|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  40 41 [42] 43 44   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Anksioznost?
14.6.2010 22:28:18   
taraG
Zar to kod vas nije slicnije agorafobiji? Koja je inace posljedica duzeg perioda anksioznosti! Mene je cak nakon nekih 4 mj. krenula hvatati!

(odgovor članu Anidae)
Neposredna veza do poruke: 1026
14.6.2010 22:34:59   
Strijelac79
Ja imam iste simptome kao anidae,to koćenje,tako jake napade da ne mogu na noge ustati poslije njega cijeli dan,pitam se kako te nije popustilo začetiri god uz lijekove i tolike tvoje napore da ozdraviš nego je sad i teža dijagnoza?

(odgovor članu Strijelac79)
Neposredna veza do poruke: 1027
14.6.2010 22:40:34   
Strijelac79
jeste akorafobija,mene je zapravo strah ići vani jer su prvva dva mjeseca napadi bili samo vani a sad i kući i sama ne smijem ostati u kući,ja nemam taj strah od ljudi,zapravo nemam više ni strah od vani jer znam da mi se sve i ništa može desiti i vani i kući nego jedbnostavno imam starh od straha ili pojma nemam,neka blokada u glavi ili nemam pojma kako bi ovo više nazvala

Neposredna veza do poruke: 1028
14.6.2010 23:00:38   
nova_
Evo da ti odgovorim Strijelac, ja pijem AD skoro 6 mjeseci. Napredak je bio postepen, malo po malo. Prvo poboljsanje je izgledalo tako da mi bude dobro nekoliko dana pa nekoliko lose, tako na smjenu. Odmah mi se vratio apetit a bila sam jako smrsala, vremenom sam pocela bolje spavati. Kako je vrijeme odmicalo bivalo je sve bolje, sve vise dobrih a manje losih dana. Danas hvala Bogu nakon eto skoro 6 mj. krize su povremene i traju jako kratko, nekad mi samo proleti neki strah na trenutak. Ove krize sto drze po dan dva su bas rijetke, zadnji put me uhvatilo pred prvi maj, znaci prije mjesec i po, i evo danas. Ali sada i ove krize puno lakse podnosim i ne pridajem im znacaj kao ranije. A moram ti reci da sam bila grozna. Ja nisam imala ceste napade i samo jedan je bio bas jak da sam se sva tresla, ostali su puno blazi ali zato sam bila anksiozna 24 sata bez prestanka. Plakala sam non stop i da nisam otisla dr i pocela sa terapijom mislim da bih pala i u depresiju. Svo vrijeme sam radila i nisam bila dana na bolovanju i sad se pitam kako sam izdrzala. Vjeruj da sam skoro svaki dan na poslu plakala. Sreca pa imam svoju kancelariju pa sam mogla kad mi je bilo najteze i plakati. A cim bi dosla s posla jos na kucnim vratima bih pocela plakati. Kad se samo sjetim bilo je grozno, samo sam kuci sjedila i mislila da je samnom gotovo. Ovo sam pisala da znas da mi je zaista bilo jako lose a evo sad hB dobro. Zato sam sigurna da ces i ti ako Bog da uskoro biti dobro. Samo imaj strpljenja jer napredak je postepen, ali vrijedi se potruditi. 

Neposredna veza do poruke: 1029
14.6.2010 23:57:42   
sanchez
Hello helo drage moje.
Pa sta mai kako ste .Ja sam dragom bogu hvala odlicno.Izgleda da se polahko izvlacim iz ovog .Eh i bilo je vrijeme skoro pa dvije god.Nadam se da ce sve biti jos bolje i bolje.Ja se malo bacila po moru pa evo dosla doma .Pa cu opet ako bog da iduci mjesec sama sa djecom mislim sama i sa auto pa me prpa .Ali valjda ce biti sve ok.Znas otkad bolujem od ove pisli bolesti nisam sama vozila na dugi put.Ali izdrzacu ako bog da.
Nego kako ste vi sve redom anza ,tara ,nova ,anida .zabica ,strelac 79,dinna,joj da koga ne izostavim jana ,maj 67,moja babbino,i mnoge ostale .Sory ako sam koga izostavila .toliko samo da vam se javim odoh se kupat i lec pa se cujemo neki drugi put pusa i cuvaj te se.
ZIVOT JE PREVISE KRATAK DA BIH GA TROSILE U GLUPOST ZATO UZIVAJMO .user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu taraG)
Neposredna veza do poruke: 1030
15.6.2010 15:03:20   
Anidae
IZVORNA PORUKA: Strijelac79

Ja imam iste simptome kao anidae,to koćenje,tako jake napade da ne mogu na noge ustati poslije njega cijeli dan,pitam se kako te nije popustilo začetiri god uz lijekove i tolike tvoje napore da ozdraviš nego je sad i teža dijagnoza?

Nije me popustilo jer sam odbijala lijekove, pila sam ih najvise pola godine za svo ovo vrijeme, kontala da ce mi samo razgovori i moja volja pomoci... U te 4 godine sam imala i 2 operacije koje su samo produzile tu agoniju i tako... Dosta fobija je otislo, u pocetku sam se bojala bukvalno svega, bila ko izludjena, bojala se otici u wc, cekala hocel me sta scepat iz hodnika ili iz solje, i tako redom bas za svasta nesto,po 10 strahova... Sad je u sustini ostao jos samo strah od samostalnog izlazenja napolje, tj. samo tad dobijem napad, i jos poneki sitni strah,koji usotalom nisu vise panicni vec vise ono anskiozni user posted image

Mama i tata ocekuju svoga djecaka polovinom avgusta...
Prezivjeli smo sve i svasta i dogurali do 8.-og mjeseca :)

Neposredna veza do poruke: 1031
15.6.2010 15:43:26   
jana mk
Pusa svimaa..kako ste mi danas cure? ja i tako i tako heheeh ,citam sto ima novo napisano ,vidim da je sanchez jako bolje tako se radujem ko da sam ja izljecena ,radujem se sto ima neko da moze reci jest izvukla sam se iz ovoga ....tako mi drago samo napred sanchez .....ljubim sve vas ,kod nas vrucina velika nemozes ni sa pragom izac sunce strasno ,ali neka je procitala sam da u rusiju su AD jako skupi, pa neki psihijatri lece paciente pomocu sunca sad neznam kako idu te terapije ali radilo se i na tom principu u rusiji....pusa svima cujemo se

(odgovor članu Anidae)
Neposredna veza do poruke: 1032
15.6.2010 16:55:27   
jaca76
eeee drage moje,evo sam citala sve o ovom AD lijeku i da vam pravo kazem nema sansi da ja ovom pocnem pit,pa nek sve ide u vraziju mater...rekla sam i porodicnom ljekaru  danas da cu ja sad u inat ici tamo gdje me strah al necu to piti pa kad bi crkla..ovo me je toliko deprimiralo da nemate pojma,pa tek sad kontam da su mi lagali da ja nisam luda a s ovim lijekom ispada da jesam..i danas sam evo od jutros vani setam,od radnje do radnje,evo sad dosla..malo su mi noge klecale kad sam isla u banku ali nista strasno..pusa svima i svako dobro

(odgovor članu jana mk)
Neposredna veza do poruke: 1033
15.6.2010 17:52:34   
taraG
Jaco ja mislim da s tom odlukom jako grijesis! Meni je moj psih. rekao kada mi je propisao rivotril i AD, uzmi tablete i baci uputstvo! Jer svi anks. procitaju i onda razviju strah i od tableta!

(odgovor članu jaca76)
Neposredna veza do poruke: 1034
15.6.2010 19:32:01   
jaca76
sto ti ne pijes AD?

(odgovor članu taraG)
Neposredna veza do poruke: 1035
15.6.2010 20:10:13   
taraG
Psihijatar mi ga je propisao i rekao da cemo vidjeti hocu li ga trebati piti, ali mi je nakon sto sam drugi put dosla kod njega rekao da mi nije potreban i kasnije mi je rekao da lagano prestajem piti i rivotril osim povremeno!

(odgovor članu jaca76)
Neposredna veza do poruke: 1036
15.6.2010 20:11:58   
taraG
Koji si ti AD dobila?

(odgovor članu taraG)
Neposredna veza do poruke: 1037
15.6.2010 20:44:54   
taraG
Joj gdje ste cure? Ja sam danas tako neka depresivna, anksiozna, neraspolozena, samo mi se place! Nije mi nista, a sve mi je! Neke sitnice mi se sastavile, posvadjala se sa tim sto mi se svidjao, ucenje mi ne ide, vrijeme neko sugavo kod mene! Sve mi se nesto smijesalo, citavo tijelo mi trne, sve mi se tesko sjetiti gdje sam bila juce, prekjuce! Pa me onda uhvati strah, kao da senilna postajem! Pa mi jos crne misli dodju kao slag na torti! Popila sam i sinoc i jutros 1/4 rivotrila, ali i dalje sam nikakva! user posted image
Nadam se da ste vi bolje! PUsaaa!

(odgovor članu taraG)
Neposredna veza do poruke: 1038
15.6.2010 20:56:55   
jaca76
I meni je moja dr rekla da mi je bolje da ne pijem ,da sam motivisana i dobro napredujem,i da trebam samo psihologu,a ova druga dr sasvim drugo nesto prica,kome vjerovati...eto ja sam super nemam crnih misli ,nemam gusenje ,nemam nista pobogu samo mi treba da sto vise izlazim,a za a autobus bit ce valjda i to jednom,ako mi pukne film odoh na mars vise ..user posted image

(odgovor članu taraG)
Neposredna veza do poruke: 1039
15.6.2010 21:25:32   
nova_
Hi drage moje, kako ste mi? Ja sam i danas bezveze bas kao sto Tara opisa svoje stanje i ja se isto osjecam. Depresivno, anksiozno i placljivouser posted image , ali valjda ce proci, i dr mi je jucer kazao da se to svakom desava i da se ne opterecujem. Jaco ako se osjecas tako dobro kao sto kazes onda ne vidim potrebu da pijes AD. Ako nisi anksiozna, nemas napade, ni prisilne misli onda hvala Bogu dobro si. Taj problem sa strahom od busa ces aBd postepeno rijesiti.

(odgovor članu jaca76)
Neposredna veza do poruke: 1040
15.6.2010 21:38:36   
jaca76
user posted image  nova pa to hocu da cujem,volim teeeeee i zelim ti od sveg srca da i ti budes aBd dobro i svim curama zenama svim ljudima koji pate od ovoga.

(odgovor članu nova_)
Neposredna veza do poruke: 1041
16.6.2010 0:06:27   
sanchez
Pusa pusa cmok cmok.
Joj joj sta cu moje cure sa vama.Na ovom forumu necu kukanja .Tako samo gore bude.Jednostavno morate se boriti.Kad nas spuca da i mi spucamo nju pa da vidimo ko je jaci.Mislim na aneks.i depru.Znate kako to ja jaci pobjeduje isto sto kazu pametni popusta eh u nas treba biti jaci pobjedjuje .E sad koliko je sad ko jak idemo da vidimo.Ja sam mislila da ovo bljak vrijeme nikad nece proci.Ali sve sto ima pocetak ima i svoj kraj.Zato samo naprijed .Svi imamo razlog za bolje sutra neko ima roditelje neko ima djecu neko bogami i momka a po najprije imamo svoju mladost pa vidite li da nijedna od nas nije starija od 40 jesam li u pravu.Zato dok se god borimo i kad nam je najteze tad smo najjace.Jer ko bi izdrzao ono u glavi da nismo toliko jake jesam u pravu.

(odgovor članu taraG)
Neposredna veza do poruke: 1042
16.6.2010 0:06:47   
AnzA
.....cure ne dajte se,nova,tara ,ostale da vas ne nabrajam,pa ne predajite se,moraju nekad naici slabiji trenutci,toje normalno ,znate da je bilo i losih dana i boljih,samose drzite.

evo ja prije 10 dana sam bila konstantno nikakva,al ovih  par dana sam dobro hvala Bogu,i opet ako mi bude losije,nedaj Boze,al eto ako bude ,sjeticu se dana kad je bilo lijepo i kad sam bila raspolozena ,nasmijana,da odma unistim sa tim anksiozn,nadam seuser posted image ,......nemojte da ste tuzne ,vidite isame da smo mi stavrno dobro samo da to shavtimo malo cvrsce u svojim glavicama ludim...puno vas sve pozdravljam,najvise,,,pogodila sam ja sanchez da se ti kupas negdje cim te nemauser posted image user posted image user posted image user posted image pozzzzzzzzzzzzz

(odgovor članu jaca76)
Neposredna veza do poruke: 1043
16.6.2010 0:11:07   
sanchez
Mislim da sam bila jasna nadam se da ste shvatle sustinu moje price samo hrabro.Ja znam da sad ovo nemoze shvatiti strelac 79 ili neko drugi ko je tek upao u kanzde ove opake bolesti.Ali moramo da shvatimo da je sve ovo iskusenje i da ne poklekemo i da ce ako bog da peoci.Zato glavu gore i samo naprijed ..LJUBIM vas od srca sve i vjeruj te sve ce ovo jednom biti juce.user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu sanchez)
Neposredna veza do poruke: 1044
16.6.2010 0:13:58   
sanchez
HEJ Anza i Tara cao vidim da ste na forumu pa sta mai kako ste ima li vrucine ja evo gola ha ha  ha pakleno vruce .

(odgovor članu sanchez)
Neposredna veza do poruke: 1045
16.6.2010 0:18:53   
dinaa
IZVORNA PORUKA: sanchez

Mislim da sam bila jasna nadam se da ste shvatle sustinu moje price samo hrabro.Ja znam da sad ovo nemoze shvatiti strelac 79 ili neko drugi ko je tek upao u kanzde ove opake bolesti.Ali moramo da shvatimo da je sve ovo iskusenje i da ne poklekemo i da ce ako bog da peoci.Zato glavu gore i samo naprijed ..LJUBIM vas od srca sve i vjeruj te sve ce ovo jednom biti juce.user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  MA BRAVO ovo je divno procitati!!!

Moja djeca su moje najvece blago!!!

(odgovor članu sanchez)
Neposredna veza do poruke: 1046
16.6.2010 0:29:48   
jana mk
Pusa evo i mene,vidim ima neko na forumu pa da se javim da sam i ja tu...sanchez i dinna ljubim vas oba dvije kakvu vi nama snagu i volju dajete s ovim recima,niko sem nas ne bi razumeo sta ta vasa podrska znaci nama...ja abd sutra planiram da putujem kod mog dr samo molim boga da nije na godisnji ,nisam lose ali moglo bi i bolje puno strahova je nestalo ili bar ih ja znam zasad kontrolisat ,sem jedna najveci onaj strah o povratku crne misli me totalno iscrpljuje ,ma da crne misli navrate sad puno redze nego kad su mi se javile ja budem 10 dana super pa mi padne na pamet jao sta ako se opet vrate .....i tako izazvam sama strah u sebi nepodnosljiv motaju mi se taj period kakve sam sve crnjake imala nekad se samo ono preusmerim i pomislim na nesto drugo ,ali kad ih nemogu iskontrolisat jao boze koji strah sva se oznojim od straha...jest da mi je bolje nego na pocetku ali nisu sasvim otisli te crnjake ..ako mi je dr u ordinaciji sutra cu ici na razgovor pa videcemo sta ce mi on predloziti ....pristacu na sve samo da se rewsim ove strahove od te crnjake.....ljubim sve vas drzite mi srecu da mi je dr sutra u ordinaciji ....

(odgovor članu dinaa)
Neposredna veza do poruke: 1047
16.6.2010 2:35:01   
taraG
Sanchez hvala ti mnogo na ovim divnim rijecima, zaista mi mnogo znace! I vama svim ostalim curama! Ja sam malo bolje sada, malo sam se smirila! Pricala 2 sata s momkom i isplakala se i ismijala! Ali nisam dugo vremena se rasplakala, hB nisam imala ni neki razlog, ali mi se sada skpilo sitnica raznih i bas mi je trebalo da se onako isplacem! Prije kada me je ovo uhvatilo sam plakala svaku noc!
Samo vi namacite dupe u bazenima, kod mene kisa krenula!
Drzite se! Ljubim vas sveee!

(odgovor članu jana mk)
Neposredna veza do poruke: 1048
16.6.2010 8:45:20   
nova_
Jutro drage moje, veliki user posted image !
Prvo, Jaco hvala na zagrljaju i pusama, samo sam rekla istinu. Ako si sve ostalo prevazisla bez AD mozes i BUS savladatiuser posted image . Skupicemo se sve sa tobom i zajedno u bus pa sta bude.
Hvala svim curama na podrsci. Ne predajem se ja sada tako lahko kao prije. Zelim da mislim da su ovi losi dani samo prolazni a onih dobrih je hvala Bogu puuuuuuuuuuuuuno vise. Evo i Anza nam je dobro, pa stvarno super. Rekla sam ja tebi da ce biti dobro. Tara sta fali sto si se isplakala, plakale smo ponekad i prije kad nismo bile anksiozne, pa sto nebi i sad ponekad. Pozdravi svima i drzite mi se!!! Odoh raditi, valja mi zaraditi za posihijatra i AD user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu taraG)
Neposredna veza do poruke: 1049
16.6.2010 16:11:01   
Anidae
Drage moje da vas pozz kratko sve redom... Kako ste mi danas? Vidim neke bolje, neke losije, ja sam jutros imala nekakvu krizu (nije napad hvala Bogu), isplakala se ko rodna godina, muz ostao bez posla pa sad 100 kombinacija kako i sta a beba na putu... Ja nemogu nista raditi i zaraditi pa me to pojede jos vise, i tako u krug i na kraju, od silnih razmisljanja, isplacem se... I bebica se bila uzvrtila pa sam se brzo vratila u normalu, fakat, koliko covjek ojaca psihicki zbog djeteta, toga nije ni svjestan dok mu se ne desi user posted image Eto tako, to mi je trenutno najveca motivacija, veca nego sto sam sama sebi... Ostanite mi dobro!!! 

Mama i tata ocekuju svoga djecaka polovinom avgusta...
Prezivjeli smo sve i svasta i dogurali do 8.-og mjeseca :)

(odgovor članu nova_)
Neposredna veza do poruke: 1050
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  40 41 [42] 43 44   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  40 41 [42] 43 44   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *