|
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 5.6.2010 12:18:40
|
|
|
|
klimaktericna mama
|
ISPUCAVANJE !!! Drage moje izvinite,ali moram negdje!Odavno mi je preko glave nazovi savjeta,kritika,izbecenih ociju,tugavljivih pogleda,slijeganja ramena i tapsanja po ramenu,ma znate, sta neka svi odhebu vise od mene.Nilo ne konta kako je nama stvarno,a da bude jos gore dodem ovde pa naletim na kritike "savjesnijih" mama.Kao u fazonu pa zar ti to daaajes,pa zar smijes,pa zar,pa zar... Mislim da svaka od nas muku muci sta,kad i kako,koliko dati svom najdrazem bebacu. Hebo te moja mama je odhranila nas troje kad nije bilo casopisa za mame i bebe,a nije bilo ni interneta,a nikoga da pita za savjet (ma kud bi kad je ona uciteljica u selu,a seljani kontaju da ona sve zna). Od ovih nasih modernih prenemaganja boli me galvaaa! Eto jah,ja rodila DIJETE,a moja mama odhranila tri zdrava,gorostasna MAJMUNA. Dajte zene pomozimo jedna drugoj,posavjetujte,ohrabrite,nasmijte...dosta sto nas peglaju u stvarnom zivotu sta da dajemo a sta da ne dajemo bebacima da papaju... Mojoj Hani je sad 6 mj,dohranjujem je od 4 mj,nikad nije htjela adaptirano mlijeko,odmah smo krenuli s KASIKOM! Evo jedan recept lagan,jednostavan,a ona ga smaze za sekund: -pola narezane na kolutice tikvice i 1 kasika PRAVE rize (nikakva adaptirana prenemaganja) skuhati,ocijediti -u to dodati pola ili manje banane,sve zajedno izgnjeciti ili blendati,slatka kasa gotova :) svaka od nas je odgovorna za SVOJE dijete !!!
|
|
|