|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  39 40 [41] 42 43   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Anksioznost?
14.6.2010 13:16:01   
maaaja

Užasno me strah aviona i da stavim dijete u avion,išla dva put,drugi put mi bilo puno gore tamo mislila samo kako ću nazad opet avionom,a moje dg.je isto anksioznost probala malo sa terapijom kako se zove bihejvoralno kognitivna tako nešto i prestala,neko reče isto kao da imam zakašnjele reakcije na svaku situaciju tipa tek nakon nekog vremena skontam šta sam u stvari s nekim pričala,kolko se  napnem da normalno vodim komunikaciju da zaboga neko ne vidi da se tresem i da mi se znoje ruke...itd........užasan je to teret da ne pričam o telefonu i koliki mi je teret pričati na isti,i tako godinama,mislim da svi bulje u mene,ne volim jesti pred ljudima,.......a opet ljudi kažu kako sam u stvari komunikativna i otvorena osoba,koji apsurd

(odgovor članu nova_)
Neposredna veza do poruke: 1001
14.6.2010 13:29:15   
jaca76
Evo ovo mene cudi sto se desava jani,a pije AD,pa sto cu onda piti ako ne pomazeuser posted image Bila sam danas kod dr i ova je neka nova mjenja onu moju koja je na godisnjem i zacudila se da kako to da ne pijem AD a da se tako dugo borim s ovim.Pa ne znam ni ja sta da radim..kaze da to pije 95 posto populacije u americi,da to  nije nista strasno,da ce mi pomoci da brze prevazidjem sve i dala uputnicu za psihologa i deprezol.Pa evo jos uvjek sam u dilemi dal poceti piti,vidim da pise samo 6 dana po pola tablete a onda cetvrtina,to mi bas nesto nije jasno,zaboravi pitat kolko dugo cu piti.Moj savjet jani je da mora i ona ici psihologu,psihijatru..to je glupost imati terapiju a ne ici na kontrole..pa tebi uopste te tablete ne djeluju kako ja vidim.

(odgovor članu jana mk)
Neposredna veza do poruke: 1002
14.6.2010 13:38:12   
nova_
Jaco da se nisi zabunila sto se tice tableta. Da prvo ne treba cetvrtina, a onda po pola, tako bi bar trebalo manja doza ka vecoj. Slazem se sa tobom sto se tice Jane, trebala bi ici i na terapije a ne samo piti tablete, najbolja je kombinacija oboje, daje najbolje rezultate. Mozda bi trebala promijenti tablete ako joj ove koje pije ne pomazu.

(odgovor članu jaca76)
Neposredna veza do poruke: 1003
14.6.2010 13:40:50   
nova_
Maaaja mislim da si pogrijesila sto se tice prekida KBT, ona je bas ucinkovita kod ovih slucajeva kao sto smo mi.

(odgovor članu nova_)
Neposredna veza do poruke: 1004
14.6.2010 13:59:21   
Anidae
Drage moje da ne duljim (kao po obicaju) tablete pomazu da se sto prije postane opet psihicki jaca osoba a ne lijece one same od sebe nego svi faktori skupa, i lijekovi i terapija i okolina nasa i nasa volja i misli donekle. Vidim svaka ima drukcije simptome ali opet je svima pozadina PANIKA pa valjda u skladu s tim simptomima imamo i razlicite lijekove. Ja licno imam povjerenje u doktore jer pomogli su mi mnogo a vama kojima je mnogo bolje mozete potraziti pomoc u vidu razgovora i u nekoj od nevladinih organizacija, gdje takodje imaju psiholozi i terapeuti, jer vidim da neke od vas imaju odbojnost prema psihijatriji i sl. Ja sam 3 godine isla u Vive zene na razgovore i meni je dosta pomoglo. Onda sam imala pauzu pa sam onda uzela uputnicu za psihijatriju i tamo bila do trudnoce. Ponudjena mi je grupna terapija koju sam ja odbila. Interesuje me da li je neko bio na grupnoj terapiji i kakvog je imala ucinka na vas? 

Mama i tata ocekuju svoga djecaka polovinom avgusta...
Prezivjeli smo sve i svasta i dogurali do 8.-og mjeseca :)

(odgovor članu nova_)
Neposredna veza do poruke: 1005
14.6.2010 14:21:39   
jaca76
evo ovo je meni jedna AD zamjena hehee http://www.youtube.com/watch?v=ORX-Vl4Ic_s.....ja sam isto odbila grupnu terapiju..nisam pogrijesila tako pise nova,pola pa cetvrtina,vidjecu opet sutra s dr.

(odgovor članu Anidae)
Neposredna veza do poruke: 1006
14.6.2010 14:28:27   
Anidae
IZVORNA PORUKA: jaca7'

evo ovo je meni jedna AD zamjena hehee http://www.youtube.com/watch?v=ORX-Vl4Ic_s.....ja sam isto odbila grupnu terapiju..nisam pogrijesila tako pise nova,pola pa cetvrtina,vidjecu opet sutra s dr.

Ja sam odbila jer mi je bilo neprijatno pricati o nekim traumama pred ljudima ali i dan danas se pitam jesam li pogrijesila jer vecina nas ima odredjene simptome bas u masi ljudi, napolju i to,pa razmisljam da li bi se ti simptomi bas povukli kada bi se otvorila pricati pred masom ljudi. Zasto si ti odbila?

(odgovor članu jaca76)
Neposredna veza do poruke: 1007
14.6.2010 15:04:04   
jaca76
Zato sto me samo jos moze opteretiti tudji problemi jer sam previse sazaljiva i osjetljiva,a imam prijatelje kojima mogu da se otcepim i pozalim,a i ovo ovdje mu dodje ko neka grupnaterapija.

(odgovor članu Anidae)
Neposredna veza do poruke: 1008
14.6.2010 15:05:51   
jaca76
evo kad sam procitala recimo post strijelac79 me toliko potresao da su mi suze krenule

(odgovor članu jaca76)
Neposredna veza do poruke: 1009
14.6.2010 15:25:45   
Anidae
Shvatam te... Dakle, nisi ni pokusala sa grupnom kao ni ja... A cula sam stvarno pozitivna iskustva s tih terapija, u smislu kako grupa ustvari daje podrsku,ono ojacas prije i to... I ja se ne plasim otvoriti pred prijateljima i rodbinom ali u  masi nepoznatih ljudi (autobus, doktor,itd.) ja pocinjem osjecati paniku i gusenje... Dakle kod mene nije stvar u broju ljudi koji su oko mene nego u sustini da li ja te ljude poznajem... I od tih nepoznatih ja osjecam nekakvu opasnost,kao desice mi se nesto, a u sustini, nikad mi se nije napolju desilo nesto traumaticno, npr. neko napastvovanje, pljacka i sl.... Ajde ako jos neko ima iskustva s grupnom neka pise jer ja ozbiljno razmisljam da odem ponovno, ja sma na individualnim razgovorima provela puno vremena i vise nema nista neispricano i neucinjeno na tom polju user posted image

(odgovor članu jaca76)
Neposredna veza do poruke: 1010
14.6.2010 15:36:36   
jaca76
i kod mene je ista stvar,bojim se samo nepoznatih ljudi a od poznatih jos vise ako znam da me ne podnose i ako s njima nisam u dobrim odnosima

(odgovor članu Anidae)
Neposredna veza do poruke: 1011
14.6.2010 15:46:55   
Anidae

i kod mene je ista stvar,bojim se samo nepoznatih ljudi a od poznatih jos vise ako znam da me ne podnose i ako s njima nisam u dobrim odnosima

I ja sam se bojala opcenito mase dok se nisam udala, hehe... ovo kazem zato sto znas nase obicaje, nagrne ih po 10 dodju odjednom pa nikad vise user posted image Prvi i drugi put kad nisam crkla... Sipam ja kafu, tresem se, proljevam, nemogu da jedem ali procepila sam nekako jer jbg nisam mogla pobjeci od kuce, bila sam glavna domacica user posted image Ali zato svi ljudi napolju su uzas za mene... Nekad mi znaju nestat iz kadra, nekad ih vidim umanjene ili uvecane i stalno strepim od njih...Vidim ja svako ide svojim putem ali dzabe, ja se uznervoztim, hocu iz koze svoje da iskocim... Zato i kazem mozda je ta grupna bas rjesenje za nase probleme ali ni sama neznam da li da odem jer tako sam se jednom prijavila, rekla doci cu na grupu i odustala jos od kuce, koliko me panika uhvatila, da nisam mogla da se obucem od grceva a kamoli da odem user posted image

(odgovor članu jaca76)
Neposredna veza do poruke: 1012
14.6.2010 16:06:49   
jaca76
pa dobro nije to kod mene bas u tolikoj mjeri,podnosljivo je...pa pokusaj bar ,ako ne mognes nikom nista,neces nista izgubiti,jel tako?

(odgovor članu Anidae)
Neposredna veza do poruke: 1013
14.6.2010 19:25:52   
jana mk
Pusa svima.....ja sam ti danas uglavnom ok mada ponekad naidu opet strahovi ali trudim se da ne mislim na njih pa ih zasad ignorisem,sto se tice psihoterapije koje mi jaca daje ko predlog ili savet zasad nemogu nista da kazem,jer kao prvo u mom gradu nema psihijatra pa putujem malo vise u drugi grad da odem kod njega ,tako da bi mi te terapije bili dodatan problem jer ne bi bili u moj grad ,nekazem da mi asentra ne pomaze sad ali nije ko ranije ,ja sam ranije bila puno opustenija nego sad i ovo sam primetila da kad sam s drugaricama ili izadzem vani odemo na kafu vamo tamo ja ni ne pomisljam na te strahove ,cim dodzem kuci i legnem ili zagledam film pocnem si sama motat po glavi sta bi bilo kad bilo.....uskoro idem kod mog dr i razgovaracu o promenu asentri ma da sam godinu dana bila prezadovoljna od nje ovih mi 2 meseca ne pomaze kao ranije ,pa mogu o tome porazgovarat s dr ...ako kaze da trebam promenut ad nije problem promenit cu...a za terapiju nisam u stanju da je posecujem jer imam malo djete puno obaveza i najvaznije je to sto mi je previse daleko grad gde bi mogla ici na takvu terapiju .....zasad cu se boriti sama izlazit cu vise i okupirat se nekim drugima stvarima pa videcu ishod abd prevazicicu i ovo ,bilo je i puno puno gorih dana od ovoga pa sam ja to se prosla valjda cu uspeti i ovo ,ne podrzavam to da se za svaki pad odma ide dr ,zar nismo svi bili saglasni da je pravi ljek u same nas ,kad jednoga dana rascistimo neke stvari sami sasobom u nasoj glavi sve ce se ovo zvati juce ,Ad su tu samo da nas pridrze gde mi pocnemo padati ,bar ja tako mislim ,sami smo mi sebi ljek......pusa svima ljubim sve vas ...NOVA draga ajde relax malo ,znas da je prolazno svi immo te krize nekad manje nekad vece pa zato su tu helehi,hanahi itd ,popijes i sutra je novi dan ko da nista bilo nije ......ljubim sve vas

(odgovor članu jaca76)
Neposredna veza do poruke: 1014
14.6.2010 21:01:24   
nova_
Drage moje, evo me sad od doktora. Bila nakon skoro dva mjeseca. Doktor kaze da je zadovoljan i da sam po njemu odlicno, a za ove krize kao danas kaze da se desavaju svakome. I ko nema anksioznost ponekad ima los dan i bude neraspolozen i da tome ne pridajem znacaj. Moram reci da se u potpunosti slazem sa njim, jer mi sada sve osluskujemo sta nam se desava. Ja npr. prije nisam ni obracala paznju ako sam neraspolozena, mislila sam Boze moj proci ce a sada se odmah uplasim. Zato drage moje glava gore i proci ce. Jana draga hvala na podrsci i ne opterecuj se ruznim mislima. Bas sam o tome pricala sa dr i rekao je da ako im pridajem znacaj one ce jos vise ovladati samnom. Pusa svima!

(odgovor članu jana mk)
Neposredna veza do poruke: 1015
14.6.2010 21:16:35   
Strijelac79
Pozz svima,kod mene nema ništa novo tako da se ne javljam,neću da vas smaram svojim crnjacima.Jano veoma lako potežeš za tabletama,tim za smirenje,malo diši kad dođe tegoba,nije rešenje svaki put kad uhvati user posted image da popiješ tabletu,a te crnjake imamo svi i ja tako kad vidim na tv-u nešto i u novinama ja umišljam da ću to isto uraditi.Ne boj se jer mi to umislimo,mi smo PANIČARI i ništa više.TI već kad se kući vraćaš znaš da će te uhvatiti,sama sebi to prizivaš i namećeš jer mi same seebi pravimo paniku i te misli.za one koje pitaju za grupnu terapiju to je vjerujte odlična stvar,ja sam išla na to dva i po mjeseca,nisam se izljećila,na kraju pijem lijekove ali vjeruj te tu ljudi pronađu sami sebe.Ja sam tu shvatila ko sam šta sam ,ko mi je neprijatelj u životu,tu sam se pomirila sa tim da imam problem u glavi a ne u nozi,jer sam se patila i varala samu sebe.KO MOŽE NEK IDE.I nije strašno to pred drugim nepoznatim ljudima prićati o sebi,jeste prvi put ali kasnije velika su podrška.Vjeruj te da bolje pomažu ljudi koji to proživljavaju iako su nepoznati nego prijatelji koje recimo znamo dvadeset god

(odgovor članu maaaja)
Neposredna veza do poruke: 1016
14.6.2010 21:40:03   
Strijelac79
Za one koji se plaše ljudi ja bih preporučila da stalno imate goste,to vam je neka trauma od ranije ili u godinama kad se razvijamo niste izgradile samopouzdanje,samo stalno imajte goste i vremenom će to proći.Ja pijem deprezol tek sedmicu,počela sam sa četvrtinom pa tek sad pola,pa čitava,to je najmanja zapravo doza jer sam vidjela da ljudi sa grupne piju i po dvije a uz to i puno tableta za smirenje.Ja sam jako depresivna jer nisam izašla iz kuće već mjesec i po sa pratnjom naravno,ćekam neko poboljšanje od tableta.Ima li neko na ovom forumu a da je sam prebrodio sve ovo,ja se pitak kako ću kad poćnu djelovati ad i kad me bude tjerao da idem vani kaku ču sama ,da li korak p korak ili kako,jer mene nema ko izvesti,otac bolestan,mama i sestre prezauzeti,djeca se boje mojih napada,tako i moje prijateljice,rodbina se uklonila jer su ćuli da imam psih.poremećaj,kao zar nije dovoljno što sam jedina razvedena u familiji a sad sam još i poremećena,muža ni partnera nemam,tako ako ima iko da je imao soc,fobiju a da se sam izborio nek mi javi.Tako me nekad stisne ovaj moj jad da tako kažem,to što nemam pomoć,podršku ni od kog da tad i nemam crnih misli,valjda me preokupira kako dalje sam,a djeca ovise o meni ,tako da nema crnih misli,smiješno zar ne?

(odgovor članu Strijelac79)
Neposredna veza do poruke: 1017
14.6.2010 21:40:08   
jaca76
strijelac jel ti pies deprezol,kolika je doza i kako djeluje?

Neposredna veza do poruke: 1018
14.6.2010 21:46:19   
jaca76
Odgovorila si prije nego sto sam pitala,ok.A sto se tice tvojih izlazaka,ja sam uspjela ovako:korak po korak,polako,prvo izadjes van ispred kuce,pa drugi put malo dalje,pa do nekog kioska,radnje i tako,ali svaki put kad osjetis da si najboljeraspolozena i da imas najvise snage za to..eto to je moj nacin,bez lijekova..uspjela sam hB samo nisam dalje negdje uspjela da putujem sama...mozes procitati i prijasnje postove mozda nesto pomogne..sretno

(odgovor članu jaca76)
Neposredna veza do poruke: 1019
14.6.2010 21:55:02   
taraG
Ooo zene gdje ste mi? Jel pucaju crnjaci ahhah, o sarkazmu divna spravo! :P Salim se ja malo, vidim nije lose, malo krize, ali proce! I mene je danas malo uhvatila deral., malo crne misli, jer sam citavu noc imala nocne more, ali evo trudim se da se drzim! Bila malo sa momkom i psom vani, pa mi sve strah kako je lijepo da se sada ne desi nesto lose pu pu pu! Onda se sjetim psih. da ne razmisljam o stvarima na koje ne mogu da uticem, pa se trudim da uzivam i da se nadam da se ipak nece desiti nesto lose! Ljubim vas sveeee!

(odgovor članu jaca76)
Neposredna veza do poruke: 1020
14.6.2010 22:00:49   
Anidae
strijelac79 Ja sam pitala za grupnu terapiju jer meni je to jedina opcija ostala. ja hvala Bogu imam podrsku muza ali muz mora raditi i brinuti se za sve ostalo (kupovinu, placanja i sl.) tako da ja puno patim sto sam usamljena dok on radi ili se odmara jer stvarno je na njemu manje-vise sve. A uostalom, trudna sam, brine me kako cu u bolnicu medju svijet i slicno jer stvarno s ljudima se zivi i bez ljudi nemozes nikako. Terapiju ne smijem koristiti, na individualnim sam razgovorima stvarno ispricala sve i presla sve moguce stadije oporavka i eto na kraju sam grupnu odbila, ocito bas iz tog straha koji jos nemogu da prelomim u sebi. Zasto si ti odustala od grupne terapije?
jaca76 I ja sam pokusavala istim nacinom kao i ti, dakle krace relacije poput prodavnice, po naselju i sl. ali nikad nisam ni do radnje smjela sici a da neko ne zna za to tj. da me neko ne isprati iz kuce i da ta osoba nezna gdje sam ja krenula (to mi ulijeva neku sigurnost) i tako odem. Znala sam isto npr. ostati ispred neke ustanove po 10-15 minuta sama dok cekam mamu, muza i sl. ali nigdje da se zaputim s kraja na kraj grada SAMA npr., dakle izadjem sama, odem i vratim se, bez icijeg znanja i pratnje. isla sam ja van grada, toga me nije strah ali naravno s poznatim ljudima,autom i vozom zasad... Jednom davno i busom ali me tad gusilo citav put,obicno je to bilo po bh. gradovima user posted image
Pozz i ostalim clanicama i svako dobro!

(odgovor članu jaca76)
Neposredna veza do poruke: 1021
14.6.2010 22:07:37   
jaca76
Anidae pa u cemu je sad problem pa ne mozes van?meni mobitel sigurnost,bez njega ne idem nigdje hehee u slucaju da dobijem PN da mogu zvati nekoga

(odgovor članu Anidae)
Neposredna veza do poruke: 1022
14.6.2010 22:07:40   
Strijelac79
Ok,ne mogu ti reći kako djeluje jer pijem tek sedmicu,vidjet ču,a nus pojave su svima razlićite,nekom blaže,nekom jače a neko ih nema nikako,ja iskreno priznajem da sam u tako lošem stanju da ne mogu ovo prevazići bez lijekova,i ja sam pokušavala,padala po ulici ali kako je vrijeme odmicalo ja sam videći da nema poboljšanja padala i depresiju a strah se povećavao tako da sad ne mogu dalje iz bašte,ni di prodavnice,samo sam izgubila vrijeme.Za neki druki oblik anks. koji nije soc,fob,ima bržeg napretka jer ljudi mogu vani,do posla,do kolegice,na kafu ,trćati iako znam da im je loše ali mogu se na razne načine boriti a mi zatvoreni u kući,epresivni,obeshrabreni,nemaš čime ispuniti vrijeme,misli proganjaju,užas.Tako bar kaže moj psih.da je soc fob.najgori oblik i od visine,paukova,zatvorenog prost,javnih nastupa,bakterija i slićnih sranja.Ja lično mislim da je nama podjednako loše i teško samo što neko ima bolje mogućnosti kao recimo jana jer može izvesti jete,odvesti ga doktoru izaći na kafu sa prijateljicama i sl.

(odgovor članu jaca76)
Neposredna veza do poruke: 1023
14.6.2010 22:21:31   
Anidae

Anidae pa u cemu je sad problem pa ne mozes van?meni mobitel sigurnost,bez njega ne idem nigdje hehee u slucaju da dobijem PN da mogu zvati nekoga

Problem je naprosto u tome sto se ja sva ukocim cim negdje podjem,sama mislim, a to sto sam par puta prokinula vani sama bili su bas neki dani sa nekom ekstra energijom i voljom koji su inace rijetki kod mene kad su izlasci u pitanju. U pratnji drugih je sasvim ok sve, uz odredjenu nervozu naravno, ali nemam tog kocenja cijelog tijela... Meni su na kraju napisali dijagnozu PTSP jer to kod mene traje vec 4 godine ali naravno ja ne zelim da se pomirim s tom dijagnozom, opet se borim na neki svoj nacin, ali to izlazenje samostalno nikako da prevazidjem, sad bez terapije pogotovo user posted image Ja zaista krenem ali toliko je ta panika kod mene jaka da ja zaboravim skroz da sam uopste izasla iz kuce i krenula negdje, dakle totalno iskljucenje mozga, i tad se pocnem tresti, brzo otkljucam kucu, sjednem na hodnik i tresem se ko da me neko u struju ukljucio... To prodje, dakle napad panike, i ja budem slomljena, nesposobna za bilo koji pokusaj vise, iscrpi me dakle i psihicki i fizicki taj napad user posted image

(odgovor članu jaca76)
Neposredna veza do poruke: 1024
14.6.2010 22:27:25   
Strijelac79
Anidae nisam odustala,to je završeno,njih briga je li čovjeku to dovoljno,sad su godišnji pa možda opte imam pravo d septembra.Inače ti ljudi sa terapije su super,nešto smo kao liječeni alkoholičari,jedni druge zovemo viđamo,podupiremo,ja ne mogu vani pa me oni kući posjećuju,a dok je terapija trajala pila sam i kafe sa njima pa ako dobijem NP ,oni me podignu,govore diši,diši znaš već kako trba predisati,ili ja nekog drugog podižem a sve nepoznati muškarci i žene .Na prve tri seanse sam šutila,stidila se i išli su mi na živce a na četvrtoj sam plakala ,plakala a psiholog je šutio i pusti njih da oni pričaju,da me oni savjetuju i utješe tu sam prelomila.Tara vidim da si bolje,da učiš,svaka čast,završi taj faks pa makar,u inat samoj sebi,reci mi šta je to deral????Ja sam proćitala sve vaše postove od poćetka,vi ste sve napredovale ja to vidim.Anidae kad dođe beba nikd više nećeš biti usamljena,vidjet ćeš,proradit će ti hormon sreće,kad stave ti bebu na prsa a još je pupč.vrpcom vezano za tebe nema veće sreće.I kad se kući vratiš sa bebom,puna ti je kuća,umor,razonoda,zaboravit ćeš anksioznost.Tako brzo odrastu i postanu ljudi.Može li mi nova odgovoriti koliko dugo pije ad pa je došlo do ovakvog poboljšanja?

Neposredna veza do poruke: 1025
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  39 40 [41] 42 43   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  39 40 [41] 42 43   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *