|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  41 42 [43] 44 45   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Anksioznost?
16.6.2010 17:17:37   
Zabica27
Drage moje evo i mene malo samo da vas pozdravim izljubim sve redom...Ja hvala Bogu dobro, krecim,perem, ma kakva anks nemam kad ni misliti na to...user posted image Sto se tice tih AD Jaco ja mislim da ti ne trebaju,mislim nisam ja dr,al je meni moj dr rekao sve dok mozes sama hodati iz kuce i ne misliti konstantno na pn i ne prozivljavati ih konstantno ad ti ne trebaju.Meni je slicno kao i kod tebe,al sad vidim i dr mi je rekao da mi ne trebaju, jer ja svuda idem sama , setam po grdu, putujem sama eto od neki dan i busom, mada sam ja i prije uvijek putovala do duse vozom jer sam svake sedmce iz Sa isla kuci za vikend dok sam studirala, u principu i ako me bilo strah ja sam pichila, stisne m zube i idem, kad dodjem na odrediste osjecam se ko lav, preponosna sama na sebe.user posted image Cujte sad ovu izjavu "Ja mislim da sam se ja izlijecila samo sto to jos ne znam...user posted image Mislim nemam pn, nisam anks. normalnom funkcionisem, ponekad mi neka crna misao proleti kroz glavu kad trebam negdje, al prodje, malo me smo ko nesta frka fata od te udaje koja eto valjda treba da bude za 2-3 mj,ako ne promjenimo planove zbog Ramazana i Bajrama.Ma u principu ja jedva cekam da to sve prodje, da mi ti silni gosti prodju kroz kucu, pa da ja sa svojim dragim i novom porodicom koju dobijam uz njega(otac i brat) nastavim fino mirno da zavim bez previse stresa...user posted image Jah sta i ja nadrobi svasta, eto mile moje ljubim vas punooo sve i nedajte se i opet ja i moj slonic...user posted image
P.S Jel iko od vas sinoc gledao film na FTV?Rijec je o zeni sa agorafobijom koja  1god nije mrdnula iz kuce,koju nekakav ubica hoce da mlatne, helem poenta je u tome kad je ovaj nju zaganjao da je kilne ona izletila napolje prvo je safatao malo pn, a onda sto kaze Anidae ona "progulila" i pocela se smijati ubici u oci , ko veli bas me briga ubij me ja vise nemam straha od pn...user posted image Mislim jeste da je to film, al ima istine u tome, da kad se suocis sa strahom kilnes ga...user posted image Ljuuuuubim vas jos jednom...

(odgovor članu taraG)
Neposredna veza do poruke: 1051
16.6.2010 17:58:05   
Anidae
Ja sam pocela gledati taj film jer sam se u pola noci probudila d apopijem terapiju trudnicku ali gledala sam vrlo kratko i toliko me uspavalo da nisam bas puno skuzila... Zadnje scene koje se sjecam bila je ona njena kesa na glavi kad je imala napad, kasnije sam se trznula par puta ona je nesto galamila ovo ono al mene oborilo...Znaci dobar film,da ga iznajmim u videoteci? user posted image

Mama i tata ocekuju svoga djecaka polovinom avgusta...
Prezivjeli smo sve i svasta i dogurali do 8.-og mjeseca :)

(odgovor članu Zabica27)
Neposredna veza do poruke: 1052
16.6.2010 19:46:11   
Zabica27
Anidae, ma i meni se spavalo, al me njena situacija zainteresovala haos, kontam da vidim sta ce biti s nje na kraju hoce li pobjediti taj strah i eto na kraju bi prisiljena bjezeci pred tim manijakom da izadje van, i vidim zena se smije nema vise straha, helem ubise tog sto ju je ganjao i ona odeee...user posted image Mislim poenta je da je ona izasla van, na vrh neke zgrade, a ima scena u kojoj pokazuje te njene pn, cak ju jednos sceni prikazuje kako ne smije krociti 1m ispred vrata da dohvati novine, vec ih metlom iz stana dohvaca..user posted image Mislim nekom je to smjesno, cak je i meni bilo,al ko je prosao to shvatit ce...Anidae jedno pitanje za tebe, s obzirom da mi se cini da si se ti udala sa tim pn i anks.,kako prezivi sav taj period, tu masu ljudi sto ti dolazi, i kako si svom muzu rekla za to, tj momku tadasnjem, jesil bila sa njim ka te to sve spucalo?Mislim mene aBd ocekuje sve to sto si ti prosla pa me zanima...user posted image Pusaaa 

(odgovor članu Anidae)
Neposredna veza do poruke: 1053
16.6.2010 21:06:53   
Strijelac79
Pozz svima nisam se javljala jer nisam dobro,provirim ja svaki ćas šta ima novo.Juće sam čitav dan bila nikakva,knedla u grlu,gušila me vrućina,kako se naoblaći na nebu i meni u glavi,jutros sam imala NAJGORI NAPAD PANIKE do sad,još ne mogu na noge ,obično me drži od 5 do 25 min a danas sat i pol,toliko sam se izmučila užas.Disala sam,disala reko proći će ali kad su mi se počele koćiti ruke i vilica popijem apaurin pa drugi jedva se smirila,još nikad nije ovako dugo trajao i meni obično pomogne pola apaurina a danas dva jedva,najžalosnije što su sestre pobjegle na sprat tako da sam sama se umivala,pokušavala da ustanem na noge,užas.Ja sam tek na početku sa ad pa ne znam je li to od njega ili je prije što sam se juče nasekirala otac mi lošije pa sam se isprekidala,šta vi mislite.Tako mi je loše,sve mi u glavi np od jutros,da nema ovog foruma da se izjadam ja bi poludila,vi mi dajete ohrabrenje i podršku.TOliko sam izmučena da nemam snage za sutrasvo me tjelo boli a crnjaci pucaju u glavi,hiće li imalo ad u budučnosti da mi ublaži NP bar toliko da ih mogu predisati i izdržati,i ono malo nade što sam imala u oporavak NP je rasprši,danas sam baš očajna.

(odgovor članu Zabica27)
Neposredna veza do poruke: 1054
16.6.2010 21:13:17   
Strijelac79
ali ipak mi je drago što na forumu vidim da imamo vjenčanja,striptiz,putavanja,uopšte napredak,vidim hodalo se po koncertima,a ko fol sve anksiozneuser posted image poruka za anidae nemoj se sikurati,opet muško nađe nekog posla,sa djetetom dođe i nafaka i blagostanje,to će ti svaka žena reći,vidim da ti je muž baš fin jer je sa tobom zajedno kroz sve krize,biće para bože zdravlja

(odgovor članu Strijelac79)
Neposredna veza do poruke: 1055
16.6.2010 21:21:23   
nova_
Strijelac draga bas mi je zao sto si se namucila. A i sestre kako su te mogle samu ostaviti u tom stanju. Ne brini se mila bice tebi od AD bolje vidjeces, samo trebas biti strpljiva. Na pocetku terapije AD znaju se pojacati svi simptomi pa tako i NP, moguce je da je malo od toga, a mal oi sto si se brinula za oca. Ja sam na pocetku terapije imala jace simptome anksioznosti ali kasnije je proslo. Strpi se jos samo malo, AD treba vremena da prodjeluju.

Zabice mila samo naprijed, bas sam vesela kad vidim da ti je dobro a ipak nam se javljas i bodris nas. Pusa velika i uzivaj u dobrom raspolozenju.

Neposredna veza do poruke: 1056
16.6.2010 21:21:47   
Strijelac79
I još da pitam za ovaj bosnil što pijem jedna ujutru jedna naveće.to je valjda protiv nervoza u stomaku,ja ne znam je li to potrebno uz ad jer ne osjećam ništa ni gore ni bolje od tih tableta,šta je taj sulpirid,tržila sam po netu ali još ne kontam je li to ide uz ad ili je to nešto posebno

Neposredna veza do poruke: 1057
16.6.2010 21:26:24   
nova_
Za bosnil ti ne znam nista reci, to bi trebala pitati svog dr. Ako nije neophodno nemoj da ga pijes, mozda je dovoljan AD. Ja sam isto imala nervozu u stomaku i nisam nista pila, cim je AD prodjelovao i ta nervoza je prosla. Zato pitaj dr.  

Neposredna veza do poruke: 1058
16.6.2010 21:57:16   
Strijelac79
OK,nema mi druge nego da se strpim,da mi hoće samo malo ad ublažiti ovo stanje ja bih onda i sama borila se a ovako me svu onesposobi,a kod mene je inače tako,kad sam dobro i kad ne primjećuju strah na meni ,kad mogu kuhati za sve,ćuvati sestri djete,brinuti o ocu i sve ostalo onda su svi ok i fini a ako slučajno kažem da mi je loše,ili vide da će mi pozliti slijede komentari kako to ne možeš sprijećiti,kakva je to umišljena bolest,to nije bolest kad za nju nema lijeka ,sve je to u mojoj glavi,ja sam kukavica i slabić kad se to meni dešava,bla,bla a sve su to školovani ljudi trba li bi valjda nešto znati,tako da ja kad nobijem np i kad osjetim strah molim boga da prođe a da moji ne primjete.Da sam obolila od dijabetesa,štitne ili slićno,lupam fiz.bolesti ja bih imala i pažnju i podršku a ovako... jeb.sami sebi sve kad sam sebi dopustila sve ovo što mi se dešava,sve krivim samu sebe i misliim da sam sve ovo mogla izbjeći,ovi psih.poremečaji su totalna sjebada da izvinete

(odgovor članu nova_)
Neposredna veza do poruke: 1059
16.6.2010 22:00:10   
Anidae
To oko moje ljubavi je bas komplikovana prica... Uglavnom, ako si citala vec prije, ja ti nemam panike kad sam u pratnji nekog poznatog... Tako sam i muza tj. tadasnjeg momka upoznala... Vidjali smo se svakako i nevidjali, sve zavisi od mog raspolozenja i 1000 mojih fobija...Bili u vezi 9 mjeseci i vjencali se...i imali mai milion krizica zbog toga svega ali hvala Bogu vremenom je sve doslo na svoje a i ja sam mnogo bolje nego prije... Sto se tice ljudi i masa gostiju, to ti je stisni zube i prezivi, ko i druge situacije suocavanja... Ja sam eto sve ispite polozila,osim tog samostalnog izlazenja, do toga ce izgleda jos vremena proci...
Izdrzi strijelac, i ja sam imala napade panike dugooo i cesto, i moja mama je odlazila u drugu sobu, plakala zasebno a ja se valjala po podu od muke,od grcenja, a kad bi mi ona prisla da mi pomogne, ja pocnem vristati ko da me zena hoce zaklati... Proci ce, uz puno lijekova i truda, i nakon odredjenog vremena...Samo sebi stvaraj u glavi sliku da svaki put kad dobijes napad drugi,i ako dodje, nece biti tako grozan... A moguceje i da su se simptomi trenutno pogorsali tj. da kroz napade izbacujes svoj nagomilani stres malo brze, pa ce poslije toga uslijediti naglo poboljsanje... Dobra metoda je i pisanje dnevnika, tj. pracenje napada kad dolaze i to, i vidjeces kako si ustvari postupala i bila hrabra u odredjenim situacijama...
Pozz i ostalim clanicama i tipkamo se sutra opet.Laku noc!!!

(odgovor članu nova_)
Neposredna veza do poruke: 1060
17.6.2010 10:03:39   
Zabica27
Hvala Anidae, ma aBd i ja cu to pregurati, ni ja kao i nikad nisam imala np u pratnji poznatih ljudi, a kao sto ti kazes milion sam ispita polozila do sada, putovanja, ispiti na faxu, diplomski, ma svasta, cak sam u jeku svoje anks. putovala brodicem po prvi put u zivotu , do duse tada sam pila ad al samo pola tablete ujutro, ma mogu sve uz Boziju pomoc, a mozete i vi, samo polako, ne moze preko noci.Strijelac mila moja, nemoj kriviti sebe, pa da si mogla izbjeci ovo sto ti se desava ucinila bi to, moras prihvatiti sebe onakvu kakva jesi, nisi slabic zbog ovoga sto ti se desava, samo si vise senzibilna osoba od drugih.A sto se tice tih tvoih sestara ja bih njih lijepo sjela kad sam dobro i objasnila im sve kako i sta ti se desava i da ne bjeze kad imas np, reci im da procitaju savjete za roditelje i pratnere na www.anksioznost.net pa da bar nauce kako da se ponasaju.Trebaju da ti budu podrska ,a ne da bjeze, sram ih bilo(mislim izvini al tako je, prijatelji se u zlu poznaju).Ljubim te puno i glavu gore, kad ad prorade bit ces ko dr osoba samo treba vremena jer oni sporo djeluju...Pusaaaaaaa i za sve ostale clanice...Nova naravno da sam tu uz vas jer znam kroz sta sve prolaziti, bila sam i ja jako lose, sada sam hvala Bogu punoo bolje, rekla bih 100 % al ostalo je jos malo repova kojih se rjesavam polako....Pusa mile moje...

(odgovor članu Anidae)
Neposredna veza do poruke: 1061
17.6.2010 11:56:43   
Strijelac79
POZZ CURKE,BILA SAM KOD DOKTORA JUTROS,JEDVA SAM IZDRŽALA,MALO JE REĆI DA SAM SE USR...OD STRAHA,DR.ZAMJENA MI JE PROPISALA XANAX,UMJESTO APAURINA,ŠTA ZNATE O TOM LIJEKU,I JE LI NEKO PIO AD FLUKSETIN

(odgovor članu Zabica27)
Neposredna veza do poruke: 1062
17.6.2010 13:44:22   
Zabica27
Strijelac pila sam ja taj ad, nikakvih nuspojava nisam imala,mozda malo mucnine i malo mozda vise nervoze, treba mu najmanje 4 sedmice da pocne djelovati, meni se od njega polako povecao apetit, koncentracija, bolje sam spavala i sl.Ne znam nista o xanaxu al mislim da je on za smirenje, ako imas jake pn obicno ga dr daju uz ad prvih nekoliko sedmica, to ja mislim, valjda ne grijesim.Nova je cini se pila xanax uz ad prvih nekoliko sedm...Pusaa vejka...

(odgovor članu Zabica27)
Neposredna veza do poruke: 1063
17.6.2010 21:42:15   
Strijelac79
Pozz drage moje ,ja samo onako da se tuspasim i da vam kažem da se grad tako promjenio bar ovaj u kojem ja živimuser posted image user posted image user posted image ,to sam danas iz taksija snimila ali nadam se da ču i ja uskoro bar do prodavnice,danas sam smirenija i nisam imala NP,NE ZNAM ZA SUTRA NOVI DAN NIVA NAFAKA,JA GA NE OČEKUJEM I TRUDIM SE DA NE MISLIM,tješim samu sebe i nadam se ,uprno se nadam oporavku,za fluksetin sam pitala jer mi je to drugarica dobila da pije ,depresivna strašno pa me zamolila da se raspitam.Danas su me poslali na kontolu iz doma zdr. na kliniku,bezveze sam bila još me doktorica ružila što sam gore došla da se traumiram,hajd rekoh da odem kad je mija dr na godišnjem,ne mogu vam opisati kako je ona ćekaonica na mene djelovala,da vidite dijagnoza,strašno,a boga mi sve mlađi ljud. Sve neke teške dijagnozne,ljudima se na očima vidi da nisu dobro,baš sam se prepala ne daj bože da se meni pogorša stanje pa da izađe na ono što sam vidjela danas.Inače nikad nisam posječivala psih.kliniku pa je meni to ispalo još strašnije,eto kakvu sebi čovjek budaleštinu uvrti u glavu.Još nema promjena kod mene ali ja se tako jako nadam oporavku.Nadam se da ste mi sve dobro čim vas nema.Da li je neko imao nesanicu od ad i koliko to traje?

(odgovor članu Zabica27)
Neposredna veza do poruke: 1064
17.6.2010 21:46:39   
jaca76
Strijelac popijem ja nekad xanax nekad leksilium,nista strasno,za smirenje je i bolji od apaurina..

(odgovor članu Zabica27)
Neposredna veza do poruke: 1065
17.6.2010 21:49:23   
Strijelac79
Sad curke gledam od kojeg ste vi datuma članovi,mene je anks. ščepala negdje u decembru prošle godine,da sam bogdo našla davno ovaj forum prije bih znala šta mi je i prije bih se odlučila za lijekove i već bih sada možda i bila bolje nego se ispatih ovoliko mjeseci

Neposredna veza do poruke: 1066
17.6.2010 21:53:20   
Strijelac79
baš sam jaco čitala tvoje postove i mislim da si ti koliko toliko dobro i da ne trbaš nikakve lijekove

Neposredna veza do poruke: 1067
18.6.2010 11:18:06   
maj 67
user posted image cao svima, ja sam bila malo na odmoru,evo sad procitala sta se desavalo  kod vas,drago mi je kad procitam za svako poboljsanje.Da kazem Strijelcu da ja pijem xanax i to vec dve godine,to mi je prepisao dr kod koga sam privatno isla,on je smatrao da nema potrebe da trosim jos neki lijek medjutim ja sam osjecala da mi xanax  nije dovoljan jer sam i dalje imala pn i bila anksiozna.Ja sam se borila,izlazila iz kuce na silu ali to je bilo jako iscrpljujuce.Onda sam otisla na psih.kliniku kod specijaliste neuropsihijatra,sve sam joj ispricala i ona je rekla da xanax nije dovoljan vec mi treba jos nesto sto ce me ojacati psihicki i prepisala mi je asentru.Meni je u pocetku bilo jako,jako lose medjutim onda je uslijedio oporavak,i ja sam sad preporodjena,izlazim sama,putujem autobusom,ponovo sam vedra i nasmijana osoba kakva sam bila,nema vise pn,anks,nervoze.Nakon dva mjeseca asentru pijem jednom dnevno a pila sam po dve,a xanax samo uvece a i njega sam pila po dve dnevno.I bez obzira sto sam tako dugo pila xanax nemam nikakvih problema sad kad sam smanjila dozu.Znaci nemojte da vas bude strah da ce te postati ovisne o tabletama,i ja sam imala taj strah,mislila sam da necu moci bez tableta a sad vidim da nemam ama nikakvih problema,i kod skidanja sa ovih tableta treba ici postepeno jer kad bi prestali naglo da ih pijemo sve bi se vratilo.Svaka cast onima koje su uspjele bez tableta,ali ima nade i za nas koje ih pijemo.Samo hrabro,budimo mi gospodar strahu a ne on nama.Pusssssssssssssa svima

Neposredna veza do poruke: 1068
18.6.2010 11:42:32   
Anidae
Evo drage moje da vam se malo javim, nista specijalno ovih dana pa i ne pisem... Nisam nigdje hodala,privodimo krecenje kraju pa bilo malo posla i tako... I cim su misli vise zaokupljene manje je gluposti po glavi... Spremamo bebin kutak pa sam sva nekako razigrana,vesela, bas ko da sam i sama dijete user posted image user posted image user posted image
Sto se tice tableta drage moje najbolje iskustvo imate od maj67. Pisala sam o tome i ja vec u ranijim postovima, ali eto nije zgoreg da ponovim ukratko... Kad sam tek dobila napade panike i pila terapiju bila sam se gotov oporavila ali iz straha da ne postanem ovisna prekinula sebi postepeno pa napravila jos gore, simptomi se vrlo brzo vratili. Jacala sam kasnije i bez terapije, kroz razgovore, ali uvijek je ostao taj neki crv koji je bio jaci od moje volje. Drugi puta sam prekinula terapiju zbog neplanirane trudnoce pa sam opet 2 mjeseca imala pakao (napade,nervozu i sl.) jer su mi tad ukinuli terapiju naglo (za bebu je svaki dan bio bitan bez tab) i jedva sam se sredila. Mozda sam trenutno dobro jer cekam bebu pa su mi misli zaokupljene ali prva kriza i sikiracija i napad ce opet doci jer nisam jos najbolje bas. Zato drage moje pridrzavajte se svega sto doktori kazu, nisu ni oni dzabe isli u skolu, i manite se bapskih prica o ovisnosti jerrrrrrrrrr... zaglibicete samo jos dublje... Psihicki poremecaj je kao i svaka druga bolest ili poremecaj, sto se duze ceka s lijecenjem prelazi u gore, zato sve sto vam se nudi za oporavak iskoristiti ODMAH jer sto se kasnije lijeci sve je teze. Ja sam vam nazalost zivi primjer svoje gluposti user posted image

(odgovor članu maj 67)
Neposredna veza do poruke: 1069
18.6.2010 14:26:14   
jaca76
cao svima,evo ja danas bila kod psihologa i super je bilo..rekla mi je da sam ja sebi vise umislila da ne mogu sama u bus jer nemam PN,ni druge simptome ali moramo poraditi na tome da ispravim neke pogreske u pogledu na neke stvari u zivotu koje sam naucila tokom svih ovih god..Prvo sto me pitala kako sam uspjela doci u vogoscu..a ja njoj pa fino s muzem bez problema...a kad sam je pitala dali imam fobiju rekla je da ja ne bi mogla nikako doci kod nje da je imam i da sam puno citala o tome sto nisam trebala...i dugo je razgovarala sa mnom za divno cudo,mozda sat vremena..zamislite..rekla je i to da moze samnom na teren ako treba al stvar je u tome da se ja moram sama boriti s ovim...eto drage moje ukratko samo da vam javim da je sve ok i da moram od danas svaki dan ici po koju stanicu busom negdje...moracu izvaditi mjesecnu kartu hahaa...pusa svima

(odgovor članu Anidae)
Neposredna veza do poruke: 1070
18.6.2010 14:44:45   
jaca76
Imam samo jos pitanje za maj67...koliko dugo si vec anksiozna i sta je tebi najvise pomoglo da normalno izlazis,putujes i tako to,tablete ili ti?

(odgovor članu jaca76)
Neposredna veza do poruke: 1071
18.6.2010 15:25:59   
maj 67
user posted image cao svima,evo Jaco da ti odgovorim,ja sam anksiozna jako dugo,samo sto nisam znala sta je,uvijek sam bila previse emotivna,osjetljiva,previse strahovala,uvijek su tu negdje bile prisutne crne misli ali sve je to nekako bilo podnosljivo do prije tri godine kad mi je mama iznenada umrla,ja sam bila s njom u bolnici i vidjela sve.Ta me slika pocela pratiti non stop,mozda bih se i izvukla da moj bivsi muz nije insistirao na razvodu a i to je doslo kao grom iz vedra neba.Razveli smo se samo par mjeseci nakon mamine smrti,da bi se on ozenio svojom dugogodisnjom ljubavnicom.Onda sam ostala i bez posla posto smo moj bivsi i ja radili zajedno.Vratila sam se u roditeljsku kucu i brinula o bolesnom ocu.Kad je i on umro pre dve godine ja sam potonula,jednostavno vise nisam vidjela nikakav smisao zivota i od tada je nastao pravi pakao,pn su bili moja svakodnevnica,imala sam strah od svega.I cim sam dobila prvi pn odmah sam otisla dr jer nisam znala sta mi je,pocela sam piti xanax,i bilo mi je malo bolje.Prosle godine sam krenula na toplotne masaze,cisto da pocnem izlaziti iz kuce,nekad bih se vratila nazad nakon par metara od kuce,nekad bih uspjela otici do grada ali pn sam imala gotovo svakodnevno,da li u busu,ili u gradu a ako ne onda kad se vratim kuci i cim udjem u kucu mene klepi napad.Ali nisam odustajala,borila sam se.Pre skoro tri mjeseca sam pocela piti asentru i stanje mi se pogorsalo toliko da opet nisam smjela nigdje iz kuce ali onda je nastupilo poboljsanje i hb ja sam sad kao sto sam vec rekla preporodjena.Tako da mislim da su mi pomogli kako moja upornost tako i tablete a pogotovo asentra.

(odgovor članu jaca76)
Neposredna veza do poruke: 1072
18.6.2010 15:45:14   
jaca76
Draga maj67 zao mi je sto si sve to dozivila ali nisi jedina kao sto vidis svi mi imamo neke price..Ja sam se najvise uplasila tog pogorsanja na pocetku terapije sa AD,pa sam odbila ali sam onda skontala da mi u sustini nije ni potrebno,kad mogu cak bez xanaxa..popijem jednom mjesecno kad trebam dobiti menzes...medjutim mene sad stvarno nije jasno kakvi su to kod vas panicni napadi a da ih niko ne primjecuje..ja sam imala tek prije 6mjeseci ali to je padanje po podu , tresla se ko u struju da me neko prikopcao,nenormalan strah,neopisiv...kad bi me to scepalo na ulici odma hitna dolazi...mislim da bi mi bilo puno lakse da je i kod mene bilo tako slabijeg intenziteta..

(odgovor članu maj 67)
Neposredna veza do poruke: 1073
18.6.2010 16:43:13   
maj 67
user posted image Draga moja Jaco ja ne zelim ni da se prisjetim svojih pn,svaki put kad bi me scepao ja sam mislila da umirem,nisam mogla disati,gusilo bi me,strah neopisiv,tlak skoci nenormalno,a srce galopira i do 120 otkucaja u minuti,imam osjecaj da cu pasti u nesvjest,da cu poludjeti,eksplodirati,ma uzas jedan.I ja sam se tresla kao da me ukljucilo u struju,pa mi krenu neki grcevi i kocenje po tijelu pa imam osjecaj da cu prsnuti.A kad prodje pn mene kao da je pregazilo kako sam se iscrpljeno osjecala.Ja sam zivjela sama pa nisam imala od koga da trazim pomoc,sta bih da sam svaki dan kad me to scepa isla kod komsija po pomoc,rekli bi da sam luda.Kad sam upoznala covjeka s kojim sam sad u vezi ja sam mu sve ispricala i on je imao priliku da vidi moje napade,i imao je jako puno razumijevanja,kad nisam smjela vani on je obavljao sve sto je trebalo.Moji napadi su bili jako teski i neugodni,zato ne volim uopste da ih se prisjecam.Samo kazem ne daj boze nikome

(odgovor članu jaca76)
Neposredna veza do poruke: 1074
18.6.2010 17:00:19   
jaca76
Kad je tako onda svaka ti cast sto si tako hrabra bila i uporna,i bas lijepo sto si upoznala nekoga ko ce te razumjeti.Samo nastavi tako user posted image i zelim ti da sto prije prodje sve i nemoj govoriti da si oduvjek anksiozna,vecina ljudi je takva,normalna stvar sve,dok ne remeti normalan zivot.pusa

(odgovor članu maj 67)
Neposredna veza do poruke: 1075
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  41 42 [43] 44 45   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  41 42 [43] 44 45   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *