|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  216 217 [218] 219 220   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m...
5.6.2010 16:12:43   
lavić Simba
posto su tikvice mlade ja kupim one male lijepo operem odstranim vrhove i samo isjecem,mislim da nema potrebe da toliko cistis bacis polauser posted image ...i ja uvijek stavim maslinovo ulje zdravije je od putera a i bolje za bebe...A sto se tice podgrijavanja neznam meni ako ostane malo ja ne podgrijavam nego dam onako sa sobne temp.,ali mozes svakako samo da se malo podgrije nemoj puno..toliko samo da ne bude hladno!

< Poruku je uredio lavić Simba -- 5.6.2010 16:23:12 >

mamina radost....moj mali djecak
03.10.2009.
prvi zubic sa 9.5 mjeseci
prohodao sa 11 mjeseci

(odgovor članu bubuli)
Neposredna veza do poruke: 5426
5.6.2010 16:17:25   
lavić Simba
Lavicu je mama skuhala danas komadic puretine,u tu vodu dodala mrkvu,brokule,karfiola malo,tikvice,spinata i kasikicu maslinovog...kada se skuhalo sve izblendala i mesa malo i ja sam ponjopaouser posted image ...negdje oko 120g...a sutra teleca supica....user posted image

mamina radost....moj mali djecak
03.10.2009.
prvi zubic sa 9.5 mjeseci
prohodao sa 11 mjeseci

(odgovor članu lavić Simba)
Neposredna veza do poruke: 5427
5.6.2010 16:31:22   
leona81
smijes...mi smo uveli gluten zasad bez problema, 2 puta kasica hipp sa zitaricama i probala je domaci kruh od 3 vrste zitarica i to je to...kruh smo pravili bez kvasa, soli, masnoce...sa filtriranom vodom, psenica, kukuruz, zob...a u kasicama je psenica i zob...kukuruz smo probali i prije tako da smo uveli te 2 nove zitarice...

koliko cesto bi trebala imati obrok s glutenom?

jucer nije htjela povrce pa je nisam silila da jede...jeli samo voce, dojili cijeli dan, izgleda da je muci zubic

29.04.2013-29.10.2013...184 days
For every day, I miss you. For every hour, I need you. For every minute, I feel you. Forever, I love you...

(odgovor članu bubuli)
Neposredna veza do poruke: 5428
5.6.2010 17:31:04   
anidla
mi smo jeli hipp kasicu od sljive...pojeo je citavu, a tad kad ju je jeo bilo mu je vrijeme AD, pa sam AD prolongirala jos 3 sata i onda opet popio 150 ml...jel dugo bio bez hrane?

znaci:
09:00 AD 150 ml
13:00 kasica od sljive 120 gr
16:00 AD 150 ml

sad spava pa kad ustane kontala sam mu nesto skuhat, a veceras oko 21:00 AD

You may only be a person in this world, but for someone, you are the world ¦ ¦ ¦

09.11.2009 :) Noa

07.01. prohodali :)

(odgovor članu leona81)
Neposredna veza do poruke: 5429
5.6.2010 17:38:48   
leona27
hipp jabuka, malo skuhane tikvice i komadic piletin, smiksano.

(odgovor članu anidla)
Neposredna veza do poruke: 5430
5.6.2010 19:16:38   
salmy
Mojuser posted image  probao jagodeuser posted image user posted image user posted image  i opste mu se ne svidjaju! pojeo par kasikica i pravio user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu leona27)
Neposredna veza do poruke: 5431
5.6.2010 20:10:45   
Mya_81 RR
Mojoj se jagode svidjaju...i danas smo probali bjelanjce...

BTW, ovo što ne jede danima i samo pravi face i izbacuje - danas sam shvatila da me dijete opasno zauser posted image user posted image user posted image user posted image Ali staću ja njoj u kraj user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu salmy)
Neposredna veza do poruke: 5432
5.6.2010 20:15:25   
Anoniman
ako nekome nije problem mozel,mi napisati sta da dajem bebi koja ima proliv i rijetke stolice od jela ja samo znam za rizuuser posted image Molim vas ako vam nije tesko
Hvala :)))
Pa cu posle uzet recepte,za sutra abd.
Ljubimo vas

(odgovor članu Mya_81 RR)
  Neposredna veza do poruke: 5433
5.6.2010 20:45:40   
sike

IZVORNA PORUKA: felix

ako nekome nije problem mozel,mi napisati sta da dajem bebi koja ima proliv i rijetke stolice od jela ja samo znam za rizuuser posted image Molim vas ako vam nije tesko
Ljubimo vas

Moj sin je imao proliv sa nekih sedam mjeseci i to je strasno jer sam strepila da ne izgubi tecnost.Doktorica mi je rekla da ga ne trpam hranom ako ne zeli jesti ali morao je piti puno tecnosti,a hranu davati postepeno.Znam da je morao piti Humanu protiv proliva jer u njoj nema laktoze,koja stanje pogorsava.Osim rizine sluzi mozes davati kasicu od mrkve,naribanu jabuku.izgnjecenu bananu i kuhani krompir.Ne znam koliko cesto tvoja beba kaki,ali moj sin je imao stolicu svakih petnaestak minuta.Morali smo piti i Orosal,da ne bi izgubio tecnost.

Duboko u srcu,znam kako zivot treba da tece...
Sanjin i Ines,9.februar 2009.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 5434
5.6.2010 22:11:44   
niki83
joj mi danas slabo nesto jele, posebno povrce user posted image skuhala joj mahune s mrkvom i tikvicom, pa ubacila i one tjestenine sto sam sama pravila, ali user posted image
voce i nekako pojela, dinje malo s kuhanim prosom ja izmiksala, oko podne, i veceras joj opet dam banane, pojela je pola, a rucak oko 17.30 nista...nula
vidjecemo sutra da li ce jesti

N&N

(odgovor članu sike)
Neposredna veza do poruke: 5435
5.6.2010 22:17:22   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: sike

Ljubimo vas

Moj sin je imao proliv sa nekih sedam mjeseci i to je strasno jer sam strepila da ne izgubi tecnost.Doktorica mi je rekla da ga ne trpam hranom ako ne zeli jesti ali morao je piti puno tecnosti,a hranu davati postepeno.Znam da je morao piti Humanu protiv proliva jer u njoj nema laktoze,koja stanje pogorsava.Osim rizine sluzi mozes davati kasicu od mrkve,naribanu jabuku.izgnjecenu bananu i kuhani krompir.Ne znam koliko cesto tvoja beba kaki,ali moj sin je imao stolicu svakih petnaestak minuta.Morali smo piti i Orosal,da ne bi izgubio tecnost.

A.ovamo sve jede normalno veseo je ma sve o.k al danas je imao samo dvije rijedje stolice prije bi rekla kasaste sluzave ne bas vodene ako me kontas znaci oko 3.danas bio pun pempa sve izaslo rijetko
I oko 6.malkice isto kasasto.Pije puno caja sokica,kao i sto jede al neznam sta pospjesuje te kasaste rijetke stolice da nedajem vise od jela.Danas jeo povrce s krompirom kad je kakio zadnji put,bas je iskakio rucakuser posted image user posted image tj.ko bobice u pempi od brokule i krompirauser posted image eto,neznam kako bi opisala mozda mu nije  sjelo na stomak

(odgovor članu sike)
  Neposredna veza do poruke: 5436
5.6.2010 23:05:02   
chuci
IZVORNA PORUKA: leona81

smijes...mi smo uveli gluten zasad bez problema, 2 puta kasica hipp sa zitaricama i probala je domaci kruh od 3 vrste zitarica i to je to...kruh smo pravili bez kvasa, soli, masnoce...sa filtriranom vodom, psenica, kukuruz, zob...a u kasicama je psenica i zob...kukuruz smo probali i prije tako da smo uveli te 2 nove zitarice...

koliko cesto bi trebala imati obrok s glutenom?

jucer nije htjela povrce pa je nisam silila da jede...jeli samo voce, dojili cijeli dan, izgleda da je muci zubic

evo citiram ti dio posta od malene sharene sa teme o glutenu

PROTOKOL UVOĐENJA NAMIRNICA KOJE SADRŽE GLUTEN U DOJENČADI NAKON INTERVENCIJSKOG PERIODA U SKLOPU ISTRAŽIVANJA PRIMARNE PREVENCIJE CELIJAKIJE „PREVENTCD“
Referentni centar za dječju gastroenterologiju i prehranu, Klinika za pedijatriju, Klinika za dječje bolesti Zagreb, Klaićeva 16, 10000 Zagreb

500 mg glutena u 1 porciji:
- 10 g keksa
- 10 g kesolina
- 10 g karamelina
- 10 g medolina
- 10 g grizolina
- 10 g griza
- 15 g frutolina

---------------------
Od 6-7 mjeseci: 500 g glutena, tj. 1x porcija jedne od gore navedenih namirnica (npr. 10 g keksa ILI 10 g griza)
Od 7-8 mjeseci: 1000 g glutena, tj. 2x porcije jedne od gore navedenih namirnica; moguće i kombinacije (npr. 20 g keksa ILI 20 g grizolina ILI 10 g keksolina + 10 g griza)
Od 8-9 mjeseci: 1500 g glutena, tj. 3x porcije jedne od gore navedenih namirnica; moguće i kombinacije (npr. 30 g keksa ILI 20 g grizolina + 10 g keksolina ILI 10 g medolina + 20 g griza ILI 10 g keksa + 10 g griza + 15 g frutolina)
Od navršenih 9 mjeseci: unos namirnica koje sadrže gluten je neograničen, tj. po želji dojenčeta

evo ti cijela tema gdje je taj post:  http://www.ringeraja.ba/forum/m_84967/mpage_4/tm.htm

mrvica 22.9.2009.
mravić 4.6.2012.
ako ih ne čujem... u zijanu su garant

(odgovor članu leona81)
Neposredna veza do poruke: 5437
5.6.2010 23:13:03   
sike
Ma nije to nista strasno.Mozda je samo malo nahladio stomacic ili je to sto si pravila bilo masnije ili je jednostavni,kako ti kazes,malo vise jeo i pio sokica na sve to. Ako bi ujutro opet bilo rijetko i sluzavo probaj dati rizinu sluz i bananu pa vidi sta ce biti.Ovako sam ja pravila rizinu sluz:dobro skuham rizu i onda je jako kasikom protjeram kroz cjediljku.Izadje kao gusca bijela kasica.To sam mijesala sa bananom.Kada sam ja svog bebaca odvela doktorici prvo me pitala ima li sluzi u stolici jer je to naznaka prehlade stomacica,pa ako bi ti se ponovilo i poslije te kasice sa rizom mozda bi trebala posjetiti vasu doktoricu.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 5438
6.6.2010 1:11:37   
leona81
hvala chuci malo mi je nejasno to sve

For every day, I miss you. For every hour, I need you. For every minute, I feel you. Forever, I love you...

(odgovor članu sike)
Neposredna veza do poruke: 5439
6.6.2010 11:56:49   
Anoniman
Kada sam ja svog bebaca odvela doktorici prvo me pitala ima li sluzi u stolici jer je to naznaka prehlade stomacica,pa ako bi ti se ponovilo i poslije te kasice sa rizom mozda bi trebala posjetiti vasu doktoricu.

Hvala mila od srceuser posted image na savjetima.Da,da bas je tako kod nas juce bilo sluzava rijetka stolica..
Nije ju,imao od juce oko 6 sati vise ni jutros.Sad,samo prducka pa idemo sutra abd.kod ped.za svaki slucaj
Hvala jos jednom
user posted image user posted image

(odgovor članu leona81)
  Neposredna veza do poruke: 5440
6.6.2010 13:57:02   
leona81
jutros jeli breskvu sa rizinim pahuljicama, skoro cijelu teglu od 190 ml...danas cemo nesto praviti sa tikvom i krompirom...btw mojoj se bebi nikako ne svidja tikva a slatkasta je? s cim da je pomijesam ima li neko iskustva

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 5441
6.6.2010 14:10:56   
koka i po
Pomiješaj u slanoj verziji sa palentom a u slatkoj sa bananom.

(odgovor članu leona81)
Neposredna veza do poruke: 5442
6.6.2010 14:16:05   
leona81
al vec je pomijesana sa krompirom u kasici? al samo 10 posto krompira i 60 posto tikve

(odgovor članu koka i po)
Neposredna veza do poruke: 5443
6.6.2010 14:54:37   
sike

Kada sam ja svog bebaca odvela doktorici prvo me pitala ima li sluzi u stolici jer je to naznaka prehlade stomacica,pa ako bi ti se ponovilo i poslije te kasice sa rizom mozda bi trebala posjetiti vasu doktoricu.

Hvala mila od srceuser posted image na savjetima.Da,da bas je tako kod nas juce bilo sluzava rijetka stolica..
Nije ju,imao od juce oko 6 sati vise ni jutros.Sad,samo prducka pa idemo sutra abd.kod ped.za svaki slucaj
Hvala jos jednom
user posted image [image]http:// www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley31.gif[/image]

Ako i prducka danas onda moguce da mu nije sjela brokula,jer moja djeca strasno prduckaju od brokule.Ti opet otidji pa se javi da vidimo sta je bilo.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 5444
6.6.2010 21:02:51   
niki83
danas moram pohvaliti svoju N, za razliku od jucer, masallah lijepo mi je ruckila cijeli dan
dorucak rizolino sa 100ml ad mlijeka i malo kruske i marelice izmiksane s tim pomijesala
medjuobrok kruska i marelica sa mljevenom plazmom skoro punu onu teglicu od 190g
rucak 150g mrkvica i spinat s kus kusom, svidjelo joj se pravo
imate li vi neki recept sa kus kusom za bebe?

N&N

(odgovor članu sike)
Neposredna veza do poruke: 5445
6.6.2010 23:10:26   
mama Nataša

ako nekome nije problem mozel,mi napisati sta da dajem bebi koja ima proliv i rijetke stolice od jela ja samo znam za rizu Molim vas ako vam nije tesko
Ljubimo vas

ako si bebi već davala brašno (kruh isl.) za proljev ti je odlična anpren čorbica - malo brašna nasuho popržiti, zaliti vodom, dodati 5-6 zrna kima i ev. kockice tosta.
onda pečena jabuka (zsmotaš u foliju i ispečeš u rerni, budu jako mekane, ko puding)
a obroci redom
riža na vodi
riža sa mrkvom na vodi
riža sa mrkvom i teletinom na vodi

pa onda vrtiš to isto narednog dana ali umjesto riže drugi dan puru, treći dan krompir, četvrti tjesteninu i sve tako

od sirupa - enterofuril

čaj od šipurka, nama doktor baš savjetovao zašećeren, ne znam zašto baš zašećeren al eto

to je ono što ja znam mada se nadam da vam više ne trebaju savjeti ovog tipauser posted image

A ja sam ovih zadnjih par dana počela malom hladno i bez previše sekiracije davati jedan dan grašak, drugi dan kruh i jogurt, ove sedmice planiram i žumance, ne mogu više da se nervam!

I dobila sam super savjet vezano za zatvor i bananu - treba odstraniti srž iz banane, tamo gdje ima onih malih crnih sjemenki. I probamo tako i super prođe, stolica za 5 user posted image

Huh, sad mi je lakše

veliki dječak 16.10.2004.
i mali dječak 16.08.2009.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 5446
6.6.2010 23:41:37   
sike
I moj sin je pio enterofuril

(odgovor članu mama Nataša)
Neposredna veza do poruke: 5447
7.6.2010 9:45:54   
niki83
mama Natasa user posted image samo tako, opustenije, ja sam se uvjerila da je lakse...ako beba nema problema dosad, i ako u porodici nije bilo problema sa hranom, zasto da se mucimo barem oko onih sitnih i bezazlenijih namirnica user posted image
eto koliko smo mi mladje od vas, a ruckimo vec cijelo zumance i svidja joj se konacno, lijepo se najede od njega, a zdravo je sigurno (domace naravno)

N&N

(odgovor članu sike)
Neposredna veza do poruke: 5448
7.6.2010 10:18:54   
mama Nataša
niki user posted image

imam i ja neka domaća jaja pa ćemo možda sutra pokušati.

felix kako je bebač?

veliki dječak 16.10.2004.
i mali dječak 16.08.2009.

(odgovor članu niki83)
Neposredna veza do poruke: 5449
7.6.2010 12:32:30   
sike
A da Felix,jeste li bili kod doktora ili je sve uredu?

(odgovor članu mama Nataša)
Neposredna veza do poruke: 5450
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  216 217 [218] 219 220   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  216 217 [218] 219 220   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *