kad i koliko e to cemo vidjeti

user posted image user posted image user posted image za sve pomalo hormonima uzdrmane mame

mrvica nas obradovala 26.juna 2009.
seka stigla 13.aprila 2012.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 23405
18.6.2010 8:44:27   
Mya_81 RR
Taaaaaaaaaaaaajra, gdje siiiiiiiiii user posted image Nadam se da je situacija doma bolja i da je renoviranje pri kraju user posted image

Mala, sretan put user posted image

Marincii, kakvi nalazi user posted image Pa, ja nisam upratila šta nam se to dešava sa drugarom malim user posted image Nadam se da je OK user posted image

Bambi, slike izgledaju prekrasno...jooooooj, uživancija samo tako user posted image user posted image

Mi smo imali groznu noć....preplakala je većinu....ah, ne znam jesu li zubi, ali znam da je ništa drugo nije bolilo i da nije bolesna...bar to, ali me baš sad živcira taman kad je krenula spavati super opet se vratilo na staro i ima više da osijedim od muke user posted image

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu megi)
Neposredna veza do poruke: 23406
18.6.2010 8:49:02   
Zoe
Jutro i od nas user posted image

Čestitamo i mi drugu Antoniu rođendanuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Jutros sam ovakva user posted image
Farah noćima neće da spava u svom krevetcu, jel je spustim, ma ne prođe ni 5 min, to je već plač, skupi usnice lopuža i udri mami po srcuuser posted image user posted image
I helem nejse, stavim je kraj sebe, ko opijena, već je u carstvu snova, a ja sam ko pijana, glava me boli već 2 dana, ne mogu pošteno da se naspavam, kud više neda ni none da joj pokrijem kad spava, sve gura, dok pelenica ne spadne s nje..
A mužići ko mužići, meni se čini svi su oni isti, čast izuzecima - i moj radi - meni se čini 24 h dnevno, dođe kući i veli -ja sam umoran, rekoh ja sam odličnouser posted image user posted image , ma šta ću-pustim ga da se odmori i onda mu "tutnem" Farah - eh rekoh sad je ti pazi, ja imam poslauser posted image
Dobri su mi ti očevi, dok bebara šuti sve je uredu, jel malo zaplače-ženo dođi, nešto plače:Šta joj jeuser posted image  i tako ukruguser posted image user posted image
Mi smo preko dana u dnevnom boravku, frajlica il odmara na sećiji ili u onoj nosiljci tzv."mamine ruke", u njoj najviše voli i da zaspi, laganini je ljuljam i user posted image user posted image
Nas još grčići muče ( srećom u manjoj mjeri al meni je opet teško gledati kako se grči) - kontam nešto da kupim onaj Baby colic sirup, da li bi joj bilo boljeuser posted image
Eh da -sretan put i od nas Mala, lijepo se odmoriteuser posted image
Eto javimo se opet uskorouser posted image

< Poruku je uredio Zoe -- 18.6.2010 8:50:28 >

Strpljenje je moć. S vremenom i strpljenjem i dudov list postaje svila.
Mudar čovjek s podjednakom mirnoćom prima pohvale i podnosi uvrede.
Naša mala slatka krofnica Farah došla mami i taji 30.04.10...a pahuljica Asli se pridružila 05.12.11.

(odgovor članu megi)
Neposredna veza do poruke: 23407
18.6.2010 8:55:53   
Mya_81 RR
Joooooj, čitam sad ove vaše početke i baš nije lako user posted image Koliko god da svi to jedva čekamo i veselimo se bebici iscrpljujuće je neizmjerno pogotovo kad je povezano da baby blues-om...ali valjda vam je sve jesno kako stvari stoje kad žena u prvih 40 dana ne podliježe zakonu....eh, kakva je onda to ludara od hormona koja nas puca svakodnevno....valja izaći na kraj s tim još u kombinaciji sa nespavanjem i stalnim plakanjem bebe nimalo nije lako...

Ali da vas utješim - postaje sve lakše i lakše. Naravno, briga je uvijek tu, obaveza od 24 sata je uvijek tu i stalno neka frka i trka, ali se valjda naviknemo na to, a i s njima je malo jednostavnije baratati kad malo posratu. Ako ništa drugo, bar će doći period kad ćete ih muževim moći ostaviti bez razmišljanja...

< Poruku je uredio Mya_81 -- 18.6.2010 8:56:25 >

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu Zoe)
Neposredna veza do poruke: 23408
18.6.2010 8:58:46   
Mya_81 RR
IZVORNA PORUKA: Zoe
Nas još grčići muče ( srećom u manjoj mjeri al meni je opet teško gledati kako se grči) - kontam nešto da kupim onaj Baby colic sirup, da li bi joj bilo boljeuser posted image

Meni je još uvijek user posted image kad neko spomene grčeve.

A možeš probati....taj sirup zaista hvale user posted image

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu Zoe)
Neposredna veza do poruke: 23409
18.6.2010 9:02:44   
Anoniman
jutroo mi smo dobro spavali ali,ostavila sam prozor na kipu otvoren a anel bio samo u bodio neobuko mu pidzamu dole pa se stalno otkrijevao a bilo je malo svjezeuser posted image nadam se da,mu nece nista biti jbg.i ovo vrijeme vise
Pussa svima

(odgovor članu Mya_81 RR)
  Neposredna veza do poruke: 23410
18.6.2010 9:04:22   
Sulty
Dobro jutro svima,
Kako su mamice i bebice? Moja malena Secerovicka jos spava, jutros u 5 se budila i sad usecerila. Mi obicno do ovih doba odemo u setnju, ali izgleda jutros nista od setnje. Dok se probudi, dok je nahranim i presvucem, bice vec prevruce. Ma hajd nije ni bitno. Ja svakako nesto od jutros opet krvarim i neki bas pogolem komad je ispao iz mene, pa je mozda bolje da se i ja malo smirim.

Dzenana, Vegica poslije bluckanja uvijek hoce jos da jede, tako da je tu ista ko Nejla.

Aida, nadam se da je raspolozenje danas bolje.

Samedi, nadam se da si nam i ti danas bolje raspolozena. Ne dajte nam se zenice...

Felix, blago tebi za more. Uzivajte i fino se provedite. Mi se nadamo da cemo ici u septembru, kad malena malo odraste i kad malo zahladnni. A do tad smo osudjene na ovu sparinu user posted image .

Mya81, slazem se s tobom. Jako je bitno truditi se ostati pozitivan, jer i ja sam cula od mnogo zena da im je zao sto nisu vise uzivale u ovom periodu, a manje brinule, jer bebice za cas narastu. Normalno je i brinuti se pomalo, ali treba se dobro koncentrisati da odagnamo negativne misli i da uzivamo u svojim najdragocjenijim bebicama user posted image . I hvala na utjesnim rijecima. Ma bicemo mi dobro sve, samo malo da se naviknemo. Velika je ovo promjena, imati ovako mala slatka bica odjednom, treba se malo i navici na svu tu odgovornost.

Antonio, sretan ti rodjendan i zelim ti jos puno, puno, puno sretnih i zdravih user posted image

Mala, uzivajte u moru i Leonu zelim predivan provod i brckanje u moru.

Bambi, vidim fino se provelo na vikendici.

Zoe, dobro smijes spavati sa Farah u krevetu. Meni to ne daju, a ja i ne smijem. Sve se bojim ne dao bog da je ne prignjecim. Doduse, Vegica jos uvijek hoce da spava u kreveticu koji je odmah do mene, a koliko jos dugo ne znam, jer i ona najvise voli kad osjeti moju blizinu.

Eto, uspjeh vas sve iscitati. Imate veliki user posted image od moje Vege i mene.

Mama rodila svoju sjajnu zvijezdu 22.05.2010., a najmirisljaviji cvjetic 26.07.2012.

(odgovor članu megi)
Neposredna veza do poruke: 23411
18.6.2010 9:05:47   
Anoniman
Zoe,mila i ja to kazem cast izuzetcima mislim na muzeve moj je isti tvojuser posted image dodje kuci ako dam anela on ronda ja s posla ti,odma mi ga trpas na ruke bla bla ja sam radio nisi reko,kopo nezezaj bolan
Tako,da sam prepustena sebi samoj,sto kazes kad kmeci ili sta sta mu je ,ili bilo koje dr.pitanje koje me izludjuje
nije mu nista reko nepitaj
Zao,mi je zbog grceva joj sta smo mi muke stim prosli kad se sjetim samouser posted image a tjesi se samo,proce mila kao kod svakog ostalog

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 23412
18.6.2010 9:07:22   
Anoniman
i mi cestitamo ANTONIO rodjendan i ljubimo gauser posted image user posted image user posted image
Rado,bi cskala anel kod sveki eno ju vice me jojj nije ni 5 min.doleuser posted image
Ljubim vas

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 23413
18.6.2010 9:12:28   
Meri29
Jutro user posted image Evo mi ustali, ali na Majdi vidim da bi mogla jos. Obaralo je u krevetu, ali ne smije ona nista propustiti u kuci, cim je cula glasove odmah ustajeuser posted image

Stigla sam 25.11.2009
Mama i tata su sad najsretniji na svijetu ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

(odgovor članu Sulty)
Neposredna veza do poruke: 23414
18.6.2010 9:13:02   
mojbebac
evo samo da vam se kratko javimo..... mi se spremamo na put, idemo na more, pa samo da vas pozdravimo, cestitamo sve male rodjendane, korake..... i sve sto smo propustile ......
mi smo skoro prohodale, napravi sama dva tri koraka pa padne na guzu ...

mamina i tatina princeza stigla na svijet 14.05.2009

Nas mali princ stigao 07.10.2015. 54cm,4300 gr

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 23415
18.6.2010 9:14:58   
Hanady RR
IZVORNA PORUKA: mojbebac

evo samo da vam se kratko javimo..... mi se spremamo na put, idemo na more, pa samo da vas pozdravimo, cestitamo sve male rodjendane, korake..... i sve sto smo propustile ......
mi smo skoro prohodale, napravi sama dva tri koraka pa padne na guzu ...

sretno...suvajte se i fino odmorite...napunite baterijre male i velikeuser posted image user posted image user posted image user posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu mojbebac)
Neposredna veza do poruke: 23416
18.6.2010 9:19:14   
Hanady RR
e sad da vam pozelim dobro juto...

vidim nove mamice kao sve nove mamice...malo hormona, malo straha malo baby bluza, malo panike...a sve u svemu to su vam slatke muke...sve to  bude i prođe

ja sam sa prvom bebom mislila gototvo ja to nemogu...al nisam posustala i rodim i drugu...i opet jovo nanovo...a sad gledam za čas dvije velike cure u kući...koliko god da je tesko poežlim malo panike one...sa malim mirisljavim zavežljajem u rukama.

i tako eto rekoh ukratko al da se shavti...sve će to prroći i sve će vam nekada faliti jer djeca kako rastu mi njima sve manje i manje trebamo...tako da od mlade mame sa malom bebom ubrzo posatnes mama sa djetetom i sve obaveze imas al te bebi ne prekida u njima vise...

samo polako...svaki dan ovdje izbacite iz sebe ono sto vas muči i vidjet ćete da su sve mame isto prosle...neke u blazem neke u tezem obliku...

ljubimuser posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 23417
18.6.2010 9:31:48   
Sulty
Jedno pitanjce: presvlacite li vi svoje bebe po noci kad doje? Ja ne, a evo citam (sad ce me Lilix zezat) da bi kao trebalo presvlaciti ih i po noci?????user posted image

Mama rodila svoju sjajnu zvijezdu 22.05.2010., a najmirisljaviji cvjetic 26.07.2012.

Neposredna veza do poruke: 23418
18.6.2010 9:32:58   
Mya_81 RR
IZVORNA PORUKA: Sulty

Jedno pitanjce: presvlacite li vi svoje bebe po noci kad doje? Ja ne, a evo citam (sad ce me Lilix zezat) da bi kao trebalo presvlaciti ih i po noci?????user posted image

Ja jesam u početku kod svakog hranjenja, ali ne znam kad sam prestala...

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu Sulty)
Neposredna veza do poruke: 23419
18.6.2010 9:35:07   
Mya_81 RR
IZVORNA PORUKA: felix

jutroo mi smo dobro spavali ali,ostavila sam prozor na kipu otvoren a anel bio samo u bodio neobuko mu pidzamu dole pa se stalno otkrijevao a bilo je malo svjezeuser posted image nadam se da,mu nece nista biti jbg.i ovo vrijeme vise
Pussa svima

Pa, nije vani -20 da se brineš...neće mu biti ništa user posted image

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 23420
18.6.2010 9:37:07   
Hanady RR
IZVORNA PORUKA: Sulty

ja sam to radila negdje do 2 mjesaca  ako se ukaki u noći...a onda sam zadnje presvalčenje radila oko 12 tako nam je i podoj bio...pa sam nakon onog podoja oko 2 preskakala presvlačenje a nisma je presvlačila do ujutro oko 5-6 zavisi.
naime ja sam sa satrijom napravila gresku...po cijelu noć je presvlačila ako upiski ako ukaki i tako dam morala do kad nije skunula pelenu...jednostavno navikla je da je noću presvlačćim pa mi provodila...a sa mlađom sam vidjela može i bez toga...navika je čudouser posted image

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Sulty)
Neposredna veza do poruke: 23421
18.6.2010 9:42:39   
marinčii
IZVORNA PORUKA: felix

Pussa svima

mi spavamo širom otvorenog prozora i evo zasad nema nikakvi problema,drugačije bi se skuhali stvarno je vruće

Matej 10.7.2009.
Andrej 9.12.2014.
Danas je,možda više nego ikad prije,istina da će način na koji se ponašamo prema djeci odrediti budućnost svijeta!

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 23422
18.6.2010 9:44:12   
shejla
ja sam samo nekad kad se ono bas upiski ili ukaki da joj izadje iz pelene user posted image pa bude sve mokro. Inace NE preporucuje se presvlacenje - tako sam ja citala - jer se bebi razbije san. Ako je bas mokra, onda samo presvuci...bez pranja, da joj ne bude sok iz sna pod vodu, samo staviti cistu pelenu (i bodi i ostalo sto je morko). Ja sam je brisala sa maramicama u tim situacijama i promijenila presvlaku.

< Poruku je uredio shejla -- 18.6.2010 9:46:51 >

29.3.2009. rodila se ljubav najveca...mamina curica Lamija :)

Neposredna veza do poruke: 23423
18.6.2010 9:47:52   
Anoniman
Dobro jutro i od mene...
odavno se nisam ovako divno osjecala... i zato sam happy... user posted image user posted image user posted image user posted image
imali smo malo burniju noc, Nane se malo vrtio, vjerovatno mu vruce bilo, ali opet sve u svemu odspavalo se... malo je imao i ture nocas, ali nakon paracetamola, brzo je spala i nije se vracala... hvala Bogu... ustali smo oko 8 popili kaficu i evo ga sad opet user posted image  a ja na RR... a gdje bi drugo... user posted image user posted image user posted image user posted image

mala i mojbebac sretan put, lijep provod i uzivancija... odmorite se dobro i napunite baterije... user posted image user posted image user posted image user posted image

Hanady user posted image user posted image  sve hocu da te pitam pa sturim, kako su ti seka i zaova, kako su prinove??? rastemo li? napredujemo li? dusice malene, mirisi ih za mene...

felix user posted image user posted image  ljubni nam Anelka... a sto se tice golih nona, ne sikiraj se... i moj Nane je golih nona evo od kako su vreline pocele... ja njemu ne oblacim pidzamu nego imam onaj fazon kao spavacica, u stvari vreca za spavanje, ali mu je malo mala pa mu godi sto mu none vire... kad tek zaspi pokrijem ga njegovim jorgancicem, a onda nekad u noci kad podoji pa osjetim da mu je vruce, samo ga pokrijem peskiricom... a i kod nas je otvoren prozor cijelu noc i to ne na kipu nego sirom... ako je toplije otvorim i vrata od tarase...

Mya kako nam drugarica podnosi vrucine??? izgleda da je taj plac po mom misljenju upravo zbog vrucine, jer ako je nista ne boli, mozda joj je vruce, jesi probala da je malo raskomotis???

joj narode kod nas je vec upeklo, a meni jos vise vruce jer sam jucer malo izgorila na vikendici, nisam ni osjetila, a evo jutros ramena i prsa mi se upalila pravo... ali neka su... dosta mi je i zime i kisurine...

(odgovor članu Mya_81 RR)
  Neposredna veza do poruke: 23424
18.6.2010 9:50:35   
Zoe
A dobro veliš Hanady, proće i ovouser posted image
Sulty, imamo sreće, kad smo kupovali krevet za spavaću zezali smo se kako je velik, sad je potaman, Farah nam zauzme pola kreveta ( bude joj plaho široko) a i ja sam oprezna, pa eto pajkimo nekako, a u vezi presvlačenja po noći to smo prestali sa nekih mjesec dana, svakako oko 23 zaspimo, nju prije toga presvučem, i ujutro oko 5-6h ponovo (tako mi je savjetovala i patronažna ), a njena guza je mašala čista...

< Poruku je uredio Zoe -- 18.6.2010 9:51:55 >

Strpljenje je moć. S vremenom i strpljenjem i dudov list postaje svila.
Mudar čovjek s podjednakom mirnoćom prima pohvale i podnosi uvrede.
Naša mala slatka krofnica Farah došla mami i taji 30.04.10...a pahuljica Asli se pridružila 05.12.11.

(odgovor članu shejla)
Neposredna veza do poruke: 23425
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  935 936 [937] 938 939   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  935 936 [937] 938 939   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Raspoloženje u trudnoći.
пеперутка16

Da li ste tokom trudnoće imali nagle promene raspoloženja?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *